|
|
#2401 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Ja po drzemce
faaajnie było jeszcze pospać, może zrobię kolejne podejście w dzień obiad mam z głowy, dostałam mięcha od teściowej w różnych postaciach więc Tż z głodu nie padnie a i dla mnie jest filet z pergaminu, tylko kuskus z warzywami zrobię ![]() Cytat:
A ten multigyn to do środka ? Mam nadzieję że to ostatnie takie moje "przygody" w tej ciąży, chciałoby się jeszcze 3 tygodnie w spokoju i bez kiepskich wieści mi pessara lekarz zdejmuje 11go! Jak mi to oznajmił ostatnio to myślałam że zejdę ![]() Słoneczko wczoraj a Verrerie cisza ![]() Cytat:
Cytat:
bo ja ile bym się nie smarowała to nic nie pomoże
|
|
#2402 |
|
Zakorzenienie
|
Nie! Bo dawno tam nie byłam!
Ale piękne :Love: Jakbym nie miała lenia w dupie to poszłabym na miasto ale ten deszcz mnie skutecznie odstrasza. Za 45 min wyjeżdża tz do pracy to mógłby mnie podrzucić na miasto.. Może jeszcze się zmotywuje :-D
|
#2403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super są
|
|
#2404 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Są jeszcze różowe, ale z różowymi liskami za bardzo się zlewały. Ale to dobrze, bo już za dużo mam 56-62.
|
|
|
#2405 |
|
Zadomowienie
|
Polly mam.takie same
W sobote bylismy u malej niuni ur 5stycznia i tez jej kupilam sa za 4,99 teraz Misia odpocznij chwile, moze to po tej wyprawie |
|
|
|
#2406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero teraz spojrzałam na paragon. A już przy kasie mi coś nie pasowało, za mało do zapłaty.
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
O, to jak będę na mieście to wejdę do pepco, ale to jest taki mini pepco wiec może nie być :-P
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Ja bym sama w takich chodziła haha jakby był rozmiar xxl :-D
|
#2408 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz tz podwiezie mnie do mamy obok.lidl to wejdziemy, w sumie.nie licze na zakupy bo juz.nic nie bedzie
Biustonosz do karmienia kupilam w sklepie 80C i pewnie bedzie za luzny pozniej wiec 85z lidla to juz calkiem. Kupilam za to w pepco te o ktorych pisalyscie ostatnio 2szt wiec wystarczajaco, zobacze jak bedzie nam szlo karmienie czy.nie szkoda inwestowac ![]() Milego dnia dziewczyny, wpadne pozniej. Mieszkanie czyste i zupka zacierka gotowa
|
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Pakuje torbe!!
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- I uwaga pytanie.. rzeczy do porodu - np reczniki papierowe, wode itp pakowac do tej duzej torby ? Ja ja mam ze soba na sali porodowej? |
|
|
|
#2410 |
|
przyczajony tygrys
|
Dziekuje za kciuki. Dalej czekam. Mama chyba przemyslala ze moze faktycznie "pocieszanie" jej nie wyszlo i dzis sie na prawde stara podniesc mnie na duchu
. Dziewczyny, jestescie kopalnia wiedzy- powiedzcie mi, co zawsze macie w domu (apteczne/ rossmanowskie)? Podpatrzylam olej z migdalow, masc z wit A. Ale co oprocz tego warto miec?
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- umylam piekarnik
|
|
#2412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas bede miala torbe na porodówce i potem ja na sale po porodowa zabieram. Ale mnie skurcz złapał ![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
|
#2413 |
|
Zadomowienie
|
Magda mnie najbardziej martwi, że po nospie nie przechodzi. A że ja jestem po dwóch cięciach ,to jest ryzyko,że macica nie dotrzyma do końca. Mimo wszystko i tak jestem spokojna. Alicja jest już pewnie lekko ponad 2 kg, z każdym dniem i tygodniem silniejsza. Czekam na jutrzejszą wizytę żeby gin mi powiedział co i jak.
Nadia bardzo Wam współczuję sytuacji. W kwietniu ub. roku mieliśmy w rodzinie podobną. Mój wujek się ciężko rozchorował , diagnoza nas powaliła. |
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
Ja póki co do szpitala spakowałam: 2 ręczniki (mały i duży), 3 koszule, 3 pary skarpetek, klapki pod prysznic, kosmetyczkę w której mam: szczoteczkę, pastę do zębów, gumki do włosów, maść na sutki, żel do mycia dla mnie i dla małej, krem do rąk, pomadkę do ust; stanik bezszwowy. I już wiem, że muszę wyciągnąć małą walizeczkę, bo w jedną się nie spakuje. Nie da rady.
|
|
#2415 | |||
|
Raczkowanie
|
U mnie było to samo, stare baby leciały do tych ciuszków jakby sztabki złota rozdawali... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja kupiłam biustonosze, 85E. Miseczki spore (rozmiar z przed ciąży 75G/H),szkoda tylko,że pod biustem spore. Teraz jest ok, nie uciska,a najwyżej trochę podszyję jak się zmniejszę po porodzie. A i z każdego rozmiaru był po jednej sztuce,więc szału nie było, tak samo z kołderkami, pościelą itp. Za to ciuszków sporo. Miłego dnia Dla chorych- zdrówka Edytowane przez olawojb Czas edycji: 2016-02-01 o 10:56 |
|||
|
|
|
#2416 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
Polly, my chyba bedziemy musieli kupic torbe wieksza (od jakiegos czasu sie zabieramy), albo bede zmuszona pozyczyc walizke od tesciowej, bo nie ma szans zebym sie spakowala w to co mam
|
|
#2417 |
|
Wtajemniczenie
|
mam kawała
![]() Jedzie młoda matka autobusem i wiezie na kolanach niemowlaka. Obok niej siedzi facet. Dziecko popłakuje, więc matka postanawia go nakarmić. Dzieciak jednak odwraca się od piersi. Matka namawia go: - No, weź cycusia, bo mama odda temu panu... Dzieciak znów się odwraca, więc matka znów go namawia... I tak w kółko. W końcu facet nie wytrzymuje: - Decyduj się gówniarzu! Bo ja już trzy przystanki za daleko przejechałem
|
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Mowie tz, że ma się zainteresować w PZU czy juz teraz ma jakieś dokumenty donieść żeby dostać z ubezpieczenia kasę za urodzenie dziecka. A on oczy wielkie i "ale jak ja im udowodnie ze to moje dziecko".. Noz kurde facet obudź się, po to mu to mówię, żeby się zainteresował.
Stanęło na tym, że jutro jedziemy do jego USC i PZU.. ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- A mówiłam mu - weźmy cywilny przed porodem. Wrr to by wiele ułatwiło
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() multigyn do środka, taką jakby strzykawką go wpuszczasz ![]() a pessar już 11 lutego?? MIESIĄC PRZED??? Jakiś hardkor, czemu tak wcześnie?? haha pięknie byście wyglądały z córcią w takich samych ![]() ![]() nieznajoma, ja to mam całą apteczkę leków, ale nie wiem czy to o nich chcesz słuchać? z takich rzeczy must have to balsam tisane do ust, na inne części ciała też się przydaje, sól morska do nosa w psikaczu i fizjologiczna do przemywania oczu, plastry, woda utleniona, coś na ból, na gardło, jakiś fervex też się znajdzie, syrop prawoślazowy, rutinoskorbin... tyle pamiętam i dobry balsam do ciała z emolientem muszę mieć, albo chociaż krem, bo jak zaczynam się przesuszać to trzeba działać szybko.
|
|
#2420 |
|
Zadomowienie
|
doczlapalam sie do lidla na 9.00 oczywiscie staniki zostaly 3 na krzysz i same rozmiary d i e ;/ a ja potrzebuje maly
|
#2421 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj ja mam błąd w wypłacie
|
#2422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopcham do niej szlafrok, kapcie majty i podkłady poporodowe. Reszta pójdzie do walizki. ![]() Cytat:
|
|
|
#2423 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
, ale Wy jestescie skarbnica wiedzy, moze cos wpadnie przy okazji (jak np ta masc z wit A i olej migdalowy) takie mozna powiedziec oczywiste oczywistisci o ktorych sie nie mysli na codzien
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem jakie to nerwy. Ja jestem ciekawa czy mi wyrównają czy będę musiała się znowu kłócić.
|
|
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2426 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam rano takie mega ssanie że by mi ciężko było także z ulgą przyjełam taką wiadomość od poloznej ![]() Cytat:
Mnie blizna bolala wcześniej jak się brzuch powiększał, teraz (odpukać) już nieCytat:
moj tz kiedyś taka babe zjechał w lidlu bo stoi nad tym koszem i wybiera, przebiera a on jej mówi grzecznie "przepraszam czy może pani się przesunąć?" i tak z trzy razy, a ze babka nie reagowala tak w końcu się zdenerwowal i powiedzial to samo tylko o wiele mniej grzecznie i podziałało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki żebyś wytrzymała do tej wizyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() pepco tez obskoczę na pewno ![]() uwaga tz skręca komodę a myslalam ze sie w lutym nie wyrobi hehe
|
|
#2427 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Bonku padłam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję że wszystko się wyjaśnia ja znowu mam opryszczkę ![]()
|
|
#2428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mam dzisiaj normalnie senny dzień. Do 14 ,marca będę chyba wegetowała w nocy i spała w dzień.... a w 1 i 2 trymestrze się tak super czułam. szkoda, że ten 3ci tak mi leniwie schodzi ![]() nie mam siły pakować torby. ale wszystko już mam pokupowane to tylko powiem mężowi co ma wrzucić i niech sobie układa jak chce. no leń mnie straszny dopadł. chcę już wrócić do pracy ![]()
|
|
|
#2429 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny nie chcę wpadać w panikę, ale właśnie na bieliźnie zauważyłam krew i śluz :/
Mała się dość dużo rusza , brzuch boli nie bardziej niż zwykle. Nie wiem co mam robić.. |
|
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TŻ stwierdził, że wyrzuciłam pieniądze w błoto z tymi miniaturami. Ale nie wyobrażam sobie taszczyć ze sobą pół łazienki. Wszystko się zmieściło w małej kosmetyczce i zajmuje w torbie mniej miejsca niż klapki pod prysznic.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

faaajnie było jeszcze pospać, może zrobię kolejne podejście w dzień
obiad mam z głowy, dostałam mięcha od teściowej w różnych postaciach więc Tż z głodu nie padnie 
A ten multigyn to do środka ? Mam nadzieję że to ostatnie takie moje "przygody" w tej ciąży, chciałoby się jeszcze 3 tygodnie w spokoju i bez kiepskich wieści
mi pessara lekarz zdejmuje 11go! Jak mi to oznajmił ostatnio to myślałam że zejdę 

zaczynają się przepowiadacze 
Ale to dobrze, bo już za dużo mam 56-62.