|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz siê biochemi± kosmetyczn±? Chcesz poznaæ dzia³anie poszczególnych sk³adników zawartych w kosmetykach oraz ich wp³yw na zdrowie. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2041 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Opalamy siê!!!!
Kenzo
nie mam jasnej karnacji, ale ciemniej te¿ nie- taka ¶rednia herbatnikowo -¿ó³ta ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. Lorealka na w razie czego wezmê, gdyby siê czasem ju¿ drugiego dnia trafi³a fajn a wycieczka- wiadomo na zdjêciach muszê byc ju¿ opalona ![]() my¶la³am po cichu ¿eby skoczyæ z 3 razy na solarium, ale ju¿ sobie ten g³upi pomys³ wybi³am z g³owy... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2042 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 470
|
podobno po solarium, tak samo jak i po samoopalaczu ciezko sie opalic naturalnym s³oñcem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2043 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 856
|
Masz racje ze nkt nas tam niez zna, ja TZ tez oczywisice sie nie wstydze, zreszta tak jak mowi³am ca³a zime chodzi³am blada i by³o ok, ale jedziemy ze znajomymi i to takimi ktore non stop chodza na solarium, uwielbiaja opalanie itd wiec na ich tle wyglada³abym jak chora
![]() ![]() Ale jak mam chwile kryzysu to ogladam sobie fotki z pierwszych dni urlopu z tamtego roku , gdzie na plazy by³am pieknie samoopalona i humor mi wraca ![]() ![]() Ilonku co do zachowania ciag³osci to moim zdaniem balsam br±zujacy lub samoopalacz bedzie schodzi³ ³adnie jesli nie bedziemy go naduzywac. W sumie te kosmetyki nie s³uza do nadania bardzo intensywnej opalenizny bo wtedy nie wygladaja juz naturalnie, natomiast jesli bedziemy go uzywac z umiarem ( tz nie smarowac sie codziennie) wlaczymy w to regularne, delikatne peelingi oraz mocne nawilzanie skóry wtedy bedzie ³adnie, subtelnie schodzi³ bez widocznych jasniejszych frabmentów i zachowany ciaglosc aplikacji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2044 |
Wtajemniczenie
|
hmm wiec jaki masz plan?
![]() ale rozumiem Cie, kiedy jedzie siê w towarzystwie opalonych osób nasz skóra wygl±da jeszcze bladziej... my na szczêscie po wielu problemach i ostrych zakrêtach chcemy byæ sami, wiêc pozostaje mi tylko opalony T¯ obok hehe p.s. mo¿na spytaæ dok±d siê wybieracie?? ![]() pozdrawiam
"Lubiê ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2007-08-31 o 11:43 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2045 |
Rozeznanie
|
Moj plan jest taki ze pojade juz samoopalona, ale delikatnie, tak zebym nie mia³a problemów z brzydkim schodzeniem i plamami, bede sie opalac na wysoki filtr, a buzie zamierzam chronic wyjatkowo starannie ( bo po opalaniu mêcza mnie naczynka na twarzy a zbyt duzo pracuje nad nimi w ciagu roku zeby to zniszczyc opalaniem) wiec jestem pewna ze buzia sie nie opali wcale i to wlasnie buzie i szyje bede smarowac samoopalaczem - najprawdopodobniej z Lieraca- bo mam do niego zaufanie, wiem ze nie narobi mi plam itd i bedzie ³adnie schodzi³
![]() ![]() ![]() Co do miejsca to mamy kilka typów- mamy znajomego ktory ma biuro podrózy i zawsze nam wynajduje cos ciekawego ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez KENZO Czas edycji: 2007-09-01 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2046 |
Wtajemniczenie
|
KENZO to jest bardzo dobry plan, a przez dwa tygodnie na pewno siê opalisz
![]() ![]() my w³asnie jedziemy na Rivierê Tureck± ![]() ![]() ![]() dobra sorry za offtopa ![]()
![]() |
#2047 |
Rozeznanie
|
Naked jesli chodzi o Shiseido to daje naprawde ³adny naturalny odcien, ale w sumie jak mam teraz porównanie do Loreala NutriBronze to mysle ze efekt jest bardzo zblizony jesli nawet nie ³adniejszy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#2048 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
![]()
KENZO musze zmiejszyc liczbe smarowan i zobaczymy co z tego bedzie... a ty jak sie smarujesz?co ile dni?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2049 |
Rozeznanie
|
Ilonku ja smaruje sie z regu³y co dwa dni, ale zamierzam smarowac sie co trzy
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2050 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 38
|
ja nie biore zadnych tabletek na opalanie nie chodze na solarium, w lecie s³onko a w tym roku do tego dove summer glow tak¿e na podtrzymanie opalenizny z wyjazdu.
![]() |
#2051 | |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 12 483
|
Cytat:
A co ma samoopalacz do opalania, przeciez tylko warstwa rogowa skóry brazowieje i jesli samoopalacz nie ma filtru to jak mozna sie nie oplic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2052 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co s±dzicie na temat samoopalacz sally hansen??w sprayu.Podobno efekt utrzymuje siê 7 dni i nie brudzi ubrañ a podobo nadaje bardzo ³adny ciemny kolr. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2053 |
Wtajemniczenie
|
no i po urolpie
![]() stosowa³am Lorealka ca³e lato ale dzieñ przed wylotem wyk±pa³am siê pomijaj±c peeling, ¿eby jaki¶ tam kolorek zosta³. na drugi dzieñ, ju¿ bêd±c w Turcji patrzê a tu plama na plamie ![]() wziê³am ze sob± dwoudziestke Garniera... pierwszego dnia praktycznie opalenizna niewidoczna ![]() ![]() ![]() wtedy postanowi³am zgrzeszyæ ![]() ![]() wiêc ostatnie dwa dni opali³am siê na piêkny lekki br±zik, zero spalenizny czy czerwonej skóry- chyba to s³onko s³abo "bra³o" hehe dosz³am do wniosku ¿e dwa dni na rok chyba takich szkód mi nie narobi±, a przynajmniej kilka tygodni bêdê siêcieszyæ naturaln± opalenizn± i odsapnê troszkê od tych samoopalaczy ![]() pozdrawiam
![]() |
#2054 |
Rozeznanie
|
Ciesze sie ze urlop sie uda³
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem jak wy dziewczyny ale ja chetnie skonczy³abym juz sezon samoopalaczowy bo choc lubie skóre po samoopalaczu to jednak stosowanie go jest bardzo uci±zliwe, czasem marze aby tylko wzi±¶c d³uga kapiel, wetrzec slicznie pachnacy balsam i nie martwic sie o peeling, brzydkie schodzenie czy smarowanie kolejnej warstwy br±zera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2055 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja te¿ siê samoopalam. Przez ca³e lato towarzyszy³ mi balsam br±zuj±cy i krem Dove. Mam jasn± karnacjê i teraz na sezon zimowy zakupi³am dwa produkty Clarinsa: Jeden w ¿elu: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=2521 I drugi w kremie: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=5171 Na raize u¿ywam tego w ¿elu ale nie jestem zadowolona ![]() Prawie go nie widaæ. Daje tak delikatny efekt ¿e chyba nawet krem Dove do twarzy br±zuje intensywniej. Zobaczymy jak ten w kremie sie spisze.
![]() |
#2056 |
Wtajemniczenie
|
no ja niestety nie³adnie wygl±dam bez opalenizny, wiêc ca³a zim ê bêdê siê maziaæ samoopalaczami, balsamami itp... z roku na rok wchodz± na rynek coraz to lepsze produkty ku mojej rado¶ci... ju¿ wolê siê mêczyæ z tymi wszystkimi peelingami, g±bkami i smarowankami co wieczor niemal ni¿ byæ blada. najlepsze jest to ¿e smarujê zim± tylko te odkryte miejsca czyli same d³onie, dekolt i szyjê, wiêc kiedy stojê nago przed lustrem umieram ze ¶miechu
![]() Avene jeszcze nie przerabia³am, ale mo¿e z czasem... KENZO je¶l ³adnie Ci w blado¶ci, to pewnie nie ma co nsiê mêczyæ. ja niestety muszê... czego siê nie robi dla urody ![]()
![]() |
#2057 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 470
|
Cytat:
co do problemu bladosci por± jesienn± i zimow± - ostatnio siê nie smarowa³am i bez makijazu wygl±dam jak trup. no i chyba znow zaczne, tylko, ze teraz przydaloby sie kwasic, bo cere mam niestety troche problematyczn±. No i co tu zrobic, zeby miec kolor skory jak zywy czlowiek i gladka cere, jak po kwasach? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2058 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 275
|
Ja do cia³a zakupi³am dove do jasnej karnacji , ramiona, rêcê, dekold , szyja ¶licznie opalone, na twarz u¿ywam chusteczek ozon sun - bardzo ekonomicznie wychodzi bo one s± bardzo nas±czone wiêc dzielê jedn± a¿ na 4 czê¶ci i mam ³adnie opalon± twarz. No ale smrodu DHA nie umiem znie¶æ, a¿ mnie mdli i jest mi nie dobrze od niego jest tak intensywny. Wiêc jak je skoñczê kupiê chusteczki daxa. W pa¼dzierniku mam uroczysto¶æ rodzinn± i sukienke bez rami±czek wiêc trenujê bo na solarium na pewno nie pójdê.St±d moje pytanie dziewczyny jak dajecie sobie radê z plecami?????macie jaki¶ patent????jak je opaliæ???pomaga wam kto¶????
![]() |
#2059 |
Wtajemniczenie
|
ewaunia2 ja próbujê sama sobie radziæ i smarujê tyle ile dosiêgnê
![]() mam do Was dziewczynki pytanie- za 2 tygodnie idê na wesele, turecka opalenizna blednie ![]() ![]() szperaj±c w KWC zainteresowa³ mnie koloryzuj±cy Loreal z drobinkami ![]() ![]() uzywa³y¶cie tego koloryzuj±cego?? jakie wra¿enia??
![]() |
#2060 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 032
|
A jak sobie radzicie z rêkami? Bo ja zawsze smaruj±c siê ró¿nymi balsamami opalaj±cymi mam mam d³onie bia³e a rêcê ciemniejsze. Jakbym bluzeczkê jak±¶ za³o¿y³a
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2061 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 12 483
|
Zle rozsmarowujesz, pewnie myjesz rêce a potem nie wyci±gasz kremu na d³onie (po umyciu juz r±k)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2062 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 148
|
Gzie mo¿na kupiæ takie chusteczki opalaj±ce?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2063 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 032
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2064 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 140
|
Cytat:
![]() na solarkê te¿ siê nie zdecydujê, bo szkoda mi skóry a ¿e jestem blada? wiêkszo¶æ osób w naszym kraju jest blada z natury i sporo tej natury nie poprawia, wystarczy siê rozejrzeæ ![]() nie mówiê, ¿e nigdy nie u¿ywam samoopalacza, ale robiê to rzadko tak naprawdê, to uwa¿am, ¿e jestem piêkna, a moja jasna karnacja tylko to podkre¶la ![]()
![]() |
![]() |
#2066 |
Zadomowienie
|
![]() |
#2067 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 275
|
Ja chusteczki ozon sun kupujê w rosmanie a daxa u mnie w hurtowni kosmetycznej , kosztuj± jedynie 1,40 /szt. ale co z tego jak mi twarzy nie opalaj± i zdecydowanie wolê te z ozon. Za to na rêcê te z daxa s± super , d³onie mia³am jak po "egipcie".
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2068 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 546
|
A dziêkowaæ, dziêkowaæ, mi³o mi
Ja to w ogóle jako¶ nie mogê siê przekonaæ do samoopalaczy - mia³am Holiday Skin Johnsona to mi sie kolor nie podoba³ i odda³am pó³ opakowania, potem kupi³am mleczko L'oreala, postawi³am na pó³ce i sobie tak le¿y nietkniête... Chyba jaka¶ dziwna jestem ![]() ![]()
Edytowane przez green.eyed Czas edycji: 2007-10-09 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2070 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 148
|
Polecam Dove Summer Glow. Piêkna, bardzo naturalna opalenizna, szybko sie wch³ania i równomiernie schodzi. Pieknie pachnie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.