|
|
#2551 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Cytat:
Zapomniałam, że to Twoje tereny
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2016-02-01 o 17:34 |
|
|
|
|
#2552 |
|
Wtajemniczenie
|
Emma-ale ta cena wózka jest bez fotelika,tj. za 2w1.
|
|
|
|
#2554 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2555 |
|
Zadomowienie
|
ja po szkole rodzenia już dziś było o kalendarzu szczepień i o diecie karmiącej matki a potem ze sklepu gdzie zamawialiśmy wózek był gościu i pokazywał wózki ( myślałam że może da jakieś akcesoria ale się pomyliłam wogóle u nas na SR nie dają) i doszłam do wniosku że ten mondo expander może być dla mnie troszkę za wysoki bo ja mam ledwo 1,60 cm ale trudno dam rade;d
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki, żeby Wam się udało załatwić to od ręki i bez łaski
Wow, elegancko ja mam ok. 11 już od dawna i ani drgnie. A biorę żelazo codziennie i zawsze zagryzam pomarańczą. Ale przed ciąża też nie przekraczało 12, więc chyba jak na mnie to nieźle ![]() Zapłaciliśmy dzisiaj drugą ratę za wesele.. Tyle kasy, ale bolało no ale nie wiadomo jak później z kasą będzie, więc lepiej mieć to z głowy.
|
|
|
|
#2558 |
|
Zadomowienie
|
Dark powiedz mi gdzie Ty będziesz rodzić??
|
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczku - w Bytomiu albo Zabrzu w centrum zdrowia matki i dziecka.
Właśnie sprzedałam swój kask na motor [*] :-( mój piękny :-( Ale chociaż tysiak wpadł na konto.. Ehh dziecko kosztuje wiele wyrzeczeń :-(
|
#2560 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze bo ja już nie wiem
niby do szpitala nr 3 ( w reptach) mam blisko to słyszałam różne opinie. niby na ich stronach piszą że mają znieczulenie zewnątrz oponowe to ponoć go nie dają bo nie mają anestezjologa i zawsze nacinają krocze. więc teraz nie wiem czy jednak iść na żywioł będzie co ma być ( lekarz prowadzący moją ciążę tam pracuje) czy jednak wybrać inny
|
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
A o jakim szpitalu jeszcze myślałas?
Ja słyszałam że w Tg jest dobry szpital to na bytom mówią, że umieralnia. Niby mają nowe sale porodowe.. Ale opieka i jedzenie i warunki kiepskie niestety. Znowu Zabrze ma ekstra opinie na portalu gdzierodzic ma 5/5! Ja się tylko martwię o papierologie.. Przez to z wygody chyba wybiorę ten Bytom :-( ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- A bytom ma nacieć krocza ponad 90% wiec tez kiepsko. Ale Zabrze chyba nie ma zzo.. W tym tygodniu chciałam się umówić na zwiedzanie z tz w tych dwóch Szpitalach
|
#2562 |
|
Zadomowienie
|
Dużo moich koleżanek rodziło w Pyskowicach ale ja mam tam daleko a mąż nawet nie wie gdzie by miał jechać. Więc chyba zostaną te TG z racji tego że w razie czego jest tam mój lekarz prowadzący ciążę
|
|
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma też pewności ze akurat jak będziesz rodzic to Twój lekarz będzie w pracy
No właśnie mój lekarz pracuje w Zabrzu. Wszystko za tym Zabrzem przemawia ale kurde ta biurokracja mnie przerasta! Już dość mamy problemów przed urodzeniem z urzędami :-D O Pyskowicach nie słyszałam żadnych opinie niestety :niewiem: ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Tak właśnie czytam - czy znieczulenie doledźwiowe to to samo co zzo? Chyba nie ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ---------- No i u mnie za Zabrzem przemawia dostęp do doradcy laktacyjnego, czego bytom nie ma. Tak samo opieka psychologa. No i Bytomiu dziecko karmią mm tylko jak są ku temu wskazania. A w Zabrzu na życzenie. No i sale, jednoosobowe, łazienka przypada na 2 łóżka. Nie myślałas o Zabrzu? Z tg tez nie masz daleko
|
#2564 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie teraz tak myślę muszę jeszcze poczytać i coś wybrać w końcu
|
|
|
|
#2565 | ||||
|
Zadomowienie
|
hejo
dzis zaczelam przed ostatni tydzien pracy, o mamo, jak mi sie wlecze! odliczam ostatnie 10 dni ![]() maz pomalowal sufit z pokoiku, jutro sciany ![]() NADIA29 bardzo Ci wspolczuje trzymaj sie kochana..Cytat:
ja bede max 2 dni, wiec ani nie planuje polozna mowila, ze jesli chcemy kapac to trzeba wziac cos do kapania a jesli nie to nie ja chyba wole pierwsza kapiel odbyc razem z mezem na spokojnie miesiac miodowy trwa Cytat:
pewnie po porodzie wpadnie na piwko do znajomego tak zeby mogl na drugi dzien przyjechac do nas, a z kolegami z pracy umowi sie na tydzien czy dwa pozniej poza domem ![]() Cytat:
juz sie nie odzywam ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się wzięłam za kruche z malinami moje pierwsze kruche, jakoś zawsze omijałam
|
|
|
|
|
#2567 |
|
Zadomowienie
|
witam się i ja dzisiaj - co to za wona fala bóli, szpitali? dziewczyny trzymajcie się dzielnie
U mnie bez zmian, nadal remont - niestety idzie to wolniej niż byśmy chcieli, ale do przodu TŻ dzisiaj zdenerwowany walnął młotkiem w deskę i mała się w brzuchu strasznie przestraszyła - zaczęła mnie kopać i wierzgać ![]() trzeba będzie teraz opanowywać swoje emocje przy maleństwu w domu. Verrerie - jak tam sytuacja mieszkaniowa - bo nie doczytałam? Dziewczyny już pakujecie się do szpitala? Ja jeszcze nie kupiłam wszystkiego, nadal czekam na aptekę. No i nie wiem w którym szpitalu rodzić
|
|
|
|
#2568 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale niestety czasem trzeba... pozniej to sobie odbijesz Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
|
#2569 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się po wizycie
![]() Profesor jednak przemyślał i będę miała cesarkę z jednej strony się cieszę a z drugiej chciałam urodzić naturalnie.. Termin mi wyznaczą w czwartek jak będę w poradni patologii ciąży pewnie na połowę lutego bo dwa tygodnie przed terminem ![]() Po drodze wstąpiliśmy do Auchan i oczywiście przepadliśmy na dzieciowych rzeczach jutro wrzucę co kupiliśmy
+ = Edytowane przez sloneczko4477 Czas edycji: 2016-02-01 o 20:30 |
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o szpital to ja bym chyba najbardziej patrzyla na opieke poporodowa. Sama tym się kierowałam wybierajac klinikę (no dobra i cena
). A krocze lepiej miec nacięte niż popekać.
|
|
|
|
#2571 |
|
Zadomowienie
|
Verrerie nadal się nic nie odzywała?
Leżę plackiem i myślę, że byleby do jutra |
|
|
|
#2572 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tez jeszcze torby nie pakuje wszystko juz mam, wiec wrzucic to raz dwa mi zejdzie a czekam az maz pomaluje pokoje i skrecimy meble, wtedy zaczne prac na dobre i pakowac sie ![]() robie salatke z tunczyka na kolacje
|
|
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
na to są dwie teorie. Ja wiem, że lepiej pęknać, bo nawet jak położna cie natnie to i tak popękać możesz
|
|
|
|
#2574 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga jak samopoczucie?
Nieznajoma wyszłaś ze szpitala czy e tam? Gwiazdka, mam nadzieję, że lepiej z Twoją głową, daj znać co tam Ci planują robić... Kiwi, jak tam? Jakieś badania zlecone? Jesteś już w szpitalu? Ale nam się marcówki po szpitalach rozproszyły, jeszcze do tego te bóle... Oby z każdym dniem luty był dla nas łaskawszy... Ja trochę zaniemogłam po zakupach, bo pojechaliśmy z TŻ z racji jego jednego z nielicznych wolnych popołudniów uzupełnić spożywkę i wkurzyłam się na księgową, bo mi wyrówna dopiero z następnym przelewem pensję, czyli 1 marca... Pewnie, co to dla niej 200 zł, a dla mnie akurat miesiąc przed porodem każdy grosz na wagę złota ![]() Ale trudno, jest jak jest... zamówiłam koszule, szlafrok i staniki do karmienia jakieś takie ze średniej półki w rozmiarze na chybił trafił... nie wiedziałam w jaki obwód celować, bo jestem jakieś 10-12 cm w obwodzie na plusie w porównaniu do przed ciążą... czy wrócę do swojego obwodu? Kto to wie? Wzięłam w końcu o 5 cm większe, bo te z obwodem 70 to niestety w cenie... W każdym razie jutro przeglądam listę czego mi tam jeszcze brak i dokupuję, żeby mieć to wszystko już z głowy, spakować torbę i niech się dzieje co chce...
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
Poczekaj aż upiekę, bo jeszcze na zakalca wpadniesz
|
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
misia, a ja z kolei słyszałam, że jak pękasz, to zazwyczaj dużo bardziej, głębiej i boleśniej, niż przy nacięciu... pewnie wszystko zależy od doświadczenia położnej
|
#2577 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kinga dalej Cię brzuch trzyma? mi też się dzisiaj cały dzień brzucho spina. Dzisiaj miałam pyszny obiadek- mężuś mi dogodził - kotlety, ziemniaczki i mizeria a na deser pączek z adwokatem Dzidek pewnie zadowolony siedzi
|
|
|
#2578 | |
|
Zakorzenienie
|
i taka rana podobno lepiej się goi, bo pęka wzdłuz jakis tam włokien a pach nożyczkami jest nie naturalne itp.
ale każdy i tak będzie uważał swoje i będzie słuchał kogo tam chce ja mam zakodowane, że lepiej pęknąć. a najlepiej jak NIC ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej pęknąć? Przecież to jakaś masakra. Nie spotkałam jeszcze kobiety która była zadowolona z pęknięcia, które najczęściej idzie w kierunku odbytu lub cewki moczowej, a nie na udo, jak przy nacięciu. Skąd taka opinia??
|
#2580 |
|
Zakorzenienie
|
Szczerze to jeszcze nigdy nie slyszalam ani nie czytalam, ze lepiej peknac. Raczej kazdy twierdzi, ze peknac to mozna bardzo gleboko i w roznych kierunkach i lepiej naciac bo nad tym się bardziej panuje.
32 oj wspolczuję sytuacji z ksiegową
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

Zapomniałam, że to Twoje tereny

no ale nie wiadomo jak później z kasą będzie, więc lepiej mieć to z głowy.

niby do szpitala nr 3 ( w reptach) mam blisko to słyszałam różne opinie. niby na ich stronach piszą że mają znieczulenie zewnątrz oponowe to ponoć go nie dają bo nie mają anestezjologa i zawsze nacinają krocze. więc teraz nie wiem czy jednak iść na żywioł będzie co ma być ( lekarz prowadzący moją ciążę tam pracuje) czy jednak wybrać inny

ja bede max 2 dni, wiec ani nie planuje 

moje pierwsze kruche, jakoś zawsze omijałam
ale niestety czasem trzeba... pozniej to sobie odbijesz