Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-01, 17:42   #661
eful
Raczkowanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Pójde pójde i jutro zrobie te badanie na wszelki wypadek

Ja w piątek zaczełam 22 tydzień.. jeszcze 18
A dziewczyny robicie III prenatalne badanie ? bo ja już jestem po dwóch i nie wiem czy robić III...

A co do wózka to chciałabym taki mały zgrabny do 1000 zł ale coś obawiam się, że ciężko będzie.. bo wszystko takie drogie
eful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 17:43   #662
kanwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Co do wózków to prawdopodobnie dostane od siostry wiec będzie wydatek mniejszy )

Polozylam się na chwilę bo cmi mnie głowa a zadnej tabletki nie mam ani siły żeby wychodzić z domu.

Bylam na zakupach w jednym sklepiku osiedlowym i ceny mnie powalily ;/ banany 5 zk kg gdzie za 3.59 widziałam. Wiec ten sklep z dala bede omijać

Kotek schowal się pod koc i nie chce nic jeść...mam nadzieje ze mu to przejdzie za pare dni i wróci moj szalony Tutek.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Wkurzylam się bo dzwonila do mnie babka z zapytaniem kiedy l4 wyslalam do zus bo oni nie mają. Wiec torbie mowie ze mam potwierdzenie wyslania 18.01 a wy odebraliscie 19.01.... i jak tu sie nie w☠☠☠☠.....

I teraz znowu kolejne 30 dni mam czekać na kase....zaje...biescie :/

Kotek się oswoi.Moja suczka jak się przeprowadziliśmy to zaczęła sikać w domu ze stresu ale szybko jej przeszło
Musisz dać mu spokój i zachowywać się normalnie to zrozumie że nic złego się nie dzieje.

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
Piękne imiona Ale bym kupiła te żółte super są
niestety się nie dopchałam a w sumie się bałam

Ze mną był Tż a ja stałam trochę dalej żeby nie dostać z łokcia od jakiejś babki szalonej

Cytat:
Napisane przez Weronia93 Pokaż wiadomość
motylek1984

Tak model wybrany adamex barletta z eko-skórą
marzy mi się wózek quinny moodd tylko niestety za drogi ale podobno warty swojej ceny. Jak dziadki się dołożą do wózka do kupuje Quinna

Moja szwagierka ma spacerówkę Quinny i podobno jest super ale teraz jak był śnieg duży to moja teściowa nie mogła sobie poradzić z nią bo kółka szalały.

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
My chyba też, zwłaszcza mój mąż się strasznie na niego napalił

Ja teraz byłam wyjątkowo u innego lekarza (a właściwie lekarki), ale ona mnie nie skierowała do nikogo takiego A powiedział dlaczego? Profilaktycznie czy coś go zaniepokoiło?

W tym tygodniu jest

U mnie też Tż głównie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
Ciężka noc... Oby ta była już lepsza... Kotek się na pewno szybko przyzwyczai do nowego miejsca.

Też to przechodziłam z dwoma kotami i psinką. Bidulki takie z nich były po tej narkozie... Ale trzeba to raz przeżyć i potem już spokój na zawsze.

W takie dni nie ma się co martwić obiadem tylko do wyrka wskakiwać jak tylko jest opcja

Szybka jesteś Ja się spakowałam na 2 tygodnie przed terminem, a i tak 10 dni po urodziłam...

Piękne imiona. Też mi się Tymek podoba ale mojemy tż niekoniecznie...

pochwal się!

Dobre podejście Czekaj spokojnie, bo nerwy i tak by nic nie zmieniły. Może już jutro już Cię wypuszczą...

Ja byłam w pierwszej ciąży u kardiologa prenatalnego, bo mój gin stwierdził w 33. tc arytmię u dziecka. Na szczęście nic niepokojącego w budowie serca ten kardiolog nie stwierdził. Zalecił tylko przyjmowanie dużej ilości magnezu.

U mnie to właśnie Tż jest bardzo za Tymkiem ale mi też się podoba coraz bardziej.

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
o,widze, że dziewczyny sklaniacie się do x landera ja również coraz czesciej się zastanawiam! Nowa kolekcja chociaz kolorystyka mi nie do konca pasuje to mimowszystko podobają mi się z serii x move (ze wzgledu na koła nadające się na rózne tereny). mam tez mozliwosc zakupu uzywanego (po jednym dziecku) wózka teutonia be you - czy ktoras ma jakies doswiadczenia z tym modelem???

wlasnie skonczylam trening - nogi, posladki i streching mała skacze, że hej

wczoraj wieczorem mała wariowała,brzuch cały się wyginał, jeny jak ona rośnie skoro taka roznica w kopniakach w ciagu dwoch tygodni!!!aż pępek mi na wierzch wychodził hahahaha) a jak pukałam do brzucha to dawała sygnały, że jest ))

ja juz spakowana, jutro o 6:30 kierunek lotnisko Gdansk ciekawe czy gdzieś pączka dostanę, mama mówi,że rok temu widziala w sklepie, ale nie smakowały jak nasze polskie

kupiłam w lidlu skarpetki dla malucha,jakość bodziaków niestety mnie nie powaliła, podobnie jak poszewki na kołderkę... cienkie jak papier... rano byłam na łowach w lumpku , zdecydowanie wolę tam kupować same perełki znalazłam
X move mi się podoba bo jest taki bardziej terenowy ale ja będę musiała wnosić go na 3 piętro więc musi być lekki na tyle na ile się da.

Chciałabym mieć takie umiejętności do wyszukiwania ciuszków w lumpkach.A ja tak wchodzę i nie wiem jak mam się zachować i gdzie szukać:P Taka ze mnie sierota.
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 18:02   #663
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek1984 Pokaż wiadomość
Bebetto też śliczny, cięższy od adamexa i gorzej sie prowadzi, wiem bo z przyjaciółką chodze za wozkamii obydwa widzialam. Ale śliczne są obydwa.
Szukam lekkiego wózka i takiego żeby nie zajmował bardzo dużo miejsca w aucie
Dziękuję za informację, cenne są dla mnie wszystkie

Cytat:
Napisane przez Asiek121 Pokaż wiadomość
ja kiedys byłam napalona na Quinny ale odkad pilnowalam małego z Quinnym to nie polecam. Stelaz okrutny wielki ciezki zlozyc to masakra , nie miescil mi sie w bagazniku sam stelaz w VW Polo.

Ale z Quinny polecam sama spacerowke bo tez nią jezdzilam Quinny Zapp Xtra 3 jakos tak, buda sie skladala cala ze stelazem malutki sie robil super tego po czasie kupimy

Ja tez chce Barlette albo Coletto Marcello Lux :-D
Ten coletto marceloo fajny I cena bez tragedii

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez eful Pokaż wiadomość
Pójde pójde i jutro zrobie te badanie na wszelki wypadek

Ja w piątek zaczełam 22 tydzień.. jeszcze 18
A dziewczyny robicie III prenatalne badanie ? bo ja już jestem po dwóch i nie wiem czy robić III...

A co do wózka to chciałabym taki mały zgrabny do 1000 zł ale coś obawiam się, że ciężko będzie.. bo wszystko takie drogie
Robię III badania

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 18:04   #664
Asiek121
Zakorzenienie

właśnie kupujecie rajtuzki ? Bo któraś napisała, że kupila, ja myślalam że to dopiero na jesien...
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 18:08   #665
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie kupujecie rajtuzki ? Bo któraś napisała, że kupila, ja myślalam że to dopiero na jesien...
Hm dla dzidzi rajtki czy dla siebie?

Sophia Loren
Stary 2016-02-01, 18:10   #666
olinka012
Zadomowienie

Cytat:

Jasne ze na jesień
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 18:13   #667
kanwa
Zakorzenienie

Ja dla dziewczynki bym kupiła
kanwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 18:17   #668
haneczkab92
Ania

Veronique- jutro na pewno będzie lepiej, a faktycznie są niestety czasami takie dni, oby jak najmniej

Misia- świetnie, że spakowałaś torbę no Ty to już lada moment

Madzia- najważniejsze, że z małą wszystko w porządku! a z Tobą dobrze, że jesteś pod opieką, wiem, że szpital to nie jest przyjemne miejsce, ale mają Cię pod kontrolą! Zdrówka życzę
I l4 fajne jest ja nie narzekam

Kanwa-
Tymoteusz, Tymuś!! piękne imię!! niestety mój tż jest na

Ania- mnie też dziś głowa boli.. Oby szybko Ci przeszło
Co do kotka, to musi się po prostu przyzwyczaić, dla niego to też nowa sytuacja ale ma Was obok siebie, więc szybko sie zaklimatyzuje
I oby sytuacja w ZUS szybko się wyjaśniła- rozumiem Twój ból.

Soffinka- gratulacje 23 tygodnia! jak ten czas szybko leci

A ja dziś pół dni spędziłam z siostrzeńcami, mój tata się nimi opiekował, a ja mu pomagałam. A dodam że młodszy(1 rok) jest bardzo wymagającym dzieckiem

Co do brzuszka- mi też urósł z dnia na dzień wyglądam już jak słoń, a później to będę chodzić i śpiewać: "Cztery słonie..."- bo pewnie będą tak wyglądać ale i tak kocham ten brzuszek- i niech rośnie!

Nie wiedziałam, że w lidlu takie cyrki się dzieją;/ ja nie mam w pobliżu,więc nie chodzę

Zamówiłam wczoraj laktator mini medela- używany za 110 zł.. myślę, że nie jest źle- dokupię co trzeba nowe i będzie

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 18:19   #669
Asiek121
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Hm dla dzidzi rajtki czy dla siebie?
dla dzidzi
Asiek121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 18:20   #670
zebrah
Rozeznanie

Bratanicy kupiłam kiedyś takie przesłodkie- zwykłe rajtki i 2 falbanki na pupie. Jak taki brzdąc raczkuje to super wyglądają

Mój młody dzisiaj taki niespokojny - wymusza, płacze, psoci i patrzy czy go widzimy. Nic mu nie pasowało: puzzle, czytanie, kredki. Dopiero kąpiel pomogła i jest spokój...
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 18:26   #671
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
dla dzidzi
hihih

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Bratanicy kupiłam kiedyś takie przesłodkie- zwykłe rajtki i 2 falbanki na pupie. Jak taki brzdąc raczkuje to super wyglądają

Mój młody dzisiaj taki niespokojny - wymusza, płacze, psoci i patrzy czy go widzimy. Nic mu nie pasowało: puzzle, czytanie, kredki. Dopiero kąpiel pomogła i jest spokój...
Już sobie moją małą wyobraziłam pełzającą w takich słodkich rajtkach z falbanami

Fajnie, że znalazłaś sposób na swojego małego, oby już dziś dał Wam trochę luzu

Sophia Loren
Stary 2016-02-01, 18:29   #672
olinka012
Zadomowienie

Madzia jesteś w domku?

Dlaczego nastawiasz się na wczesniaka? Będzie dobrze.
Stary 2016-02-01, 18:35   #673
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Madzia jesteś w domku?

Dlaczego nastawiasz się na wczesniaka? Będzie dobrze.
W szpitalu dalej Jutro już ma być wiadomo
Nie nastawiam się na wcześniaka, tylko urolog ostrzegał że jeśli nerki przestaną nagle prawidłowo pracować to wtedy cesarka na cito bo to zagrożenie i dla mnie i dla maluszka. Jest szansa, ze wewnętrzy cewnik jaki mam zalożony będzie w stanie do powiedzmy stanu donoszonej ciąży odblokować i poniekąd odciążyć nerki. Więc jestem oczywiście dobrej myśli, jednak realistycznie biorę pod uwagę wszelkie ewentualności i wolę być wcześniej przygotowana na pojawienie się dziecka Bo potem wszystkiego na glowie TŻ i babć (ktore i tak są niestety daleko) zostawiać nie chcę

Sophia Loren
Stary 2016-02-01, 18:48   #674
ania230
Zakorzenienie

Właśnie wstałam i mam ochotę na coś słodkiego a tu nic nie ma oprócz kislu i chyba go zjem.

Teraz nic mi się nie śniło wiec może dziś w nocy

Powkladalam do szaf nasze ubrania. Powiesilam firanke i dostałam opieprz od Tz ze wieszam i on mi już nie pozwala on to zrobi

Brak telewizora i internetu robi swoje- chyba poczytam książkę

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

kanwa oczywiście ma spokój i Nas tylko serce boli jak widzisz takiego zdezorientowanego swojego najukochanszego zwierzaczka.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 18:53   #675
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kanwa Pokaż wiadomość
Chciałabym mieć takie umiejętności do wyszukiwania ciuszków w lumpkach.A ja tak wchodzę i nie wiem jak mam się zachować i gdzie szukać:P Taka ze mnie sierota.

Mam to samo, ale w szukaniu dorosłych rzeczy, dlatego nie szukam nic sobie. W dziecięce jak wpadne to zawsze coś wynajdę.

Cytat:
Nie nastawiam się na wcześniaka, tylko urolog ostrzegał że jeśli nerki przestaną nagle prawidłowo pracować to wtedy cesarka na cito bo to zagrożenie i dla mnie i dla maluszka. Jest szansa, ze wewnętrzy cewnik jaki mam zalożony będzie w stanie do powiedzmy stanu donoszonej ciąży odblokować i poniekąd odciążyć nerki. Więc jestem oczywiście dobrej myśli, jednak realistycznie biorę pod uwagę wszelkie ewentualności i wolę być wcześniej przygotowana na pojawienie się dziecka Bo potem wszystkiego na glowie TŻ i babć (ktore i tak są niestety daleko) zostawiać nie chcę
Fajnie, że lekarz przedstawił możliwości. Przygotujesz wcześniej i będziesz spokojna.
Mam wcześniaka więc wiem co mówie. Teraz nie zakładam powtórki ale też wole być wcześniej przygotowana i dmuchać na zimne. Spokój jest dla nas najważniejszy.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 18:54   #676
ania230
Zakorzenienie

Haneczko poczekam az spokojnie przejdzie pare tych dni

Zus brak mi słów .... ciekawe jakby jakas babka z zus się czula akby juz 2 mce czekali na kase

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-01, 18:57   #677
201711281320
Konto usunięte

A ja jeszcze nie mam pojęcia jaki wózek kupię. Pewnie za jakiś czas zacznę przeszukiwać olx. Nie zamierzam kupować nowego. Ostatnio jak patrzyłam to znalazłam dużo różnych, ładnych i niedługo używanych. Myślę, że wydam na ten cel około 600-700 zł.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 18:57   #678
ania230
Zakorzenienie

Madzia Ty i dzieciaki najważniejsi!

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-01, 18:59   #679
201711281320
Konto usunięte

fiazo w którym tygodniu urodziłaś Piotrusia?
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 19:01   #680
ania230
Zakorzenienie

Śliweczko ja zobaczę jak mi się wyjaśni z siostra. Ale tez doszlam do wniosku ze jest tyle ładnych lekkich wózków ze nie warto przepłacać.

Wszyscy x lander przereklamowany wózek. ..koleżanki maja i nie sa wcale tak zadowolone. Wszystko ładnie i pięknie jak jeździ się z gondola potem sa problemy z spacerówka.

Ale tyle opinii ile ludzi

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-02-01, 19:17   #681
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
fiazo w którym tygodniu urodziłaś Piotrusia?
W 36, jak trafiłam to myślałam że wyjde do domu, kupie wózek, przygotuje się... Czasami życie nas zaskakuje

Synek
Stary 2016-02-01, 19:18   #682
olinka012
Zadomowienie

Madzia z całego serca życzę ci ZDROWIA!!!! Dostałam wiadomość z przedszkola ze chodzi 5dzieci reszta ma zapalenie oskrzeli pluc lub ucha... Nie wybieramy się narazie....
Stary 2016-02-01, 19:19   #683
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia z całego serca życzę ci ZDROWIA!!!! Dostałam wiadomość z przedszkola ze chodzi 5dzieci reszta ma zapalenie oskrzeli pluc lub ucha... Nie wybieramy się narazie....
Ojej. Ciekawe jak u nas. Jutro wysyłam po tygodniowej przerwie. A w pracy panuje jelitówka. Już 3 osoby miały.

Synek
Stary 2016-02-01, 19:28   #684
__Veronique
Wtajemniczenie

Dzięki dziewczyny!
Faktycznie się przespałam razem z Rozą, trochę mi było lepiej przez chwilę ale ani obiadu nie było, ani nic nie było... a teraz znowu siedzę i nic nie robię poza monitorowaniem ruchów małej w brzuszku :-D

Madzia, oby jutro już Cię wypisali! I wypoczniesz sobie w domku po szpitalnej atmosferze :-*

A ja się dzisiaj wcześniej połóżę spać. Może jutro obudzę się jak nowonarodzona

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 19:28   #685
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
W 36, jak trafiłam to myślałam że wyjde do domu, kupie wózek, przygotuje się... Czasami życie nas zaskakuje

Ile wazyl?
Stary 2016-02-01, 19:30   #686
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

KASKA ładnie dziec wazyjuz

ZEBRAH. blog Sroki Jest genialny, stal się dla mnie biblia jesli chodzi o kosmetyki dla dzieciASU

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 19:31   #687
zebrah
Rozeznanie

Olinka- co to za przedszkole? Zalęgły się jakieś bakterie?- taki pomór nie jest normalny.

Madzia- ja też planuję mieć wszystko dużo wcześniej przygotowane. Mój mąż też by się pogubił z pakowaniem, a mama i teściowa nie mają pojęcia co i gdzie trzymam. W każdym razie życzę, żeby wszystko odbyło się terminowo i bez problemów.

Ania- mmm kisiel też bym zjadła!

Planujecie coś pichcić na Tłusty Czwartek?
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 19:31   #688
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Ile wazyl?
2580g 49cm był ponad dobe w inkubatorze. Ogólnie poradzil sobie dobrze. 8pkt dostał. To ze mną były problemy i musieliśmy tydzień leżeć przeze mnie.

Synek
Stary 2016-02-01, 19:33   #689
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Będę ttrzymać za Was kciuki! żeby już sytuacja się nie powtórzyła i Maluszek urodził sie w terminie
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-01, 19:52   #690
soffinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Olinka- co to za przedszkole? Zalęgły się jakieś bakterie?- taki pomór nie jest normalny.

Madzia- ja też planuję mieć wszystko dużo wcześniej przygotowane. Mój mąż też by się pogubił z pakowaniem, a mama i teściowa nie mają pojęcia co i gdzie trzymam. W każdym razie życzę, żeby wszystko odbyło się terminowo i bez problemów.

Ania- mmm kisiel też bym zjadła!

Planujecie coś pichcić na Tłusty Czwartek?
ja pieke rogaliki z dzemorem
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości