|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
|
|
|
|
#482 |
|
Rozeznanie
|
Witam was,rano wstałam z myślą ze super dzień bedzie a tu lipa. Poszłam na 11 do kościoła dobrze ze szedł zemn maą bo zaczęły mi się robić ciemno przed oczami i zemdlałam ledwo co mnie z kościoła wyprowadził dobrze ze mu taka pani pomogła. Teraz leżę w luzku i odpoczywam ale latem do ubikacji bo co zjem to zwymiotuje tak samo co wypije. Mam nadzieje ze nic nie bedzie mojemu maleństwu. A takie plany były cały dzień miałam pisać prace inz. Wrrrr
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Ale bym zjadła ale nie dziś jutro pewnie zrobię
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez kanwa Czas edycji: 2016-01-31 o 12:23 |
|
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja dopiero melduję się po piatkowej wizycie - Aleksander pięknie rośnie, waży już 450 gram - u mnie juz 23 tydzień, wiec początek6 m-ca
![]() Następna wizyta 19.02 Gratuluję wszystkich udanych wizyt i nowo poznanych płci
|
|
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ostatnio jakiś spokój na wątku ![]() My dzisiaj przenosimy tyle rzeczy ile nam się uda potem zakupy i będziemy coś układać i kolacja. Drugi dzień mnie trzyma katar i kicham , ale mam nadzieje że mi przejdzie. A co do wichury masakra nie mogłam spać , budziłam się cały czas.
|
#486 |
|
Rozeznanie
|
Kochane nie chcę ingerować w Wasz szczęśliwy wątek, ale potrzebuję waszej pomocy
poszukuję dziewczyn z Krakowa, które mogą polecić dobrego ginekologa na NFZ sama jestem w drugim miesiącu ciąży - do tej pory chodziłam do ginekologa prywatnie, ale jak wiadomo ciąża zobowiązuje do częstych wizyt jeżeli jesteście w stanie mi pomóc to proszę o wiadomość na priv, bo tak jak wspominałam nie chce prowadzić tego typu rozmowy na Waszym wątku ![]() Z góry dziękuję za pomoc!! A wszystkim przyszłym mamusiom życzę wszystkiego najlepszego |
|
|
|
#487 |
|
Ania
|
Misia- w telewizorze w weekend zazwyczaj nic nie ma;/ jak nie masz swoich filmów to tylko dlaczego ja, trudne sprawy i to powtarzane milion razy..;/
Ania- powodzenia na nowym mieszkaniu, oby Ci się dobrze spało i pamiętaj nie dźwigaj! aha i choróbsko niech Ci minie![]() Kaśka- świetne wieści z wizyty-jeżeli chodzi o dzidzię! a płeć na pewno potwierdzi się przy kolejnej wizycie! a co do Twojej anemii, to oby szybko przeszła!![]() Asiek- piękne ubranka! ![]() Soffinka- zazdroszczę tego że szyjesz- pięknie, ja nawet guzika nie umiem i nie lubię przyszywać ![]() Ewka555- oby małej szybko przeszło;* Lalare- niech się mała przyzwyczaja do takiego "stresu" ) nic jej nie będzie, a właśnie chciała Ci pokazać że jej się podoba![]() O- no to udanego lotu życzę ![]() I pięknie to jedzonko wygląda, ale nie mój gust kulinarny, nie przepadam za sushi i tym smakiem ![]() Weronia- odpoczywaj ile możesz oby to objaw ciążowy a nie jakieś zatrucie czy coś w tym stylu![]() Masuriangirl- dobrze, że się meldujesz i jeszcze z dobrymi wieściami ![]() A ja witam się w niedzielę Wczoraj miałam bardzo intensywny dzień. Dziś oddawaliśmy wynajmowane mieszkanie właścicielowi a więc trzeba było resztę rzeczy zabrać no i posprzątać całe mieszkanie. O ile nic nie dźwigałam, to sprzątałam i cały czas na nogach. Jak wróciłam wieczorem do domu to myślałam że nie usnę tak mnie kręgosłup bolał;/ na szczęście dziś wstałam i jest lepiej. Oddaliśmy już klucze więc mam mieszkanie z głowy. Czekam tylko aż mąż z tatą wyremontują w końcu pokój żebym zaczęła rzeczy z kartonów wypakowywać! bo już mnie to irytuje- takie życie na kartonach![]() Tymczasem idę zjeść cieplutki rosołek bo coś gardło mnie boli więc trzeba coś ciepłego zjeść ![]() Miłej niedzieli!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Ania to przeprowadzka już na finiszu? Fajnie, że w domku siedzisz poukladasz sobie wszystko na spokojnie i w swoim czasie
Będziesz moglar się cieszyć mieszkaniem we dwoje i spokojnie oczekiwać na córeczkę Ja z niecierpliwością czekam aż tz przywiezie mi rosół i kotlety z indyka ![]() Obiad tutaj dzisiejszy to kolejny koszmarek :PDresiki i leginsy też ma mi podrzucić bo te które oststnio mi zabrał są trochę za,wąskie i mnie uciekają :/
|
#489 |
|
Zadomowienie
|
Madzia lepiej się czujesz?
|
|
|
|
#490 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Piękne imiona Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakoś takie inne samopoczucie jak człowiek nie paraduje z ledwie zakrytym (...) w koszuli nocnej - wiadomo jak to w wysokiej ciąży ;-) Ania, Haneczka- przeprowadzka to kupa harówy- współczuję! Sprowadzaliśmy się w sierpniu z 4 piętra bez windy... Masurian- kawał chłopa jednym słowem ![]() Lala- odnośnie dźwięków-dzidzia dzisiaj tak dawała czadu w kościele w trakcie śpiewu, że chyba na księdza/zakonnicę pójdzie ;-) Ttuska- nie pomogę, jestem z Podkarpacia i zamierzam rodzić w Rzeszowie. |
|
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
a tsh robicie na czczo??
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
A jak pobiore mocz do badania np o 8 rano to moge go zaniesc o 12? sorki za glupie pytanie haha :-P ale podobno do badania trzeba poranny czy nie?
bo u mnie takie kolejki w labolatorium do 12 , ze z siuskami bede stala 3h... |
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem, to trzeba go oddać do badania w ciągu max 2-3 godzin...
|
|
|
|
#496 |
|
Zadomowienie
|
Na pewno trzeba trzymać w lodowce
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Ok dzięki najwyzej pojde przed otwarciem zająć kolejkę jak emeryt :-D
|
|
|
|
#498 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki u mnie lepiej, leukocyty w moczu zmniejszyły się o 40% dalej czekamy na wynik posiewu i konsultację urologa. Jestem dobrej myśli
![]() Tutaj większość dziewczyn w leginsach i tshisrtach pomyka. Tylko te z porodowki obok widuję w koszulach nocnych ja w dresiku i t-shirt tak żeby wygodnie mi było ![]() Asia możesz nasikac z rana mocz do lodówki i potem zawieść i będzie ok. Tylko żeby poza lodówką długo te siki nie były :P
|
#499 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie i ja niedzielnie
![]() Dzisiaj będąc w kościele poczułam po raz pierwszy jak dzidzia szalała w brzuszku Ania -pamiętam dobrze jak i ja sie pakowałam nie tak dawno do naszego nowego domku także nie zazdroszcze mieszkania ,,na kartonach" a co do spania w nocy to długo musiało upłynąć zanim sie przyzwyczaiłam![]() Dziewczyny (zwłaszcza te które 1 raz będą rodzic) mam pytanie czy oprócz ciuszkowych szaleństw robicie juz jakies powazniejsze zakupy typu kupno wózka, łozeczka, wanienki itd? czy jeszczy uważacie ze to za wcześnie? mnie juz strasznie korci kupic te wszystkie rzeczy
|
|
|
|
#500 | |
|
Ania
|
Cytat:
![]() Ja już robie zakupy, żeby sobie koszty rozłożyć akurat wózek, łóżeczko i kilka innych rzeczy mam, ale wcale nie uważam, że to za wcześnie!
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#501 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja musze coś przygotować sobie takiego bo koszule nocne źle mi sie kojarzą. Jak takie worki i takie tez mam wspomnienia. |
||
|
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Ja te największe zakupy zostawiam na koniec.Gdzieś w maju myślę.Nie chcę zagracać mieszkania zbędnie za szybko
|
|
|
|
#503 |
|
Zadomowienie
|
Gratki ruchów maleństwa, ja nadal czekam z utęsknieniem. Lozeczek nie kupujemy, bo dostalismy, wozek juz upatrzony i koło kwietnia zamowimy, pokupowałam już wszystkie higieniczne rzeczy dla siebie i dzidziołków. Wanienki też nie kupuję bo dostaniemy, musimy jeszcze kupić kilka rzeczy tj przewijak, stojak na wanienke, ochraniacze na łóżeczka itd, ale mysle, ze niedługo to będę robić, ciuszków już kupiłam sporo, pieluszki tetrowe, kocyki do wozka, chciałam trochę rozłożyć koszty i nie zostawiać wszystkiego na ostatni okres, bo z bliźniakami to nigdy nie wiadomo, kiedy wyląduje w szpitalu, mam nadzieję, że będą siedzieć do samego końca :-D
|
|
|
|
#504 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz kończę 22 tydz i regularnie czuję ruchy, a wieczorem to już wariację normalnie ![]() Ja mam ryzko, że może być wcześniak więc powoli bardziej zabieram się za zakupy.Jak tylko wyjdę ze szpitala zaczynam działać w temacie Cytat:
![]() Podobnie mam z koszulami nocnymi, nie lubię ich :P Cóż trzeba się będzie przemóc i w szpitalu w takiej paradować po porodzie ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
Ma już wszystko poza wózkiem kupione. Szczęściara z niej: chlopiec i dziewczynka będzie
|
|
#505 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam nadzieje, że u mnie będzie ok przynajmniej do 36t, ale jak trzeba będzie leżeć, to też na to jestem gotowa, zakupiłam już dużą kosmetyczkę kilka rzeczy do szpitala w razie czego, bo ostatnio to ten szpital mnie mega zaskoczył, juz powoli musze torbę dla siebie spakować w razie czego. Madzia, dobrze, ze wyniki sie normują, może jutro, albo we wtorek wyjdziesz.
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobnie mnie szpital bardzo zaskoczył, TŻ mi co chwila coś dowoził. Teraz zrobię sobie szafkę awaryjna w łazience na rzeczy w razie co do szpitala i torbę w miarę ogarniętą bo nigdy nic nie wiadomo.
|
|
#507 |
|
Zadomowienie
|
Ja pojechałam do szpitala z tż w nowy rok, ja oczywiście za kierowce bo tż troche wypił w sylwestra, jak sie okazało ze musze zostać, to zwerbowałam szwagierke do spakowania, przez tel jej wszystko mowiłam gdzie i co. Musiały przyjechać razem z moją koleżanką bo samochód trzeba było zabrać :'( taka to robota z tymi naszymi chłopami. A jak wróciłam do domu to taki bajzel, że szok, aż strach pomyśleć, coby było gdybym dłużej musiała zostać.
|
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Moj juz od tyg nie pije alko wcale bo mowi ze musi byc gotowy
Ja mam nadal torbe nie spakowana
|
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ niby dziś pralkę i zmywarkę nastawił ale w jakim mieszkanie jest stanie to nie wiem :P Mlodsza siostra ma do mnie przyjechać po weekendzie liczę że razem powoli ogarniemy nie ład kiedy mnie nie bylo ale moze nie bedzie tak źle Wczoraj siedziałam z TŻ na krzeelkach niedaelko drzwi na porodowkę. Przyechala mloda dziewczyna z chlopakiem/mężem i dwie paniami - pewnie mamuia i teściowa. Dziewczynę zabrali na porodowkę bo już jęczała z bolu od windy. Za chwilę wychodzi położna i pyta kto chcę być przy porodzie a mamusie zgodnym chorkiem. tatuś musi się zastanowić bo się boi JAk byłam siku w połowie nocy to dalej tatuś dreptal po korytarzu a mamusie pocieszały :P Bidna dziewczyna tam sama rodzila
|
|
#510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

jutro pewnie zrobię

na razie nie dal mi żelaza bo i bez tego mam zaparcia
płeć niepotwierdzone bo dziec nie współpracował ale za tydzień mam polowkowe