|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Cytat:
Czasem może piwko małe strzeli, ale wątpię.
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
malinka moj bierze 2 dni okolicznosciowego jak ja bede w szpitalu albo bedzie brał połówki w pracy czyli na 4 h bedzie szedł
|
|
|
|
#2523 |
|
Zadomowienie
|
Nie rodzę
![]() Wyszykowałam się do szpitala, poogarniałam opiekę, transport i wszystko, i skurcze ucichły . Przynajmniej na razie. Co prawda brzuch cały czas twardy, ale młoda się rusza raz po raz, więc nie chcę siać zamętu. Może faktycznie uda się dotrzymać w domu do jutra a jak nie, to przynajmniej jestem przygotowana żeby w każdej chwili wyjść i jechać. Czuję,że jutro gin i tak mnie skieruje do szpitala na wizycie. Ale moze chociaż na rozprawę jeszcze zdążę Leżę grzecznie plackiem i staram się nie męczyć.Kiwi spokojnie. Ja też myślę,że Twoja Dzidzia po prostu będzie drobna ![]() Gwiazdka współczuję. Mnie teraz sporadycznie boli głowa, ale w pierwszych tygodniach czułam ciągły ból głowy przez kilka dni non stop. Kładłam się spać z bólem i budził mnie ból. Takie uroki hormonów ciążowych ![]() Mnie pępkowe strasznie mierzi! Nie żebym zabraniała TŻ zrobić ,ale to jest nie fair. My chodzimy z brzuchem, rodzimy, zajmujemy sie dzidzią w szpitalu, a oni sobie pępkowe urządzają. A to oni powinni posiedzieć z dzieckiem jeden wieczór, a my pępkowe urządzać to tak oczywiście półżartem
|
|
|
|
#2524 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga-dobrze, że zdecydowałaś się na wyjazd na ip. W sądzie w razie czego przedstawić będziesz musiała zwolnienie.
Faktycznie u nas te szpitale są zbiorowe. Dziewczyny trzymajcie się, najważniejsze, że będziecie pod opieką specjalistów. Ja dzisiaj byłam na badaniach krwi. Myślałam, że będę musiała odpuścić i że mąż będzie musiał mnie zawieźć, ale dałam radę i teraz tylko wyniki trzeba będzie odebrać. Mnie, co jakiś czas od kilku dni boli krocze, czuję ból jak na okres i kłucie nożem. Póki nie ma krwi nie panikuję, ale staram się mniej ruszać. Co do butelek na kosmetyki fajny pomysł. Mąż często wyjeżdża w delegację to, żeby nie używał ruch hotelowych zainwestuję w małe butelki. Czy myślicie, że jak ja mam na stronie szpitala skromną listę do zabrania(papcie,pizama, ręczniki)nie ma żadnych danych dotyczących akcesoriów dla dziecka to nie muszę nic więcej brać? Czy zadzwonić na oddział? |
|
|
|
#2525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mój M. na szczęście sam ogarnia, że po porodzie będziemy sami i będzie potrzebny na full time trzeźwy i gotowy do zajmowania się dzieckiem na równi ze mną (no dobra, wyłączając kp). Jakieś tam pępkowe pewnie zrobi jak już się ogarniemy, w szczegóły nie wnikam, mam tylko jeden warunek - nie w domu. |
|
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja byłam o 13 w lidlu, kupiłam jeden stanik ale coś czuje ze będzie za duży. Pod biustem 85 mniejszego nie widziałam. Czy ten kto je projektowal myśli ze wszystkie karmiące są grube???? Nosz...Kupiłam jeszcze pościel i podklad, ale to już dla starszych. |
|
|
|
|
#2528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2529 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jednak warto się dowiedzieć bo jak widać co miasto i urząd to inne przepisy. U mnie np do uznania dziecka też nie trzeba aktów urodzenia, ale już zaświadczenie o ciąży i akt małżeństwa z adnotacją po rozwodzie musi być... a im wcześniej się dowiesz tym więcej czasu na ewentualne załatwianie, bo nawet jeśli nie trzeba będzie jeździć nigdzie to swoje trzeba będzie odczekać.
|
||
|
|
|
#2530 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2531 |
|
Zadomowienie
|
Kobietki jak na stronie smyka jest czegoś cena to tylko na stronie czy stacjonarnie też taka sama?
|
|
#2532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2533 | |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem czy cieszyć się czy płakać, haha
![]() Ja pomimo miliona przeróżnych dolegliwości nie miałam ani jednego bolesnego skurczu, o bólu w bożence też nic nie wiem więc jeszcze nie szykuję się do rodzenia ejj ale wiem że zdjęty pessar+niedomagająca wątroba skutecznie sprowadzą mnie na ziemię i przyśpieszą termin porodu ![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
ja właśnie przeglądam online i zrobię jakieś małe zakupy dla mojego Żuczka
|
|
#2534 |
|
Konto usunięte
|
Ja rozumiem hormony bol glowy ale nie taki jak miałam. Jakiś koszmar jakby mi ktoś siekierą w głowę walił aż na oczy nie mogłam patrzec
|
|
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miewam migreny i to właśnie ból jaki opisujesz.. Ale mnie podbrzusze okresowo boli ![]() Jeszcze brzuch mam lekko twardawy i Niuńka cicha.. Nie wiem może Mała się już w kanał powoli wstawia czy jaki kij
|
|
#2536 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
nie mam jakoś nastroju ostatnio na forum wczoraj byłam tak zmęczona, że padłam o północy i do 8:30 spałam jak zabita, bez przerwy na siku, ani na obrót na bok. Nic. Pierwsza taka noc od chyba dwóch miesięcy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie trochę irytuje TŻ. Wie, że mam odpoczywać a ciągle coś wymyśla. A to tu pójdziemy, a to tu pojedziemy, zdziwił się jak mu powiedziałam, że już nie będę psa przed porodem kąpać, no bo 'czemu?'. Noż kurde, niech sam się tym bawi jak ma siły. A za tydzień jedziemy do jego rodziców, bo teraz teść się rozchorował. |
|||||
|
|
|
#2537 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zeszłam na dól, zrobiłam szybki obiad, do tego herbata i napar z liści malin i znowu do lożka. Wzielam paracetamol bo tak boli wszystko, ze chodze i się smieję. Jak głupia, ciekawe czy na porodowce tez bede miala taka reakcję na ból |
|||
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Ktoregos_dnia - dziękuję za info :-*
Trochę żałuję że nie zabrałam rano dupy do Lidla i może ten stanik 85E byłby dobry ;-)
|
#2539 | ||
|
Zakorzenienie
|
no właśnie też tak myślałam, a ostatnio wyczytałam, że przed porodem już dzieciątko może powoli się w kanał wstawiać
![]() Wtedy się brzuch obniża i może być odczuwalny ból właśnie.. Ze strony parenting Cytat:
Cytat:
|
|
#2540 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I biorę od wizyty, czyli juz ponad tydzien.... Cytat:
na pewno wszystko bedzie ok ![]() Cytat:
może będzie drobna? zobaczysz po badaniach co powie gin Trzymam za was kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
z reguly na stronie jest taniej Cytat:
my już po obiedzie, były placki ziemniaczane, my z M na slodko a tz z reszta gulaszu na jutro już muszę coś wymyslic ![]() ide się polozyc bo jakas padnieta jestem i glowa troche boli, pogoda sie zmienia a ja kazda zmianę odczuwam i z reguly boli mnie glowa i mam spadek formy
|
|
#2541 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny na te wszystkie.nasze dolegliwosci i bole zrobilam ciasto.czekoladowe z bananami!
Zapraszam. |
|
|
|
#2542 |
|
przyczajony tygrys
|
Fasolko, faktycznie, Ty pediatra. Jakos sie zakrecilam.
Emmo, wbijam na sphagetti a na desre do Dark na lazanki ![]() Jak konczyli mnie badac to przywieziono dziewcxyne w 33 tc z REGULARNYMI skurczami co 1 min! Uwazajcie na siebie Laski. Teraz juz nie ma zartow
|
#2543 |
|
Rozeznanie
|
U mnie na obiad zupa pikantna z kukurydzy, tortille z kurczakiem i szarlotka krucha która wyszła wspaniale. Mam dzis moc posprzatałam i wstawiłam trzecie pranie. Nic mnie nie boli, nic mi nie dokucza trzymam kciuki żeby wam sie polepszyło. Kiwi mój dzieciaczek też z mniejszych po skończonym 31 tygodniu ( dla mnie w 32 dla lekarza 31) ważył 1560.
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
patrzę na swoje wyniki. Hemoglobina 14,6- to poszalałam, tarczyca niby OK, ale zobaczę co jutro Gin powie. Myślałam , że chodzę po ścianach bo jakaś anemia czy coś. Ale nie- po prostu marudzę ![]() Któregoś dnia zazdroszczę przespanej nocy. Ja dzisiaj cały dzień śpię bo w nocy nie mogłam zmrużyć oka, chyba już będę miała bezsenność do końca. Współczuję samopoczucia , moje też upy nie urywa Gwiazdka Ty też w szpitalu? co to się porobiło. Dark mi też szkoda Lidla, ale z pustego i Salomon nie naleje. Kupiliśmy TV, a teraz bieda ![]() Malinka mój brzuch też twardy jak skała. Mała się rusza ale ewidentnie moja macica ćwiczy, a mam niby termin na 22 marca . Lewek ja też jestem za zakładami miejmy chociaż z tego "wspaniałego" stanu coś dla siebie ale Ty jesteś na samiuteńkim początku
|
|
|
#2545 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedzi
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idę ziemniaki obrać i nastawić..
|
|
#2548 |
|
Zadomowienie
|
no sama jestem w szoku
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam
![]() Cytat:
http://olx.pl/oferta/wozek-bebetto-t...tml#43f6876b1fOferta z przesyłką gratis. Jutro obdzwonię 3 sklepy w moim mieście i jeśli nie będą mięli lepszej oferty to zamawiam u tego sprzedawcy. ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Jestem ciekawa jaką ja będę miała po żelazie bo w szpitalu miałam 10
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę jutro zrobić te wszystkie posiewy, bleh jak mi się nie chce. Tyłek pokazywać jakimś obcym lekarzom
potem nawiedzę Diagnostykę, niech od razu klują. Bede mogla z czystym sumieniem pojechac w ramach pocieszenia do sh i pepco ![]() Emma to sprzedawca z mojego miasta, nawet kojarzę w którym miejscu sprzedają. Moja kolezanka teraz kupowala u nich wozek. Także firma sprzedająca jest ok
Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2016-02-01 o 17:18 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

Leżę grzecznie plackiem i staram się nie męczyć.

to tak oczywiście półżartem

na pewno wszystko bedzie ok
no no