|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
To co Ty robisz ze jeszcze pracujesz? Podziwiam :-P
|
#2612 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba na pączka się nie odważę
![]() Muszę na najbliższej wizycie zapytać lekarz wprost, "jak rodzimy?" ileż można żyć w niepewności
|
#2613 |
|
Rozeznanie
|
Gosiaczek Ty chyba w zusie pracujesz przyznaj się
![]() 32 nie no chociaż pół pączka cukrzyca chyba Ci to wybaczy w taki dzień
|
|
|
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem co się ze mną dzieje. Położyłam się i zaczęły mnie boleć plecy, Bożena i nogi aż do stóp. Aż mną trzęsie normalnie.
|
|
#2615 |
|
Rozeznanie
|
Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Ale mnie dzis brzuch boli to masakra!! Juz nie dla mnie takie wycieczki po 50 km w jedna stronę, a ze na tym naszym ☠☠☠☠ziejewie nie da sie normalnie leczyć to trzeba jeździć.
Od diabetologa przyjechałam z kolejnymi dawkami insuliny. Zahaczyłam tez o lidla i odziwo u nas biustonoszy ok godz 18 było jeszcze z 15 szt i to w rozmiarach C D E , ale niestety C to juz jak dla mnie mega namiot ( przed ciaza nosiłam C, ale ta rozmiarówka to chyba z kosmosu) I tyle u mnie... I jak to kiedyś któraś porównała, młody dzis skacze jak ryba wyrzucona na brzeg. Mam nadzieje, ze u niego wszystko ok Edytowane przez sowa2806 Czas edycji: 2016-02-01 o 21:45 |
|
|
|
#2616 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Też miałam przy 1 córce za miękką poduszkę do karmienia :/ Mała się zapadała, ja się męczyłam i oczywiście bolały mnie plecy... Myślałam, że już nigdy nie kupię poduszki, a tą oddam mojemu psu do budy ![]() A potem u kumpeli przetestowałam Chicco Boppy i byłam w szoku Dokładnie "nie za twarda i nie za miękka" - jak napisałaś i mają śliczne wzory Ja zamawiałam w zeszłym tygodniu dla przyszłego dzidziusia i nie mogłam się zdecydować Ja wzięłam w końcu w różowe i brązowe kwiatki - ale ta Twoja też jest piękna
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2618 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie wyobrażam sobie taczać się jeszcze miesiąc, jestem już wielka i jest mi mega ciężko, tym bardziej ze nie mogę już tak po prostu zalec na kanapie...
|
|||
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------
|
|
#2620 |
|
Zadomowienie
|
Trzydziescidwa, Fasolka, Gosza niestety mnie od ponad godziny znowu męczą skurcze. Byleby do jutra! na 17:00 mam wizytę i lekarz powie co się dzieje. Boję się trochę o blizny na macicy, bo mam dwie. Mam nadzieję, że żadna się nie rozejdzie.
Słoneczko skorzystaj z tych ostatnich dwóch tygodni żeby się dobrze przygotować. Poza majtkami jednorazowymi po cc przydadzą Ci się zwykle bawełniane majty z luźną gumką. Zadbaj żeby na sali intensywnej opieki ( będziesz tam przez pierwsze 12 do 24h po cięciu) mieć swoją torbę z rzeczami pod ręką. Przy znieczuleniu podpajeczynowkowym przez 12 godzin nie będziesz mogła podnosić głowy. Dobrze mieć torbę tak przy łóżku, abyś mogła ręką wymacac wodę mineralną, telefon i ładowarkę. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Lewek - właśnie widziałam Twoje zdj na fb :-D oj widać ze poleżeć to Ty nie poleżysz.. Łobuziaki
co tam jadły?
|
#2622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby jutro coś gin poradził.---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- No, się nasz Lewek nie nudzi
|
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kinga to mówisz, że nie puszczają skurczybyki, jakbyś miała jeszcze krwawienie to jedź. Ty to jesteś weteranka CC cenne wskazówki odnośnie tej wody i telefonu w zasięgu ręki ![]() Gosiaczek Ty też w pracy jeszcze ![]() Dzisiaj właśnie myślałam o mojej pracy, muszę się tam wybrać w lutym pogadać odnośnie tego ubezpieczenia PZU i zapytać o druki na macierzyński. Polly to jakieś choróbsko Cię trzyma czy skurcze? Chyba jakaś pogoda jest nie taka bo mi się brzuch od rana spina co trochę
|
|
|
#2626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z moim choróbskiem lepiej, został mi tylko lekki katar i kaszel.
|
|
|
#2627 |
|
Zadomowienie
|
Przy komputerze w biurze ale chce isc na zwolnienie bo juz plecy bola i oczy. Narazie nie mam ciezkiej pracy wiec nie chcialam zwolnienia ale juz coraz gorzej sie czuje i literki w papierach sie mylic zaczynaja
|
|
|
|
#2628 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2629 |
|
Zadomowienie
|
Gosza ja bym nie mogla w zusie pracowac bo bym wam wszystkim kasy duzo dala i by mnie zwolnili i zbankrutowali
|
|
|
|
#2630 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2632 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#2633 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Daję sobie czas do wizyty i niech gin decyduje co dalej. Póki co leżę grzecznie i spokojnie. ![]() Ja tam na pierwszy ogień się nie wyrywam ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
|
|
#2634 | ||
|
Zadomowienie
|
kurcze no nie straszcie z tymi bolami i skurczami
jeszcze trzeba wytrzymac choc troche, nie dac sie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak poza tym chyba mi sie waga zatrzymala dzis niesmialo weszlam sprawdzic i to pod wieczor z mysla "dobra, biore to na klate " a tu sie milo zaskoczylam bo tylko kg wiecej w ciagu 2 tyg ![]() uciekam lezec w pozycji poduszka pod pupe i nogi w gore, moze moja cora w koncu sie obroci uparciucha mala ![]() dobranoc |
||
|
|
|
#2635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2636 |
|
Zadomowienie
|
co do nacięcia i pęknięcia to rozmawiałam z siostrą (wykształcenie medyczne) i to zależy od przypadku i nie ma odpowiedzi co lepiej.
Jeśli pękniecie jest delikatne i nie obejmuje wszystkich warstw (tak jak pisała Misia np. nie pęknie mięsień) to jest lepsze, ponieważ każde nacięcie jest głębsze. Jednak jeśli mamy do wyboru tej samej głębokości pęknięcie i ciecie to lepsze jest cięcie ponieważ jest to równa a nie szarpana rana - łatwiej zszyć, łatwiej się goi. Więc najlepiej nic, potem jak delikatnie to pęknąć a jak mocniej to cięcie. |
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"jedli" budyń jaglany. O ile starszy nie lubi to mały zazwyczaj wcina, jednak tu zabawa wzięła górę. Poza tym zjadł chwile wcześniej chyba cwiartke kostki masła którym karmil go starszy no komedia lub tragikomedia z nimi. Ej, ja nie musiałam leżeć plackiem bez podnoszenia głowy. Po kilku godzinach nawet sama małego wyciągalam z łóżeczka bo płakał a akurat nikogo nie mialam pod ręką. A jeszcze za jakiś czas przenosilam się z łóżka do łóżka o własnych siłach z pomocą pielęgniarki. |
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja dwa razy plackiem przelezalam prawie 24 godziny. Tak to u nas po cc wygląda. W dodatku jeść pozwalają na trzecią dobę po cięciu. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
Świetny artykuł poparty badaniami na temat porodu "donoszonego" dziecka.
I nie ma tutaj mowy o medycznych wskazaniach do rozwiązywania ciąży. Tylko o naszym "chce juz urodzić juz 38tc i mieć spokój" :-P Warto poczytać, tz mi powiedział ze jak jeszcze raz usłyszy moje marudzenie ze chce juz rodzic to mnie doprowadzi do porządku :-P http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wy...zynic-roznice/
|
#2640 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór.
Kinga nie strasz. Ja dziś u rodzinnego usłyszałam świszczy w jednym miejscu pani damy 2 antybiotyk . Kolejna wizyta w piątek mam nadzieję że przejdzie bo młody sie wypycha tyłkiem a każde kasłanie boli w tym miejscu gdzie jego pupa chyba za bardzo podskakuje. Kolejne osłuchiwanie w piątek.Pewnie odda mi za to skakanie po porodzie .Nie wiem czy od kasłania ale mam wrażenie że brzuch mi opada a przynajmniej widze że robi sie miejsce pod cyckami. Ja przy młodej pracowałam prawie do 9 M bo poszłam na l4 1.maja a młoda urodziła się 13 czerwca, tyle tylko że praca biurowa. Teraz nie wyobrażam sobie pracowac bo co chwila coś się przypałęta. Do cięcia/ pękania się nie wypowiem bo nie wiem mnie wzieli po prostu na cc bo postępu nie było. Obejrzałam ostatni wynik młodej z tygodnia przed porodem waga ok 3400 a młoda po 6 dniach wyszła 2950 więc niezłe przekłamania z tego usg. Teraz też prognozują na ok 3500 ale jakoś im nie wierzę. Wracam wygrzewac się do łózka na szczęście młoda jutro w koncu do przedszkola idzie to matka psychicznie odpocznie. Edytowane przez diablica071086 Czas edycji: 2016-02-02 o 00:04 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

oby jak najdłużej

i mają śliczne wzory 

z jednej strony się cieszę a z drugiej chciałam urodzić naturalnie.. Termin mi wyznaczą w czwartek jak będę w poradni patologii ciąży pewnie na połowę lutego bo dwa tygodnie przed terminem
nie wyobrażam sobie taczać się jeszcze miesiąc, jestem już wielka i jest mi mega ciężko, tym bardziej ze nie mogę już tak po prostu zalec na kanapie...

cenne wskazówki odnośnie tej wody i telefonu w zasięgu ręki 

no komedia lub tragikomedia z nimi.