|
|
#2401 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2016 <3
Kto chciał dietkę ten dostał.
Ja dziś mam rozpustę - szarlotkę z lodami i bitą śmietaną, grzaniec gruszkowy i chipsy. Głównie dlatego, że waga mi spadała poniżej przedciążowej i uznałam, że jeden dzień nie zabije a może pomoże. Już widzę malucha jak się buja od ściany do ściany i mruczy: "No...czuć, że niedziela" Co mnie nie bawi, to że tylko trochę bardziej się z małżem "poprzytulaliśmy" bez żadnych szaleństw, a już mam brązy. Chyba trzeba będzie odstawić wszystkie czułości Pytanie czy brązy mają mnie martwić przy krwiaku bardzo czy nieco mniej, bo to oznacza, że się rozpuszcza?Jeśli to drugie to mam w takim razie sprzeczne informacje, bo zdaje się że on się rozpuszcza tylko pod wpływem jednej rzeczy...
|
|
|
|
#2402 |
|
Zadomowienie
|
Coś sobie przypominam, że mówiłyście o suchej skórze. Właśnie wypełzłam spod prysznica, wyglądam jak córka młynarza, buzia najgorzej
Ja po tym pseudoplamieniu sprzed tygodnia mam blokadę i czułości się boję
|
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
po prysznicu smarowanie ciała oliwką i lekkie wytarcie ciała ręcznikiem, kosmetyki apteczne do suchej skóry(mam azs i tylko te dają mi ukojenie)do twarzy np cetaphil (ponoc fajnie tez nawilża seria ziaja ale mnie uczula)w aptece popytaj o próbki i zobaczysz najpierw czy coś ci pomagają
Edytowane przez lianeska Czas edycji: 2016-01-31 o 20:50 |
|
|
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektorym kobietkom ''splywa'' ja mialam w weekend dosc brazowe plamienia nawet z lekkimi skrzepami, bleh. ale nie rozowe. widocznie ten krwiak jeszcze splywal. ginka mowila ze brazami sie nie przejmowac, rózowe - dzwonic.
|
|
#2405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ooo dobrze ze o psikaczu mowisz myslalam o hascosept albo tantum verde czy jakos tak. bo to jednak dziala bezposrednio
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
samarinda ja abrdzo polecam oliwke dla kobiet w ciazy babydream taka fioletowa z rossmana
stosowalam przed ciaza od jakis 3 lat, super mi nawilzala ale pachnie specyficznie ,moze odrzucac
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2411 |
|
Zadomowienie
|
Ja też mam tylko prysznic
ale teraz może to i lepiej, bo w ciąży nie wolno gorących kąpieli, a jestem ogromną fanką ![]() Na Tantum Verde bym uważała - ostatnio z ulotki zniknęła informacja, że jest bezpieczny w ciąży. |
|
|
|
#2412 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
BTW czytałam w kilku miejscach, że ponoć za granicą zabrania się kłaść pacjentki do łóżka przy krwiakach, bo nie ma dowodów na to, że pomaga to bardziej niż utrzymywanie zwykłej aktywności. Są za to twarde dowody, że lepiej na ciężarną wpływa prowadzenie normalnego życia jak leżenie plackiem. Byle do wtorku. Ja wiem jedno - jak leżałam w domu to zasypiałam o 16:00, miałam dół na dole i mdłości. Dzisiaj wyszłam na krótki spacer, posiedziałam w teatrze, wcześniej posprzątałam sobie spokojnie mieszkanie, wszystko spokojniej i wolniej jak zwykle - i czuję się bez porównania lepiej. Śpiocha też nie mam. |
|
|
|
|
#2413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez uwielbiam goooorace kapiele, w poprzednim mieszkaniu to doslownie we wrzatku sie kapalam ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
nie da się - mam dziecko, pracuję.Jestem typem pracoholika, mogłam pracować aż padałam ze zmeczenia, dlatego teraz - prowadze bardziej oszczedny tryb zycia zresztą, organizm sam to na mnie chyba wymusza. przed ciaza uwielbialam biegac a teraz spacer robie w zwolnionym tempie :/generalnie czuje sie jak w trybie slow... nie dalabym rady lezec, samo sie nie zrobi, dziecko wymaga opieki i trzeba kase zarabiac. 2 dni polezalam i bolała mnie głowa z lenistwa oszczedzam sie troszke i krwiak sie wchłania jednak do biegania bym nie wrocila, boje sie, rok staran i wole dmuchac na zime. w 1 ciazy bylam bardziej odważna bo wyszlo za 1 razem ![]() np absolutnie nie dałabym sie polozyc do szpitala, a czytalam o przypadkach ze nawet siku kobiety nie szly ..takze, ten tego no.. :/
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło.. [LEFT] Edytowane przez Montii Czas edycji: 2016-01-31 o 21:08 |
||
|
|
|
#2414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie lepsza sytuacja, bo mam jedną pracę zdalną po 3-4h dziennie i mogę siedzieć w domu a drugą od 1 do 5h tygodniowo z dojściem do biura. Ale kiedyś codziennie ćwiczyłam, wychodziłam, też jest ze mnie pracoholik. Mija 1,5tygodnia oszczędzania się i czuję się gorzej jak wtedy, gdy miałam krwiaka, 3-4 tydzień ciąży (o której nie wiedziałam) i robiłam naprawdę obciążający program treningowy. Jak usłyszę we wtorek że mi nic nie wolno, to mnie coś strzeli Zwłaszcza szkoda mi będzie tego długo planowanego wyjazdu w góry. Łagodne podejścia, co chwila schronisko, gdzie mogę zostać jak tylko poczuję się źle, świeże powietrze, natura, minimum ruchu... Edytowane przez weselna01 Czas edycji: 2016-01-31 o 21:13 |
|
|
|
|
#2415 |
|
Zakorzenienie
|
weselna mi tylko kazała lekko się oszczędzać
i pomimo tego on znika. a prawdy dowiem się w piatek jak ma sie to moj krwiak ![]() i ja sobie na L4 pozwolic nie moge absolutnie wiec w sumie wyjscia nie mam. moja znajoma tez miala krwiaka, ale ona ciagle pracowala przy festynach dzieciecych bo nie bylo opcji, to jej biznes. malutka ma sie dobrze to juz 26 tydzien. serio 2 dni polezalam to mi to tak na psyche wjechało ze płakac mi sie z nudow chcialo.
|
#2416 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mozecie mi poradzic? Znalazlam moje badania i okazalo sie ze zrobilam badania na cytomagalowirus, rozyczke, toxoplazmoze i wzw, ale zaden lekarz mi tego nie interpretowal
|
|
|
|
#2417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo przedtem było: 3h pracy, II śniadanie, 2h pracy, obiad, śpiewanie, trening, sprzątanie, wykańczanie pracy, 2h z mężem i pad na łóżko ![]() Mój też kazał tylko brać luteinę i się oszczędzać a potem czytam na forum,że tu każdy plackiem a męża trzyma na odległość kija i trochę się spłoszyłam ![]() A jaką branżą się zajmujesz? Favianna - ja niestety nie pomogę, nie znam się na interpretacji tych wyników. BTW byłam szczepiona na różyczkę a HIV nie miałam skąd złapać - badania zrobione profilaktycznie kilka lat temu nic nie wykazały. Robić tak czy siak? |
|
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
weselna - ja jestem fotografem
a Ty? także czasem ''wyginam smialo cialo '' na sesjach i jestem po nich styrana. ale teraz robie wszystko wolniej. chwala bogu ze to nie etat, ale za to nie mam praw do l4. cos za cos. ale grubo przesadzalam z pracoholizmem, bralam na siebie wiecej niz bylam w stanie uniesc i wygladalam jak zombie. ale teraz pracuje tak na 70% moich mozliwosci. tez forum mnie przerazilo masakrycznie, jakies wpisy o szpitalach az wyc mezowi zaczelam no a odmawiac klientow nie moge, bo wiadomo.. bedzie dobrze i w gory pewnie pojedziesz tylko poooowooli i na spokojnie, bez szalenstw. zebys tam nie upadla gdzies czy coś
|
#2419 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobilam i chciałam niektórym z Was poodpisywac... Ale jest mi tak niedobrze, ze nie dam rady ;(
Boję się jutrzejszego dnia, nie wiem jak przeżyje w pracy ;( Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
#2420 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale mogę tam wrócić dopiero na II trymestr i za zgodą lekarza, za to prosto na lomi lomi, ajurwejdy i inne przyjemności Fotografia super sprawa, fajne środowisko I też nie na etat? I też na wieść o szpitalu pracoholizm zawył z otchłani? Chyba coś nas łączy ;DZawalczę o te pagórki. Mąż mi wczoraj pokazywał trasę - tak ją dla mnie rozłożył, że mamy dzień na przejście trasy, która zajmuje po 2 do 4 godzin Po drodze pozaznaczał schroniska - są dosłownie co chwila, więc zawsze mogę się zatrzymać i odpocząć. Najbardziej szalone podejście ma 600m pod górę łagodnym stokiem, potem cały czas karkonoskimi szczytami. Oni idą na Śnieżkę, ja pewnie spasuje, bo już raz szłam i to w tym stanie może być jednak za trudne. A potem spacerkiem w dół.---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Współczuję. Trzymam kciuki, żeby przeszło. |
|
|
|
|
#2421 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2422 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że nie tylko ja mam problem z piersiami, witajcie w klubie... Siostra radziła by już smarować sobie piersi kremem na brodawki. Smarujecie się już jakimiś oliwkami na rozstępy?
|
#2424 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
polecam jeszcze inhalacje z szalwi a na męczący, suchy kaszel 'kisiel' z lnu dla osób i mocnych nerwach (jest obrzydliwy)a ja dzisiaj zaliczam pierwsze mdlosci.. |
|
|
|
|
#2425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W temacie głupich snów: poszłam na zumbę, poskakałam chwilę, po czym się zorientowałam, że przecież jestem w 7 tc i co ja w ogóle robię, więc zaczęłam tylko lekko przestąpywać z nogi na nogę, aż prowadząca podeszła i zapytała czy ja w ogóle patrzę na to co ona robi, po czym uciekłam z sali
|
|
|
|
|
#2426 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj gadająca zorza polarna i kibelki z Soczi
|
|
|
|
|
#2427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja przedwczoraj miałam sen, że byłam w więzieniu w Auschwitz :0 i to było przerażające. Zumba... jak ja dawno nie byłam, a to taka fajna sprawa. Dziewczyny w ogóle to można teraz np. zapisać się na kurs tańca? Wraz z moim TŻ mamy chęć na jakiś taniec towarzyski. Co by tu zjeść na śniadanko?
|
|
#2428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na TT ja bym osobiście poszła od II trymestru przy braku przeciwwskazań, bo to nie jest jakiś sport wyczynowy ![]() Na śniadanko dzisiaj miałam razowe tosty z plastrem goudy i dwoma plastrami ananasa. Na środek mała śliwka, ale może być żurawina. Polecam
|
|
|
|
|
#2429 |
|
Rozeznanie
|
Mi się śniło, że dziecko nie jest mojego męża tylko kolegi z grupy ze studiów :-P że niby się zapomnieliśmy po jakiejś imprezie. Narazie nikt nie wiedział, a ja rozkminialam jak powiedzieć mamie i jeszcze wtedy przyszlemu mężowi :-P
Ogólnie dzień dziś daremny... Miałam spotkanie z kibelkiem o 2:30 i o 6:30... Średnio się czuje a o 12 mam dentyste... |
|
|
|
#2430 |
|
Zadomowienie
|
Co z tym camembertem? Mam dwie strony i dwie sprzeczne informacje:
Wolno: http://www.mjakmama24.pl/ciaza-i-por...,203_5083.html Nie wolno: https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10010685.html Bo chyba zjem drania Nie wierzę że miękki serek marki Turek ma coś wspólnego z prawdziwymi serami pleśniowymi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

Pytanie czy brązy mają mnie martwić przy krwiaku bardzo czy nieco mniej, bo to oznacza, że się rozpuszcza?

a tak serio to hascosept (i internista, i ginekolog potwierdzili, że działa miejscowo i na ciążę nie wpływa, ale psiknęłam może ze 4 razy i więcej nie potrzebowałam), herbata z miodem, inhalacje z soli 

Nie wierzę że miękki serek marki Turek ma coś wspólnego z prawdziwymi serami pleśniowymi