Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-01, 15:15   #631
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Claudette1996 kciuki za wizyte
co do ubranek warto mieć kilka 56, nie wiadomo jakie dziecko się urodzi
co do wózka lepiej wcześniej jeśli zamawia się to wiadomo trzeba czekać, a jak wybierzesz sama to będziesz miała co potrzeba. Ja miałam na szczęście wybrany i sis wiedziała jaki, więc jak trzeba było kupić to mąż pojechał z nią (miałam kupić sama z mężem, ale trafiłam do szpitala)

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 15:15   #632
misia880
Zakorzenienie

Tak swoja torbe osobna. Jedna dla małego druga dla mnie

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 15:17   #633
fiazo
Zakorzenienie

Madzia9999 kciuki za wyniki, pewnie już dawno są, po konsultacji będziesz przynajmniej wiedziała co i jak. W szpitalu przynajmniej wszystko na miejscu to jest największy plus pobytu, że załatwiają i nie trzeba latać, tylko przychodzi położna i mówi by iść

Synek
Stary 2016-02-01, 15:19   #634
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Kanwa- bardzo ładne i oryginalne imiona.

Ale szalejecie z tym Lidlem Ja się w końcu nie zdecydowałam na te butki i odpuściłam sobie w ogóle dzisiaj wizytę w Lidlu.
Byłam za to na długim spacerze. Kondycję mam słabą. Muszę popracować nad nią, bo chciałabym być jak najdłużej sprawna w ciąży i po porodzie wrócić szybciej do siebie.

Madzia- pewnie już marzysz o wyjściu do domu.

Misia- a dla siebie osobno się pakujesz do szpitala?

Ania- zdrówka. Mnie wczoraj gardło bolało, ale przeszło przez noc na szczęście.

A buciki w Lidlu widzialam.Śliczne były ale bardzo mało.
Stare baby się rzucały na te ciuszki i rozwalały wszędzie po podłodze.Masakra.A byliśmy z Tż gdzieś o 10
U mnie z kondycją też słabo.Zadyszkę mam jak za szybko chodzę albo jak wejdę do siebie na 3 piętro.

Skończy mi się pranie i idę do rodziców bo nie chce mi się samej siedzieć w domu.

Dostałam od teścia pączki domowej roboty Tłusty czwartek zaczynam od poniedziałku:P

Motylek my będziemy w końcu brać X landera x cite.
Mutsy jak zobaczyłam z bliska to odpadł u mnie jednak.
Zaraz sobie Twój wpiszę w neta i obyczaje
Ładny ładny ten wózeczek faktycznie

Edytowane przez kanwa
Czas edycji: 2016-02-01 o 15:26
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 15:31   #635
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja własnie wróciłam z lidla na te ciuchy się najbardziej stare baby rzuciły jak powalone !!!
Ja pojechałam ale zrezygnowałam, bałam się o brzusio, że jakaś walnięta babka mnie walnie

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
ja tez bylam w lidlu :-D

Kupilam tego pajaca welurowego bo wcale nie jest taki gruby ;-) ,i 2x bodziakow te szaro żółte ale na 62/68 bo nie bylo w tym rozmiarze juz malych a tak mi sie ten wzor spodobał

I jeszcze ten plyn do prania do wyprobowania za 8 zl i woreczki do prania zeby nie gubic malych skarpetek :-D :-D
Dobry pomysł z tymi woreczkami ja nawet swoje skarpetki i TŻ gubie a co dopiero będzie z tymi małymi
Stary 2016-02-01, 15:34   #636
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość

A buciki w Lidlu widzialam.Śliczne były ale bardzo mało.
Stare baby się rzucały na te ciuszki i rozwalały wszędzie po podłodze.Masakra.A byliśmy z Tż gdzieś o 10
U mnie z kondycją też słabo.Zadyszkę mam jak za szybko chodzę albo jak wejdę do siebie na 3 piętro.

Skończy mi się pranie i idę do rodziców bo nie chce mi się samej siedzieć w domu.

Dostałam od teścia pączki domowej roboty Tłusty czwartek zaczynam od poniedziałku:P

Mutsy jak zobaczyłam z bliska to odpadł u mnie jednak.
Zaraz sobie Twój wpiszę w neta i obyczaje
Ładny ładny ten wózeczek faktycznie
Śliczny ten x lander i spacerówka też super wygląda :-D
motylek1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 15:35   #637
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
To zrób sobie drzemkę razem z córcią, robota poczeka

Nooo Ty to już musisz być w gotowości

Madzia, to dobrze, że wszystko ok, oby Cię tam dłużej nie trzymali A na zwolnieniu nie jest tak źle, ja polecam :brzydal:
Po szpitalu na pewno będę miala co robić w domku

Cytat:
ja obiad gotuje czekam na męża, zaliczamy rossmana i jedziemy na SR dziś będzie temat o kp i laktacji i w ogole. takze ide bo to mega dla mnie ciekawe
Zazdrszczę, że masz możlwość chodzenie z mężem na SR. U mnie jak coś to sama będę chodziła, chociaż chciałabym z TŻ bardzo i on w sumie tez chcę Niestety nie ma w pobliżu szkoły rodzenia z zajęciami o godz 20 albo i poźniej

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Kanwa- bardzo ładne i oryginalne imiona.

Ale szalejecie z tym Lidlem Ja się w końcu nie zdecydowałam na te butki i odpuściłam sobie w ogóle dzisiaj wizytę w Lidlu.
Byłam za to na długim spacerze. Kondycję mam słabą. Muszę popracować nad nią, bo chciałabym być jak najdłużej sprawna w ciąży i po porodzie wrócić szybciej do siebie.

Madzia- pewnie już marzysz o wyjściu do domu.

Misia- a dla siebie osobno się pakujesz do szpitala?

Ania- zdrówka. Mnie wczoraj gardło bolało, ale przeszło przez noc na szczęście.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Madzia9999 kciuki za wyniki, pewnie już dawno są, po konsultacji będziesz przynajmniej wiedziała co i jak. W szpitalu przynajmniej wszystko na miejscu to jest największy plus pobytu, że załatwiają i nie trzeba latać, tylko przychodzi położna i mówi by iść
Urolog zalecił ponowie mocz i krew bo leukocyty dalej wysokie, lepsze niz jak mnie przyjęli tutaj. Jednak dalej nie bardzo
Jutro obejrzy nowe wyniki i zadecydują. Czekam spokojnie do jutra.

Leżę z laptopem na kolanach, mała kopie i parcie na pęcherz jest chociaż 15 min temu byłam w wc

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 15:35   #638
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

ja poprosiłam teściową by zrobiła
dziś wpadłam na przepis na jadłonomi na pieczone i chyba męża zatrudnie do pomocy i zrobię sama http://www.jadlonomia.com/przepisy/paczki-pieczone/

ja zupełnie zapomniałam o promocji w lidlu

Synek
Stary 2016-02-01, 15:36   #639
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny
Kubuś na szczęście do wstydziochów na usg nie należy ostatnio ładnie wzioł nóżki do brzuszka żebyśmy zobaczyli co ma między nogami
Tak się zastanawiam, wszyscy mi mówią żebym nie kupowała ubranek w rozmiarze 56, a wy kupujecie
Ale masz szczęście ja niestety mam w brzuszku wstydnisia/wstydnisie nie chce pokazać heheh. Ja mam kilka bodziaków i pajaców na 56 chyba po 3 szt. więcej nie kupuje więcej zawsze może TŻ lub mama podjechać do sklepu i kupić w sumie pod koniec ciązy mniej więcej gin powinien powiedzieć ile będzie mierzyć nasz bobas.
Stary 2016-02-01, 15:36   #640
motylek1984
Zadomowienie

Przed chwilka pani z rejestracji od mojego gina dzwoniła, i mam przeniesioną wizytę z 20 na18.15 :-D. To może później zachaczę jeszcze o lidla, może coś jeszcze zostało?
Stary 2016-02-01, 15:44   #641
Weronia93
Rozeznanie

A i witam się w 20 tygodniu:jupi :

Dzisiaj w reserved kupiłam jedne bodziaki na 68cm za 19.99 bo w lidlu niestety sajgon
W SH kupiłam trójkącik apaszkę pod szyje za 0.16gr bo na wagę Na wycenę kupiłam otulacz do spania za 8 zl nowy .

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Claudette1996 Pokaż wiadomość
Bo twierdzą że 56 może być za małe i tylko straci się pieniądze.
Tak samo jak mama mnie denerwuje bo mówi że wózek to najepiej po porodzie kupić, tylko mnie denerwują wszyscy .
O witam w kklubie chyba musimy umówić nasze mamy na kawe hehehe.
Moja też ciągle powtarza że wózek po wyjściu z szpitala a łóżeczko jak będe w szpitalu ma kupić TŻ tylko kto wypierze pościel i poprasuje i kupi takie jak chce a nie takie jak będzie w sklepie bo tak kupuje mój TŻ.
Najlepiej dla niej jak bym wszystko kupowała dopiero w 38tc. bo dla niej to za wcześnie " w dzisiejszych czasach wszystko jest w sklepie, nie jak za czasy komuny" wrrrr
Stary 2016-02-01, 15:44   #642
Kociak85
Zadomowienie

Dziewczyny, współczuję Wam, że Wasi TŻ tak długo poza domem. Mój to przynajmniej przed tą 18 jest już w domu i w weekendy to choć trochę mi pomoże przy młodej a później przy dwójce już. Tym bardziej, że po macierzyńskim do pracy będę musiała wrócić tak jak to było już przy młodej

eful, z tego co wiem, to faktycznie ten konflikt przy pierwszej ciąży raczej nie występuję o ile nie miałaś przetaczanej krwi

Co do wózka - lepiej się zorientować chociaż wcześniej, ja np na wózek czekałam prawie 2 m-ce na ten kolor co chcialam...

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Co to filmu z kotem powiem tak ze bym dziecku dupe sprala! Uwazan ze od małego trzeba uczyć dzieci szacunku i miłości do zwierząt! Jak tego rodzice nie zrobia to dziecko nigdy tego się nie nauczy.... i bardzo dobrze ze kot tak zareagowal!!!
eeee tam, inaczej byś napisała, jakby dziecko było już na świecie. Tym bardziej takie małe, które jeszcze dużo nie rozumie zgadzam się, że dziecko trzeba uczyć od małego, że zwierząt bić nie wolno i dokuczać im, ale takie małe dzieci to czasami nie rozumieją tak łatwo wszystkiego a swoją drogą, zwierzęta też trzeba pilnować i uczyć, że dzieciom krzywdy robić nie wolno.

My byliśmy wczoraj na połówkowym - wszystko okej, posprawdzane dziecię wszerz i wzdłuż. Synek nadal jest synkiem. Powiem Wam tylko że zadziwia mnie tylko że na tym USG tak wszystko można sprawdzić dokładnie. Nadal jest to dla mnie niepojęte
australia, czy nasz doktor również zalecił Ci wizytę u kardiologa prenatalnego?

Ej, a kiedy jest tłusty czwartek?
Stary 2016-02-01, 15:45   #643
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Śliczny ten x lander i spacerówka też super wygląda :-D
Też nam się podoba

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Po szpitalu na pewno będę miala co robić w domku

Zazdrszczę, że masz możlwość chodzenie z mężem na SR. U mnie jak coś to sama będę chodziła, chociaż chciałabym z TŻ bardzo i on w sumie tez chcę Niestety nie ma w pobliżu szkoły rodzenia z zajęciami o godz 20 albo i poźniej

Urolog zalecił ponowie mocz i krew bo leukocyty dalej wysokie, lepsze niz jak mnie przyjęli tutaj. Jednak dalej nie bardzo

Leżę z laptopem na kolanach, mała kopie i parcie na pęcherz jest chociaż 15 min temu byłam w wc

oby wyniki były lepsze
Sikać to ja też chodzę co chwilę:P
Dzieci kopią po pęcherzu

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja poprosiłam teściową by zrobiła
dziś wpadłam na przepis na jadłonomi na pieczone i chyba męża zatrudnie do pomocy i zrobię sama http://www.jadlonomia.com/przepisy/paczki-pieczone/

ja zupełnie zapomniałam o promocji w lidlu

Ja chyba zjem w tym roku rekordową liczbę pączków
Zawsze jadłam jednego lub dwa.

Cytat:
Przed chwilka pani z rejestracji od mojego gina dzwoniła, i mam przeniesioną wizytę z 20 na18.15 :-D. To może później zachaczę jeszcze o lidla, może coś jeszcze zostało?

Super!Kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość

Dzisiaj w reserved kupiłam jedne bodziaki na 68cm za 19.99 bo w lidlu niestety sajgon
W SH kupiłam trójkącik apaszkę pod szyje za 0.16gr bo na wagę Na wycenę kupiłam otulacz do spania za 8 zl nowy .
Gratki tygodnia
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 15:49   #644
ania230
Zakorzenienie

Co do wózków to prawdopodobnie dostane od siostry wiec będzie wydatek mniejszy )

Polozylam się na chwilę bo cmi mnie głowa a zadnej tabletki nie mam ani siły żeby wychodzić z domu.

Bylam na zakupach w jednym sklepiku osiedlowym i ceny mnie powalily ;/ banany 5 zk kg gdzie za 3.59 widziałam. Wiec ten sklep z dala bede omijać

Kotek schowal się pod koc i nie chce nic jeść...mam nadzieje ze mu to przejdzie za pare dni i wróci moj szalony Tutek.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Wkurzylam się bo dzwonila do mnie babka z zapytaniem kiedy l4 wyslalam do zus bo oni nie mają. Wiec torbie mowie ze mam potwierdzenie wyslania 18.01 a wy odebraliscie 19.01.... i jak tu sie nie w☠☠☠☠.....

I teraz znowu kolejne 30 dni mam czekać na kase....zaje...biescie :/

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 15:51   #645
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Hejoooo!

Dziewczyny ja też zaliczyłam Lidla

I wybraliśmy z Tż imona
Dla dziewczynki Ida a dla chłopca Tymoteusz(Tymek).

Co porabiacie?Mój Tż poszedł dziś na 2 zmianę a ja sama z psinką siedzę.
Piękne imiona Ale bym kupiła te żółte super są
niestety się nie dopchałam a w sumie się bałam
Stary 2016-02-01, 15:52   #646
ania230
Zakorzenienie

Kociak nie napisalabym inaczej ! Ze nie mam jeszcze dziecka nie oznacza ze nie mam z nimi styczności. Kot nie atakuje od tak! Tylko w obronie !

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-01, 15:54   #647
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
ja obiad gotuje czekam na męża, zaliczamy rossmana i jedziemy na SR dziś będzie temat o kp i laktacji i w ogole. takze ide bo to mega dla mnie ciekawe
Ooo, to może Ty zapytasz położnej o taką to sytuację: dziecko ma dwa tygodnie, od samego początku jest problem z przystawianiem. Trwa to za każdym razem około pół godziny, dziecko się w tym czasie denerwuje, pręży, płacze, macha łapkami, chwyta sutek i puszcza po kilku sekundach. Jak się przyssie w końcu to pije ok. 10 minut. Po 45 minutach znowu zaczyna płakać i ewidentnie szuka piersi...

Takie to historie mają mój brat z żoną odkąd są rodzicami
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 15:55   #648
Weronia93
Rozeznanie

motylek1984

Tak model wybrany adamex barletta z eko-skórą
marzy mi się wózek quinny moodd tylko niestety za drogi ale podobno warty swojej ceny. Jak dziadki się dołożą do wózka do kupuje Quinna
Stary 2016-02-01, 16:00   #649
ania230
Zakorzenienie

Weronika dobra cena trzeba czasami trafić na takie perełki

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Odpoczelam i dalej ide ogarniać

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Odpoczelam i dalej ide ogarniać

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-01, 16:02   #650
australia87
Zakorzenienie

Cytat:

My chyba też, zwłaszcza mój mąż się strasznie na niego napalił

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość

Ja teraz byłam wyjątkowo u innego lekarza (a właściwie lekarki), ale ona mnie nie skierowała do nikogo takiego A powiedział dlaczego? Profilaktycznie czy coś go zaniepokoiło?

W tym tygodniu jest

Edytowane przez australia87
Czas edycji: 2016-02-01 o 16:06
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 16:10   #651
olinka012
Zadomowienie

Cytat:

Zapytaj co robić jak dziecko chlusta mlekiem a mimo to dalej chce cyca
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 16:21   #652
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Co do wózków to prawdopodobnie dostane od siostry wiec będzie wydatek mniejszy )

Polozylam się na chwilę bo cmi mnie głowa a zadnej tabletki nie mam ani siły żeby wychodzić z domu.

Bylam na zakupach w jednym sklepiku osiedlowym i ceny mnie powalily ;/ banany 5 zk kg gdzie za 3.59 widziałam. Wiec ten sklep z dala bede omijać

Kotek schowal się pod koc i nie chce nic jeść...mam nadzieje ze mu to przejdzie za pare dni i wróci moj szalony Tutek.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Wkurzylam się bo dzwonila do mnie babka z zapytaniem kiedy l4 wyslalam do zus bo oni nie mają. Wiec torbie mowie ze mam potwierdzenie wyslania 18.01 a wy odebraliscie 19.01.... i jak tu sie nie w☠☠☠☠.....

Ania kotek sie przyzwyczai, my jak sie przeprowadziliśmy, to też chodził jak struty, a jak na nastepny dzien pojechalam z nim samochodem /a uwielbia jeździc/, to micały samobhód zarz....ał :-( wet powiedział, że to stres. Zaraz przywieźliśmy mu stare legowisko, stare zabawki i od razu było lepiej. Daj mu trochę czasu na zaklimatyzowanie się :-D najważniejsze, że jest z tobą .
Stary 2016-02-01, 16:22   #653
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

O witam w kklubie chyba musimy umówić nasze mamy na kawe hehehe.
Moja też ciągle powtarza że wózek po wyjściu z szpitala a łóżeczko jak będe w szpitalu ma kupić TŻ tylko kto wypierze pościel i poprasuje i kupi takie jak chce a nie takie jak będzie w sklepie bo tak kupuje mój TŻ.
Najlepiej dla niej jak bym wszystko kupowała dopiero w 38tc. bo dla niej to za wcześnie " w dzisiejszych czasach wszystko jest w sklepie, nie jak za czasy komuny" wrrrr
Moja mama cale szczęście liberalnie podchodzi jak mówię jej o zakupach przed narodzinami. Nawet sama namawia zeby wozek wcześniej kupić bo jak wczesniak będzie to jak bez wózka

Cytat:

Biedny kotek Może musi się w nowym miejscu zaklimatyzować i mu minie.

Jak byłam dlugo na L4 i ZUS mi płacil to sama zanosiłam do nich druk L4. Kserowalam sobie i prosiłam o potwierdzenie "wpłynęlo dnia...." Wtedy miałam szansę że szybciej mi kase wypłacą

Cytat:
Super, że masz szybciej wizytę

Cytat:
motylek1984

marzy mi się wózek quinny moodd tylko niestety za drogi ale podobno warty swojej ceny. Jak dziadki się dołożą do wózka do kupuje Quinna
Też mi się podoba adamex barletta, chociaż chodzi mi po glowie bebetto torino.
Bierzesz od razu z fotelikiem wózek czy oddzielnie dokupujecie?

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 16:23   #654
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
motylek1984

Adamex cudny, zazroszcze wam takiego wyboru :-D
Stary 2016-02-01, 16:27   #655
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Hej Kochane

Sen w pierwsza noc gdzieee marzenie... Moj kocurek całą noc płakał chodzil po pokojach i miauczal. O 7 zamknęłam oczy jak Tz wyszedl do pracy. Obudzilam się o 10 z bólem głowy. Tak wyglądala pierwsza noc :/. Teraz chciałam wstać to przyszla Bida moja kochana i pod koldre weszla i w końcu usnela. I tak leze z nim żeby coś pospal. Bardzo przezywa przeprowadzke tam mial koleżanki kotki a tu jest sam....az sie boje wyjść do sklepu czy nie będzie plakal
Ciężka noc... Oby ta była już lepsza... Kotek się na pewno szybko przyzwyczai do nowego miejsca.

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
jutro moja kicia ma sterylizacje , też się o nią martwię
Też to przechodziłam z dwoma kotami i psinką. Bidulki takie z nich były po tej narkozie... Ale trzeba to raz przeżyć i potem już spokój na zawsze.

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Ja dzisiaj w podłym nastroju. Jakieś przeziębienie mnie dopadło, pół nocy nie przespałam, a jak już mi się udało przysnąć to zaczął wariować budzik tża i koniec snu :-/ teraz moja mała ucina sobie drzemkę, a ja zamiast się wziąć do roboty to siedzę i pije herbatę z miodem i imbirem. A obiadu ani widu, ani słychu... To zdecydowanie nie jest mój dzień
W takie dni nie ma się co martwić obiadem tylko do wyrka wskakiwać jak tylko jest opcja

Cytat:
spakowałam torbe dla młodego jestem z siebie dumna
Szybka jesteś Ja się spakowałam na 2 tygodnie przed terminem, a i tak 10 dni po urodziłam...

Cytat:
Hejoooo!

Dziewczyny ja też zaliczyłam Lidla

I wybraliśmy z Tż imona
Dla dziewczynki Ida a dla chłopca Tymoteusz(Tymek).

Co porabiacie?Mój Tż poszedł dziś na 2 zmianę a ja sama z psinką siedzę.
Piękne imiona. Też mi się Tymek podoba ale mojemy tż niekoniecznie...

Cytat:
A i brzuch też mam mega wielki :-D
pochwal się!

Cytat:

Dobre podejście Czekaj spokojnie, bo nerwy i tak by nic nie zmieniły. Może już jutro już Cię wypuszczą...

Cytat:
My byliśmy wczoraj na połówkowym - wszystko okej, posprawdzane dziecię wszerz i wzdłuż. Synek nadal jest synkiem. Powiem Wam tylko że zadziwia mnie tylko że na tym USG tak wszystko można sprawdzić dokładnie. Nadal jest to dla mnie niepojęte

Ja byłam w pierwszej ciąży u kardiologa prenatalnego, bo mój gin stwierdził w 33. tc arytmię u dziecka. Na szczęście nic niepokojącego w budowie serca ten kardiolog nie stwierdził. Zalecił tylko przyjmowanie dużej ilości magnezu.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 16:27   #656
motylek1984
Zadomowienie

Cytat:
Moja mama cale szczęście liberalnie podchodzi jak mówię jej o zakupach przed narodzinami. Nawet sama namawia zeby wozek wcześniej kupić bo jak wczesniak będzie to jak bez wózka

Biedny kotek Może musi się w nowym miejscu zaklimatyzować i mu minie.

Jak byłam dlugo na L4 i ZUS mi płacil to sama zanosiłam do nich druk L4. Kserowalam sobie i prosiłam o potwierdzenie "wpłynęlo dnia...." Wtedy miałam szansę że szybciej mi kase wypłacą

Super, że masz szybciej wizytę

Też mi się podoba adamex barletta, chociaż chodzi mi po glowie bebetto torino.
Bierzesz od razu z fotelikiem wózek czy oddzielnie dokupujecie?
Bebetto też śliczny, cięższy od adamexa i gorzej sie prowadzi, wiem bo z przyjaciółką chodze za wozkamii obydwa widzialam. Ale śliczne są obydwa.
Stary 2016-02-01, 16:39   #657
Asiek121
Zakorzenienie

ja kiedys byłam napalona na Quinny ale odkad pilnowalam małego z Quinnym to nie polecam. Stelaz okrutny wielki ciezki zlozyc to masakra , nie miescil mi sie w bagazniku sam stelaz w VW Polo.

Ale z Quinny polecam sama spacerowke bo tez nią jezdzilam Quinny Zapp Xtra 3 jakos tak, buda sie skladala cala ze stelazem malutki sie robil super tego po czasie kupimy

Ja tez chce Barlette albo Coletto Marcello Lux :-D
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 16:39   #658
soffinka
Zadomowienie

Witam się w 23 tyg i ...6 miesiacu !!

Cytat:

[/COLOR]Wkurzylam się bo dzwonila do mnie babka z zapytaniem kiedy l4 wyslalam do zus bo oni nie mają. Wiec torbie mowie ze mam potwierdzenie wyslania 18.01 a wy odebraliscie 19.01.... i jak tu sie nie wâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠.....

Ania doskonale Cie rozumiem ja na L4 jestem 28.11 i pod zusem w sumie od polowy grudnia i do tej pory ani grosza...

Edytowane przez soffinka
Czas edycji: 2016-02-01 o 16:45
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 17:01   #659
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz szczęście ja niestety mam w brzuszku wstydnisia/wstydnisie nie chce pokazać heheh. Ja mam kilka bodziaków i pajaców na 56 chyba po 3 szt. więcej nie kupuje więcej zawsze może TŻ lub mama podjechać do sklepu i kupić w sumie pod koniec ciązy mniej więcej gin powinien powiedzieć ile będzie mierzyć nasz bobas.
Jak gin ma dobry sprzęt i dobrze określa to i powie. U mnie niby tydzien przed porodem miał maly 3kg a urodził sie 2,5kg

Cytat:
O fajnie kciuki za wizyte

Cytat:
Dziewczyny, współczuję Wam, że Wasi TŻ tak długo poza domem. Mój to przynajmniej przed tą 18 jest już w domu i w weekendy to choć trochę mi pomoże przy młodej a później przy dwójce już. Tym bardziej, że po macierzyńskim do pracy będę musiała wrócić tak jak to było już przy młodej

eful, z tego co wiem, to faktycznie ten konflikt przy pierwszej ciąży raczej nie występuję o ile nie miałaś przetaczanej krwi

Co do wózka - lepiej się zorientować chociaż wcześniej, ja np na wózek czekałam prawie 2 m-ce na ten kolor co chcialam...

eeee tam, inaczej byś napisała, jakby dziecko było już na świecie. Tym bardziej takie małe, które jeszcze dużo nie rozumie zgadzam się, że dziecko trzeba uczyć od małego, że zwierząt bić nie wolno i dokuczać im, ale takie małe dzieci to czasami nie rozumieją tak łatwo wszystkiego a swoją drogą, zwierzęta też trzeba pilnować i uczyć, że dzieciom krzywdy robić nie wolno.

super ze wszystko ok

Cytat:
bardzo mądre podejście mamy. Dlatego ja niedługo zabieram sie za pakowanie torby. Najpierw sobie a potem dla dziecka. Wole być wcześniej przygotowana a nie miec męża w panice.

Synek
Stary 2016-02-01, 17:12   #660
LaLaRe87
Rozeznanie

o,widze, że dziewczyny sklaniacie się do x landera ja również coraz czesciej się zastanawiam! Nowa kolekcja chociaz kolorystyka mi nie do konca pasuje to mimowszystko podobają mi się z serii x move (ze wzgledu na koła nadające się na rózne tereny). mam tez mozliwosc zakupu uzywanego (po jednym dziecku) wózka teutonia be you - czy ktoras ma jakies doswiadczenia z tym modelem???

wlasnie skonczylam trening - nogi, posladki i streching mała skacze, że hej

wczoraj wieczorem mała wariowała,brzuch cały się wyginał, jeny jak ona rośnie skoro taka roznica w kopniakach w ciagu dwoch tygodni!!!aż pępek mi na wierzch wychodził hahahaha) a jak pukałam do brzucha to dawała sygnały, że jest ))

ja juz spakowana, jutro o 6:30 kierunek lotnisko Gdansk ciekawe czy gdzieś pączka dostanę, mama mówi,że rok temu widziala w sklepie, ale nie smakowały jak nasze polskie

kupiłam w lidlu skarpetki dla malucha,jakość bodziaków niestety mnie nie powaliła, podobnie jak poszewki na kołderkę... cienkie jak papier... rano byłam na łowach w lumpku , zdecydowanie wolę tam kupować same perełki znalazłam

Moja Marcelinka

Edytowane przez LaLaRe87
Czas edycji: 2016-02-01 o 17:14
LaLaRe87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości