|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Czemu z ginem na ten temat? To raczej nie jego dziedzina
predzej z polozna np ze SR
|
|
|
|
#542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#543 |
|
Rozeznanie
|
Mi znajoma mówiła właśnie ze się zapytała gina jak była w ciąży 2,5 roku temu to on jej powiedział że nie ma takiej możliwości w tym szpitalu teraz znów jest w ciąży ten sam lekarz i ma wrócić do tematu z nim
|
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
EWKA jesli ta szczepionka była m.in. p/różyczce to jak najbardziej może wyjść gorączka i wysypka a'la różyczka nawet w 14 dobie po szczepieniu.
MOTYLEK tak, pewnie czujesz swoje córeczki ![]() Mój mężu też wszytsko w domu zrobi. Jak obejmowałam kibelek przez 2 m-ce to całą chałupę ogarniał. A zmywanie i zmywarka to ogólnie jego działka. Jest taki kochany, że nawet codziennie przed pracą szykuje mi w kominku- ja tylko zapałeczka i już mam ciepło ![]() Ja też myślałam o krwii pępowinowej. Dość drogo kosztuje przechowywanie ale myślę, że warto. |
|
|
|
#545 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=misia880;54891546]Czemu z ginem na ten temat? To raczej nie jego dziedzina
predzej z polozna np ze SR[/QUOTZapytam go co on na ten temat sądzi, czy wogóle w szpitalu, w którym mam zamiar rodzić jest to możliwe, a nie bede chodzic do szkoły rodzenia, więc nie będę mieć możliwości zapytać położnej. A mój gin to mądry chłop, jestem ciekawa co na ten temat sądzi. |
|
|
|
#546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co piszą to taka krew moze pomóc rodzenstwie a nawet rodzicom więc może wystarczyłoby pobrać od jednego dziecka. A co do domu pietrowego to powiem tak... Ja też mam piętro i nie dałabym rady biegac. Przy pierwszym synku sprowadziłam na dól do salonu co tylko moglam tzn. ubranka, pieluszki, przewijak, później nawet lóżeczko turyst. do dziennych drzemek itp. (dopiero mając ok. roku spał w dzien w łóżeczku w sypialni na piętrze) Chodzenie na każde przebranie do góry by mnie wykończyło. Do tej pory ubieram synka na dole w salonie mimo, że jego pokój jest na piętrze. |
|
|
|
|
#547 |
|
Zakorzenienie
|
W kazdym szpitalu jest to mozliwe. Ta krew pobiera polozna. od banku krwi tej pepowinowej dostajesz taka walizke z przyrzadami i dajesz poloznej. KAZDA POLOZNA potrafi ta krew pobrac. Nie ma czegos takiego ze w jakims szpitalu nie ma takiej mozliwosci
______________________ W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca Edytowane przez misia880 Czas edycji: 2016-01-31 o 23:09 |
|
|
|
#548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My własnie tak mamy. Wprawdzie sypialnia duża ale całe życie toczy się na dole. Mi się wydaje, że niezależnie czy 1 czy 2 jajowe, bedzie można pobrać od jednej tylko. Ale sama jestem ciekawa, daj znac co powie lekarz. Uciekam spac , spokojnej nocy! |
|
|
|
|
#550 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek ale polozna srodowiskowa bedziesz miec, ona na pewno ma kontakty do przedstawicieli bankow krwi
|
|
|
|
#551 |
|
Zadomowienie
|
Ja też już sie kładę, dobrej nocki dziewczyny, a szczególnie dla madzi, dobrej nocki w tym szpitalnym łóżku .
|
|
|
|
#552 |
|
Rozeznanie
|
Na dzień dzisiejszy brak
|
#553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro się okaże czy to ostatnia noc tutaj ![]()
|
|
#554 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#555 |
|
Rozeznanie
|
Madzia trzymam kciuki, oby byla ostatnia
|
#556 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia kciuki by wyniki były super i byś mogła wrócić do domu.
Witam sie z rana. Wraca szara rzeczywistość po weekendzie i trzeba wracać do pracy. Przez weekend nie odpoczęłam, dwa dni niespodziewanych gości ehhhh |
|
|
|
#557 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po weekendzie i w 20 tygodniu
Chrzciny jak najbardziej udane, fajnie było ale cały weekend w gościach strasznie mnie wymeczyl, już nie wspomnę o moim synu przeziebilam się okrutnie, na razie ratuje się domowymi sposobami, jeśli nie pomoze to pojadę do lekarza. moje brzuszkowe dziecko upodobalo sobie mój pęcherz i mi nawala po nim, szczególnie jak jest pełny ![]() W piątek juz wizyta i się w końcu zobaczymy zobaczymy czy sen się sprawdzi czy moja intuicja odnośnie dziewczynki Madzia trzymam kciuki za powrót do domu!! |
|
|
|
#558 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz czekam na środę -wizytę...
Wlasnie czytałam o DRUGIE DZIECKO LUZIK... no zobaczymy chociaż myślę ze naprawdę jest łatwiej. Jak sobie wszystko przypomnę to przed narodzinami Oli wszystko bylo suchą teorią to życie nam wszystko pokazalo nie poradniki... |
|
|
|
#559 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, witam się i ja w ten szaro-bury ranek. Madzia, kciuki za wyjście do domu :-D
---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Właśnie wydrukowałam sobie wyniki badań, prawie wszystko w normie, monocyty już drugi raz z rzędu mam podwyższone, poprzednio gin nie zwrócił na to uwagi, a ja sie zaczęłam marwić, nie potrzebnie poszperałam w necie. Przed ciążą, było wszystko w normie, chyba, że to związane z alergią. Mam ktoraś tak? |
|
|
|
#560 |
|
Zadomowienie
|
Madzia,mam nadzieję, że u Ciebie już lepiej i ze wrócisz szybko do domku:-*
Ja też się witam po weekendzie. Mąż znów pojechał w delegację,mam już tego dość,on tym bardziej, ale niestety jest niezastąpiony i nawet nie mógłby sobie pochorowac teraz :-/ a mnie wzięło obniżenie nastroju i mu się poryczalam wczoraj,że nie chce żeby tam jeździł i chyba mu się jeszcze gorzej dziś pojechało:-/ za to Dzidzio na weekendzie już kopał porządnie chyba miał nawet czkawke ze 2 razy;-) Pisalyscie,że Wam TŻ-ty pomagają w domu, a mój jak jest to węgla mi przyniesie,trochę drewna porabie,wyniesie odpadki,pojedziemy do sklepu po większe zakupy i tyle. Nawet nie wiem na ile będzie mi skłonny pomagać później. U niego w domu był podział obowiązków,że kobiety w domu wszystko ogarniaja a mężczyźni poza domem. I teraz ja myślę o Dzidziu i o wyposażeniu domu,bo większości rzeczy jeszcze nie mamy,a on o ogrodzeniu i podjeździe do domu. No to się rozpisalam
|
|
|
|
#561 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#562 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie gr krwi..
Ja mam 0 rh - a tż b rh+ oczywiście wcześniej czytałam na temat konfliktu itp ale mój ginekolog mnie zmylił z tropu i powiedział, że nic mam nie robić... I mam pytanie do dziewczyn w podobnej sytuacji czy robiłyście jakieś badania przeciwciał albo coś innego ? bo już sama nie wiem
|
|
|
|
#563 |
|
Zadomowienie
|
Motylku,no bez sensu te wyjazdy:-/ tyle że sporo zarobi, więc muszę się jakoś ogarnąć,bo kasa sie przyda,same chrzciny nas sporo wyniosą,jak liczyłam kto powinien być. I mam jeszcze długa listę domowego wyposażenia do zakupienia,nawet blendera nie mam:-/
|
|
|
|
#564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas jest dokladnie taka sytuacja. Robiłam teraz przeciwciała Rh czekam na wyniki. Wszystko zależy od lekarza Czy u was w lidlu tez jest taka chamowa? Moja teściowa byla po spodenki dresowe dla Michalka i prawie ja nie "zabili" ludzie wydzierają sobie rzeczy z rąk! Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-02-01 o 08:56 |
|
|
|
|
#565 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- No u nas tak samo, tylko tyle że mój tż, pracuje tydzien za granicą, tydzien w polsce. Wiadomo, kasa sie przyda, szczególnie teraz. |
|
|
|
|
#566 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#567 |
|
Zadomowienie
|
Mojej siostrze wyszly dodatnie przeciwciała które rosly tylko w ciąży. Mówi ze miała jakieś leki. Mi w tamtej ciąży przeciwciał nie wskazalo
http://www.medonet.pl/ciaza-i-dzieck...l,1591006.html Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-02-01 o 09:13 |
|
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na te ciuchy się najbardziej stare baby rzuciły |
|
|
|
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#570 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A dodatkowo mi się przyfarciło, bo była ostatnia para jegginsów w moim rozmiarze (niby za 14,99). Przy kasie jednak okazało się, że już ich nie ma w systemie, więc pani mi je skasowała jako drugi 3pak skarpetek dziecięcych, które kupiłam (za 9,99 zł )
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

predzej z polozna np ze SR