Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;) - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-01-30, 21:40   #3901
Escorpio
Zakorzenienie

Dot.: Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;)

Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
Kochane potrzebuje pomocy
Szukam fajnej sali w okolicy Konskich, Sielpi i okolic na okolo 120 osob kompletnie nie znam tamtych terenow
Wiem, że w Końskich jest jakaś sala, ale nie pamiętam jak się nazywa
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-30, 21:42   #3902
mahoniowa
Zadomowienie

Wolalabym dostac info o sprawdzonych salach niz strone internetowa przyjaciele moi szukaja i zalezy im na czyms konkretnym niz liscie przypadkowych sal

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-01-31, 13:21   #3903
KasiaiKamil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
Kasia dziewczyny bardzo dobrze mówią. nie przejmuj się. Każdy ma inny gust i nie każdemu dogodzisz. Są tacy ludzie, że lubią wyborową, np mój kuzyn u niego zawsze na stole stoi wyborowa, jeździmy tam na imprezy i jakoś żyjemy, dla mnie każda wódka jest niedobra ale jak sie pije to sie pije pewnie na początku padną od niektórych słowa : ale niedobra ta wódka- ale wódka po prostu jest niedobra także sie nie przejmuj. i tak ją ludzi będą pić! a jak sie napiją to i potańczą. a jak twój zespół będzie grał dobre kawałki to w ludziach włączą się wspomnienia i pociągnie to ich na taniec najbardziej mnie przeraża jak zespoły graja aktualnie modne kawałki w radiu ( gdzie lecą 10 razy na dobę) to już jest dla mnie katowanie. a wiesz, niektórzy lubią disco, a inni nie. ale stare przeboje to chyba lubi każdy

ja znowu się martwię tym czego jeszcze nie wybrałam, takie wyprzedzanie faktów krawcowa, zaproszenia, kwiaty, ciasta.... a właśnie wczoraj tż na urodziny przywiózł mi tort od ''Januszów'' tym razem próbowaliśmy porzeczka-banan. Przepyszny, ale i tak chyba zostaje przy wiśnia-banan bo jest trochę łagodniejszy. Porzeczka trochę ostra.
Każda z nas ma dylematy czy dobrze wybrała/wybierze, ale to już urok tych przygotowań a później tak jak dziewczyny będziemy sie pukać w głowę. ja dlatego zrezygnowałam z ręcznego robienia zaproszeń i winietek bo stwierdziłam, że i tak nikt nie zwróci na nie uwagi
Dzięki żabko masz rację
Cytat:
Napisane przez niemampomyslu_ Pokaż wiadomość
Może jej się wyborowa z luksusową pomyliła?😀
może, krytykowała tą wyborową tak jakby to była wódka z czerwoną kartką :/ trudno, będzie jeszcze wino, bimber, nalewki ....
Cytat:
Szukam fajnej sali w okolicy Konskich, Sielpi i okolic na okolo 120 osob kompletnie nie znam tamtych terenow
Villa Roma - Miedzierza, pojemnościowo jakoś tak właśnie 120 osób - piękna ! wszystko dopracowane, wczoraj tam byłam na chwilę bo był ten bal charytatywny i na świeżo mogę ocenić cudownie, właściciele tak o wszystko dbają że moim zdaniem aż do przesady... na weselu tam byłam ale to było dawno, jeszcze przed remontem było fajnie ale teraz jest lepiej sala taneczna jest jakby osobno ale otwarta na salę konsumpcyjną. toalety z holu, jedzenie lux tylko od talerzyka. toalety dostępne z holu.
Lacona - Stąporków (jest mniejsza i jest większa) ja byłam na tej mniejszej 120 osób, pięknie przed salą, takie lampiony były pozapalane i utworzona z nich dróżka do takiego zagajnika gdzie można było wyjść usiąść na ławeczce, zapalić, pogadać ... w środku też pięknie nie podoba mi się tylko że z holu do sali głównej jest kilka schodów. nie podobało mi się też że wiejski stół był w holu ale pewnie można to przenieść. sala taneczna połączona z salą konsumpcyjną. toalety z holu, jedzenie ok tylko od talerzyka. toalety dostępne z holu.
Sala na Skokach (bez nazwy) byłam bardzo dawno ale wiem że nie było żadnych remontów. Sala na planie prostokąta, zwykła... układ banalny : hol, taneczna+konsumpcyjna. kuchnia duża. duży plac ale bez szału- jakaś huśtawka stoi, duży parking.
Eliot - Sielpia pojemność też jakoś 120 osób sala taneczna oddzielona od sali konsumpcyjnej holem. Okolica piękna, 200m od jeziora. sala też ok tylko od talerzyka. toalety schowane za kuchnią. plac przed salą nie za duży ale przyjemny zadbany.
to tyle które widziałam osobiście i miałam okazję się tam bawić.
W końskich jest sala u Motyla i pewnie o niej mówisz bo ma dobre opinie.
ale...
jest jeszcze sala w Strawczynie nazywa się Szafranowy Dwór też jakoś 120 osób. Ja tam nie byłam ale często jestem na korcie który jest za ogrodzeniem i miałam okazję popatrzeć z zewnątrz. Bardzo piękna, jestem ciekawa czy w środku jest równie pięknie, watro się dowiedzieć także, ja oceniając "okładkę" polecam
Stary 2016-01-31, 13:39   #3904
mahoniowa
Zadomowienie

Dzięki Kasiu
Już przesyłam info dalej

09.05.2015
Stary 2016-01-31, 22:33   #3905
ttunia
Raczkowanie

Co do Villi Roma w miedzierzy to znajomi mają tam w kwietniu wesele. Wiec to jeszcze przede mną. W tamtą stronę byłam w sali w królewcu, nie wiem jak się nazywa ale jest obok stacja benzynowa i charakterystyczne wiatraki. Całkiem fajnie, parkiet na środku, stoły po dwóch jego stronach, jedziecie dobre, duży parking. Nie wiem na ile osób jest sala ale wydaje mi się ze 200to spokojnie wejdzie.
ttunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 00:09   #3906
KasiaiKamil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ttunia Pokaż wiadomość
Co do Villi Roma w miedzierzy to znajomi mają tam w kwietniu wesele. Wiec to jeszcze przede mną. W tamtą stronę byłam w sali w królewcu, nie wiem jak się nazywa ale jest obok stacja benzynowa i charakterystyczne wiatraki. Całkiem fajnie, parkiet na środku, stoły po dwóch jego stronach, jedziecie dobre, duży parking. Nie wiem na ile osób jest sala ale wydaje mi się ze 200to spokojnie wejdzie.
Sala "Pod Wiatrakami", moje zdanie co do tej sali znacie Ja tam mam zarezerwowany 25 czerwiec, zaliczka mi chyba przepadnie bo już raczej nikt się nie zdecyduje na ten termin :/
Stary 2016-02-01, 09:21   #3907
Kasia 88
Raczkowanie

ja znowu się martwię tym czego jeszcze nie wybrałam, takie wyprzedzanie faktów krawcowa, zaproszenia, kwiaty, ciasta.... a właśnie wczoraj tż na urodziny przywiózł mi tort od ''Januszów'' tym razem próbowaliśmy porzeczka-banan. Przepyszny, ale i tak chyba zostaje przy wiśnia-banan bo jest trochę łagodniejszy. Porzeczka trochę ostra.
Każda z nas ma dylematy czy dobrze wybrała/wybierze, ale to już urok tych przygotowań a później tak jak dziewczyny będziemy sie pukać w głowę. ja dlatego zrezygnowałam z ręcznego robienia zaproszeń i winietek bo stwierdziłam, że i tak nikt nie zwróci na nie uwagi [/QUOTE]

Co do ciast ja sie zastanawiam nad porzeczka-banan i wisnia-banan. Zamawialam ostatnio tort dla mamy na urodziny od braci Janusz i byl pycha, wiec decyzje odnosnie cukierni juz mamy podjętą przynajmniej to z glowy
co do zaproszen to moim celem na luty jest wybranie i zamówienie już konkretnych
Dziewczyny gdzie kupię spinki do garnituru?
Kasia 88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-01, 09:32   #3908
Nelsari
Raczkowanie

GG do Nelsari

Cytat:
Napisane przez MiLena27Ck Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Panny Młode, właśnie założyłam konto na portalu i mam pytanie: ślub 22 października tego roku, czy to już ostatni dzwonek aby "zaklepać" termin w kościele czy jest jeszcze na to czas? Z góry dziękuję za pomoc
Witaj
Obie jesteśmy październikowe ja jeszcze nie załatwiłam kościoła ale waśnie się przymierzam

Cytat:
Moja sala www.willaroma.pl jest bliżej końskich niż kielc mniejsze wesela też robią.
Szafranowy o którym też wspomina KasiaiKamil jest też na ok 200 osób i jest piękny w środku, cena ok 180 zł/os z tego co pamiętam, ale tam ciężko o terminy i to jest w Strawczynie więc nie bardzo koło Końskich.
Rejony Końskch to jeszcze Sałata lub jak kto woli pod Wiatrakami - maglowana była ta sala.
W stronę kielc w Mniowie jest jeszcze Dudek - aneta22 miała tam wesele i sobie bardzo chwali. I już bliżej kielc ale na trasie Gościniec Europejski w Przyjmie - byłam tam na weselu ze 3 lata temu i wszystko było ok.

KasiaiKamil ja koniecznie chcę zobaczyć zdjęcia tej Twojej sali bo pytałam parę wątków temu, ale znowu tyle napisałyście że nie ogarniam
Nelsari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 10:18   #3909
ZakochanaZabka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasia 88 Pokaż wiadomość

Co do ciast ja sie zastanawiam nad porzeczka-banan i wisnia-banan. Zamawialam ostatnio tort dla mamy na urodziny od braci Janusz i byl pycha, wiec decyzje odnosnie cukierni juz mamy podjętą przynajmniej to z glowy
co do zaproszen to moim celem na luty jest wybranie i zamówienie już konkretnych
Dziewczyny gdzie kupię spinki do garnituru?
my też się zastanawiamy nad tymi dwoma smakami,a le moze bedzie się dało każde piętro z innego smaku :P

co do spinek to w kazdym jubilerskim, allegro...
ZakochanaZabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 11:13   #3910
niemampomyslu_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nelsari Pokaż wiadomość
Moja sala www.willaroma.pl jest bliżej końskich niż kielc mniejsze wesela też robią.
Szafranowy o którym też wspomina KasiaiKamil jest też na ok 200 osób i jest piękny w środku, cena ok 180 zł/os z tego co pamiętam, ale tam ciężko o terminy i to jest w Strawczynie więc nie bardzo koło Końskich.
Rejony Końskch to jeszcze Sałata lub jak kto woli pod Wiatrakami - maglowana była ta sala.
W stronę kielc w Mniowie jest jeszcze Dudek - aneta22 miała tam wesele i sobie bardzo chwali. I już bliżej kielc ale na trasie Gościniec Europejski w Przyjmie - byłam tam na weselu ze 3 lata temu i wszystko było ok.
Gościniec Europejski- jedzenie dobre, ale sala raczej na mniejsze wesele ok 100 osob 😉

Szafranowy dwór jest piękny, pyszne jedzenie, cena 180 zl/os. bez alkoholu i tortu.

niemampomyslu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 11:48   #3911
karmiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KasiaiKamil Pokaż wiadomość
może, krytykowała tą wyborową tak jakby to była wódka z czerwoną kartką :/ trudno, będzie jeszcze wino, bimber, nalewki ....
hej a u Ciebie ile czego?
właśnie miałam rozmowę z tatą na temat bimbru bo na 160 gości kupił 10 butelek wedug mnie to trochę za dużo kolega mnie straszył że u niego było za dużo bimbru i oczepiny musiał o 10tej robić więc lepiej kupić mniej a z kolei tata mówi że lepiej żeby było dużo to kto będzie chciał będzie pił. Poza tym będzie wódka standardowo 0.5/os, wino, barman ze swoimi alkoholami i nalewki. Więc co sądzicie na temat ilości bimbru?

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Kasia bierz Stumbrasa chyba, że źle zrozumiałam posta i już masz Wyborową
ja też mam strumbassa, nie znam się na wódce ale znajomi polecali
karmiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-01, 12:31   #3912
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmiii Pokaż wiadomość

ja też mam strumbassa, nie znam się na wódce ale znajomi polecali
ja też strumbassa
mogg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 12:38   #3913
antena22
Zadomowienie

Cytat:
Gościniec Europejski- jedzenie dobre, ale sala raczej na mniejsze wesele ok 100 osob 😉

Szafranowy dwór jest piękny, pyszne jedzenie, cena 180 zl/os. bez alkoholu i tortu.
Goscinec Europejski mi nie podszedl.Jak pojechalismy tam z mezem to zostalismy olani.poza tym nie podobali nam sie ze "szatnia" jest oddzielona od sali sztucznymi kwiatami.Nie wywarla na nas dobrego wrazenia.Po drodze do Konskich jest jeszcze Hotel Stodolka,ale to w Miedzianej Gorze,wiec moze byc za daleko.Co do sali w Skokach to moim zdaniem bardzo srednia jest.trzeba sie napracowac zeby ukryc to i owo.Bylam tam na weselu 2 lata temu i widac ze wlasciciele nic nie robia.Na suficie byly popekane kasetony.
Stary 2016-02-01, 12:49   #3914
MiLena27Ck
Przyczajenie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi Czy ktoś ma jakieś informacje, opinie na temat Chelosiowego Dworku w Jaworzni? Tam się odbędzie moje wesele ale niewiele można się dowiedzieć z internetu na temat tej sali. Będę wdzięczna za każdą opinię. Pozdrawiam
MiLena27Ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 13:13   #3915
mahoniowa
Zadomowienie

Spinki oprócz jubilerskich jeszcze w sklepach z garniturami w każdym mają przynajmniej kilka sztuk

Cytat:

Cytat:
Napisane przez antena22 Pokaż wiadomość
Goscinec Europejski mi nie podszedl.Jak pojechalismy tam z mezem to zostalismy olani.poza tym nie podobali nam sie ze "szatnia" jest oddzielona od sali sztucznymi kwiatami.Nie wywarla na nas dobrego wrazenia.Po drodze do Konskich jest jeszcze Hotel Stodolka,ale to w Miedzianej Gorze,wiec moze byc za daleko.Co do sali w Skokach to moim zdaniem bardzo srednia jest.trzeba sie napracowac zeby ukryc to i owo.Bylam tam na weselu 2 lata temu i widac ze wlasciciele nic nie robia.Na suficie byly popekane kasetony.
ojjj o Gościńcu to ja swoje zdanie wyraziłam brrr... jak najdalej, akysz!

Znam okolicę do hotelu Dudek, znajomi szukają raczej bliżej Końskich, bo to jest powiedzmy w połowie drogi ich rodzin i znajomych

09.05.2015

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-01, 13:25   #3916
niemampomyslu_
Raczkowanie

Cytat:
Ja tam byłam w lato na jakiejś imprezie rodzinnej, nie na weselu i nie interesowalam się raczej szatnia 😉

Stodółke polecam jak najbardziej, jedzonko super, dobre podejście do klientów, wszystko sie da zorganizować. Ale też nie byłam na weselu, tylko na mniejszej uroczystości ☺

Co do sali na Skokach to też byłam tam 2 lata temu na weselu i zgadzam się z Tobą w 100%.

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez MiLena27Ck Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi Czy ktoś ma jakieś informacje, opinie na temat Chelosiowego Dworku w Jaworzni? Tam się odbędzie moje wesele ale niewiele można się dowiedzieć z internetu na temat tej sali. Będę wdzięczna za każdą opinię. Pozdrawiam
Też się zastanawialiśmy nad nim, ale właśnie żadnych opinii wśród znajomych. W internecie też nic.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ----------

Cytat:

ojjj o Gościńcu to ja swoje zdanie wyraziłam brrr... jak najdalej, akysz!

Znam okolicę do hotelu Dudek, znajomi szukają raczej bliżej Końskich, bo to jest powiedzmy w połowie drogi ich rodzin i znajomych
Hehe chyba przegapiłam, ale pewnie musiało być ciekawie 😜

niemampomyslu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 13:49   #3917
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Mahoniowa a moze to http://www.markiz-restauracja.pl/

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 14:01   #3918
mahoniowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
czytałam o tym i w sumie całkiem popularna sala
przekażę

niemampomyslu_ no ciekawe rzeczy tam się działy ale to pisałam ponad rok temu

09.05.2015
Stary 2016-02-01, 14:01   #3919
KasiaiKamil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nelsari Pokaż wiadomość
...
KasiaiKamil ja koniecznie chcę zobaczyć zdjęcia tej Twojej sali bo pytałam parę wątków temu, ale znowu tyle napisałyście że nie ogarniam
jak tylko będę to na pewno zrobię zdjęcia o ile mi pozwolą :/ już się nie mogę doczekać kiedy będę mogła tam pojechać.
Dziewczyny chce wybrać kolor przewodni i tak się głowię od kilku dni nad nim, żeby pasował do wnętrza sali (którego nie znam), więc czekam aż zobaczę sale ale chce ten kolor na zaproszeniach które powinnam zacząć już projektować. Jestem w takim zamkniętym kole .... Powiedzcie mi czym Wy kierowałyście się przy wyborze tego koloru, a może w ogóle olać jakiś tam kolor i niech wszystko będzie "jakieś tam" zwracają goście uwagę na wystrój sali ? a może mi napiszcie jakie Wy miałyście kolory to się zainspiruję.
Cytat:
Napisane przez karmiii Pokaż wiadomość
hej a u Ciebie ile czego?
właśnie miałam rozmowę z tatą na temat bimbru bo na 160 gości kupił 10 butelek wedug mnie to trochę za dużo kolega mnie straszył że u niego było za dużo bimbru i oczepiny musiał o 10tej robić więc lepiej kupić mniej a z kolei tata mówi że lepiej żeby było dużo to kto będzie chciał będzie pił. Poza tym będzie wódka standardowo 0.5/os, wino, barman ze swoimi alkoholami i nalewki. Więc co sądzicie na temat ilości bimbru?
nie wiem .... bimber mam po 10 zł za 0,5 l, bardzo dobry, dużo osób na wesela bierze z tego źródła ... więc tanio i mogę wziąć więcej ale co Ty mówisz żeby nie dużo było bimbru bo się opiją ? wiesz co to niech się opiją ... ważne żeby nie brakło jak nie zostanie gości trzeźwych do oczepin to po prostu nie będzie oczepin ja nie lubię wyreżyserowanych wesel najważniejsze żeby każdy się dobrze bawił czy śpiąc pijanym pod stołem czy tańcząc na stole, nie ważne ...

byłam w paryżance, nic nie mierzyłam, pooglądałam sobie, te które mi się spodobały to od 3,5 tysięcy ... i jak uważałam że to cena ok, to po naszym spotkaniu uważam że to jednak drogo .... skąd ja mam wziąć taniej jeśli nie chce szyć :/ ? ja już mam ostatni dzwonek na tą suknie :/

Edytowane przez KasiaiKamil
Czas edycji: 2016-02-01 o 14:03
KasiaiKamil jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-01, 14:13   #3920
ZakochanaZabka
Zadomowienie

co do bimbru to my właśnie zakupiliśmy beczkę dębową 16 l i będzie leżakował do wesela w niej. a gości około 160 będzie. do tego różne nalewki, wina...

kolor u mnie będzie fiolet i krem. fiolet z takich jak oprawa strony wizażowej

Edytowane przez ZakochanaZabka
Czas edycji: 2016-02-02 o 11:12
Stary 2016-02-01, 15:13   #3921
KasiaiKamil
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ZakochanaZabka Pokaż wiadomość
co do bimbru to my właśnie zakupiliśmy beczkę dębową 16 l i będzie leżakował do wesela w niej. a gości około 160 będzie. do tego różne nalewki, wina...

kolor u mnie będzie fiolet i krem. fiolet z takich jak oprawa strony wizażowej
Gdzie kupiłaś tą beczkę ? ile zapłaciłaś ?
to znaczy że masz 1 l /10 os.
ale ja chcę jeszcze kupić 3 x po 5 l bimbru innego rodzaju ... czyli tego zwykłego powinnam mieć 15 l....
musi trochę poleżakować żeby był lepszy ?

Edytowane przez KasiaiKamil
Czas edycji: 2016-02-02 o 23:58
KasiaiKamil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 15:55   #3922
ZakochanaZabka
Zadomowienie

http://sklep.bednarstwo.eu/beczka-de...ycja-p-93.html na tej stronie. wykonanie super tej beczki także polecam i bez żadnych napisów wiec się wykorzysta na inne wesela w rodzinie lub imprezy

a co do leżakowania to po prostu bimber się oczyszcza i nabiera dębowego smaku, zapachu, kolor sie chyba też robi słomkowy... nie wiem trzeba by poczytać. u mnie sie tym tata z bratem zajmują...
jest fajny sklep też w kielcach można kupić fajne beczułki szklane o mniejszych pojemnościach na nalewki czy bimber : https://decortrend.pl/pl/searchquery...=beczu%C5%82ka, są tam też butlki itp....

Edytowane przez ZakochanaZabka
Czas edycji: 2016-02-01 o 16:00
Stary 2016-02-01, 16:17   #3923
Kasia 88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KasiaiKamil Pokaż wiadomość
jak tylko będę to na pewno zrobię zdjęcia o ile mi pozwolą :/ już się nie mogę doczekać kiedy będę mogła tam pojechać.
Dziewczyny chce wybrać kolor przewodni i tak się głowię od kilku dni nad nim, żeby pasował do wnętrza sali (którego nie znam), więc czekam aż zobaczę sale ale chce ten kolor na zaproszeniach które powinnam zacząć już projektować. Jestem w takim zamkniętym kole .... Powiedzcie mi czym Wy kierowałyście się przy wyborze tego koloru, a może w ogóle olać jakiś tam kolor i niech wszystko będzie "jakieś tam" zwracają goście uwagę na wystrój sali ? a może mi napiszcie jakie Wy miałyście kolory to się zainspiruję.

nie wiem .... bimber mam po 10 zł za 0,5 l, bardzo dobry, dużo osób na wesela bierze z tego źródła ... więc tanio i mogę wziąć więcej ale co Ty mówisz żeby nie dużo było bimbru bo się opiją ? wiesz co to niech się opiją ... ważne żeby nie brakło jak nie zostanie gości trzeźwych do oczepin to po prostu nie będzie oczepin ja nie lubię wyreżyserowanych wesel najważniejsze żeby każdy się dobrze bawił czy śpiąc pijanym pod stołem czy tańcząc na stole, nie ważne ...

byłam w paryżance, nic nie mierzyłam, pooglądałam sobie, te które mi się spodobały to od 3,5 tysięcy ... i jak uważałam że to cena ok, to po naszym spotkaniu uważam że to jednak drogo .... skąd ja mam wziąć taniej jeśli nie chce szyć :/ ? ja już mam ostatni dzwonek na tą suknie :/
Byłam dziś na przymiarkach w paru salonach i jestem zaskoczona bardzo. Zawsze myslalam ze będzie mi dobrze w księżniczkach i raczej szukalam czegoś takiego. A tutaj przymierzalam i w każdym salonie Panie proponowały mi rybki no i miały racje chyba tego fasonu będę szukac znalazłam piękna suknie u Magdy Basag w Secret Angel, ale za 2800 zł.....wydaje mi się dużo. Byłam tez w Propuntii, tam jest dużo wyprzedaży i tez sobie dwie wybralam, i tez dwie w rybkę, jedna za 1200 i za 1700. Ale nie urzekly mnie tak bardzo jak ta u p. Magdy. I nie wiem teraz co robić. Chyba się przejade do p. Anety żeby mi wycenila uszycie
Stary 2016-02-01, 16:36   #3924
karmiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
ja też strumbassa
a Ty już miałaś wesele z tego co pamiętam, nie wiem czy już pisaliście o tym ale ile alkoholu Ci poszło? Jestem ciekawa szczególnie też co do win i jakie czy słodkie czy raczej wytrawne Z góry dzięki.
Stary 2016-02-01, 17:48   #3925
maja111111
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
na początku przepraszam za moją nieobecność na spotkaniu mimo, że deklarowałam, że będę. Niestety sprawy rodzinne mnie zatrzymały.

Pozwolę sobie na parę słów komentarza do Waszej rozmowy o salach, orkiestrze itp:
1) Szafranowy Dwór- sala super, ale na wesela do 160 osób. jak jest więcej jest ciasno. No i słup na środku sali do tańczenia. Kiepsko to wygląda, jednemu przeszkadza, drugiemu nie. Mnie by raczej przeszkadzało
2) sala na Skokach- właśnie jest remontowana. Właściciele super, sala niedroga, byłam na kilkunastu weselach i zawsze byłam zadowolona.
3) Chelosiowy Dworek- nie więcej niż na 200 osób moim zdaniem. Jedzenie przepyszne
to tyle jeśli chodzi o sale.
W kwestii orkiestry. byłam w zeszłym roku na 5 weselach gdzie na 2 nie było w ogóle disco polo-takie było życzenie młodych. mimo, że większa część gości "miastowych" i młodych-parkiet był pusty. Na jednym z tych wesel grał zespół Red One. choc ciezko nazwać graniem coś co się puszczało z playbacku. płyte z tego wesela trzeba ogladać z wyciszonym głosem. i nie jest to tylko moje zdanie, ale większosci osob które ją oglądały.Młodym zwrócono uwagę, że orkiestra gra kiepski repertuar. Niestety nic z tym nie zrobili. Dopiero w poprawiny Młoda po rozmowie z mamą poprosiła o disco polo i zaczęli bawić się dosłownie wszyscy.

pozostałe 3 wesela to 3/4 muzyki disco polo i zabawa na całego. Jak to mówią: każdy mówi, ze nie lubi i nie slucha a co do czego-wszyscy znaja slowa piosenek
moja orkiestra gra większosc piosenek disco polo i jak podpisywałam umowę z kolegą z tej orkiestry powiedział mi, ze przychodzą do niego pary i proszą by nie grał disco polo, a później w trakcie wesela proszą by jednak grał bo większość siedzi za stołami.
sama jestem zwolenniczką muzyki disco polo na weselach i nie wyobrażam sobie żeby jej nie było. to że ja nie lubię disco polo nie oznacza, ze nie lubi jej też 250 pozostałych gości.

Kasia- Wyborowa gosciła na 4 ostatnich weselach na jakich byłam i wszyscy sobie chwalili. mysle ze nie powinnas sie przejmowac zdaniem jednej czy nawet kilku osob. Ja juz od wujka uslyszalam, że mam go nie brać pod uwagę jesli chodzi o wodke bo on Finlandii nie pija. Wiec jak widzisz nie ma sie czym martwic powiedzialam mu ze moze sobie przynieść swoją- ja się nie obrażę

ale to jest oczywiście moje zdanie którym się chciałam z Wami podzielić. Szanuję każdy inny pogląd bo każdy ma do tego prawo

ja jak na razie rozdałam zaledwie 10 ze 140 zaproszeń i ciężko mi to idzie...zastanawiam się gdzie kupić dobrą bieliznę na ślub? dziewczyny polecacie jakiś sprawdzony sklep?
maja111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 17:50   #3926
antena22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasia 88 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na przymiarkach w paru salonach i jestem zaskoczona bardzo. Zawsze myslalam ze będzie mi dobrze w księżniczkach i raczej szukalam czegoś takiego. A tutaj przymierzalam i w każdym salonie Panie proponowały mi rybki no i miały racje chyba tego fasonu będę szukac znalazłam piękna suknie u Magdy Basag w Secret Angel, ale za 2800 zł.....wydaje mi się dużo. Byłam tez w Propuntii, tam jest dużo wyprzedaży i tez sobie dwie wybralam, i tez dwie w rybkę, jedna za 1200 i za 1700. Ale nie urzekly mnie tak bardzo jak ta u p. Magdy. I nie wiem teraz co robić. Chyba się przejade do p. Anety żeby mi wycenila uszycie
Kasia ja mialam rybke,takze wiesz
Stary 2016-02-01, 17:52   #3927
lyoness
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maja111111 Pokaż wiadomość
zastanawiam się gdzie kupić dobrą bieliznę na ślub? dziewczyny polecacie jakiś sprawdzony sklep?
jak bielizna to tylko Bella Rosa, Pani super doradzila, wzielam dwa biustonosze to swietnie lezaly, dowiedzialam sie zly rozmiar nosze, M. potwierdzil ze duzo lepiej wygladam w nowych nabytkach hihihi
lyoness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 17:58   #3928
Kasia 88
Raczkowanie

[QUOTE=antena22;54937511]Kasia ja mialam rybke,takze wiesz [/QUOTE

Twoja rybka była piękna w paryzance kupowalas prawda? Nie mialas problemów z tanczeniem i w ogóle z poruszaniem się? ja jestem niska, i nigdy bym nie przypuszczała ze ktokolwiek mi ja zaproponuje. Tak wiec Dziewczyny, polecam rundke po salonach aby zweryfikować swoje wyobrażenie o sukni ślubnej
Stary 2016-02-01, 18:21   #3929
karmiii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lyoness Pokaż wiadomość
jak bielizna to tylko Bella Rosa, Pani super doradzila, wzielam dwa biustonosze to swietnie lezaly, dowiedzialam sie zly rozmiar nosze, M. potwierdzil ze duzo lepiej wygladam w nowych nabytkach hihihi
ooo dzięki właśnie zastanawiałam się gdzie kupić Jest tylko jeden sklep na placu moniuszki?

dziewczyny a skąd macie buty i na ile przed kupujecie? Moje wesele tuż tuż a tu butów brak.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

[QUOTE=Kasia 88;54938001]
Cytat:
Kasia ja mialam rybke,takze wiesz [/QUOTE

Twoja rybka była piękna w paryzance kupowalas prawda? Nie mialas problemów z tanczeniem i w ogóle z poruszaniem się? ja jestem niska, i nigdy bym nie przypuszczała ze ktokolwiek mi ja zaproponuje. Tak wiec Dziewczyny, polecam rundke po salonach aby zweryfikować swoje wyobrażenie o sukni ślubnej
ja też kupiłam rybę ale w życiu bym nie powiedziała że będę w tym modelu dobrze wyglądać teraz pracuję nad brzuchem

a propos sukni moja ma dosyć błyszczącą górę wycięcie w serduszko i widziałam że większość panien młodych decyduje się na kolczyki i branzoletkę, a ja się boję że będę mieć długą szyję przez to wolałabym coś jednak mieć a zrezygnować z innej biżuterii co o tym sądzicie?
Stary 2016-02-01, 18:23   #3930
Kasia 88
Raczkowanie

Karmii a gdzie kupowalas?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości