|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moc pozytywnego myślenia - III część
ja kawy nie odstawię
piję jedną dziennie, głównie pn-pt. a zbożówki mi przez gardło nie przejdą ![]() staram się teraz zwiększyć swoją aktywność fizyczną, tak malutkimi kroczkami. zobaczymy, jakie efekty będą po miesiącu
|
|
|
|
|
#3212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale skoro już postawiłam na kofeinowy detoks..to musiałam znaleźć alternatywę, chociaż na początek. wynalazłam jakiś mix zbożówek z figą i dzisiaj nawet nawet..udało mi się samą siebie 'przekonać' ![]() jak się przyłożysz to i efekty będą, na bank! już mniejsza o to, że ciało się zmenia ![]() dla mnie największym plusem jest samopoczucie, jak się tak konkretnie wymęczę to jestem grzeczna, łagodna jak baranek i wszystko nabiera pozytywniejszej barwy ja póki co szaleję na macie w domu, ale marzy mi się wygospodarowanie w tygodniu czasu na siłownię..oj marzy
|
|
|
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,znacie może książkę Obudź w sobie olbrzyma Anthony'ego Robbinsa? Polecacie?
|
|
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kofeina ledwie na mnie działa, mogę wypić wiadro kawy (sprawdzałam), może akcja serca mi przyspieszy, ale spać pójdę w trzy minuty. to przez leki, a i z natury mam niskie ciśnienie. po prostu uwielbiam smak dobrej kawy, świeżo mielonej
|
|
|
|
|
|
#3215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie wiem jak przestać się porównywać z innymi Ja wiem ze najwazniejsze jest zdrowie i miłość ale chodzi mi o takie dobra materialne itd |
|
|
|
|
|
#3216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ja mam to samo i walczę jak moge |
|
|
|
|
|
#3217 |
|
Wtajemniczenie
|
To Przestań walczyć. Ja zaraz skończę 25lat. Prawie wszyscy moi znajomi są po studiach,normalnie pracuja i wprowadzili się z domu lub mają rodziny. Ja siedzę na ostatnim roku, mieszkam z rodzicami, w weekendy pracuję w kawiarni, w związku jestem całe 3 miesiace i ogólnie nie mam zycia. Tak to wyglada z boku. Tylko co z tego? W związku jestem szczęśliwa, w domu rodzice zapełniają lodówkę i mam co jeść w biegu,mam własne pieniądze, a moje studia dają mi pewną pracę i mnóstwo możliwości. Ta para co mieszka razem kłóci się co drugi dzień, a kolega, co tak świetnie skończył studia od czerwca nie ma pracy. Nigdy nie wiesz jak rzeczywiście wygląda życie drugiej osoby . Więc najlepiej skup się na swoim. Znajdź w nim małe radości. Wtedy to duże przyjdą same
Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3218 |
|
Zadomowienie
|
to ja w tym roku skończę 24 lata , 2 razy podchodziłam do studiów i w pierwszym semestrze rezygnowałam, teraz uczę się na technika - w czerwcu kończę. Pracuję tylko w weekendy w knajpie. Po techniku nie wiem czy będzie praca w zawodzie
|
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja wlasnie z tym walczę żeby sie na swoim szczęściu skupić zamiast zazdrościć
|
|
|
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu 'let it go'. ciesz się tym, co masz, wyznaczaj sobie cele do osiągnięcia. ciesz się tym, co oni mają. jeśli coś osiągnęli, jeśli są szczęśliwi - to przecież wspaniała rzecz
|
|
|
|
|
|
#3221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie dla mnie nauka odpuszczania jest walka bo bym chciała zbyt wiele, sporo przeszłam i mam poczucie niesprawiedliwości po prostu ;p |
|
|
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3223 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zdajesz sobie sprawę, że każda z nas przeszła tu mniejsze i większe tragedie? Każda zagubiła się w jakimś momencie życia. Inaczej prawdopodobnie by nas tu nie było. Do dopiero człowiek na skraju zaczyna szukać pomocy wszędzie
|
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
tak sobie jeszcze pomyślałam, że jeśli faktycznie masz taki problem z tym odpuszczeniem, to może spróbuj wizyty u psychoterapeuty? to, co my tu w większości robimy to taka 'autoterapia', ale czasem, jak się utknie, to warto skorzystać z pomocy specjalisty
|
|
|
|
|
#3225 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
smak..i ten zapach..aromat..!! ![]() Cytat:
![]() jesteśmy w podobnym wieku z tym, że ja pierwszą ćwiartkę wieku niedawno opiłam i w takim rozliczeniu to hmm też mogę wypadać słabo - męża, dzieci, własnoręcznie wybudowanego domu na horyzoncie jeszcze nie widać, większość rodzinki i znajomych daleko w PL, ja chwilowo skupiam się na czymś innym.. i na szczęście i w takiej sytuacji idzie znaleźć pozytywy zawsze zresztą, co by się nie działo..a jak nie pozytyw to chociaż lekcję do odrobienia w życiu.. czyli jakby nie było też wychodzimy na + ![]() Dziewczyny ja myslę, że podstawowy błąd to porównywanie się do innych! takie zaglądanie innym w 'ogródek' i porównywanie może właśnie prowadzić do niepotrzebnych frustracji..lepiej skupić się na swoim nawet jakby to chwilowo miały być same 'chwasty' nie ma co się złościć, że nam coś lipnego wyrosło tylko zakasać rękawy i zrobić co trzeba, najlepiej miejsce na nowe, lepsze.. zresztą dla każdego szczęście i spełnienie to co innego, Wy patrząc, że ktoś ma już 'ułożone' życie myślicie sobie że to pełnia szczęścia, co dla takiej osoby niekoniecznie jest pewnikiem..bo rodzą się nowe problemy, czasem i nowa wizja szczęścia.. |
|||
|
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam do tego inne podejście i gdy się go trzymam czuję się lepiej- po prostu przestałam patrzeć na innych, odcielam sie od toksyn i to nazywam walka - patrzenie na siebie, naukę asertywności i odrobiny egoizmu, bo zawsze to ja byłam dla innych i bardzo trudno było mi sie przestawić
|
|
|
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niezupełnie bo mam pozytywnego kopa do tego by zyc tu i teraz i odmawiać gdy nie chce pomagać innym a na początku musiałam sie do tego zmusić bo zawsze wszystko odkładalam i lecialam pomoc
|
|
|
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję, nie powinno być -zaczyna mi to wchodzić w nawyk, że teraz lixzę sie ja
|
|
|
|
|
|
#3231 |
|
Konto usunięte
|
To kwestia zmiany sposobu myślenia - też kiedyś tak miałam - znajomy dzwonił, a ja przekładałam plany, cudowałam etc. Stopniowo, się to zmieniało, choć czasem dalej mam ten odruch, jednak potrafię go powstrzymać.
|
|
|
|
|
#3232 |
|
Rozeznanie
|
Czytam od dawna Twojego bloga i przynajmniej na mój gust masz fajne, pełne, ciekawe życie i nie masz czego zazdrościć
Sama Ci czasami zazdroszczę, bo dla mnie statek z pracą w zawodzie już odpłynął - nie dałam rady wsiąść na dwa na raz, wybrałam i zmiana wymagałaby rezygnacji z rzeczy, na których mi bardziej zależy. Ty pracujesz w zawodzie i to za granicą, jesteś aktywna, pełna nowych pomysłów i zmotywowana... Myślę, że powinnaś po prostu bardziej docenić swoje życie ![]() Swoją drogą ja mam wrodzoną i wyuczoną asertywność na poziomie zero Powoli uczę się upominać o swoje. Duża przeprawa czeka mnie w kwietniu, bo będę prosić o podwyżkę :P
"W ramach występów artystycznych planuję zaprosić jakiegoś człowieka, co uprawia sport i wtedy on będzie uprawiał sport, a my będziemy z niego szydzić, jak to nie jest świetna zabawa, to nie wiem, co nią jest." -16kg - 5/8kg to go
|
|
|
|
|
#3233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tak, powinnam bardziej doceniać dzięki za miłe słowa, czasami jest "jestem szczęśliwa i jest super" a czasami jakies toksyny mnie duszą- w tym roku ucinam kontakt z ludźmi, którzy potrafią to nawet na odleglosc zrobic ze sie czuje mała i byle jaka Możemy się wspierać w tej asertywności bo to chyba długa droga
|
|
|
|
|
|
#3234 |
|
Wtajemniczenie
|
O, widze, ze o asertywnosci mowa..u mnie to tez czasem pieta Achillesowa. Staram sie - szczegolnie w domu - pracowac nad tym, ale chyba jeszcze daleka droga.
A probowalyscie afirmacje? - czy wytrwalyscie ten pierwszy magiczny miesiac...Ja niestety probowalam, wytrwalam tydz. i przestalam. Zaczely mi sie dziwne rzeczy przytrafiac - niby na pocz. moga byc i nieprzyjemne-jak to w wielu miejscach slyszalam, ale moze z drugiej strony afirmacje maja byc tylko przyczynkiem by zaczac dzialac w zyciu? Jak myslicie?
Cuda wianki preferencje Filipek jest juz z nami od 09.01.2011 Borysek ur. 05.04.2013 Vivere non necesse est. Navigare necesse est. Edytowane przez magdaka13 Czas edycji: 2016-02-22 o 14:21 |
|
|
|
|
#3235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3236 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3238 |
|
Rozeznanie
|
Modlitwa afirmacyjna
Np. Ja, imię, wygralam milion Czy jakoś tak. Już dawno się tym nie interesuje. Nudne i mało skuteczne. Działanie u mnie jest lepsze
Edytowane przez ulfrinn Czas edycji: 2016-02-22 o 16:36 |
|
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3240 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

piję jedną dziennie, głównie pn-pt. a zbożówki mi przez gardło nie przejdą 

Powoli uczę się upominać o swoje. Duża przeprawa czeka mnie w kwietniu, bo będę prosić o podwyżkę :P