![]() |
#3901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Zadomowienie
|
Wolalabym dostac info o sprawdzonych salach niz strone internetowa
![]() ![]()
#3903 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() może, krytykowała tą wyborową tak jakby to była wódka z czerwoną kartką :/ trudno, będzie jeszcze wino, bimber, nalewki .... Cytat:
![]() ![]() ![]() Lacona - Stąporków (jest mniejsza i jest większa) ja byłam na tej mniejszej 120 osób, pięknie przed salą, takie lampiony były pozapalane i utworzona z nich dróżka do takiego zagajnika gdzie można było wyjść usiąść na ławeczce, zapalić, pogadać ... w środku też pięknie nie podoba mi się tylko że z holu do sali głównej jest kilka schodów. nie podobało mi się też że wiejski stół był w holu ale pewnie można to przenieść. sala taneczna połączona z salą konsumpcyjną. toalety z holu, jedzenie ok ![]() Sala na Skokach (bez nazwy) byłam bardzo dawno ale wiem że nie było żadnych remontów. Sala na planie prostokąta, zwykła... układ banalny : hol, taneczna+konsumpcyjna. kuchnia duża. duży plac ale bez szału- jakaś huśtawka stoi, duży parking. Eliot - Sielpia pojemność też jakoś 120 osób sala taneczna oddzielona od sali konsumpcyjnej holem. Okolica piękna, 200m od jeziora. sala też ok ![]() ![]() to tyle które widziałam osobiście i miałam okazję się tam bawić. W końskich jest sala u Motyla i pewnie o niej mówisz bo ma dobre opinie. ale... jest jeszcze sala w Strawczynie nazywa się Szafranowy Dwór też jakoś 120 osób. Ja tam nie byłam ale często jestem na korcie który jest za ogrodzeniem i miałam okazję popatrzeć z zewnątrz. Bardzo piękna, jestem ciekawa czy w środku jest równie pięknie, watro się dowiedzieć ![]() ![]()
![]() |
#3904 |
Zadomowienie
|
Dzięki Kasiu
![]() Już przesyłam info dalej ![]() ![]()
#3905 |
Raczkowanie
|
Co do Villi Roma w miedzierzy to znajomi mają tam w kwietniu wesele. Wiec to jeszcze przede mną. W tamtą stronę byłam w sali w królewcu, nie wiem jak się nazywa ale jest obok stacja benzynowa i charakterystyczne wiatraki. Całkiem fajnie, parkiet na środku, stoły po dwóch jego stronach, jedziecie dobre, duży parking. Nie wiem na ile osób jest sala ale wydaje mi się ze 200to spokojnie wejdzie.
#3906 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3907 |
Raczkowanie
|
ja znowu się martwię tym czego jeszcze nie wybrałam, takie wyprzedzanie faktów
![]() ![]() Każda z nas ma dylematy czy dobrze wybrała/wybierze, ale to już urok tych przygotowań ![]() ![]() Co do ciast ja sie zastanawiam nad porzeczka-banan i wisnia-banan. Zamawialam ostatnio tort dla mamy na urodziny od braci Janusz i byl pycha, wiec decyzje odnosnie cukierni juz mamy podjętą ![]() ![]() co do zaproszen to moim celem na luty jest wybranie i zamówienie już konkretnych ![]() Dziewczyny gdzie kupię spinki do garnituru? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3908 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Obie jesteśmy październikowe ![]() ![]() Cytat:
Szafranowy o którym też wspomina KasiaiKamil jest też na ok 200 osób i jest piękny w środku, cena ok 180 zł/os z tego co pamiętam, ale tam ciężko o terminy i to jest w Strawczynie więc nie bardzo koło Końskich. Rejony Końskch to jeszcze Sałata lub jak kto woli pod Wiatrakami - maglowana była ta sala. W stronę kielc w Mniowie jest jeszcze Dudek - aneta22 miała tam wesele i sobie bardzo chwali. I już bliżej kielc ale na trasie Gościniec Europejski w Przyjmie - byłam tam na weselu ze 3 lata temu i wszystko było ok. KasiaiKamil ja koniecznie chcę zobaczyć zdjęcia tej Twojej sali bo pytałam parę wątków temu, ale znowu tyle napisałyście że nie ogarniam ![]()
![]() |
#3909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do spinek to w kazdym jubilerskim, allegro...
![]() ![]() |
![]() |
#3910 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szafranowy dwór jest piękny, pyszne jedzenie, cena 180 zl/os. bez alkoholu i tortu.
![]() |
#3911 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie miałam rozmowę z tatą na temat bimbru bo na 160 gości kupił 10 butelek wedug mnie to trochę za dużo kolega mnie straszył że u niego było za dużo bimbru i oczepiny musiał o 10tej robić więc lepiej kupić mniej a z kolei tata mówi że lepiej żeby było dużo to kto będzie chciał będzie pił. Poza tym będzie wódka standardowo 0.5/os, wino, barman ze swoimi alkoholami i nalewki. Więc co sądzicie na temat ilości bimbru? ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3912 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Zadomowienie
|
Goscinec Europejski mi nie podszedl.Jak pojechalismy tam z mezem to zostalismy olani.poza tym nie podobali nam sie ze "szatnia" jest oddzielona od sali sztucznymi kwiatami.Nie wywarla na nas dobrego wrazenia.Po drodze do Konskich jest jeszcze Hotel Stodolka,ale to w Miedzianej Gorze,wiec moze byc za daleko.Co do sali w Skokach to moim zdaniem bardzo srednia jest.trzeba sie napracowac zeby ukryc to i owo.Bylam tam na weselu 2 lata temu i widac ze wlasciciele nic nie robia.Na suficie byly popekane kasetony.
#3914 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | ||
Zadomowienie
|
Spinki oprócz jubilerskich jeszcze w sklepach z garniturami
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Znam okolicę do hotelu Dudek, znajomi szukają raczej bliżej Końskich, bo to jest powiedzmy w połowie drogi ich rodzin i znajomych ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Stodółke polecam jak najbardziej, jedzonko super, dobre podejście do klientów, wszystko sie da zorganizować. Ale też nie byłam na weselu, tylko na mniejszej uroczystości ☺ Co do sali na Skokach to też byłam tam 2 lata temu na weselu i zgadzam się z Tobą w 100%. ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Hehe chyba przegapiłam, ale pewnie musiało być ciekawie 😜
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
Mahoniowa a moze to http://www.markiz-restauracja.pl/
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przekażę ![]() niemampomyslu_ no ciekawe rzeczy tam się działy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3919 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny chce wybrać kolor przewodni i tak się głowię od kilku dni nad nim, żeby pasował do wnętrza sali (którego nie znam), więc czekam aż zobaczę sale ale chce ten kolor na zaproszeniach które powinnam zacząć już projektować. Jestem w takim zamkniętym kole .... Powiedzcie mi czym Wy kierowałyście się przy wyborze tego koloru, a może w ogóle olać jakiś tam kolor i niech wszystko będzie "jakieś tam" zwracają goście uwagę na wystrój sali ? a może mi napiszcie jakie Wy miałyście kolory to się zainspiruję. Cytat:
![]() ![]() ![]() byłam w paryżance, nic nie mierzyłam, pooglądałam sobie, te które mi się spodobały to od 3,5 tysięcy ... i jak uważałam że to cena ok, to po naszym spotkaniu uważam że to jednak drogo .... skąd ja mam wziąć taniej jeśli nie chce szyć :/ ? ja już mam ostatni dzwonek na tą suknie :/
![]() Edytowane przez KasiaiKamil Czas edycji: 2016-02-01 o 14:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Zadomowienie
|
co do bimbru to my właśnie zakupiliśmy beczkę dębową 16 l i będzie leżakował do wesela w niej. a gości około 160 będzie. do tego różne nalewki, wina...
kolor u mnie będzie fiolet i krem. fiolet z takich jak oprawa strony wizażowej
![]() Edytowane przez ZakochanaZabka Czas edycji: 2016-02-02 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to znaczy że masz 1 l /10 os. ale ja chcę jeszcze kupić 3 x po 5 l bimbru innego rodzaju ... czyli tego zwykłego powinnam mieć 15 l.... musi trochę poleżakować żeby był lepszy ?
![]() Edytowane przez KasiaiKamil Czas edycji: 2016-02-02 o 23:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Zadomowienie
|
http://sklep.bednarstwo.eu/beczka-de...ycja-p-93.html na tej stronie. wykonanie super tej beczki także polecam i bez żadnych napisów wiec się wykorzysta na inne wesela w rodzinie lub imprezy
![]() a co do leżakowania to po prostu bimber się oczyszcza i nabiera dębowego smaku, zapachu, kolor sie chyba też robi słomkowy... nie wiem trzeba by poczytać. u mnie sie tym tata z bratem zajmują... ![]() jest fajny sklep też w kielcach można kupić fajne beczułki szklane o mniejszych pojemnościach na nalewki czy bimber : https://decortrend.pl/pl/searchquery...=beczu%C5%82ka, są tam też butlki itp....
![]() Edytowane przez ZakochanaZabka Czas edycji: 2016-02-01 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3924 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() na początku przepraszam za moją nieobecność na spotkaniu mimo, że deklarowałam, że będę. Niestety sprawy rodzinne mnie zatrzymały. Pozwolę sobie na parę słów komentarza do Waszej rozmowy o salach, orkiestrze itp: 1) Szafranowy Dwór- sala super, ale na wesela do 160 osób. jak jest więcej jest ciasno. No i słup na środku sali do tańczenia. Kiepsko to wygląda, jednemu przeszkadza, drugiemu nie. Mnie by raczej przeszkadzało ![]() 2) sala na Skokach- właśnie jest remontowana. Właściciele super, sala niedroga, byłam na kilkunastu weselach i zawsze byłam zadowolona. 3) Chelosiowy Dworek- nie więcej niż na 200 osób moim zdaniem. Jedzenie przepyszne ![]() to tyle jeśli chodzi o sale. W kwestii orkiestry. byłam w zeszłym roku na 5 weselach gdzie na 2 nie było w ogóle disco polo-takie było życzenie młodych. mimo, że większa część gości "miastowych" i młodych-parkiet był pusty. Na jednym z tych wesel grał zespół Red One. choc ciezko nazwać graniem coś co się puszczało z playbacku. płyte z tego wesela trzeba ogladać z wyciszonym głosem. i nie jest to tylko moje zdanie, ale większosci osob które ją oglądały.Młodym zwrócono uwagę, że orkiestra gra kiepski repertuar. Niestety nic z tym nie zrobili. Dopiero w poprawiny Młoda po rozmowie z mamą poprosiła o disco polo i zaczęli bawić się dosłownie wszyscy. pozostałe 3 wesela to 3/4 muzyki disco polo i zabawa na całego. Jak to mówią: każdy mówi, ze nie lubi i nie slucha a co do czego-wszyscy znaja slowa piosenek ![]() moja orkiestra gra większosc piosenek disco polo i jak podpisywałam umowę z kolegą z tej orkiestry powiedział mi, ze przychodzą do niego pary i proszą by nie grał disco polo, a później w trakcie wesela proszą by jednak grał bo większość siedzi za stołami. sama jestem zwolenniczką muzyki disco polo na weselach i nie wyobrażam sobie żeby jej nie było. to że ja nie lubię disco polo nie oznacza, ze nie lubi jej też 250 pozostałych gości. Kasia- Wyborowa gosciła na 4 ostatnich weselach na jakich byłam i wszyscy sobie chwalili. mysle ze nie powinnas sie przejmowac zdaniem jednej czy nawet kilku osob. Ja juz od wujka uslyszalam, że mam go nie brać pod uwagę jesli chodzi o wodke bo on Finlandii nie pija. Wiec jak widzisz nie ma sie czym martwic ![]() ![]() ![]() ![]() ale to jest oczywiście moje zdanie którym się chciałam z Wami podzielić. Szanuję każdy inny pogląd bo każdy ma do tego prawo ![]() ja jak na razie rozdałam zaledwie 10 ze 140 zaproszeń i ciężko mi to idzie...zastanawiam się gdzie kupić dobrą bieliznę na ślub? dziewczyny polecacie jakiś sprawdzony sklep? |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3927 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3928 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=antena22;54937511]Kasia ja mialam rybke,takze wiesz
![]() Twoja rybka była piękna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziewczyny a skąd macie buty i na ile przed kupujecie? Moje wesele tuż tuż a tu butów brak. ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- [QUOTE=Kasia 88;54938001] Cytat:
![]() ![]() a propos sukni moja ma dosyć błyszczącą górę wycięcie w serduszko i widziałam że większość panien młodych decyduje się na kolczyki i branzoletkę, a ja się boję że będę mieć długą szyję przez to wolałabym coś jednak mieć a zrezygnować z innej biżuterii co o tym sądzicie? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3930 |
Raczkowanie
|
Karmii a gdzie kupowalas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.