|
|
#4231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
Dziś rano kupiłam sobie eklera a cały dzien się zastanawiam czy faktycznie mam na niego ochote czy też skończy się wymiotami ;p Co do perfum dziś pierwszy raz się "psiknęłam" od momentu zajścia w ciąże bo wcześniej nawet moje ukochane chanelki powodowały mdłości ;p No a sny .... ehh też już poruszane, masakrycznie realne i nieraz bardzo męczące .... Nie jest łatwo
Edytowane przez Orange_tree1 Czas edycji: 2016-02-01 o 12:36 |
|
|
|
|
#4232 |
|
Zakorzenienie
|
Mi słodkie nie wchodzi, od razu turbomdłości. Ostatnio żyję na serku łaciatym meksykańskim.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4233 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Na ogół ubrania z Bonprixu trzeba zamawiać rozmiar mniejsze niż w innych sklepach. Bardzo łatwo można zwrócić i bez problemu oddają kasę, więc ja zawsze zamawiam kilka par i odsyłam. Jak znajdę chwilę to zrobię zdjęcia na sobie.
|
|
#4234 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rozumiem Cię, bo mam to samo, że nic nie czuję. Ale już chyba odpuściłam, jestem dobrej myśli. Co do pogrubionego, też wczoraj bardzo mnie zakuło przy kasłaniu. Ale nie przyjęłam wtedy swojej ''kaszlącej'' pozycji, nie złapałam się za brzuch. Będzie dobrze --------------- Napisałam ''zakuło'', bo mi słownik podkreślił, że niby błąd. Ale nie powinno był ''zakłuło''? Przecież, pisze się ''ukłucie'', a nie ''ukucie''...
100 % nie istnieje Edytowane przez shybuya Czas edycji: 2016-02-01 o 12:43 |
||
|
|
|
#4235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4236 |
|
Zadomowienie
|
Ktoś tu kiedyś napisał, że jak ma się dopplera w domu i coś jest nie tak, to się panikuje
![]() A Wy jak nie macie jeden dzień objawów to włosy rwiecie z głowy Jedno i to samo![]() Teraz jest ten etap ciąży, że większości objawy będą zanikać. Chyba tylko mi nie. ![]() ![]()
|
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz wyraznie jest ponad koscia to o wiele latwiej znalezc i nie musze cisnac, wystarczy ze przyloze do skory.
|
|
|
|
|
#4239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ostatnio się z Oliwką nieźle uśmiałyśmy![]() A jelita ewidentnie poszły w górę bo nie słyszę już tych innych dziwnych dźwięków
|
|
|
|
|
#4240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4241 |
|
Raczkowanie
|
Aguś87 w środę zaczynam 13 tydzień, wiem, że to trochę dużo jak na początek ciąży (pewnie ze 2 kg przez święta przybrałam), no ale nie licząc nabrzmiałego brzucha i piesi to tego nie widać. A Wy dziewczyny ile już przytyłyście? O 19:30 mam badania prenatalne trzymajcie kciuki. Ktoś pytał jaki jest koszt usg 250zł, a badanie krwi 150zł, razem 400 zł, ale dużo osób samo usg robi chyba, że coś je niepokoi to jeszcze krew. Powiem Wam, że nawet nie wiedziałam, że dziecko nie może spać z kołderka i kocykiem muszę zacząć się zagłębiać w takie tematy bo zielona jestem............. Ps. nie wiem co jest nie tak ale jak pisze wiadomości nie mogę pogrubiać, dodawac uśmieszków i jak robie akapity nie wychodzą tylko wszystko w jednym ciągu nie wiem co jest grane?
|
#4242 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż odebrał noje wyniki. Ale dostał część tylko. Muszę tam zadzwonić bo nie wiem co z tsh. Z tego co mam wszystko ok.
|
|
|
|
#4243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, używamy go codziennie. My w ogóle raczej idziemy w stronę bardziej naturalnej pielęgnacji, smaruję go masłem shea, piorę nasze i jego rzeczy w orzechach piorących. Na ciało maść robiona w aptece z przepisu dermatologa, emolienty, spanie w mokrych opatrunkach. Dwa razy w jego zyciu użyliśmy maści sterydowej, staramy sobie radzić bez nich. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Slysze wlasnie takie szumy, czasem nawet (chyba) jak kopnie to tak zadudni mi w sluchawkach i sie kreci. Pare sekund slysze bicie, a pozniej odsuwa sie i znowu łapie serducho. Slucham zwykle na sluchawkach, lepiej slychać i nie ma tyle szumu dopplera co na głosnym. Nagrałam filmik i wyslalam dla TZta, a on na to, aaaale glosno dudni Chce zeby tez mial radosc z ciązy, dlatego staram sie jak moge zeby nie czul sie wykluczony, szczegolnie w tej duzej odleglosci. Ja narazie trzymam swoja wage, tylko czuje sie taka napuchnieta jak balon ![]() Rozglądam sie za wozkami i zdecydowalam, ze na poczatek kupie jednak uzywany. Pelno jest ofert po okazyjnych cenach, a wozki ledwo uzywane. Chcialabym sie zmiescic w 200 funtach razem z fotelikiem. Zobaczymy. Jeszcze kwestia łózeczka, wacham sie pomiedzy takim typowym szczebelkowym, a takim podróznym skladanym. |
|
|
|
|
#4245 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I TEŻ JESTEM ZA TYM, ŻEBY WAŻNE KWESTIE (np. wyprawka, potrzebne/niepotrzebne rzeczy, również eko produkty ) UMIEŚCIĆ W JEDNYM MIEJSCU
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
Miała
Ale u tego lekarza dostaje się taką jednorazową, papierową spódniczkę więc nie było za dużo widać A siostra TŻ mieszka na co dzień w UK, rzadko przyjeżdża więc jak już jest to obie babcie świrują na punkcie wnuka A ona taka zgodna jest, cicha, nie protestowała... Ja bym je obie wywaliła z gabinetu ![]() Do tego samego lekarza właśnie idę na prenatalne z TŻ, ma najlepsze opinie u nas w mieście, ma też ten certyfikat. Bierze za takie USG 250 zł i do tego płyta jest Co do pościeli to ja słyszałam że maluszki nie powinny spać na poduszkach, w sumie ja też śpię bez poduszki bo inaczej kark mnie boli
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kilka razy wrzucałam juz linka do bloga Sroki, dziewczyna analizuje składy kosmetyków dla dzieci i kobiet własnie pod kątem tej chemii, naprawdę można coś fajnego i bezpiecznego korzystając z jej wiedzy wybrać do wyprawki i dla siebie ![]() Ja osobiście dla siebie też wolę mniej chemiczne kosmetyki, ostatnio zakochałam się w stronie internetowej skarbysyberii Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4248 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Na zupę ogórkową ktoś ma ochotę??
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dokładnie, za niedługo będziemy kopane po pęcherzu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() nie mogę się doczekać czwartku ![]() Cytat:
Mi zapach perfum nie przeszkadzaCytat:
U mnie 2kg na plus. Tydzień temu schizowałam, że waga leci mi w doł a tu przez tydzień ostatni waga skoczyła 1kg do przodu . W poprzednich ciążach więcej na początku przybierałam ale to dlatego, że miałam nie dowagę.\ Kciuki za wizytę
|
|
|
#4249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie uzywam balsamów do ciala i skora nie jest przesuszona, Najwieksze problemy mam z twarza bo makeup ją podraznia. Musze wrocic do zmywania makijazu olejem kokosowym bo dopiero teraz kupilam. Jak juz chce sie czyms posmarować to uzywam oleju kokosowego. Do peelingów cukier i miod, do golenia nog olej, do wlosow maska z oleju kokosowego, na suche miejsca znowu to samo. ![]() Jak dostalam alergii na twarzy to tylko moglam uzywac oleju i przeszlo. Do prania kupuje proszek ecover najczesciej i nie stosuje plynów zapachowych. Do zmiekczania dodaje sode oczyszczoną. Dziala swietnie i pralka sie przy okazji czysci i nie zapycha. |
|
|
|
|
#4250 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam 2kg na plusie i uważam, że przy mojej wysokiej już wadze to za dużo.
Z moją nadwagą nie powinnam przytyć więcej niż 10 kg. Ja przy Oliwii byłam dużo szczuplejszcza, ale też w ciąży dużo nie przytyłam. Liczę, że teraz też tak będzie. Jeszcze ze względu na nadwagę dostałam z urzędu dietetyka Więc dziś mam wizytę Jestem bardzo ciekawa tej wizyty i czy weźmie pod uwagę moje preferencje żywieniowe. Przed ciążą była to głównie dieta roślinna. Teraz jem to co mi podadzą, ale bardzo chcę wrócić to mojego żywienia bo na takim najlepiej się czuję. Koleżanka z pracy jest w 25 tygodniu i przytyła już 15 kilo i wygląda jakby miała się zaraz rozsypać. Mam nadzieję, że ja tak nie będę mieć;/ No nic, idę się wrzucić pod prysznic, zanim będę mieć spotkanie z dietetykiem, muszę na miasto jakąś bieliznę sobie kupić;/ Olej koko do brzucha i rajstopy dla młodej bo je chyba zjada A ona głównie w sukienkach chodzi do szkoły. Już nie wspomnę, że za oknem pizga złem...... |
|
|
|
#4251 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie nie mam wagi i nie mogę się zważyć
ale może przy następnej wizycie uda mi się u lekarza zważyć.Tak na wyczucie to wydaje mi się też, że z 2-3kg mi przybyło. Na święta w domu się ważyłam to miałam na wadze 53 ![]() Ale też duzo jadłam słodyczy i straszną mam teraz chęć nie na zdrowe ale na wszelkie śmieciowe... Wczoraj poszliśmy z TŻ do włoskiej i zjadłam prawie całą pizze cztery sery mmmm była pysznaDziś do pacy zabrałam jabłko, banana, pomarańczkę, awokado i gniazdko jestem w pracy od 12 i już pochłonęłam jabłko i awokado.Jeszcze 6h boszzzz..... |
|
|
|
#4252 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie waga od ponad miesiąca stoi, 3 kg na plusie, za to obwody coraz większe
|
#4253 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Srokao przeglądałam tutaj pod kątem kosmetyków dla kobiet w ciąży, więc teraz używam tylko oliwki z rossmanna. Czekam aż mi się skończy lactacyd i do hig. intymnej też tylko rossmannowy płyn. Nie zawsze droższe znaczy lepsze, jak się okazuje
100 % nie istnieje Edytowane przez shybuya Czas edycji: 2016-02-01 o 14:08 |
|
|
|
|
#4254 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przymierzamy się z mężem do zakupu suszarki lub wymiany pralki na pralko-suszarkę, chociaż tę drugą opcję wiele osób odradza. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie, możecie coś podpowiedzieć?
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4255 |
|
Rozeznanie
|
Dorabiałam kiedyś w wakacje jako gosposia u starszego pana, który takową suszarkę miał. Doraźnie - super. Nawet kołdrę wyprałam w pralce, a potem hops do suszarki. Jednak na dłuższą metę niszczy ubrania. Ostatecznie i tak suszyłam wszystko tradycyjnie. Myślę, że to zbędny i energochłonny przybytek. Aczkolwiek w awaryjnych sytuacjach przydatny.
|
#4256 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no może oprócz tego, że jak od razu nie wyciągniesz to jest dość mocno wygniecione![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
Dodam, że w Szkocji suszarka to mus bo przy tej wilgotności powietrza pranie schnie czasami nawet 3 dni....
|
|
|
#4257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może jak piszesz to wybierasz przycisk "odpowiedz" i dlatego nie możesz edytować postu żadnej z nas, jak naciśniesz "cytuj" lub będziesz zaznaczła ten środkowy a na końcu dasz "odpowiedz" ale po lewej stronie witryny to otworzą Ci się wybrane nasze wypowiedzi i okienko z ikonami itp.. nie wiem czy wytłumaczyłam w miarę jasno... Cytat:
|
||
|
|
|
#4258 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze mnie strasznie dusily. Niektórzy uzywają tylko tych krysztalkow sody bez proszku. Moze kiedys spróbuje. Kiedys tez uzywalam octu i proszku, dla eksperymentu ale nie czulam roznicy. Pranie octem tez nie pachnialo na szczęscie. Lubie takie eksperymenty Chociaz za wielką panią domu sie nie uważam.
|
|
|
|
|
#4260 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:28.

niektóre w dodatku sama sobie wybrałam i to na gwiazdkę
najchętniej niczym bym sie w ogóle nie psikała.

są dzieci, które uwielbiają być ciasno owijane, wtedy otulaczki są super. Ale są takie, które dostają szału zawinięte, wtedy śpiworek się lepiej sprawdzi.

Teraz wyraznie jest ponad koscia to o wiele latwiej znalezc i nie musze cisnac, wystarczy ze przyloze do skory.

dodaj jeszcze, że miała przez pochwę usg