|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLVI
Cytat:
Munia, ćwicz kiedy Ci się podoba i chce, byle znakeźć sposób na ruchu polubienie. Kiedy, nie ma znaczenia. Mnie sport usypia, więc wieczorami się gimnastykuję, jak wiem, że wcześniej spać trzeba. Inaczej - rano, bo lubię w słońcu. Odżywianie najważniejsze, jak nie lubisz ješć na noc, to po ćwiczeniach lepiej się zmusić. |
|
|
|
|
#602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja chyba też zaciągam i tego nie słyszę. Ja jestem z Sokółki dokładnie ale łączę się z Białym . Studiowałam na PB <3
|
|
|
|
|
#603 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
Nie dość, że sam produkt nie może być testowany na zwierzętach to też żaden komponent który był kiedykolwiek testowany nie może być w produkcie.
|
|
#604 |
|
Raczkowanie
|
[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;54948696]Mnie ich Biolaven średnio zainteresował (wszystko pachnie jakimś mega słodkim i sztucznym napojem winogronowym...), ale na Vianek strasznie się napaliłam, chyba przez te opakowania i ilość serii, które wypuścili na raz
[/QUOTE]Mnie się zapach kosmetyków Biolaven kojarzył na początku z tym samym - dodam, że nie cierpię napoju winogronowego, fu fu fu |
|
|
|
#605 |
|
Użyszkodniczka
|
Nie ma to jak pod wpływem chwili (i teściowej
) kupić bilet. Witaj Opole w czwartek, kto zabroni biednemu bogato żyć
|
|
#606 |
|
niepolubiecie
|
Munka
a ja odradzam, z tego co kiedyś pisałaś masz skłonność do problemów jelitowych i ze snem. jeśli dobrze kojarzę to odradzam, chyba, że coś naprawdę spokojnego np. jogę
|
#607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to ciekawe - bo żeby znaleźć w drogerii produkty firmy nietestujácej trzeba się mocno postarać. Nie zawsze się uda nawet. Chyba, że Loreal i tym podobni tak to sobie wymyśliki, że do/dla Polski teoretycznie nie testujà - co z tego, skoro sà największym "potentatem" testowania. Hipokryzja? |
|
|
|
|
#608 | |
|
Life is a drink ...
|
Cytat:
|
|
#609 |
|
Konto usunięte
|
aniolnaresorach@kacha_k1 moja droga. Nie reklamuje kosmetyków czy marki tylko podzieliłam się z wami tym że miło spędziłam czas organizując takie spa... nie mam zamiaru nikogo przekonywać czy pokazywać że coś jest świetne. Każdy ma wgląd do składów i może mieć swoje zdanie. Używam od 2 tygodni podkładu i 3 innych kosmetyków - czuje znaczną poprawę jeżeli chodzi o stan skóry. Jeżeli pokaże coś na YouTube to powiem o minusach jak i płusach - to że ktoś jest konsultantem nie oznacza że ma klapki na oczach, przynajmniej ja nie zamierzam podchodzić do kosmetyków bezkrytycznie (o czym się przekonacie)
jezuuu jak grochem o sciane pisze jedno - robi drugie dziewczyny, trzymajcie za mnie jutro kciuki, mam beznadziejny egzamin i czuje sie mega słabo przygotowana :C |
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli tylko będzie Ci tak wygodniej, będzie się dobrze spało itp
|
|
|
|
|
#611 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
To i tak ogromny krok w dobrą stronę, nawet jeśli w Stanach nadal sprzedają testowane kosmetyki, to przynajmniej w Europie nie mogę tego robić. Jeśli nadal sprzedają testowane produkty gdzie indziej to może i jest to hipokryzja ze strony tej marki/koncernu, ale ja wolę skupić się na pozytywach i cieszę się, że w Polsce takich rzeczy sprzedawać nie mogą. Może w którymś momencie uznają, że nie opłaca im się produkować dwóch partii kosmetyków dla różnych miejsc na świecie i w ogóle przestaną testować? edit: Może nie chodzi o hipokryzję a o chęć zysku...Kosmetyki sprzedawane w Chinach nie tylko mogą, ale MUSZĄ być przetestowane na zwierzętach. To smutne, ale z drugiej strony nie dziwię się, że koncern o takim zasięgu i możliwościach produkcyjnych nie chce zrezygnować z tak ogromnego rynku, jakim są Chiny. Nie można ich tutaj porównywać z małymi, lokalnymi firmami dostępnymi tylko w jednym państwie, bo one po prostu nie byłyby w stanie tyle wyprodukować i tak się wypromować, więc tak naprawdę łatwo im powiedzieć "nie testujemy nigdzie i nigdy"...Szkoda, że tak jest, ale ja to akurat jestem w stanie zrozumieć. Wycofać się z rynku chińskiego oznacza odrzucenie, podejrzewam, jakichś 30-40% zysków. Edytowane przez d357993fb563d96255a580a524765665475ea94f_5ff3ac0237767 Czas edycji: 2016-02-01 o 21:57 |
|
|
|
|
#612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozumiem, o co Ci chodzi, i rozumiem, że firmy pięknie mogà żonglować między przepisami. Mnie to nie przekonuje. Jak chłop zdradza w Bytomiu, to mnie w Górze Zielonej tak samo przykro :/ |
|
|
|
|
#613 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowej części
BlankaLoves wróciła ![]() Ulubieńcy stycznia 2016 - https://youtu.be/XjKKPBExhjM
Edytowane przez tuRmaNIA Czas edycji: 2016-02-02 o 19:40 |
|
|
|
#614 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja nie wiem, czy Bogu ma talent do antypatii wobec niej, czy nie umie jakoś pr'u (a podobno specjalistka), ale wiele dziewczyn ma współprace, avony i inne i jakoś tak nie kręcą, nie ma aż takiej burzy, a ona zachowuje się tak, jakby kompletnie zaprzeczała swoim rzekomym (słowo klucz?) umiejętnościom w tej dziedzinie... |
|
|
|
|
#615 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;54951811]Wychodzę z założenia, że skoro mamy takie prawo, to kosmetyk L'Oreal kupiony w Unii nie może być testowany na zwierzętach i nie muszę już tego sprawdzać i może firmy dlatego nie muszą już tego oznaczać i tak się tym chwalić.
To i tak ogromny krok w dobrą stronę, nawet jeśli w Stanach nadal sprzedają testowane kosmetyki, to przynajmniej w Europie nie mogę tego robić. Jeśli nadal sprzedają testowane produkty gdzie indziej to może i jest to hipokryzja ze strony tej marki/koncernu, ale ja wolę skupić się na pozytywach i cieszę się, że w Polsce takich rzeczy sprzedawać nie mogą. Może w którymś momencie uznają, że nie opłaca im się produkować dwóch partii kosmetyków dla różnych miejsc na świecie i w ogóle przestaną testować?[/QUOTE] Nie przestanà, bo rynek, na którym nie można sprzedawać nic nietestowanego jest ogromny (np. Chiny). Ja wolę nie kupować produktów firm testujàcych gdziekolwiek (zresztà, olejów raczej nie testuje się), ale rozumiem Twoje podejście "światełka w tunelu"
|
|
|
|
#616 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#618 |
|
Life is a drink ...
|
Nie wiem jak tam z Azją ogólnie jest .. czy to konieczne testowanie jest tylko na terenie Chin bo o ile wiem nasza rodzima marka Ziaja w Azji jest dostępna.
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
Czocheru - zaciskam palce!
Dzięki za odpowiedzi w sprawie ćwiczeń. Chyba jednak spróbuję zmuszać się zaraz po pracy, chociaż to będzie kosmicznie trudne, ale faktycznie z moimi problemami jelitowymi średnio widzę posiłek zaraz przed snem. W ogóle powinnam zasięgnąć jakichś rad,co i kiedy najlepiej szamać. Niestety moje obecne stanowisko w pracy doszczętnie zburzyło mój jedzeniowy tryb dnia, nie ma mowy o regularności. Pewniaka jem rano do 8:00, a potem - jak czas pozwoli kilka gryzów czegoś ze dwa razy w ciągu dnia. A tak to zawsze największy posiłek po pracy - okolice 17:00. |
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dzięki
|
|
#622 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A u Bogusi jak coś się pojawia to wszędzie i mnóstwo #praca #dopracyrodacy #popracy #przedpraca #wtrakciepracy ![]() Poza tym Bogu odpisuje na każdy komentarz, dyskutuje nawet wtedy, kiedy nie ma racji no i tak to się kończy. Edytowane przez Ms_E Czas edycji: 2016-02-01 o 22:31 |
|
|
|
|
#624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak wygląda ten trening, ile zajmuje i jaka to intensywność. Ale po treningu nie tylko białko, węglowodany tez! |
|
|
|
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
specjalistkaaaa
|
|
#626 |
|
Rozeznanie
|
Gabi, mordeczko (chyba się nie obrazisz.. ) zdradź mi co masz tutaj na ustach, szukałam w opisie ale wyczytałam, że Sylveco.
|
|
|
|
#627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLVI
Cytat:
Ściema tu kluczem. Ludzie ściemy nie kochajà - a Bogusia, choćby jà roztopionym masłem polewać - nie przyzna się, w zaparte pójdzie. To i antyreklamę robi.
Edytowane przez MostlyAhhhs Czas edycji: 2016-02-01 o 22:46 |
|
|
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahahahahahahahaha leze
|
|
#629 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#630 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja testuję Vianek od chyba już trzech tygodni (na pewno zanim pojawiły się w sprzedaży - dostałam z pracy do wypróbowania). Mam krem na dzień, masło jabłko mięta i peeling morelowy. Krem bajka - konsystencja i wchłanianie podobne do lekkich kremów z sylveco, skóra jest nawilżona i bardzo miękka (krem ma mocznik w składzie), ładnie współgra z makijażem. Masło jeżeli chodzi o działanie całkiem niezłe, zaskoczyła mnie konsystencja, powiedziałabym, że bardziej jest to gęsty krem niż masełko. Peeling to mój hit - skóra jest gładka, czuć, że wypielęgnowana, nawilżona, ale nie zostaje na niej żadna tłusta warstwa. Kosmetyki są perfumowane, tak jak zapachu Biolavenu nie znoszę, to Vianek bardzo bardzo na plus - zapachy są raczej słodkie, ale nie jakieś nachalne czy przeszkadzające - np masło pachnie jabłkami, kojarzy mi się z jakimś sadem, albo tymi maluteńkimi jabłkami. Peeling to zapachowo po prostu jakieś pyszne ciasto morelowe (a nawet kojarzy mi się z chlebem
) aa co do vloga - chyba za bardzo uprościłam wypowiedź, po prostu nie wyznaję "ślepej" równości płci - wychodzę z założenia, że faceci są w pewnych kwestiach lepsi, my kobiety w innych, faceci prędzej wniosą tą nieszczęsną szafę , bo po prostu mają inne warunki fizyczne, ale nie znaczy to, że czy ja czy też faceci mają być gorsi, nie znaczy to, że w sklepie ze sprzętem muszę być traktowana jak głupek tylko dlatego, że jestem kobietą i na pewno się nie znam. To tyle, mam nadzieję, że nie uraziłam nikogo ani nic, bo może i faktycznie w za bardzo luźnym podejściu rzucałam feminizmem i seksizmem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

)

. Studiowałam na PB <3

#praca #dopracyrodacy #popracy #przedpraca #wtrakciepracy
hahahahahahahahaha leze