|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: jak zrobić Taki kucyk?
Cytat:
po umyciu przeczesz wlosy jedynie palcami, moje od grzebienia i szczotki sa tez strasznie napuszone. jak mocno poniecujesz wlosy to bedzie jeszcze wieksza szopa, skup sie na nawilzaniu wlosow, szampon wygladzajacy, odzywka, a po umyciu moze kropelka jedwabiu biosilk |
|
|
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam prośbę. Możecie mi podac jakiegoś spradawcę z All, który ma te spinki szogunki(tak to się chyba nazywa?)? Z góry dzięki
![]() Edit: już nie trzeba znalazłam jedną akucje A teraz proszę o jedną radę Jak zapinac włosy tym dziwactwem? Wolę teraz sobie przestudiowac instrukcję
|
|
|
|
|
#363 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kucyk/koński ogon - wątek zbiorczy
Olka podaj prosze chociaz allegrowicza..bo ja szukam szogunów i znalesc nie moge
![]() wpisuje szogun... wyskakuja mi jakies ksiazki ![]() szukam w spinkach... to nie moge znalesc ![]() truskawkowawiosna zrob zdjecie przy lustrze. stań tyłem do lutra..aby ten "ogonek" byl widoczny w odbiciu i cyknij zdjecie ![]() i nie potrzebujesz juz niczyjej pomocy ![]() zrobisz fote z tym malym szogunem? prosze ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z lustrem mi nie wychodzi, bo lampa sie odbija w lustrze i nic nie widac a bez lampy nie potrafie, bo mi zawsze nieostre wychodza poprosze siostre i wkleje |
||
|
|
|
|
#365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() juz zamawiam te szoguny ![]() dziekuje za link juz nie moge sie doczekac tych zdjec ![]() mówisz, ze wychodzi taki gesty kituszek z tym małym ?no to fajnie ![]() bo ja jestem w trakcie zapuszczania włosków i nie sa za długie. Wiec i tak irokezik nie wyszedł by mi ![]() aaach..juz nie moge sie doczekac kiedy bede miala te szogunki na włoskach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : D![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiedziałam, że 8,5 cm to jest maleństwo... Ale coś może wykombinuję
Bo moje włosy ostatnio podcinane były, i mam teraz 2 cm za ramiona brzoza, kupowałam z tego samego linka co truskawkowa
|
|
|
|
|
#367 |
|
żona
|
widzialam dzisiaj na bazarku takiego szoguna... ale byl strasznie duzy
i tylko jeden. wiekszy od mojej glowy chyba;/a kosztowal zaledwie 3 zł! |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#368 |
|
Przyczajenie
|
hej..
Proszę Was moje drogie o jakąs ciekawa rade! (lub fotki) Mam cieńkie i bardzo rzadkie włosy! W dodatku bardzo szybko mi sie przetluszczają...jutro mam zamiar iść do fryzjera i nie wiem co robic zeby to zmienic... nie są to wlosy dlugie ani krotkie..gdzies 12-13cm za ramiona.... myslalam o cieniowaniu....hmmm ale w jakim sposob? czy tylko z przodu? a moze z przodu i z tylu? tylko nie wiem jak to by wygladało..pomozcie prosze ! |
|
|
|
|
#369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
Latami nosiłam rozpuszczone włosy,więc ostatnio ku zdiwieniu znajomych zaczęłam je spinać.
Zamiatam włosami w górę i dół,mocno łapię gumką,spinam do góry. Krótsze włosy zanim "opadną" na twarz spinam 3 spinkami-żabkami .2 po bokach i jedna na środku. Albo grzywka na bok i kucyk wysoko. Obie fryzury w załączniku
|
|
#371 |
|
Wtajemniczenie
|
bardzo ładnie ci w kucyku
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziewczyny/Panie/Kobiety z kucykami
Uwielbiam kupcyk, wogóle bardzo lubie spiete włosy, ale nie umiem tego robic.
Denerwuja mnie te kosmyki włosów co się wysnuwają w ciągu dnia ![]() Ale kupię sobie te spinki błyszczące które są prezentowane na tej chińskiej stronie, do tej pory nie miałam pomysłu jak je zastosować a teraz mam tyle inspiracji
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie w spinkowych sąte szoguny
chyba się wybiorę bo ślicznie ywgląda kucyk wtedy
|
|
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
ale kupuj tylko takie, ktore maja zakonczenie jak te moje-na tj pętelke, koncowki musza tylko zachodzic na siebie,a nie wchodzic jedna do drugiej, nie wiem jak to wam wytluamczyc, po prostu ten drugi typ łamie sie na potege, po prostu szkoda kasy
|
|
|
|
|
#375 |
|
Raczkowanie
|
faktycznie fajnie te wlosy wygladaja, zakupilabym sobie takie cacko tylko ze, ja nie wiem czy moje wlosy dadza rade, poniewaz prostownice i farby spowodowaly ze zrzadzily mi sie wlosy choc inni tak nie twierdza ale ja tak uwazam i nie wiem czy bym nie miala tj przeswitow na glowie gdybym je zaczesala
teraz juz nie chce prostowac wiec postawilam na moja naturalne czyli poł falujace. i Czy to rowniez ładnie bedzie wygladalo na takich bo na prostych to wiadome ze ładniej
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj mamy sie zapytalam gdzie moglabym kupic taka szogunke i ona powiedziala, ze u niej w szufladzie
jutro ja wyprobuje zyczcie mi powodzenia!
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
zrobilam fotki malemu szogunowi, ale nie okazuja do konca uroku tego kucyka, bo robilam je na szybko i wlosy zaczesalam troche nierowno, ale jakis zarys miec bedziecie
|
|
|
|
|
#378 |
|
Raczkowanie
|
slicznie to wyglada, a Tobie to naprawde ładnie
szczesciara pozdrawiam
|
|
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) trzeba poprobowac, ten szogun jest bardzo wygodny do noszenia caly dzien, dla mnie bardziej niz gumka do wlosow. ja mam wlosy naturalnie falujace, jak ich nie czesze szczotka i nie daje jedwabiu to mam delikatne loczki, w szogunie tez to fajnie wyglada, kiedys tez uwieczniemojej siostrze zzuwa sie troche z wlosow, bo ma bardzo gladkie, mimo ze kaze jej pakowac mniej odzywek ![]() idealnie wyprostowane tez wygladaja bombowo w szogunie, mi z nich ten wiekszy sie zsuwa wtedy
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oh jak super ![]() mi moje szogunki przyjda za kilka dni(o ile poczta polska znów nie nawali;/) mozesz mi powiedziec krok po kroku jak Ty to robisz ?![]()
|
|
|
#381 |
|
Raczkowanie
|
ja zamiast zamawiac moze uderze na jakies sklepy moze sie znajdzie szogunik
|
|
|
#382 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj nabyłam dużego Szoguna i niestety na mich włosach efekt nie jest taki cudowny jak u Truskawkowej Wiosny. Jak mam być szczera to moje włosy wyglądają jak u starej matrony a na dodatek zsuwa mi się on ale to może dlatego iż moje włosy są aktualnie wyprostowane i napakowane odżywkami.
Truskawkowa wiosno, czy Ty posiadasz jakąś szczególną technikę zakładaniaa by włosy były równomiernie rozłożone?
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
No to i ja daje mojego szoguna
Daje tylko zdjecia od tylu bo zdjecia robione wieczorem i rano i nie wygladalam zbyt dobrze w kazdym badz razie dziekuje za pomysl bo jestem bardzo zadowolona z wynikow ![]() buzka
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
masz całkiem otwieranego,czy tylko rozsuwanego?
|
|
#385 |
|
Raczkowanie
|
No i weszłam,zobaczyłam,faktyc znie fajne te szoguny. Nabrałam ochoty na kuce i interesują mnie wszelkie kombinacje,jutro może sobie sprawię takiego szoguna i będę się bawić
wygląda to seksownie |
|
|
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
aaaa nigdzie nie moge znalesc tego szoguna
|
|
|
#388 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie co do zapinania szogunów ... bo tam na górze są takie dwa dzyndzki i jak zapne na nie to szogun zsuwa się z włosów, natomiast jak nałoże jakby jeden grzebyk na drugi czyli mocniej ścisnę to jest ok ... czy tak też jest zgodnie ze sztuką?
|
|
|
|
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja tak zrobiłam dzisiaj sobie kupiłam za 2,20 ale taki wąski.. fajnie włoski wyglądaja.. ale jak wprawię się w zapinanie to kupię sobie takiego szerszego... ja znalazłam szoguna w malutkim sklepie na targu..było tyle rodzai że nie widziałam który wybrać tylko małych nie było..
|
|
|
|
|
#390 |
|
Rozeznanie
|
Skuszona Waszymi opisami i fotkami, również zakupiłam szoguna - dałam za dużego 11 zł. Jest trochę za szeroki i wydaje mi się, że na mnie za duży. Pierwsze kucyki wychodziły mi niezbyt ładne, dopiero przeczytałam radę o odchyleniu głowy do tyłu i kucyk wyszedł bardzo fajny
Fajnie to wygląda od przodu, z tyłu i z półprofilu - wydaje mi się jednak, że z pełnego profilu ta spinka nie wygląda zbyt atrakcyjnie - może dlatego, że mam słabo pocieniowane włosy i nie układają mi się tak fajnie, stopniowo
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

) ja mam krecone wlosy... mam wielka szope wlosy nie chca mi sie nigdy ukladac.. chcialabym je sciać tak abym nie miala szopy ... prosze doradzcie mi cos
po umyciu przeczesz wlosy jedynie palcami, moje od grzebienia i szczotki sa tez strasznie napuszone. jak mocno poniecujesz wlosy to bedzie jeszcze wieksza szopa, skup sie na nawilzaniu wlosow, szampon wygladzajacy, odzywka, a po umyciu moze kropelka jedwabiu biosilk

znalazłam jedną akucje 

a bez lampy nie potrafie, bo mi zawsze nieostre wychodza
poprosze siostre i wkleje

) trzeba poprobowac, ten szogun jest bardzo wygodny do noszenia caly dzien, dla mnie bardziej niz gumka do wlosow. ja mam wlosy naturalnie falujace, jak ich nie czesze szczotka i nie daje jedwabiu to mam delikatne loczki, w szogunie tez to fajnie wyglada, kiedys tez uwiecznie