Sierpnióweczki 2016! - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-01, 14:57   #4261
Aniol1985
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Ja narazie chudne w sumie mam 6,5kg mniej zobaczymy jak długo(wymiotowalam tylko raz po jedzeniu)... moja mama do 6 mieś nie przytyła nic a później ją rozsadziło jak ciasto drożdżowe tego sie boje najbardziej ;( .
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 15:07   #4262
unheeded
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Jasne, używamy go codziennie. My w ogóle raczej idziemy w stronę bardziej naturalnej pielęgnacji, smaruję go masłem shea, piorę nasze i jego rzeczy w orzechach piorących. Na ciało maść robiona w aptece z przepisu dermatologa, emolienty, spanie w mokrych opatrunkach. Dwa razy w jego zyciu użyliśmy maści sterydowej, staramy sobie radzić bez nich.
Mam pytanie odnośnie orzechów piorących: jak u Ciebie wygląda kwestia dopierania plam z ubranek? Kupa, owoce czy zupy? Trawa, błoto? Jak sobie radzisz w stylu eko? Bo ja odkąd Maluch zaczął się brudzić (przy rozszerzaniu diety) odpuściłam i piorę w Białym Jeleniu. Orzechów używam tylko do ciemnego prania.

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Jeszcze kwestia łózeczka, wacham sie pomiedzy takim typowym szczebelkowym, a takim podróznym skladanym.
Ja ze swojej strony polecam turystyczne (materiałowe, składane). Po pierwsze dlatego, że jest miękkie i nie potrzebujesz ochraniaczy, które są wg mnie magazynem zbędnego kurzu i roztoczy. A po drugie jeśli gdzieś wybywacie często, to wystarczy zwinąć łóżeczko domowe (3 minuty roboty) i zapakować do bagażnika. My mamy strasznie wiercącego się podczas snu Malucha i nie ma problemu z obitą główką od twardego drewna.

@shybuya
po urodzeniu zużyliśmy jedną flaszkę Emolium do kąpieli. Później kąpaliśmy w krochmalu, i tak właściwie do dziś. Ciałka nie smarują niczym - nie ma takiej potrzeby aktualnie. Jak dostaje szorstkiej skóry, to masuję olejem kokosowym albo masłem shea. Pudru/zasypki przestałam używać po kilku dniach, bo robiły się grudki w pachwinach, ale polecana jest w tym celu mąka ziemniaczana/skrobia. Pupę i pachwiny smaruję zieloną maścią Alantan po wieczornej kąpieli. Do obmycia pupy płatki kosmetyczne (wata zostawia farfocle) i woda. Główkę smarowałam olejem kokosowym, ale ciemieniucha zeszła dopiero odkąd używamy szamponu Babydream, myję włosy co 3-4 dni teraz, latem wg potrzeby częściej. Niepoplamione ciuchy prałam w orzechach piorących, bez żadnych innych dodatków. Przy plamach przerzuciłam się na Białego Jelenia (żel do prania), dobrze się wypłukuje, nie uczula, nie pachnie. Prasuję ubranka po lewej stronie.

Edytowane przez unheeded
Czas edycji: 2016-02-01 o 15:16
unheeded jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 15:10   #4263
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez unheeded Pokaż wiadomość
Ja ze swojej strony polecam turystyczne (materiałowe, składane). Po pierwsze dlatego, że jest miękkie i nie potrzebujesz ochraniaczy, które są wg mnie magazynem zbędnego kurzu i roztoczy. A po drugie jeśli gdzieś wybywacie często, to wystarczy zwinąć łóżeczko domowe (3 minuty roboty) i zapakować do bagażnika. My mamy strasznie wiercącego się podczas snu Malucha i nie ma problemu z obitą główką od twardego drewna.
Dzięki za opinię Tez sie bardziej skłaniałam ku takiemu. Tylko musze znalezc w mniejszym rozmiarze, bo np te które ma moja szwagierka jest wielkie. Nie zmiesci mi sie w sypialni

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 15:18   #4264
unheeded
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki za opinię Tez sie bardziej skłaniałam ku takiemu. Tylko musze znalezc w mniejszym rozmiarze, bo np te które ma moja szwagierka jest wielkie. Nie zmiesci mi sie w sypialni
A bo są łóżeczka i kojce. Łóżeczka mają zazwyczaj wymiary +/- 60x120 cm. Nasze mieści się w sypialni o szerokości 3 m
Stary 2016-02-01, 15:22   #4265
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
@shybuya [/B]po urodzeniu zużyliśmy jedną flaszkę Emolium do kąpieli. Później kąpaliśmy w krochmalu, i tak właściwie do dziś. Ciałka nie smarują niczym - nie ma takiej potrzeby aktualnie. Jak dostaje szorstkiej skóry, to masuję olejem kokosowym albo masłem shea. Pudru/zasypki przestałam używać po kilku dniach, bo robiły się grudki w pachwinach, ale polecana jest w tym celu mąka ziemniaczana/skrobia. Pupę i pachwiny smaruję zieloną maścią Alantan po wieczornej kąpieli. Do obmycia pupy płatki kosmetyczne (wata zostawia farfocle) i woda. Główkę smarowałam olejem kokosowym, ale ciemieniucha zeszła dopiero odkąd używamy szamponu Babydream, myję włosy co 3-4 dni teraz, latem wg potrzeby częściej. Niepoplamione ciuchy prałam w orzechach piorących, bez żadnych innych dodatków. Przy plamach przerzuciłam się na Białego Jelenia (żel do prania), dobrze się wypłukuje, nie uczula, nie pachnie. Prasuję ubranka po lewej stronie.
O takie info mi chodziło! Też słyszałam o krochmalu. Czytam właśnie o eko-praniu (nie tylko ubranek dziecięcych). Różne są przepisy na proszki, opinie nt. orzechów podzielone. Myślę, że dla odświeżenia eko sposoby są OK, ale dla trudniejszych rzeczy, z braku czasu, raczej chemia. No cóż, nie popadajmy też w przesadę - nie da jej się całkowicie wyeliminować.
Stary 2016-02-01, 15:41   #4266
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Dziewczynki prócz ogórkowej co jeszcze miałyście na obiadzik?
Ja skusiłam sie dzisiaj na tuńczyka przyżądzony w pomidorach i czosnku z makaronem mmmm może któraś ma ochotę

Co do łóżeczka to ja mam po synku drewniane ,jedynie zakupię nowy materacyk ,wspaniale sprawdził sie przy pierwszym dziecku
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 15:47   #4267
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
Dziewczynki prócz ogórkowej co jeszcze miałyście na obiadzik?
Ja skusiłam sie dzisiaj na tuńczyka przyżądzony w pomidorach i czosnku z makaronem mmmm może któraś ma ochotę

Co do łóżeczka to ja mam po synku drewniane ,jedynie zakupię nowy materacyk ,wspaniale sprawdził sie przy pierwszym dziecku
Ja dzisiaj ziemniaki , gotowany brokuł może polany odrobiną zasmażanej bułki tartej, jajka sadzone i kefir. Chce wiosny a takie jedzenie z wiosna mi sie kojarzy
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 15:55   #4268
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Jak byłam w pierwszej ciąży i akurat były początki wiosny, to na potęgę jadłam młode ziemniaki z koperkiem i zsiadłym mlekiem
Stary 2016-02-01, 16:23   #4269
asiulek8
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny

Widzę, że już w myślach kompletujecie wyprawyki

Ja mam i drewniane i turystyczne łóżeczko. W domu śpi w zwykłym i nigdy bym się nie przerzuciła na co dzień na turystyczne Fakt, że młoda się wierci przez sen strasznie, ale guzów i siniaków nigdy nie miała i jakoś niespecjalnie te uderzenia ją wybudzają. A turystyczne jest dla mnie mało "wygodne". Telepie się na boki,szeleści ten materiał,strasznie głośne w użytku. No i jakbym nie patrzeć materac też do niego trzeba kupić

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 16:56   #4270
unheeded
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Widzę, że już w myślach kompletujecie wyprawyki

Ja mam i drewniane i turystyczne łóżeczko. W domu śpi w zwykłym i nigdy bym się nie przerzuciła na co dzień na turystyczne Fakt, że młoda się wierci przez sen strasznie, ale guzów i siniaków nigdy nie miała i jakoś niespecjalnie te uderzenia ją wybudzają. A turystyczne jest dla mnie mało "wygodne". Telepie się na boki,szeleści ten materiał,strasznie głośne w użytku. No i jakbym nie patrzeć materac też do niego trzeba kupić
O tym zapomniałam! Szeleści strasznie, to fakt, ale moja psina ma swoje wyro też szeleszczące, więc jak zaczyna się wiercić, to jest chyba głośniejsza od dziecka Jeszcze z minusów turystycznego warto dodać, że potwornie niewygodnie karmi się butelką duże dziecko (tzn nie na podwieszeniu, tylko na "podłodze"). Trza mieć długie łapska, albo Malucha który sam trzyma butlę.
A w kwestii dokupowania: w naszym "zestawie" było łóżeczko na kółkach, podwieszenie (czyli ten poziom dla noworodków), podłoga (czyli składany "materac"), przewijak, moskitiera, pałąk z zabawkami i torba do przewożenia/przechowywania. Całość ok. 250 zł z przesyłką. Do tego kupiliśmy jeszcze materac piankowy i komplet pościeli.
Każde rozwiązanie ma zwolenników i przeciwników. Ale warto dzielić się opiniami, żeby jak najwięcej aspektów przedstawić i przekazać jak najwięcej informacji
Stary 2016-02-01, 17:03   #4271
alterego17
Przyczajenie

Ja nie myślę nad taką dostawką do łóżka.
Zastanawiam się jak to się sprawdzi bo już wiem, że będe zbyt leniwa żeby wstawać
alterego17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 17:10   #4272
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alterego17 Pokaż wiadomość
Ja nie myślę nad taką dostawką do łóżka.
Zastanawiam się jak to się sprawdzi bo już wiem, że będe zbyt leniwa żeby wstawać
Nie wiem czy to starczy na długo, bo jak malec zacznie szybko siadać to bałabym się, że wypadnie A też się nad dostawką zastanawiam.

unheeded - dokładnie, każde rozwiązanie ma swoich zwolenników.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 17:14   #4273
Talantea
Zakorzenienie

Dzisiaj mam na obiad kawalki kurczaka w sosie slodko-kwasnym i ryz Mam zaciesza. Juz dluuugo za mną chodził taki obiad. Czuje sie jak w domu. Czesto wlasnie robilam taki obiad na szybko.

Stary 2016-02-01, 17:35   #4274
superhuman
Zadomowienie

A ja mam VIFON złoty kurczak łagodny
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 17:39   #4275
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
heh. też ostatnio jadłam, bo mnie jakoś naszło na takiego śmieciuszka
Stary 2016-02-01, 17:40   #4276
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Mam pytanie odnośnie orzechów piorących: jak u Ciebie wygląda kwestia dopierania plam z ubranek? Kupa, owoce czy zupy? Trawa, błoto? Jak sobie radzisz w stylu eko? Bo ja odkąd Maluch zaczął się brudzić (przy rozszerzaniu diety) odpuściłam i piorę w Białym Jeleniu. Orzechów używam tylko do ciemnego prania.

@shybuya
po urodzeniu zużyliśmy jedną flaszkę Emolium do kąpieli. Później kąpaliśmy w krochmalu, i tak właściwie do dziś. Ciałka nie smarują niczym - nie ma takiej potrzeby aktualnie. Jak dostaje szorstkiej skóry, to masuję olejem kokosowym albo masłem shea. Pudru/zasypki przestałam używać po kilku dniach, bo robiły się grudki w pachwinach, ale polecana jest w tym celu mąka ziemniaczana/skrobia. Pupę i pachwiny smaruję zieloną maścią Alantan po wieczornej kąpieli. Do obmycia pupy płatki kosmetyczne (wata zostawia farfocle) i woda. Główkę smarowałam olejem kokosowym, ale ciemieniucha zeszła dopiero odkąd używamy szamponu Babydream, myję włosy co 3-4 dni teraz, latem wg potrzeby częściej. Niepoplamione ciuchy prałam w orzechach piorących, bez żadnych innych dodatków. Przy plamach przerzuciłam się na Białego Jelenia (żel do prania), dobrze się wypłukuje, nie uczula, nie pachnie. Prasuję ubranka po lewej stronie.

Jesteś którąś z kolei osobą, która mi mówi, że orzechy jej nie dopierają. Nie wiem, czego to kwestia, ale ja nie mam kompletnie tego problemu! Plamy naprawdę super się spierają, jedyny minus to przy białym praniu zauważyłam, że szarzeje, ale dodaję teraz sodę i jest ok. Może to kwestia miejsca zakupu, czy swieżości tych orzechów? Nie wiem. Ja ręczniki piorę w białym jeleniu hypocare.

Co do łózeczka turystycznego, to potwierdzam, porządny materac do niego włożony i swietnie się sprawdzi jako łóżeczko do domu. Minusy to: nie masz regulowanego dna, więc od samego początku siegasz po dziecko na najniższy poziom i nie da się do niego zamontować monitora oddechu.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 17:41   #4277
Talantea
Zakorzenienie

Obiad byl pycha, chociaz sos mogl byc mniej slodki. Jeszcze mi zostało na jutro

Ja kurczaka w podobnej przyprawie mialam w sobote i niedziele.

Jak dla siebie osobno ugotuje to na dwa dni mi idealnie starcza.

Stary 2016-02-01, 17:43   #4278
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
O takie info mi chodziło! Też słyszałam o krochmalu. Czytam właśnie o eko-praniu (nie tylko ubranek dziecięcych). Różne są przepisy na proszki, opinie nt. orzechów podzielone. Myślę, że dla odświeżenia eko sposoby są OK, ale dla trudniejszych rzeczy, z braku czasu, raczej chemia. No cóż, nie popadajmy też w przesadę - nie da jej się całkowicie wyeliminować.

Wiesz, w moim wypadku, przy tak poważnych problemach dziecka, to nie jest jakaś eko fanaberia, a rzeczywista potrzeba rodziny.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
O tym zapomniałam! Szeleści strasznie, to fakt, ale moja psina ma swoje wyro też szeleszczące, więc jak zaczyna się wiercić, to jest chyba głośniejsza od dziecka Jeszcze z minusów turystycznego warto dodać, że potwornie niewygodnie karmi się butelką duże dziecko (tzn nie na podwieszeniu, tylko na "podłodze"). Trza mieć długie łapska, albo Malucha który sam trzyma butlę.
A w kwestii dokupowania: w naszym "zestawie" było łóżeczko na kółkach, podwieszenie (czyli ten poziom dla noworodków), podłoga (czyli składany "materac"), przewijak, moskitiera, pałąk z zabawkami i torba do przewożenia/przechowywania. Całość ok. 250 zł z przesyłką. Do tego kupiliśmy jeszcze materac piankowy i komplet pościeli.
Każde rozwiązanie ma zwolenników i przeciwników. Ale warto dzielić się opiniami, żeby jak najwięcej aspektów przedstawić i przekazać jak najwięcej informacji

Ale te materace nie nadają się do codziennego spania. Na jakis wyjazd to owszem, ale na codzień, to nie.

Stary 2016-02-01, 17:44   #4279
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość

Cytat:
Obiad byl pycha, chociaz sos mogl byc mniej slodki. Jeszcze mi zostało na jutro

Ja kurczaka w podobnej przyprawie mialam w sobote i niedziele.

Jak dla siebie osobno ugotuje to na dwa dni mi idealnie starcza.

a ja dziś rafaello i nimm2
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 17:45   #4280
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja mam i turystyczne łózeczko i zwykłe. W domu synek śpi w normalnym, dzięki temu miałam zamontowany monitor oddechu, a na początku miałam go wysoko, prawie nie musiałam się pochylać do łózeczka. Turystycznego używałam jako kojca, ale bardzo krotko, teraz jeździ w samochodzie.

Stary 2016-02-01, 17:48   #4281
Piernik Torunski
Zakorzenienie

a potrzebne są te ochraniacze do łóżeczka? te co się montuje do barierek? pewnie też ma to jakąś nazwę ale nie pamiętam..
Stary 2016-02-01, 18:01   #4282
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Czytałam i nadrabialam zaległości co tam u Was
Z uwagą czytałam informacje i oliwkach, kremach, proszkach, orzechach do prania...
Wstaje z kanapy i poczułam, że coś na wkładce i znowu plamie :-( :-( :-( :-(
Dziewczyny tak się boje, że aż mną trzęsie ze strachu. Plama o wiele jaśniejsza od poprzedniej tej z przed tygodnia, ale też mniejsza. Teraz leze i się nie ruszam...
TP: 28.07. Oliwierek
cudzie trwaj
BeataAmelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 18:07   #4283
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
Z uwagą czytałam informacje i oliwkach, kremach, proszkach, orzechach do prania...
Dziewczyny tak się boje, że aż mną trzęsie ze strachu. Plama o wiele jaśniejsza od poprzedniej tej z przed tygodnia, ale też mniejsza. Teraz leze i się nie ruszam...

Kurde, ale masakra :/ robiłaś coś cięższego, może coś podniosłas? A luteinę, czy tam lutinus wkładasz sobie tym aplikatorem, czy palcami? Moze się drapnęłaś tym patyczkiem?

Stary 2016-02-01, 18:08   #4284
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurde, ale masakra :/ robiłaś coś cięższego, może coś podniosłas? A luteinę, czy tam lutinus wkładasz sobie tym aplikatorem, czy palcami? Moze się drapnęłaś tym patyczkiem?

Mam dwie luteiny, wkładam placem.
Jestem na etapie obstawiania zastrzyków. Nie wiem, wyslalm esemesa do obu dokotorow, ciekawe czy Któryś się odezwie.
No jest to ciężkie, ten strach jest okropny :-(
cudzie trwaj
Stary 2016-02-01, 18:10   #4285
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
a potrzebne są te ochraniacze do łóżeczka? te co się montuje do barierek? pewnie też ma to jakąś nazwę ale nie pamiętam..

A o tym to są różne opinie. Generalnie to bardzo przydatne, kiedy dziecko rzuca się po łóżeczku, bo się nie obija o drewniane szczebelki, jak w nocy ciągnie smoka, to go nie wywali za łóżeczko (nie jest niczym przyjemnym o 3 rano na czworaka po omacku szukać smoka na podlodze ), bo smoczek się na tym zatrzyma, ALE oczywiście wg jakichś tam uczonych grozą one uduszeniem dziecka. No i są mega siedliskiem kurzu, więc dla alergików lipa.

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Mam dwie luteiny, wkładam placem.
Jestem na etapie obstawiania zastrzyków. Nie wiem, wyslalm esemesa do obu dokotorow, ciekawe czy Któryś się odezwie.
No jest to ciężkie, ten strach jest okropny :-(

A badasz poziom progesteronu?

Stary 2016-02-01, 18:12   #4286
BeataAmelka
Wtajemniczenie

Cytat:

Godzinę Was nadrabialam i leżałam na kanapie. Później wstałam, włożyłam talerz i widelec do zmywarki, jak się podnosilam poczułam, że coś wypłynęło. Standardowo sprawdziłam...no i krew...jaśniejsza od tych plamień ostatnio...

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
A o tym to są różne opinie. Generalnie to bardzo przydatne, kiedy dziecko rzuca się po łóżeczku, bo się nie obija o drewniane szczebelki, jak w nocy ciągnie smoka, to go nie wywali za łóżeczko (nie jest niczym przyjemnym o 3 rano na czworaka po omacku szukać smoka na podlodze ), bo smoczek się na tym zatrzyma, ALE oczywiście wg jakichś tam uczonych grozą one uduszeniem dziecka. No i są mega siedliskiem kurzu, więc dla alergików lipa.

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

A badasz poziom progesteronu?

Miałam niski tj. 36 ale nie badalam ostatnio, bo dr nie zlecil a podobno po 14 tygodniu łożysko ma zająć się produktcja tego hormonu... Na początku badalam jak co tydzień chyba..
cudzie trwaj
Stary 2016-02-01, 18:20   #4287
czarna_blondynka
Raczkowanie

Tak się zastanawiam... czy któraś z Was miała może taki lekko różowy śluz? Około 9/10 tc. Nie mogę tego nazwać krwawieniem, ani plamieniem. 23.01 pojawił mi się taki. 25.01 miała wizytę i było wszystko cacy. Na wszelki wypadek dała mi receptę na Duphaston. Dziś pojawił się ale, 1/4 ilości co wtedy. Nie wiem czy już zacząć brać? Czy poczekać? nie chcę wpadać w panikę, bo mówiła mi że to się może zdarzać. Ale jednak myślę co i jak.
Stary 2016-02-01, 18:45   #4288
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
strasznie przeżywam takie informacje, zamartwiam się o każdą z nas..pojedź na Izbę Przyjęć i sprawdź to może?
Cytat:

no właśnie z tego powodu,że to siedlisko bakterii nie chciałabym tego..

Cytat:
Napisane przez czarna_blondynka Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam... czy któraś z Was miała może taki lekko różowy śluz? Około 9/10 tc. Nie mogę tego nazwać krwawieniem, ani plamieniem. 23.01 pojawił mi się taki. 25.01 miała wizytę i było wszystko cacy. Na wszelki wypadek dała mi receptę na Duphaston. Dziś pojawił się ale, 1/4 ilości co wtedy. Nie wiem czy już zacząć brać? Czy poczekać? nie chcę wpadać w panikę, bo mówiła mi że to się może zdarzać. Ale jednak myślę co i jak.
kiedyś czytałam, że koło 10tc wykształca się czop śluzowy i wtedy może pojawić się śluz zabarwiony brązowo lub różowo, więc myślę, że u Ciebie to może być powód..pzoa tym jeszcze na tym etapie macica nie wypełnia szczelnie ujścia szyjki i może się złuszcza c nabłonek, ale jeśli się martwisz to sprawdź na Izbie Przyjęć
Stary 2016-02-01, 18:46   #4289
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze A nie chcesz jechać na IP? Dla własnego spokoju.
Stary 2016-02-01, 18:49   #4290
unheeded
Raczkowanie

Cytat:
Jesteś którąś z kolei osobą, która mi mówi, że orzechy jej nie dopierają. Nie wiem, czego to kwestia, ale ja nie mam kompletnie tego problemu! Plamy naprawdę super się spierają, jedyny minus to przy białym praniu zauważyłam, że szarzeje, ale dodaję teraz sodę i jest ok. Może to kwestia miejsca zakupu, czy swieżości tych orzechów? Nie wiem. Ja ręczniki piorę w białym jeleniu hypocare.

Co do łózeczka turystycznego, to potwierdzam, porządny materac do niego włożony i swietnie się sprawdzi jako łóżeczko do domu. Minusy to: nie masz regulowanego dna, więc od samego początku siegasz po dziecko na najniższy poziom i nie da się do niego zamontować monitora oddechu.
Ja orzechy kupuję w naturalne-piekno.pl, co do innych produktów od nich nie mam żadnych zastrzeżeń (oleje, masła czy glinki). A regulowane dno jest w moim modelu, dziecko leży początkowo trochę wyżej niż w połowie. Jak zacznie siadać, to trzeba je wymontować (odpiąć rzepy) i już sięgać z dna. Kręgosłup cierpi... Ale też jest odpinany suwakiem krótszy bok, więc raczkujący berbeć daje radę

Cytat:
Ale te materace nie nadają się do codziennego spania. Na jakis wyjazd to owszem, ale na codzień, to nie.
Dlatego napisałam, że oprócz "materaca" z zestawu mamy jeszcze dodatkowy materac piankowy, dokupiony osobno.

Cytat:
A może to jakieś mechaniczne uszkodzenie śluzówki? Paznokciem, globulką? Leż, oddychaj głęboko i staraj się odprężyć. Jak na czystej wkładce znów się coś pojawi, to może warto zadzwonić do lekarza, albo podjechać na IP? Trzymam kciuki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości