![]() |
#2281 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II
Cytat:
![]()
![]() |
#2282 |
Zakorzenienie
|
Elfik5!!!!Zmień ortodontę!!!Facet jest bezczelny!Ja noszę dwa aparaty od roku i jeszcze ani raz ani jeden zamek mi nie odpadł!!!To jest kpina,żeby tak traktować pacjenta!!!Szkoda twoich nerwów,czasu i pieniędzy(a propos-musisz płacić za każde przyklejenie zamka????bo jak tak to to jest skandal!!!to jest zwykła reklamacja,ja nigdy nie płacę za poprawki,a u dentysty się zdarzały.I nie musiałam się o to kłocić-to było oczywiste dla obu stron)Nie jest dobrze zmieniać ortodonty w trakcie leczenia,ale z tym to na pewno do niczego nie dojdziesz.Olej kolesia.Ja bym mu jeszcze powiedziała na do widzenia co o nim myślę!Ja ci radzę szukać lekarza,który poważnie cię potraktuje.Może ktoś z Gdańska kogoś ci poleci???Halo Gdańsk!!!Pomóżcie koleżance!!!Powodzenia życzę!
AsiCza-nie ma za co.Pisz co jeszcze cię interesuje,to odpowiem(jak nie ja to inne aparatki).Do mycia zębów trzeba zakupić szczoteczkę ortodontyczną z rowkiem pośrodku włosia,szczoteczkę interdental-do czyszczenia przestrzeni międzyzębowych i pod łukami(ja używam 2-na małej rączce do przestrzeni,na długiej rączce pod łuki,bo tak mi wygodniej),zęby dobrze też jednak w miarę możliwości nitkować,są specjalne nici do aparatów,ale ja wolę używać normalnych.Do tego zakupujesz jakiś płyn przeciw próchnicy(mój-elmex pomarańczowy),dołączasz zwykłą szczotkę do czyszczenia powierzchni żujących i wewnętrznych zębów,pastkę,wykałaczkę i akcesroria czyszczące gotowe.Niestety jest to kolejny wydatek,ale nie wolno zaniedbywać mycia.I koniecznie ząbki poleczyć wcześniej,usunąć kamień i osad.Potem w trakcie noszenia aparatu można usuwać kamień i piaskowć,ale leczenie próchnicy może być kłopotliwe. Kasiek87 studiujesz filologię angielską??? moderatorka też jest aparatką??? to pozdrawiam moderatorkę i wszystkie inne aparatki Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2007-10-08 o 22:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2284 |
Kokon pro
|
hyh slyszalam ale trafilam na taka *&^*$)(& ze szkoda gadac ;/ na dzien dobry wyskoczyla z najgorszymi zagadnieniami gramatycznymi a slownictwo tam takie ze tylko sie pochlastac ;]
a wracajac do zebow to dalej mnie bola od ptku chlippp, ale nie faszeruje sie chemia, bo zrobie zeby,a z watroby i zoladka nic mi nie zostanie :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zakorzenienie
|
hehe kasiek ja tez po pierwszych zajeciahc bylma zdruzgotana ale mija 3 rok osttani Bogu dzięki i zyje
![]() ![]() effik jeny wspolczuje z tym ortodonta, nie obrazajac go ale robie po prpstu fuszerke. placisz za kazde doklejenie? za doklejenie nie powinno sie placic bo nie jestz Twojej winy, no chyba ze jesz nad wymiar twrade rzeczy ale mysle ze kazda 'aparatowy' czlowiek uwaza jednak..mnej lub wiecej ale uwaza ![]() ja mam 5 miesiac i nic sie nie stalo jeszcze... efekty jakies u ciebie sa?? Kochani a teraz moje pytanie: albo jestem przewrazliwiona albo tak naprawde sie dzieje, ze moj pierscien (jedyny w mojej gebuli) sie rusza. jak zakladam wosk na drut ktory niemilosiernie mnie kluje slysze chrobotanie. albo to pierscien albo zab ktory sie przesuwa. wizyte mam za miesiac wiec tak czy siak sie dowiem ale czy jets mozliwosc zeby pierscien sie odkleil jak tyle tego cementu tak jest? nie jem twardych rzeczy wiec sama juz nie wiem... łoj sie rozpisałam. zaraz mam korki, potem praktyke i znow korki ![]()
#2286 |
Raczkowanie
|
oj dziewczątka ja zawsze myślałam że angielski to prościzna i dlatego poszłam na studia angielskie (ekonomia)... Pierwszego kolosa oblałam
![]() ![]() a co do ząbków to mega giga szpara mi się pojawiła między 3 a 2. SMV ty też tak masz? Bo jesteśmy w sumie na podobnym etapie leczenia i z podobną wadą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2287 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja koleżanka miała takową sytuację ![]()
![]() |
#2288 |
Rozeznanie
|
![]()
Jutro o 17.30 będę miała montaż góry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2289 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Hej. Ja wlasnie wczoraj wyrwalam 4 nic nie bolalo, ale kosztowalo mnie to 150 zl ze znieczuleniem, zeba wyrywalam w prywatnym gabinecie w Piasecznie, k. Warszawy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2290 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja wczoraj mialam wyrywana 4 i na szczescie dzisiaj nic mnie nie boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Zakorzenienie
|
zlosnico
![]() ![]() w ogole to ja juz mam wszedzie chyba szpary:P miedzy jedynkami tez sie pojawila mała bo mała ale zawsze;/
#2292 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2293 |
Zakorzenienie
|
eee...myslalam z enie ma mozliwosci odklejenia sie pierscienia a jednak. nio nic na razie sie trzyma w razieby co to podejde do orto
![]()
#2294 |
Raczkowanie
|
do papryka85
Do mycia zębów trzeba zakupić szczoteczkę ortodontyczną z rowkiem pośrodku włosia,szczoteczkę interdental-do czyszczenia przestrzeni międzyzębowych i pod łukami(ja używam 2-na małej rączce do przestrzeni,na długiej rączce pod łuki,bo tak mi wygodniej),zęby dobrze też jednak w miarę możliwości nitkować,są specjalne nici do aparatów,ale ja wolę używać normalnych.Do tego zakupujesz jakiś płyn przeciw próchnicy(mój-elmex pomarańczowy),dołączasz zwykłą szczotkę do czyszczenia powierzchni żujących i wewnętrznych zębów,pastkę,wykałaczkę i akcesroria czyszczące gotowe.Niestety jest to kolejny wydatek,ale nie wolno zaniedbywać mycia.I koniecznie ząbki poleczyć wcześniej,usunąć kamień i osad.Potem w trakcie noszenia aparatu można usuwać kamień i piaskowć,ale leczenie próchnicy może być kłopotliwe. Powiedzcie mi tylko jaki jest koszt tego całego osprzetowania do mycia zębów bo nie wiem ile mam jeszcze na to przeznaczyc. A myslalam ze wystarczy tylko jedna miekka szczoteczka do mycia zebow a tu sie okazuje ze tego jest wiecej. Oj i powiedzcie mi ile czasu wam zajmuje szczotkowanie zebow ![]() ![]() A i powiedzcie mi czy przy zakladaniu zamków miniaturek to cena aparatu jest wyzsza i czy kazdy moze takie zamki miec nie zaleznie od wady?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2295 | ||
Kokon pro
|
Cytat:
tak studiuje i wcale mi sie nie podoba dzis pierwsze zajecia z readingu i juz tescik z CAE tylko ze my jestesmy poziom FCE dopiero ;/ Cytat:
![]() ![]() co do pierscienia to jak najbardziej moze sie odkleic mi sie 2 razy odkleil przy czym za 2 razem orto go zdemontowala i nic tam nie mam :P a za pierwszym to moglam go zsunac z zeba trzymal sie tylko na drucie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2296 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2297 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2298 |
Raczkowanie
|
czy po ściągnięciu osadu i kamienia ząbki wydają sie choć trochę bielsze ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2299 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Raczkowanie
|
Co do odklejajacych sie zamkow to jest tak, ze czasami one juz nie nadaja sie do ponownego przyklejenia glownie chodzi tutaj o kosmetyczny zamek, z metalowymi to jest roznie. Sama mam aparat i 2 razy i sie odkleil zameczek ale to z mojej winy bo jadalam-odgryzalam sucha kielbaske. Moja orto nie byla zachwycona ale z tej racji ze jestem Jej asystentka to jakos udalo sie bez "krzyku". Co do Twego orto to jest troche nie powazny nie odbierajac tel itp zmien lepiej lekarza bo leczenie bedzie trwalo nie 2 lata a troche wiecej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2301 |
Zakorzenienie
|
hej wszystkim
![]() mam nowe gumeczki (jaskrawo rozowe-ale sa ok ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT:kabel sie znalazl ![]() ![]() Edytowane przez karolinusienka Czas edycji: 2007-10-10 o 09:15 Powód: znalazlam kabel i wklejam zdjatko:) |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Wtajemniczenie
|
super te różowe gumasy. Ja sie boje kolorów
![]() ![]()
#2303 |
Zakorzenienie
|
fajniuchne te kolorki
![]() kasiu takiej ksiazki na kompie nie mam ale jak bedziesz miec n napisz na pw to ci maila podam w razie by co.. ![]()
#2304 |
Raczkowanie
|
Ja już się nie mogę doczekać zdjęcia tego metalu
![]() Już niby zbliżam się do końca, ale wkurza mnie już powoli to, że dół był już prawie ok i nagle znowu zrobiła mi się szpara w miejscu wyrwanej 4. W sumie miałam wyrwane wszystkie 4. Pewnie gdybym była młodsza to już miałabym zdjęty. Mam 23 lata. No i miałam bardzo krzywe ząbki...na dole każdy rósł jak chciał ![]() Jak znajdę kiedyś chwilę to wstawię zdjęcia zębów przed założeniem i teraz. |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 |
Przyczajenie
|
Oj...nie ma co marudzić, ja bym chciała to już mieć za sobą niestety dopiero 22 pierwsza wizyta
![]()
#2306 |
Zakorzenienie
|
aga2111 wstaw fotki
![]() ja mam 21 lat i dopiero zaczelam nosisc;]
#2307 |
Wtajemniczenie
|
Ja skończe 22 i zaczełam miesiąc temu
![]()
#2308 |
Zadomowienie
|
A ja dziś wróciłam od orto i wiecie co? ;P Nie mam ligaturek gumowych
![]()
#2309 |
Rozeznanie
|
Ja też mam 21 lat i aparat zakładają mi 22 listopada. Od ostatniej wizyty do założenia muszę czekać 2 miesiące. Uhh. Długo...
![]() (jak dobrze znowu mieć internet!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2310 |
Raczkowanie
|
A ja mam 23 lata i niedlugo skoncze 24.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.