Sierpnióweczki 2016! - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-01, 12:34   #4231
Orange_tree1
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Wczoraj mnie zemdliło przeraźliwie po zjedzeniu szarlotki a właściwie pół jej zostawiłam bo się obawiałam dalszych kosnekwencji.
Odpycha mnie od wszystkich moich perfum niektóre w dodatku sama sobie wybrałam i to na gwiazdkę najchętniej niczym bym sie w ogóle nie psikała.

Dzisiaj w nocy miałam koszmar aż obudziłam się z krzykiem i w dodatku śniło mi się, że krwawię i że to koniec...

Jak czytam te wszystkie Wasze posty o śmierci łóżeczkowej itp itd to aż mnie dech zapiera. Ja jestem trochę ..albo i nawet troche bardzo bardzi panikarą a boje się, że po urodzeniu to już osiągnę szczyt dlatego póki co nie chcę o tym myśleć. Póki co odliczam dni do wizyty...

no i.. jak ja nie lubię poniedziałków!
Mam identycznie, nigdy nie wiem czy coś słodkiego się przyjmie czy nie ;p mam ochote a w trakcie blehhh
Dziś rano kupiłam sobie eklera a cały dzien się zastanawiam czy faktycznie mam na niego ochote czy też skończy się wymiotami ;p

Co do perfum dziś pierwszy raz się "psiknęłam" od momentu zajścia w ciąże bo wcześniej nawet moje ukochane chanelki powodowały mdłości ;p
No a sny .... ehh też już poruszane, masakrycznie realne i nieraz bardzo męczące ....
Nie jest łatwo

Edytowane przez Orange_tree1
Czas edycji: 2016-02-01 o 12:36
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 12:38   #4232
kasia_ruda
Zakorzenienie

Mi słodkie nie wchodzi, od razu turbomdłości. Ostatnio żyję na serku łaciatym meksykańskim.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 12:38   #4233
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja się nie szczepiłam, świadomie.
Nie wiem czy podaje się szczepionki przeciwko chorobom wirusowym cieżarnym.
Ja się nigdy nie szczepiłam, rzadko choruję więc nie było sensu, a wirusy i tak z roku na rok mutują.

Cytat:
Napisane przez Juu_ Pokaż wiadomość
Chrupki Flipsy! Nie jadłam ich sto lat chyba! Jak byłam dzieckiem to biegaliśmy do sklepu, kupowaliśmy Flipsy (najlepsze karmelowe!) i lizaliśmy te chrupki sklejając je do siebie i robiąc jak najdłuższe "linki"
Flipsy pomidorowe

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja polecam nie kupować za wiele na zapas są dzieci, które uwielbiają być ciasno owijane, wtedy otulaczki są super. Ale są takie, które dostają szału zawinięte, wtedy śpiworek się lepiej sprawdzi.
Dlatego ja celuję w otulacze bambusowe ale te na zasadzie pieluszki-kocyka a nie gotowe kokony. Jak dziecko nie będzie lubiło otulania na ciasno to po prostu otulacz będzie robił za kocyk. Nie zamierzam też wydawać na to dużo kasy. Koleżanka kupiła Woombie, zapłaciła ok 150 zł i po 3 miesiącach dziecko wyrosło, teraz jest już za ciasny.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
A rozmiarowo jak wypadają? Pokażesz na sobie?
Na ogół ubrania z Bonprixu trzeba zamawiać rozmiar mniejsze niż w innych sklepach. Bardzo łatwo można zwrócić i bez problemu oddają kasę, więc ja zawsze zamawiam kilka par i odsyłam. Jak znajdę chwilę to zrobię zdjęcia na sobie.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 12:42   #4234
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:

[/COLOR]A tesciowa niech się kopnie w łeb za straszenie cię!

Powiedziałam jej, że mnie zdenerwowała takim gadaniem i że nie chcę, żeby mi mówiła takie rzeczy. Zgasiłam ją trochę, bo powiedziałam, że ona dziecko rodziła tuż po awarii w Czarnobylu i jakoś wszystko jest OK. Ale ona ogólnie taka jest ... Myślę, że swojej kochanej ''córuni'' by tak nie mówiła, byle tylko jej broń Boże nie denerwować

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Wszystkim dziewczynom dziękuję za słowa otuchy otóż, objawy wróciły z kolejną nocą i to chyba z podwojoną siłą. Nie mogę od dwóch dni spać tak mnie bolą cycki z każdym przewrotem czy zmianą pozycji niemiłosiernie mnie ciągną i kłuja też muszę chyba przemyśleć kwestię jakiegoś sportowego lub na noc jakiegoś biustonosza.

Przy kaszleniu zaczęło mnie strasznie kłuć.
Wczoraj mnie zemdliło przeraźliwie po zjedzeniu szarlotki a właściwie pół jej zostawiłam bo się obawiałam dalszych kosnekwencji.
Odpycha mnie od wszystkich moich perfum niektóre w dodatku sama sobie wybrałam i to na gwiazdkę najchętniej niczym bym sie w ogóle nie psikała.

Dzisiaj w nocy miałam koszmar aż obudziłam się z krzykiem i w dodatku śniło mi się, że krwawię i że to koniec...

Jak czytam te wszystkie Wasze posty o śmierci łóżeczkowej itp itd to aż mnie dech zapiera. Ja jestem trochę ..albo i nawet troche bardzo bardzi panikarą a boje się, że po urodzeniu to już osiągnę szczyt dlatego póki co nie chcę o tym myśleć. Póki co odliczam dni do wizyty...

no i.. jak ja nie lubię poniedziałków!
Widzisz, nie ma co się nakręcać Rozumiem Cię, bo mam to samo, że nic nie czuję. Ale już chyba odpuściłam, jestem dobrej myśli. Co do pogrubionego, też wczoraj bardzo mnie zakuło przy kasłaniu. Ale nie przyjęłam wtedy swojej ''kaszlącej'' pozycji, nie złapałam się za brzuch. Będzie dobrze
---------------
Napisałam ''zakuło'', bo mi słownik podkreślił, że niby błąd. Ale nie powinno był ''zakłuło''? Przecież, pisze się ''ukłucie'', a nie ''ukucie''...

Edytowane przez shybuya
Czas edycji: 2016-02-01 o 12:43
shybuya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 12:45   #4235
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwal się jakie

To już wiem, że wiesz co czym jest Wiesz tak jak my będziemy w baardzo ciepłym miesiącu rodzić to myślę, że nawet pielucha flanelowa wystarczy. Ewentualnie cienki otulaczek, gdy dziecko będzie lubiło być skrępowane. Potem przy jesieni i zimie myślę, że postawię na śpiworek. Ale wiadomo, że wszystko zależy od preferencji dziecka

A nie myślałaś o lekach na te wymioty? Bo kurcze wykończysz się

Moja mama tak miała w ciąży z moim bratem. Całą ciążę wymiotowała. Masakra!

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Niedługo to parcie na mocz powinno trochę zelżeć. Macica pójdzie wyżej i nie będzie tak uciskać. No ale potem znowu zacznie dziecko uciskać
liczę na to..ale pewnie jak już ustąpi parcie to będę panikować , że coś nie tak
Cytat:
Ja polecam nie kupować za wiele na zapas są dzieci, które uwielbiają być ciasno owijane, wtedy otulaczki są super. Ale są takie, które dostają szału zawinięte, wtedy śpiworek się lepiej sprawdzi. Mój syn nie pozwalał się owijać, w śpiworze też się denerwował, więc na samym początku spał pod lekkim kocykiem, a z czasem przekonał się do śpiworków. Ze względu na problemy skórne przeszliśmy potem znów na kocyki (w śpiworze za ciepło miał). Prześcieradła i podkładki warto kupić. Ja też polecam poduszkę "klin" pod materac. Moje dziecko strasznie ulewało, myślę, że ta poduszka go ratowała przed zakrztuszeniami. Rożki mialam dwa, po wyjściu ze szpitala nue użyłam ich ani razu.

Zwróćcie tylko uwagę, żeby podkladki pod materac były z oddychającego materiału. Ja mam straszną schizę na punkcie śmierci łóżeczkowej i wszystkiego strasznie pilnowałam, miałam nawet monitor oddechu.

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Ja się szczepiłam. Odkad co roku się szczepię, nie choruję w ogóle, a kiedyś non stop coś mi było. Nie wiem,mczy jest sens się teraz szczepić, lekarze niby twierdzą, że tak, ale ja uważam, ze chyba nue ma sensu. Unikaj dużych skupisk ludzkich, bo rzeczywiście jest mega epidemia jakiegos wirusa.

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

A tesciowa niech się kopnie w łeb za straszenie cię!

Cytat:
A i jeszcze odnośnie łóżeczek, to bardzo ważne jest, żeby dziecko spało na nowym materacu, nie po kimś, z wygniecionym srodkiem.

dziewczyny te pogrubione tematy to ja bym proponowała gdzieś zbierać.. razem z tym co pisałyście o wyprawce.. żebyśmy miały wszytskie info w jednym miejscu.. jak to można zrobić?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 12:45   #4236
TinkerrBell
Zadomowienie

Ktoś tu kiedyś napisał, że jak ma się dopplera w domu i coś jest nie tak, to się panikuje
A Wy jak nie macie jeden dzień objawów to włosy rwiecie z głowy Jedno i to samo

Teraz jest ten etap ciąży, że większości objawy będą zanikać. Chyba tylko mi nie.
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 12:50   #4237
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Ja się również nie szczepiłam. Choć tutaj bardzo nalegają na szczepionki na krztusiec i na grypę. ..
Mi ginekolog sugerował grypę i krztusiec.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 12:55   #4238
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Ktoś tu kiedyś napisał, że jak ma się dopplera w domu i coś jest nie tak, to się panikuje
A Wy jak nie macie jeden dzień objawów to włosy rwiecie z głowy Jedno i to samo

Teraz jest ten etap ciąży, że większości objawy będą zanikać. Chyba tylko mi nie.
Mnie cycki znowu bolą. Na dopplerze maluszkowi serce bije jak dzwon Teraz wyraznie jest ponad koscia to o wiele latwiej znalezc i nie musze cisnac, wystarczy ze przyloze do skory.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 13:00   #4239
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Mnie cycki znowu bolą. Na dopplerze maluszkowi serce bije jak dzwon Teraz wyraznie jest ponad koscia to o wiele latwiej znalezc i nie musze cisnac, wystarczy ze przyloze do skory.
A słyszysz jak się porusza? U nas jest tak, że np przykładam - głośne bicie serca a za sek znika, przekładam kawałek dalej i znów jest głośno. No i słuchać taki szum, jak tam "skacze" Ostatnio się z Oliwką nieźle uśmiałyśmy
A jelita ewidentnie poszły w górę bo nie słyszę już tych innych dziwnych dźwięków
Stary 2016-02-01, 13:01   #4240
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Co do kocyków, to te z bambusa (prawdziwe 100% tego włókna) są najgenialniejsze na świecie. Cienkie jak muślinowa pieluszka, mają własciwości termoregulacyjne, więc w upały chłodzą, nie dopuszczają do przegrzania. Ja u mojego synka ze względu na jego skórne problemy bardzo muszę tego pilnować. Można kupić takie z algami morskimi, one mają dodatkowo filtr uv. W lato mój synek śpi tylko pod tym, z resztą jeden kocyk musi mieć zawsze w łózeczku, bez niego nie zaśnie, bo okrywamy mu nim rękę, żeby się nie drapał. Naprawdę wam je polecam z całego serca, mimo że tanie nie są. Ale jak bedziemy rodzić w upały, to nie ma nic lepszego dla dziecka. Ja kupuję w lullalove.

Próbowałaś synka myć mydłem aleppo? Bardzom polecane atopiką i os z problemami skórnymi, łuszczycami itp. Aleppo to mydło wege , składa sie z oliwy z oliwek i oleju laurowego. Im wiekszy % oleju laurowego tym bardziej lecznicze. Moja znajoma od kiedy jej dzidzi potrafiło siedziec w wannie to myła i myje je tym mydłem. Jest mega naturalne bez żadnych dodatkow a oliwa w składzie sprawia że skora nie jest tak mocno ,, naprężona,, jak po innych mydłach. Bardzo pomaga na wszelkie wypryski skorne można kupić pare o różnym stężeniu oleju laurowego i w razie potrzeby używać słabszego normalnie a na mocne wykwity tego silniejszego.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 13:07   #4241
Niezapominajka 89
Raczkowanie

Aguś87 w środę zaczynam 13 tydzień, wiem, że to trochę dużo jak na początek ciąży (pewnie ze 2 kg przez święta przybrałam), no ale nie licząc nabrzmiałego brzucha i piesi to tego nie widać. A Wy dziewczyny ile już przytyłyście? O 19:30 mam badania prenatalne trzymajcie kciuki. Ktoś pytał jaki jest koszt usg 250zł, a badanie krwi 150zł, razem 400 zł, ale dużo osób samo usg robi chyba, że coś je niepokoi to jeszcze krew. Powiem Wam, że nawet nie wiedziałam, że dziecko nie może spać z kołderka i kocykiem muszę zacząć się zagłębiać w takie tematy bo zielona jestem............. Ps. nie wiem co jest nie tak ale jak pisze wiadomości nie mogę pogrubiać, dodawac uśmieszków i jak robie akapity nie wychodzą tylko wszystko w jednym ciągu nie wiem co jest grane?
Niezapominajka 89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 13:12   #4242
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Mąż odebrał noje wyniki. Ale dostał część tylko. Muszę tam zadzwonić bo nie wiem co z tsh. Z tego co mam wszystko ok.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 13:15   #4243
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Próbowałaś synka myć mydłem aleppo? Bardzom polecane atopiką i os z problemami skórnymi, łuszczycami itp. Aleppo to mydło wege , składa sie z oliwy z oliwek i oleju laurowego. Im wiekszy % oleju laurowego tym bardziej lecznicze. Moja znajoma od kiedy jej dzidzi potrafiło siedziec w wannie to myła i myje je tym mydłem. Jest mega naturalne bez żadnych dodatkow a oliwa w składzie sprawia że skora nie jest tak mocno ,, naprężona,, jak po innych mydłach. Bardzo pomaga na wszelkie wypryski skorne można kupić pare o różnym stężeniu oleju laurowego i w razie potrzeby używać słabszego normalnie a na mocne wykwity tego silniejszego.

Jasne, używamy go codziennie. My w ogóle raczej idziemy w stronę bardziej naturalnej pielęgnacji, smaruję go masłem shea, piorę nasze i jego rzeczy w orzechach piorących. Na ciało maść robiona w aptece z przepisu dermatologa, emolienty, spanie w mokrych opatrunkach. Dwa razy w jego zyciu użyliśmy maści sterydowej, staramy sobie radzić bez nich.

Stary 2016-02-01, 13:19   #4244
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
A słyszysz jak się porusza? U nas jest tak, że np przykładam - głośne bicie serca a za sek znika, przekładam kawałek dalej i znów jest głośno. No i słuchać taki szum, jak tam "skacze" Ostatnio się z Oliwką nieźle uśmiałyśmy
A jelita ewidentnie poszły w górę bo nie słyszę już tych innych dziwnych dźwięków
Tak! Slysze wlasnie takie szumy, czasem nawet (chyba) jak kopnie to tak zadudni mi w sluchawkach i sie kreci. Pare sekund slysze bicie, a pozniej odsuwa sie i znowu łapie serducho.
Slucham zwykle na sluchawkach, lepiej slychać i nie ma tyle szumu dopplera co na głosnym. Nagrałam filmik i wyslalam dla TZta, a on na to, aaaale glosno dudni
Chce zeby tez mial radosc z ciązy, dlatego staram sie jak moge zeby nie czul sie wykluczony, szczegolnie w tej duzej odleglosci.

Ja narazie trzymam swoja wage, tylko czuje sie taka napuchnieta jak balon

Rozglądam sie za wozkami i zdecydowalam, ze na poczatek kupie jednak uzywany. Pelno jest ofert po okazyjnych cenach, a wozki ledwo uzywane. Chcialabym sie zmiescic w 200 funtach razem z fotelikiem. Zobaczymy. Jeszcze kwestia łózeczka, wacham sie pomiedzy takim typowym szczebelkowym, a takim podróznym skladanym.

Stary 2016-02-01, 13:21   #4245
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Jasne, używamy go codziennie. My w ogóle raczej idziemy w stronę bardziej naturalnej pielęgnacji, smaruję go masłem shea, piorę nasze i jego rzeczy w orzechach piorących. Na ciało maść robiona w aptece z przepisu dermatologa, emolienty, spanie w mokrych opatrunkach. Dwa razy w jego zyciu użyliśmy maści sterydowej, staramy sobie radzić bez nich.

Bardzo mi się podoba takie ekologiczne podejście. Byłam ostatnio u znajomej, ma 3 miesięczną córeczkę, akurat ją kąpała. Kupa chemii przy tym. Oczywiście wiem, że 95% jej używa, więc nie neguję. Ale powiem Wam, że sama po sobie widzę, że to nic dobrego. Zaczęłam bardzo wcześnie używać wszelkiej maści balsamów i teraz nie mogę wyjść z wanny i się nie posmarować, bo moja skóra jest tak przyzwyczajona. Moja mama też twierdzi, że z chemii (jedzeniowej, kosmetycznej) bierze się większość alergii, kiedyś tego nie było. Więc jeśli któraś ma jakieś sprawdzone naturalne sposoby na kąpiel, smarowanie ciałka, pranie, itd., to bardzo chętnie tę wiedzę przyjmę

I TEŻ JESTEM ZA TYM, ŻEBY WAŻNE KWESTIE (np. wyprawka, potrzebne/niepotrzebne rzeczy, również eko produkty ) UMIEŚCIĆ W JEDNYM MIEJSCU
Stary 2016-02-01, 13:22   #4246
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
dodaj jeszcze, że miała przez pochwę usg
Miała Ale u tego lekarza dostaje się taką jednorazową, papierową spódniczkę więc nie było za dużo widać
A siostra TŻ mieszka na co dzień w UK, rzadko przyjeżdża więc jak już jest to obie babcie świrują na punkcie wnuka A ona taka zgodna jest, cicha, nie protestowała... Ja bym je obie wywaliła z gabinetu

Do tego samego lekarza właśnie idę na prenatalne z TŻ, ma najlepsze opinie u nas w mieście, ma też ten certyfikat. Bierze za takie USG 250 zł i do tego płyta jest

Co do pościeli to ja słyszałam że maluszki nie powinny spać na poduszkach, w sumie ja też śpię bez poduszki bo inaczej kark mnie boli

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 13:25   #4247
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Bardzo mi się podoba takie ekologiczne podejście. Byłam ostatnio u znajomej, ma 3 miesięczną córeczkę, akurat ją kąpała. Kupa chemii przy tym. Oczywiście wiem, że 95% jej używa, więc nie neguję. Ale powiem Wam, że sama po sobie widzę, że to nic dobrego. Zaczęłam bardzo wcześnie używać wszelkiej maści balsamów i teraz nie mogę wyjść z wanny i się nie posmarować, bo moja skóra jest tak przyzwyczajona. Moja mama też twierdzi, że z chemii (jedzeniowej, kosmetycznej) bierze się większość alergii, kiedyś tego nie było. Więc jeśli któraś ma jakieś sprawdzone naturalne sposoby na kąpiel, smarowanie ciałka, pranie, itd., to bardzo chętnie tę wiedzę przyjmę

I TEŻ JESTEM ZA TYM, ŻEBY WAŻNE KWESTIE (np. wyprawka, potrzebne/niepotrzebne rzeczy, również eko produkty ) UMIEŚCIĆ W JEDNYM MIEJSCU

Ja kilka razy wrzucałam juz linka do bloga Sroki, dziewczyna analizuje składy kosmetyków dla dzieci i kobiet własnie pod kątem tej chemii, naprawdę można coś fajnego i bezpiecznego korzystając z jej wiedzy wybrać do wyprawki i dla siebie

Ja osobiście dla siebie też wolę mniej chemiczne kosmetyki, ostatnio zakochałam się w stronie internetowej skarbysyberii

Stary 2016-02-01, 13:27   #4248
natalia_23
Zakorzenienie

Na zupę ogórkową ktoś ma ochotę??

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
ja już widzę poprawę, nadal gotuje przy otwartym oknie, ale jest lepiej niż było.. wierzę w przypływ mocy w IItrym czyli za dwa tygodnie.. jak dziewczyny , które są już w II trymestrze u Was? macie moc?
U mnie o wiele lepiej. Spać przez dzień nie muszę.

Cytat:
Pochwal się jakie

Niedługo to parcie na mocz powinno trochę zelżeć. Macica pójdzie wyżej i nie będzie tak uciskać. No ale potem znowu zacznie dziecko uciskać
patrzyłam na stronie h&m ale ich tam nie ma, wkońcu będę musiała się zmobilizować i zrobić zdjęcie bo na razie ciągle jakieś wymówki znajduję
Dokładnie, za niedługo będziemy kopane po pęcherzu

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Ja się nie szczepiłam, świadomie.
Nie wiem czy podaje się szczepionki przeciwko chorobom wirusowym cieżarnym.
Też się nigdy nie szczepiłam, chora jestem żadko.
Cytat:
Co do kocyków, to te z bambusa (prawdziwe 100% tego włókna) są najgenialniejsze na świecie. Cienkie jak muślinowa pieluszka, mają własciwości termoregulacyjne, więc w upały chłodzą, nie dopuszczają do przegrzania. Ja u mojego synka ze względu na jego skórne problemy bardzo muszę tego pilnować. Można kupić takie z algami morskimi, one mają dodatkowo filtr uv. W lato mój synek śpi tylko pod tym, z resztą jeden kocyk musi mieć zawsze w łózeczku, bez niego nie zaśnie, bo okrywamy mu nim rękę, żeby się nie drapał. Naprawdę wam je polecam z całego serca, mimo że tanie nie są. Ale jak bedziemy rodzić w upały, to nie ma nic lepszego dla dziecka. Ja kupuję w lullalove.

też planuję takie zakupy

Cytat:
Zaczynam dzisiaj tłusty czwartek, kupiłam sobie pączka
nie mogę się doczekać czwartku

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość

Co do perfum dziś pierwszy raz się "psiknęłam" od momentu zajścia w ciąże bo wcześniej nawet moje ukochane chanelki powodowały mdłości ;p
No a sny .... ehh też już poruszane, masakrycznie realne i nieraz bardzo męczące ....
Nie jest łatwo
też uwielbiam chanel Mi zapach perfum nie przeszkadza

Cytat:
Napisane przez Niezapominajka 89 Pokaż wiadomość
Aguś87 w środę zaczynam 13 tydzień, wiem, że to trochę dużo jak na początek ciąży (pewnie ze 2 kg przez święta przybrałam), no ale nie licząc nabrzmiałego brzucha i piesi to tego nie widać. A Wy dziewczyny ile już przytyłyście? O 19:30 mam badania prenatalne trzymajcie kciuki. Ktoś pytał jaki jest koszt usg 250zł, a badanie krwi 150zł, razem 400 zł, ale dużo osób samo usg robi chyba, że coś je niepokoi to jeszcze krew. Powiem Wam, że nawet nie wiedziałam, że dziecko nie może spać z kołderka i kocykiem muszę zacząć się zagłębiać w takie tematy bo zielona jestem............. Ps. nie wiem co jest nie tak ale jak pisze wiadomości nie mogę pogrubiać, dodawac uśmieszków i jak robie akapity nie wychodzą tylko wszystko w jednym ciągu nie wiem co jest grane?
Kciuki za wizytę.
U mnie 2kg na plus. Tydzień temu schizowałam, że waga leci mi w doł a tu przez tydzień ostatni waga skoczyła 1kg do przodu . W poprzednich ciążach więcej na początku przybierałam ale to dlatego, że miałam nie dowagę.\
Kciuki za wizytę

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 13:30   #4249
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez uwielbiam ekologiczne rozwiazania. Jak najmniej chemii i w jedzeniu i w pielegnacji.
Ja nie uzywam balsamów do ciala i skora nie jest przesuszona, Najwieksze problemy mam z twarza bo makeup ją podraznia.
Musze wrocic do zmywania makijazu olejem kokosowym bo dopiero teraz kupilam.
Jak juz chce sie czyms posmarować to uzywam oleju kokosowego. Do peelingów cukier i miod, do golenia nog olej, do wlosow maska z oleju kokosowego, na suche miejsca znowu to samo.
Jak dostalam alergii na twarzy to tylko moglam uzywac oleju i przeszlo.
Do prania kupuje proszek ecover najczesciej i nie stosuje plynów zapachowych. Do zmiekczania dodaje sode oczyszczoną. Dziala swietnie i pralka sie przy okazji czysci i nie zapycha.

Stary 2016-02-01, 13:35   #4250
TinkerrBell
Zadomowienie

Ja mam 2kg na plusie i uważam, że przy mojej wysokiej już wadze to za dużo.
Z moją nadwagą nie powinnam przytyć więcej niż 10 kg.
Ja przy Oliwii byłam dużo szczuplejszcza, ale też w ciąży dużo nie przytyłam. Liczę, że teraz też tak będzie.

Jeszcze ze względu na nadwagę dostałam z urzędu dietetyka Więc dziś mam wizytę Jestem bardzo ciekawa tej wizyty i czy weźmie pod uwagę moje preferencje żywieniowe. Przed ciążą była to głównie dieta roślinna. Teraz jem to co mi podadzą, ale bardzo chcę wrócić to mojego żywienia bo na takim najlepiej się czuję.

Koleżanka z pracy jest w 25 tygodniu i przytyła już 15 kilo i wygląda jakby miała się zaraz rozsypać. Mam nadzieję, że ja tak nie będę mieć;/

No nic, idę się wrzucić pod prysznic, zanim będę mieć spotkanie z dietetykiem, muszę na miasto jakąś bieliznę sobie kupić;/ Olej koko do brzucha i rajstopy dla młodej bo je chyba zjada A ona głównie w sukienkach chodzi do szkoły.

Już nie wspomnę, że za oknem pizga złem......
Stary 2016-02-01, 13:50   #4251
superhuman
Zadomowienie

Ja właśnie nie mam wagi i nie mogę się zważyć ale może przy następnej wizycie uda mi się u lekarza zważyć.

Tak na wyczucie to wydaje mi się też, że z 2-3kg mi przybyło. Na święta w domu się ważyłam to miałam na wadze 53

Ale też duzo jadłam słodyczy i straszną mam teraz chęć nie na zdrowe ale na wszelkie śmieciowe... Wczoraj poszliśmy z TŻ do włoskiej i zjadłam prawie całą pizze cztery sery mmmm była pyszna

Dziś do pacy zabrałam jabłko, banana, pomarańczkę, awokado i gniazdko jestem w pracy od 12 i już pochłonęłam jabłko i awokado.
Jeszcze 6h boszzzz.....
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 14:01   #4252
justynkie
Wtajemniczenie

Thumbs down Dot.: Sierpnióweczki 2016!

U mnie waga od ponad miesiąca stoi, 3 kg na plusie, za to obwody coraz większe

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 14:07   #4253
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Ja tez uwielbiam ekologiczne rozwiazania. Jak najmniej chemii i w jedzeniu i w pielegnacji.
Ja nie uzywam balsamów do ciala i skora nie jest przesuszona, Najwieksze problemy mam z twarza bo makeup ją podraznia.
Musze wrocic do zmywania makijazu olejem kokosowym bo dopiero teraz kupilam.
Jak juz chce sie czyms posmarować to uzywam oleju kokosowego. Do peelingów cukier i miod, do golenia nog olej, do wlosow maska z oleju kokosowego, na suche miejsca znowu to samo.
Jak dostalam alergii na twarzy to tylko moglam uzywac oleju i przeszlo.
Do prania kupuje proszek ecover najczesciej i nie stosuje plynów zapachowych. Do zmiekczania dodaje sode oczyszczoną. Dziala swietnie i pralka sie przy okazji czysci i nie zapycha.
Ile tej sody? Dajesz do bębna, czy do szufladki razem z proszkiem? I do każdego prania, czy tylko do białego (ja kiedyś sody użyłam do wybielenia, ale efektu powalającego nie było, więc może chociaż jako zmiękczacz).

A Srokao przeglądałam tutaj pod kątem kosmetyków dla kobiet w ciąży, więc teraz używam tylko oliwki z rossmanna. Czekam aż mi się skończy lactacyd i do hig. intymnej też tylko rossmannowy płyn. Nie zawsze droższe znaczy lepsze, jak się okazuje

Edytowane przez shybuya
Czas edycji: 2016-02-01 o 14:08
shybuya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 14:12   #4254
kasia_ruda
Zakorzenienie

Dziewczyny, przymierzamy się z mężem do zakupu suszarki lub wymiany pralki na pralko-suszarkę, chociaż tę drugą opcję wiele osób odradza. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie, możecie coś podpowiedzieć?

Stary 2016-02-01, 14:28   #4255
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Dziewczyny, przymierzamy się z mężem do zakupu suszarki lub wymiany pralki na pralko-suszarkę, chociaż tę drugą opcję wiele osób odradza. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie, możecie coś podpowiedzieć?

Dorabiałam kiedyś w wakacje jako gosposia u starszego pana, który takową suszarkę miał. Doraźnie - super. Nawet kołdrę wyprałam w pralce, a potem hops do suszarki. Jednak na dłuższą metę niszczy ubrania. Ostatecznie i tak suszyłam wszystko tradycyjnie. Myślę, że to zbędny i energochłonny przybytek. Aczkolwiek w awaryjnych sytuacjach przydatny.
Stary 2016-02-01, 14:31   #4256
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam pralko suszarkę - razem z braku miejsca. I nie widzę minusów no może oprócz tego, że jak od razu nie wyciągniesz to jest dość mocno wygniecione

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Dorabiałam kiedyś w wakacje jako gosposia u starszego pana, który takową suszarkę miał. Doraźnie - super. Nawet kołdrę wyprałam w pralce, a potem hops do suszarki. Jednak na dłuższą metę niszczy ubrania. Ostatecznie i tak suszyłam wszystko tradycyjnie. Myślę, że to zbędny i energochłonny przybytek. Aczkolwiek w awaryjnych sytuacjach przydatny.
Ja susze prawie wszystko. Nic mi się nie niszczy, nie kurczy.
Dodam, że w Szkocji suszarka to mus bo przy tej wilgotności powietrza pranie schnie czasami nawet 3 dni....
Stary 2016-02-01, 14:40   #4257
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niezapominajka 89 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za wizytę ,daj znać po...
może jak piszesz to wybierasz przycisk "odpowiedz" i dlatego nie możesz edytować postu żadnej z nas, jak naciśniesz "cytuj" lub będziesz zaznaczła ten środkowy a na końcu dasz "odpowiedz" ale po lewej stronie witryny to otworzą Ci się wybrane nasze wypowiedzi i okienko z ikonami itp.. nie wiem czy wytłumaczyłam w miarę jasno...
Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Miała Ale u tego lekarza dostaje się taką jednorazową, papierową spódniczkę więc nie było za dużo widać
A siostra TŻ mieszka na co dzień w UK, rzadko przyjeżdża więc jak już jest to obie babcie świrują na punkcie wnuka A ona taka zgodna jest, cicha, nie protestowała... Ja bym je obie wywaliła z gabinetu

Do tego samego lekarza właśnie idę na prenatalne z TŻ, ma najlepsze opinie u nas w mieście, ma też ten certyfikat. Bierze za takie USG 250 zł i do tego płyta jest

Co do pościeli to ja słyszałam że maluszki nie powinny spać na poduszkach, w sumie ja też śpię bez poduszki bo inaczej kark mnie boli
ja też dostaję spódniczkę, ale w życiu bym nie zabrała teściowej ze sobą
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 14:42   #4258
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:

Ja susze prawie wszystko. Nic mi się nie niszczy, nie kurczy.
Dodam, że w Szkocji suszarka to mus bo przy tej wilgotności powietrza pranie schnie czasami nawet 3 dni....
Widać, zależne też od sprzętu
Stary 2016-02-01, 14:42   #4259
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Ile tej sody? Dajesz do bębna, czy do szufladki razem z proszkiem? I do każdego prania, czy tylko do białego (ja kiedyś sody użyłam do wybielenia, ale efektu powalającego nie było, więc może chociaż jako zmiękczacz).

A Srokao przeglądałam tutaj pod kątem kosmetyków dla kobiet w ciąży, więc teraz używam tylko oliwki z rossmanna. Czekam aż mi się skończy lactacyd i do hig. intymnej też tylko rossmannowy płyn. Nie zawsze droższe znaczy lepsze, jak się okazuje
Ja kupuje gotowe tzw soda crystals, wsypuje okolo jednej miarki do szufladki z proszkiem. Od ponad roku nie uzywam plynu i szczerze ubrania sa miekkie i pachną ładnie. Nigdy nie lubilam tych chemicznych zapachow plynów do prania. Zawsze mnie strasznie dusily.
Niektórzy uzywają tylko tych krysztalkow sody bez proszku. Moze kiedys spróbuje. Kiedys tez uzywalam octu i proszku, dla eksperymentu ale nie czulam roznicy. Pranie octem tez nie pachnialo na szczęscie.

Lubie takie eksperymenty Chociaz za wielką panią domu sie nie uważam.

Stary 2016-02-01, 14:56   #4260
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Ja kupuje gotowe tzw soda crystals, wsypuje okolo jednej miarki do szufladki z proszkiem. Od ponad roku nie uzywam plynu i szczerze ubrania sa miekkie i pachną ładnie. Nigdy nie lubilam tych chemicznych zapachow plynów do prania. Zawsze mnie strasznie dusily.
Niektórzy uzywają tylko tych krysztalkow sody bez proszku. Moze kiedys spróbuje. Kiedys tez uzywalam octu i proszku, dla eksperymentu ale nie czulam roznicy. Pranie octem tez nie pachnialo na szczęscie.

Lubie takie eksperymenty Chociaz za wielką panią domu sie nie uważam.
W PL chyba tego nie ma. Ale coś wykminię

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości