|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
ojej
jestem, czytam na bieżąco, ale zalatana jestem, praca, gotowanie, sprzątanie, Malutki
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu powietrze więcej zarazków więcej chemii
|
#753 | |
|
Ania
|
Cytat:
ale wiadomość
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro wybiorę się do lidla po drobne zakupy i zobaczę czy cos zostalo
![]() Zmykam poczytać jeszcze i do spania. Dobranoc
|
#755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie to też ma wpływ...
|
|
#756 |
|
Wtajemniczenie
|
i ciepły chów, pod kloszem. Dzieci są wożone od domu do przedszkola, z przedszkola do sklepu, ze sklepu do domu. A gdzie jakieś spacery, zabawa na świeżym powietrzu? Nie mówię, że wszyscy rodzice tak robią, ale spora grupa. I potem dziecko wyjdzie na dwór, kiedy pada deszcz i od razu katar i kaszel... makabra.
|
#757 |
|
Ania
|
Co do przedszkoli, żłobków, to powiem Wam, ze jakby nie dezyfekowac, to jeśli przyjdzie chore dziecko(o czym opiekunki moga nie wiedziec, bo dopiero sie rozwija) to w ten sam dzień zarazki przechodzą na inne dzieci i tak choroby sie rozwijaja.. . I czy zabawki zostana zdesynfekowane czy nie to srednio ma znaczenie szczerze mowiac.. Jeśli to wirusowka to i tak średnio to pomoże..
Miqesi- masz racje. Sama poznalam taka mame, ktora biegla z auta do przedszkola, trzymajac swoją corke wtulona w siebie, zeby tylko sie nie przeziębila.. A to nie jedna taka mama.. I jeszcze duzooo jest takich rodzicow ktorzy posyłaja swoje chore dzieci do zlobkow czy przedszkoli.. I inni na tym cierpią
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-02-01 o 22:43 |
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
przedłużyli
może nie uciekam, bo mam pracę siedzącą przy kompie, ale stres robi swoje+ plecy mnie bolą strasznie a brzuch jeszcze mały, nie wiem co będzie później ![]() ja dzisiaj wysłałam małża do lidla tą szarą z napisem za całe 39zł zajefajna jest
|
#759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#760 |
|
Zadomowienie
|
Każda z nas tu obecnych będzie miała przedszkolaka trzeba to przejść
my matki damy rade
|
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
czasem go wysyłam
bo ja się wstydzę ale ciii bo się dowie
|
#762 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#763 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Długo masz zamiar pracować? Cytat:
Kto jak nie My ![]() Olinka Ty z Olą masz przeprawy z Misiem będzie już latwiej
|
|
#764 |
|
Zadomowienie
|
Dodałam
Zuzanna na 1 miejscu!!! A w bliskiej okolicy moja Zuzia jest jedyną Zuzią Na osiedlu królują Laury i Alicje
|
#765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
naprawdę?! ale niespodzianka! Suuuuuper! Bedzie parka! Powiedzialaś już tż??? Jaka reakcja? Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2016-02-01 o 22:56 |
||
|
|
|
#766 |
|
Zadomowienie
|
Chudziaszek, zgadza sie, lekarz mi powiedział wtedy, że jeden to chyba chłopczyk :-D. Dobrą pamięć masz kochana :-D
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Bozia wynagrodziła lata starań :-D |
|
|
|
#767 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
![]() W ramach szybkiego wieczornego relaksu wpadam na szybko i co oczom nie wierzę, tyle stron naskrobałyście, szalone mamuśki Gratuluję nowych tygodni, chorowitkom życzę zdrówka - Jeśli chodzi o krew pępowinową to my nie będziemy pobierać,ale gdybyśmy mieli troszkę kasy na zbyciu to pewnie tak, aczkolwiek oglądałam kiedyś program na ten temat i nie jest to tak dokońca jak o tym piszą ![]() - A ja narzekałam, że mój tż ma chore godziny pracy (pracuje do ok 18.30 i ma tylko jedną wolną sobotę w miesiącu), ale Wasi panowie to dopiero pracusie ![]() - co do lidla to ja sobie odpuściłam tym razem. U nas też szaleństwo, czatowanie na godzinę przed otwarciem , a najlepsze są te chore emerytki, które na czas dostawy cudownie zdrowieją, nabierają wigoru i taranują wszystkich i po trupach rzucają się na towar ![]() - filmik z kotem puszczę swojemu dziecku ku przestrodze, jak się kończy gnębienie zwierząt pytam się, a gdzie byli rodzice![]() - co do rozmiaru ubranek, my z tż-tem mali nie jesteśmy to i spodziewaliśmy się, że dzieci też będą duże (z resztą usg to potwierdzało), dlatego miałam przygotowane dosłownie kilka sztuk na 56cm, a tak to większość 62. Oboje urodzili się po 58cm więc tak ok miesiąca w tym 56cm byli ubierani. - wózek-jeżeli uda się trafić super używkę, to kupuję choćby zaraz (cały czas poluję) jeśli jednak kupię nowy, to pewnie w okolicach maja, żeby mieć jak najdłużej gwarancje ![]() ewka555 dzięki za info, byłam święcie przekonana, że reakcja poszczepienna jest góra do 3dni. Przyjęcie się udało ![]() CarycaKatharina u mnie siary brak, ale do końca grudnia miałam mleczko, bo kończyłam kp ![]() sliweczka85 piąteczka, mam ten sam ból w pracy, ale chyba dojrzałam do decyzji i chyba za 2tyg pójdę na L4 ![]() Claudette1996 gratuluję ruchów mamą się nie przejmuj rób swoje, teraz Ty będziesz mamą, więc ten teges też się nasłuchałam dobrych rad przede wszystkim od babci, która notabene rodziła ostatni raz 52lata temu![]() Asiek121 zazdroszczę nudzenia się
|
|
|
|
#768 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze raz dziękuję, spadam leżeć, zaraz ,,ojciec mateusz pojdzie,, to jeszcze zerknę :-D. Nie smiejcie sie ze mnie, że takie filmy oglądam, ale to takie ,csi tylko, ze po posku. Buziaki, do jutra pa pa pa
|
|
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#770 | |
|
Zadomowienie
|
ania230 współczuje nocy, a kocio tak jak i człowiek musi się przyzwyczaić do nowej sytuacji
![]() misia880 torbykanwa ładne imiona i zakupy też ![]() Kociak85 udanej wizytysliweczka85 a co do karmienia, to może dziecko brata ma problem z wędzidełkiem podjęzykowym, sprawdzali to w szpitalu? LaLaRe87 z dwojga złego już brałabym teutonie udanego lotu![]() Madzia9999 ![]() Paula_ck do Krynicy jeżdżę co roku. Teraz też się wybieram na majówkę, a więc miesiąc przed porodem. Z córą też byłam, może nie weszłam na Jaworzynę o swoich siłach, ale z G.Parkowej toczyłam się elegancko Do Krynicy mam 450km![]() - co do wózka to przerabiałam dwa x-landery i nigdy w życiu tej firmy. Ja jestem wózkoholiczką, przerobilśmy już trochę wózków ale Wolę kupić używany wózek markowy dobrej firmy niż nowy no name![]() - tłusty czwartek obskoczkę pewnie z kupnymi pączkami, chyba że się babcia lepiej poczuje i zaszaleje i nasmaży ![]() - przeżyć z ZUSem współczuję, na szczęście pracuję w dużej firmie, nie mam z nimi do czynienia. ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
i zazdraszczam![]() kaska87 umowyCo do chorowania/przedszkoli itp. to temat rzeka. W skrócie napiszę, że wszystko zależy od dziecka, syn od 3miesiąca do 3,5 lat non stop chorował (do 6miesiąca kp, do 2lat siedział z nianią, skończył 2 lata i do przedszkola) co chwila antybiotyk, zapalenie płuc (bezobjawowe więc 3 razy w roku rtg), więcej go niebyło w przedszkolu niż był, leczenie w CDZ-immunolog,pumonolog,alerg olog , szukanie przyczyny i co....skończył 3,5roku i samo się skończyło, normalnie ręką odjął. Teraz ma praktycznie frekwencję 100%. Córka ani razu nie brała antybiotyku-odpukać w niemalowane (do 1,5roku kp, mając niecałe 12miesięcy poszła do żłobka), lekkie przeziębienia i nawet grypa, która i ją teraz dopadła była lekka.Dzieci podobnie wychowywane, te same przedszkola....Jestem zdania, że dziecko musi się wychorować, nie ma co go izolować od zarazków (aczkolwiek z umiarem, bo za ospa party to ja nie jestem ). Lepiej teraz niż jak pójdzie do szkoły, tam nie można pozwolić sobie na robienie zaległości Wiem coś o tym...Fakt wk***** mnie jak rodzice przyprowadzają chore dzieci do przedszkola. U córki w żłobku stoczyłam o to batalie i teraz wymagane jest zaświadczenie od lekarza, ale uglucone i pokasłujące chodzą dalej, no ale chociaż gorączkujące odpadły Haha dałam radę i jestem już z Wami na bieżąco, a teraz palulu Dobrej nocki, pobudka o 6
Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2016-02-01 o 23:26 |
|
|
|
|
#771 |
|
Rozeznanie
|
majkela, dlaczego z dwojga złego ???
_______ uciekam na lotnisko zaraz buziole!
|
#772 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie czas szkoły przed nami
Wiele z Ola przeszłam i zauwazylam ze bardziej chorowala jak jeszcze nie chodzila do przedszkola. To jej pierwsza powazna choroba od września . A dzieci które wcześniej byly idealnie zdrowe to teraz od początku września zaczely maraton chorobowy... Jestem przewrażliwiona na punkcie antybiotyków. W tamtym roku Ola miała tylko 1. Zawsze walczę jak lew żeby go nie podać. Znam mamy którym obojętne jest czy dziecko dostalo antybiotyk czy zwykły syrop bo to co mówi lekarz jest święte. Tak czy siak wszystko minie dzieci rosną... ---------- Dopisano o 05:08 ---------- Poprzedni post napisano o 05:04 ---------- Trzymam kciuki za wizytujace! Az 5 ?
Edytowane przez olinka012 Czas edycji: 2016-02-02 o 06:24 |
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za wizyty dzisiejsze. Madzia kciuki za wyjście |
|
|
|
|
#775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:27 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- Uadanego lotu i swietnego wypoczynku, odezwij sie później :-D |
|
|
|
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Wczorajsze posty później nadrobię, wczoraj zakręcony dzień, duzo sie działo, na koniec wylądowałam z tz w lidlu ale nic nie bylo prawie. Wzięłam tylko dla synka 62-68 granatowe body bo tych drugich nie bylo, dla Zuzi wzięłam te w zolte słonie, chciałam wziac spodenki i pajaca bo jednak nie byl tak gruby jak ja mam w domu ale nie bylo rozmiarów :/ do kitu... Tz dzis mi wyjechał w delegacje
|
|
|
|
#777 |
|
Zadomowienie
|
Madzia kciuki za dzisiejszy powrót do domu, cmok.
|
|
|
|
#778 |
|
Zadomowienie
|
No to dziewczynka zmieniła sie w chłopca ciekawe czy któraś z nas jeszcze będzie miała zmianę
))
|
|
|
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Motylek gratuluje ! Ale szczęście! Parka 😍
|
|
|
|
#780 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
od 6 rano posty piszecie- co Wy spania nie macie? (oprócz Lalare tu powód jasny- udanego lotu!) ja mam dzisiaj dzień przeznaczony na lekarza. Mam go 70km od mojego miasta i taka droga przez góry, zakręty, a ja mam nawet bez ciąży chorobę lokomocyjną na takich trasach. Majkela- a że tak się niedelikatnie zapytam- jak się kp 2 dziecko, bo widzę, że synka 6mies karmiłaś, córkę 1,5 roku. Ja karmiłam synka 1,5 roku, ale już mam wizję, że z dzidzią mi się nie będzie chciało tak długo, bo czasu nie będzie przy dwóch szkrabach. Jak to ogarnęłaś? Edytowane przez zebrah Czas edycji: 2016-02-02 o 08:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

ale wiadomość

a brzuch jeszcze mały, nie wiem co będzie później 
zajefajna jest
bo ja się wstydzę
ale ciii bo się dowie 

mamą się nie przejmuj rób swoje, teraz Ty będziesz mamą, więc ten teges
Wolę kupić używany wózek markowy dobrej firmy niż nowy no name