|
|
#631 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Claudette1996 kciuki za wizyte
co do ubranek warto mieć kilka 56, nie wiadomo jakie dziecko się urodzi co do wózka lepiej wcześniej jeśli zamawia się to wiadomo trzeba czekać, a jak wybierzesz sama to będziesz miała co potrzeba. Ja miałam na szczęście wybrany i sis wiedziała jaki, więc jak trzeba było kupić to mąż pojechał z nią (miałam kupić sama z mężem, ale trafiłam do szpitala) |
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Tak swoja torbe osobna. Jedna dla małego druga dla mnie
|
|
|
|
#633 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia9999 kciuki za wyniki, pewnie już dawno są, po konsultacji będziesz przynajmniej wiedziała co i jak. W szpitalu przynajmniej wszystko na miejscu to jest największy plus pobytu, że załatwiają i nie trzeba latać, tylko przychodzi położna i mówi by iść
|
|
|
|
#634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A buciki w Lidlu widzialam.Śliczne były ale bardzo mało. Stare baby się rzucały na te ciuszki i rozwalały wszędzie po podłodze.Masakra.A byliśmy z Tż gdzieś o 10 U mnie z kondycją też słabo.Zadyszkę mam jak za szybko chodzę albo jak wejdę do siebie na 3 piętro. Skończy mi się pranie i idę do rodziców bo nie chce mi się samej siedzieć w domu. Dostałam od teścia pączki domowej roboty ![]() Tłusty czwartek zaczynam od poniedziałku:PMotylek my będziemy w końcu brać X landera x cite. Mutsy jak zobaczyłam z bliska to odpadł u mnie jednak. Zaraz sobie Twój wpiszę w neta i obyczaje ![]() Ładny ładny ten wózeczek faktycznie
Edytowane przez kanwa Czas edycji: 2016-02-01 o 15:26 |
|
|
|
|
#635 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ---------- Cytat:
|
|
#636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#637 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niestety nie ma w pobliżu szkoły rodzenia z zajęciami o godz 20 albo i poźniej Cytat:
Cytat:
Jutro obejrzy nowe wyniki i zadecydują. Czekam spokojnie do jutra. Leżę z laptopem na kolanach, mała kopie i parcie na pęcherz jest chociaż 15 min temu byłam w wc
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś wpadłam na przepis na jadłonomi na pieczone i chyba męża zatrudnie do pomocy i zrobię sama http://www.jadlonomia.com/przepisy/paczki-pieczone/ ja zupełnie zapomniałam o promocji w lidlu |
|
|
|
|
#639 |
|
Rozeznanie
|
Ale masz szczęście ja niestety mam w brzuszku wstydnisia/wstydnisie nie chce pokazać heheh. Ja mam kilka bodziaków i pajaców na 56 chyba po 3 szt. więcej nie kupuje więcej zawsze może TŻ lub mama podjechać do sklepu i kupić w sumie pod koniec ciązy mniej więcej gin powinien powiedzieć ile będzie mierzyć nasz bobas.
|
#640 |
|
Zadomowienie
|
Przed chwilka pani z rejestracji od mojego gina dzwoniła, i mam przeniesioną wizytę z 20 na18.15 :-D. To może później zachaczę jeszcze o lidla, może coś jeszcze zostało?
|
|
|
|
#641 | |
|
Rozeznanie
|
A i witam się w 20 tygodniu
Dzisiaj w reserved kupiłam jedne bodziaki na 68cm za 19.99 bo w lidlu niestety sajgon W SH kupiłam trójkącik apaszkę pod szyje za 0.16gr bo na wagę Na wycenę kupiłam otulacz do spania za 8 zl nowy .---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Cytat:
Moja też ciągle powtarza że wózek po wyjściu z szpitala a łóżeczko jak będe w szpitalu ma kupić TŻ tylko kto wypierze pościel i poprasuje i kupi takie jak chce a nie takie jak będzie w sklepie bo tak kupuje mój TŻ. Najlepiej dla niej jak bym wszystko kupowała dopiero w 38tc. bo dla niej to za wcześnie " w dzisiejszych czasach wszystko jest w sklepie, nie jak za czasy komuny" wrrrr
|
|
#642 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, współczuję Wam, że Wasi TŻ tak długo poza domem. Mój to przynajmniej przed tą 18 jest już w domu i w weekendy to choć trochę mi pomoże przy młodej a później przy dwójce już. Tym bardziej, że po macierzyńskim do pracy będę musiała wrócić tak jak to było już przy młodej
eful, z tego co wiem, to faktycznie ten konflikt przy pierwszej ciąży raczej nie występuję o ile nie miałaś przetaczanej krwi Co do wózka - lepiej się zorientować chociaż wcześniej, ja np na wózek czekałam prawie 2 m-ce na ten kolor co chcialam... Cytat:
zgadzam się, że dziecko trzeba uczyć od małego, że zwierząt bić nie wolno i dokuczać im, ale takie małe dzieci to czasami nie rozumieją tak łatwo wszystkiego a swoją drogą, zwierzęta też trzeba pilnować i uczyć, że dzieciom krzywdy robić nie wolno. My byliśmy wczoraj na połówkowym - wszystko okej, posprawdzane dziecię wszerz i wzdłuż. Synek nadal jest synkiem. Powiem Wam tylko że zadziwia mnie tylko że na tym USG tak wszystko można sprawdzić dokładnie. Nadal jest to dla mnie niepojęte australia, czy nasz doktor również zalecił Ci wizytę u kardiologa prenatalnego? Ej, a kiedy jest tłusty czwartek?
|
|
#643 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Też nam się podoba
![]() Cytat:
oby wyniki były lepsze ![]() Sikać to ja też chodzę co chwilę:P Dzieci kopią po pęcherzu ![]() Cytat:
Ja chyba zjem w tym roku rekordową liczbę pączków ![]() Zawsze jadłam jednego lub dwa. Cytat:
Super!Kciuki za wizytę ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wózków to prawdopodobnie dostane od siostry
wiec będzie wydatek mniejszy )Polozylam się na chwilę bo cmi mnie głowa a zadnej tabletki nie mam ani siły żeby wychodzić z domu. Bylam na zakupach w jednym sklepiku osiedlowym i ceny mnie powalily ;/ banany 5 zk kg gdzie za 3.59 widziałam. Wiec ten sklep z dala bede omijać Kotek schowal się pod koc i nie chce nic jeść...mam nadzieje ze mu to przejdzie za pare dni i wróci moj szalony Tutek.---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Wkurzylam się bo dzwonila do mnie babka z zapytaniem kiedy l4 wyslalam do zus bo oni nie mają. Wiec torbie mowie ze mam potwierdzenie wyslania 18.01 a wy odebraliscie 19.01.... i jak tu sie nie w☠☠☠☠..... I teraz znowu kolejne 30 dni mam czekać na kase....zaje...biescie :/
|
#645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale bym kupiła te żółte super są
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Kociak nie napisalabym inaczej ! Ze nie mam jeszcze dziecka nie oznacza ze nie mam z nimi styczności. Kot nie atakuje od tak! Tylko w obronie !
|
#647 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Takie to historie mają mój brat z żoną odkąd są rodzicami
|
|
|
|
|
#648 |
|
Rozeznanie
|
motylek1984
Tak model wybrany adamex barletta z eko-skórą marzy mi się wózek quinny moodd tylko niestety za drogi ale podobno warty swojej ceny. Jak dziadki się dołożą do wózka do kupuje Quinna
|
#649 |
|
Zakorzenienie
|
Weronika dobra cena
trzeba czasami trafić na takie perełki ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Odpoczelam i dalej ide ogarniać ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Odpoczelam i dalej ide ogarniać
|
#650 | |
|
Zakorzenienie
|
My chyba też, zwłaszcza mój mąż się strasznie na niego napalił
![]() Cytat:
W tym tygodniu jest
Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2016-02-01 o 16:06 |
|
|
|
|
#651 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#653 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Może musi się w nowym miejscu zaklimatyzować i mu minie.Jak byłam dlugo na L4 i ZUS mi płacil to sama zanosiłam do nich druk L4. Kserowalam sobie i prosiłam o potwierdzenie "wpłynęlo dnia...." Wtedy miałam szansę że szybciej mi kase wypłacą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Bierzesz od razu z fotelikiem wózek czy oddzielnie dokupujecie?
|
|
#654 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#655 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Też to przechodziłam z dwoma kotami i psinką. Bidulki takie z nich były po tej narkozie... Ale trzeba to raz przeżyć i potem już spokój na zawsze. Cytat:
![]() Szybka jesteś Ja się spakowałam na 2 tygodnie przed terminem, a i tak 10 dni po urodziłam...Cytat:
pochwal się! Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
ja kiedys byłam napalona na Quinny ale odkad pilnowalam małego z Quinnym to nie polecam. Stelaz okrutny wielki ciezki zlozyc to masakra , nie miescil mi sie w bagazniku sam stelaz w VW Polo.
Ale z Quinny polecam sama spacerowke bo tez nią jezdzilam Quinny Zapp Xtra 3 jakos tak, buda sie skladala cala ze stelazem malutki sie robil super tego po czasie kupimy Ja tez chce Barlette albo Coletto Marcello Lux :-D |
|
|
|
#658 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 23 tyg i ...6 miesiacu !!
Cytat:
Edytowane przez soffinka Czas edycji: 2016-02-01 o 16:45 |
|
|
|
|
#659 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kciuki za wizyteCytat:
bardzo mądre podejście mamy. Dlatego ja niedługo zabieram sie za pakowanie torby. Najpierw sobie a potem dla dziecka. Wole być wcześniej przygotowana a nie miec męża w panice. |
|||
|
|
|
#660 |
|
Rozeznanie
|
o,widze, że dziewczyny sklaniacie się do x landera
ja również coraz czesciej się zastanawiam! Nowa kolekcja chociaz kolorystyka mi nie do konca pasuje to mimowszystko podobają mi się z serii x move (ze wzgledu na koła nadające się na rózne tereny). mam tez mozliwosc zakupu uzywanego (po jednym dziecku) wózka teutonia be you - czy ktoras ma jakies doswiadczenia z tym modelem???wlasnie skonczylam trening - nogi, posladki i streching mała skacze, że hej wczoraj wieczorem mała wariowała,brzuch cały się wyginał, jeny jak ona rośnie skoro taka roznica w kopniakach w ciagu dwoch tygodni!!!aż pępek mi na wierzch wychodził hahahaha ) a jak pukałam do brzucha to dawała sygnały, że jest ))ja juz spakowana, jutro o 6:30 kierunek lotnisko Gdansk ciekawe czy gdzieś pączka dostanę, mama mówi,że rok temu widziala w sklepie, ale nie smakowały jak nasze polskie ![]() kupiłam w lidlu skarpetki dla malucha,jakość bodziaków niestety mnie nie powaliła, podobnie jak poszewki na kołderkę... cienkie jak papier... rano byłam na łowach w lumpku , zdecydowanie wolę tam kupować same perełki znalazłam
zdrowie, fitness, Norwegia, smaczne jedzonko instagram https://www.instagram.com/lalare_fit/ Edytowane przez LaLaRe87 Czas edycji: 2016-02-01 o 17:14 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

Ja się w końcu nie zdecydowałam na te butki i odpuściłam sobie w ogóle dzisiaj wizytę w Lidlu.

a tak mi sie ten wzor spodobał
Niestety nie ma w pobliżu szkoły rodzenia z zajęciami o godz 20 albo i poźniej 

Na wycenę kupiłam otulacz do spania za 8 zl nowy .