Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-02, 00:02   #2641
Darkanddark
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)

Widzę ze u nas już śpiąco. Dobranoc :-*
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 00:15   #2642
Smarrita
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
Dużo moich koleżanek rodziło w Pyskowicach ale ja mam tam daleko a mąż nawet nie wie gdzie by miał jechać. Więc chyba zostaną te TG z racji tego że w razie czego jest tam mój lekarz prowadzący ciążę
Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Nie ma też pewności ze akurat jak będziesz rodzic to Twój lekarz będzie w pracy
No właśnie mój lekarz pracuje w Zabrzu. Wszystko za tym Zabrzem przemawia ale kurde ta biurokracja mnie przerasta! Już dość mamy problemów przed urodzeniem z urzędami :-D

O Pyskowicach nie słyszałam żadnych opinie niestety :niewiem:

No i u mnie za Zabrzem przemawia dostęp do doradcy laktacyjnego, czego bytom nie ma. Tak samo opieka psychologa.
No i Bytomiu dziecko karmią mm tylko jak są ku temu wskazania. A w Zabrzu na życzenie.
No i sale, jednoosobowe, łazienka przypada na 2 łóżka. Nie myślałas o Zabrzu? Z tg tez nie masz daleko
Sorki, że się wtrące ;p Ja rodziłam w 2014 roku w Pyskowicach i w tym roku (marzec/kwiecien) też zamierzam w Pyskowicach. Więc w razie jakichkolwiek pytań możecie do mnie pisac.
Smarrita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 05:48   #2643
_polly_
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 06:34   #2644
monikmi
Zadomowienie

Dzień dobry

monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 06:42   #2645
_polly_
Zakorzenienie

Właśnie wcinam śniadanie i powoli chowam resztę rzeczy:P o 8 zaczynają malować. Mam nadzieję, że dzisiaj zagipsują wszystkie dziury i pomalują sufity:P miałam iść na kilka nocy do Tż siostry, ale jak jeszcze chora jestem, to wolę zostać w domu. Będę zamknięta w sypialni:P

Stary 2016-02-02, 06:56   #2646
Abii84
Rozeznanie

dobry

jadę za chwilę na ten nieszczęsny wymaz i wracam do łóżka. TŻ kładł się przed 2 więc wstałam do wc i nie spałam do 3 albo lepiej, przy każdym obrocie obowiązkowo pobudka bo przy takim bólu nie da się tego zrobić na śpiąco. Ciekawe czy to przejdzie zaraz po porodzie czy dopiero za jakiś czas...

spokojnego dnia wszystkim
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 06:59   #2647
monikmi
Zadomowienie

Ja się jeszcze waham czy wracać do łóżka czy nie
Zaraz i tak będę musiała wstać bo Tż trzeba podrzucić o 8 do lasu, więc bez sensu Uskuteczniam zakupy na smyku żeby nie zasnąć ale też czas już na śniadanko i trzeba się ogarnąć troszkę

Stary 2016-02-02, 07:02   #2648
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Nieznajoma wyszłaś ze szpitala czy e tam?
Tak, tak, wyszlam. Jak konczyli mnie badac to przywiezli dziewczyne w 33tc z regularnymi skurczami co 1 min... Od razu pomyslalam, ze to marcowka tak jak my

Martwie sie troszke bo mala wazy ok 2200, ale jednak glowka mowia, ze jest mniejsza w stosunku do reszty. Roznica niecale 2 tyg. Niby mak sie nie martwic bo obwod dobry... Szyjka 36 mm, dluga, twarda, zamknieta. Musze teraz plackiem lezec (co jak wiecie u mnie ciezko-tu kurz, tu pranie,tu obiad-wszystko kusi zeby ogarnac), bo jak chodze to mala sie jeszcze bardziej "zsuwa", a tak na lezaco sie "cofa" troszke i nie napiera az tak na szyjke.
Wod jest duzo, lozysko ok. Nie zdazyli oszacowac ile mala moze wazyc. Nie nastawiac sie na 4kg i duze dziecko. Tyle tylko wiem

Monicca1989, Tobie tez wychodzila roznica w stosunku do reszty?

Czy ktoras kluje w zebrach jakby miala tam igle?

Dzien dobry!

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 07:06   #2649
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Ja się jeszcze waham czy wracać do łóżka czy nie
Zaraz i tak będę musiała wstać bo Tż trzeba podrzucić o 8 do lasu, więc bez sensu Uskuteczniam zakupy na smyku żeby nie zasnąć ale też czas już na śniadanko i trzeba się ogarnąć troszkę
Łeee, to już się nie opłaca. A ja się ubrałam w domowo-wizytowe ciuchy. czyli starą bluzkę, odrobinę za krotkie legginsy i sweterek:P ostatnio temu malarzowi otworzyłam w szlafroku, teraz wolę być przygotowana.:P

Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
dobry

jadę za chwilę na ten nieszczęsny wymaz i wracam do łóżka. TŻ kładł się przed 2 więc wstałam do wc i nie spałam do 3 albo lepiej, przy każdym obrocie obowiązkowo pobudka bo przy takim bólu nie da się tego zrobić na śpiąco. Ciekawe czy to przejdzie zaraz po porodzie czy dopiero za jakiś czas...

spokojnego dnia wszystkim
Też niestety się budzę przy każdym obrocie. A razem ze mną tż, bo przy obracaniu sie z jednego boku na drugi stękam niesamowicie. taki wysiłek.

Stary 2016-02-02, 07:21   #2650
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Też niestety się budzę przy każdym obrocie. A razem ze mną tż, bo przy obracaniu sie z jednego boku na drugi stękam niesamowicie. taki wysiłek.
e to mój śpi jak zabity i w ma że ja obok cierpię :P a ja zawsze się budzę jak on przychodzi do łóżka i potem spać nie mogę :P niech się ciepło zrobi to go wystawię na balkon z materacem i będzie miał
Stary 2016-02-02, 07:24   #2651
Kiinga26
Zadomowienie

Dzień dobry.

Skurcze odpuscily A mała od rana szaleje aż czkawki dostała.
Abi wszystkie bóle żeber, bioder, pachwin miną zaraz po porodzie

Nieznajoma masz rację. Ta dziewczyna to marcowka - w tym samym tygodniu co ja teraz. Dobrze, że Cię puścili. Rozbieżnosciami się nie martw. Mieszczą się w granicach błędu.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 07:24   #2652
_polly_
Zakorzenienie

Mój czujny, co chwilę tylko pyta "co się dzieje?", "co się stało?"

Stary 2016-02-02, 07:24   #2653
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Martwie sie troszke bo mala wazy ok 2200, ale jednak glowka mowia, ze jest mniejsza w stosunku do reszty. Roznica niecale 2 tyg.
U mojego Małego też wyszła spora różnica między brzuszkiem a główką czy nóżkami ale lekarz mówi że to normalne i że wszystko się wyrówna to nie pierwszy raz u nas na wątku że w pomiarach wychodzą rozbieżności a dwa tygodnie później okazuje się że już wszystko ok

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Łeee, to już się nie opłaca. A ja się ubrałam w domowo-wizytowe ciuchy.
Ja też wskakuję już w dresik, na szybko jakiś kleik i jadę -odeśpię jak wrócę

Miłego poranka Dziewczyny!

Stary 2016-02-02, 07:27   #2654
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też wskakuję już w dresik, na szybko jakiś kleik i jadę -odeśpię jak wrócę

Miłego poranka Dziewczyny!
Mnie też coś śniadanie zmęczyło. zdrzemnę się, Tz tata ma być przed 8, to będzie pilnował.

Stary 2016-02-02, 07:35   #2655
moooniaaaa
Zakorzenienie

Ja juz po pobieraniu krwi. Za godzinę do innego laba na wymazy, takze Abii lączę sie w bólu
Pierwszy raz chcieli mnie przepuscic w kolejce, ale podziekowalam bo i tak mi sie nie spieszylo
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 07:35   #2656
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Abi wszystkie bóle żeber, bioder, pachwin miną zaraz po porodzie
no to mnie pocieszyłaś w takim razie jeszcze 28 dni i będzie lepiej
Stary 2016-02-02, 07:40   #2657
moooniaaaa
Zakorzenienie

Monikmi
wczoraj doczytałam, że zus sie do Ciebie dowalił mialas kontrol w domu czy otako wezwali?
Stary 2016-02-02, 07:45   #2658
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Nieznajoma masz rację. Ta dziewczyna to marcowka - w tym samym tygodniu co ja teraz. Dobrze, że Cię puścili. Rozbieżnosciami się nie martw. Mieszczą się w granicach błędu.
Dobrze, ze u Ciebie skurcze odpuscily . Staram sie nia martwic, bo juz nie pierwszy raz wychodzily rozbieznosci. Niby do 2 tyg to jest normalne
Cytat:
U mojego Małego też wyszła spora różnica między brzuszkiem a główką czy nóżkami ale lekarz mówi że to normalne i że wszystko się wyrówna to nie pierwszy raz u nas na wątku że w pomiarach wychodzą rozbieżności a dwa tygodnie później okazuje się że już wszystko ok :
. Dobrze, ze Wy jestescie. Zawsze czlowieka pocieszycie, podniesiecie na duchu

Prosze doradzcie mi: chodzilam do lekarki A. Dawala skierowania na badania, itp. Jednak, jak wiecie nie miala potrzeby badan na samolocie. W przyszlym tyg bede musiala isc do kontroli do przychodni. A tam przyjmuje i dr A i dr B (do ktorej ostatnio poszlam). I dr B, mimo, ze nie bylam jej pacjentka sie mna zajela, przebadala, dala kierowanie na szpital na obserwacje. I teraz pytanie- do ktorej dr isc? Zastanawiam soe nad B. Ale A pracowala w szpitalu (nie wiem czy ma przedluzony kontrakt) i boje sie tego, ze pojde do B, pojade rodzic, trafi sie A i mnie bedzie olewac, skoro do niej juz nie chodze? W dzien to pal licho, bo tych lekarzy jest duzo. Ale w nocy tylko 1 lekarz jest na dyzuze...

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 07:48   #2659
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie
Profesor jednak przemyślał i będę miała cesarkę z jednej strony się cieszę a z drugiej chciałam urodzić naturalnie.. Termin mi wyznaczą w czwartek jak będę w poradni patologii ciąży pewnie na połowę lutego bo dwa tygodnie przed terminem

Po drodze wstąpiliśmy do Auchan i oczywiście przepadliśmy na dzieciowych rzeczach jutro wrzucę co kupiliśmy
To już tak blisko

Cytat:
ja już postanowiłam, z okazji tłustego czwartku wcinam pączka z adwokatem z mojej ukochanej cukierni i wyjątkowo zapominam o glukometrze
A ja biorę z Ciebie przykład i też skuszę się w czwartek.

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Kinga to mówisz, że nie puszczają skurczybyki, jakbyś miała jeszcze krwawienie to jedź. Ty to jesteś weteranka CC cenne wskazówki odnośnie tej wody i telefonu w zasięgu ręki i tak leżeć sufitować 12godzin? to chyba można oszaleć
I pomadki, jak przechodziłam obok sali gdzie leżały 2 kobiety po cc zawołały mnie, żebym im z torby wyjeła pomadki ochronne do ust bo nie mogły sięgnąć na leżąco.

Cytat:
Martwie sie troszke bo mala wazy ok 2200, ale jednak glowka mowia, ze jest mniejsza w stosunku do reszty. Roznica niecale 2 tyg. Niby mak sie nie martwic bo obwod dobry... Szyjka 36 mm, dluga, twarda, zamknieta. Musze teraz plackiem lezec (co jak wiecie u mnie ciezko-tu kurz, tu pranie,tu obiad-wszystko kusi zeby ogarnac), bo jak chodze to mala sie jeszcze bardziej "zsuwa", a tak na lezaco sie "cofa" troszke i nie napiera az tak na szyjke.
Wod jest duzo, lozysko ok. Nie zdazyli oszacowac ile mala moze wazyc. Nie nastawiac sie na 4kg i duze dziecko. Tyle tylko wiem

Monicca1989, Tobie tez wychodzila roznica w stosunku do reszty?

Dzien dobry!
Tak u mnie też jest różnica 2 tyg ale nóżki są do tyłu w stosunku do reszty ciała. W tym tyg mam mieć usg sprawdzające.

Patrząc na usg pierwszego synka też miał nóżki 1,5t do tyłu a główka 2t do przodu. Także była różnica 3,5t i wszystko jest w porządku. Mam nadzieję, że tym razem będzie tak samo.

Ciężka noc za mną synek przyszedł o 23 do nas do łóżka i tak się wiercił, że poszłam spać do jego łóżka o długości 160cm co prawda ja też tyle mam ale średnio się spało :-/
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 07:53   #2660
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny nie przejmujcie sie tymi rozbieznosciami w usg. To wszystko pewnie bledy pomiaru.
U mnie gin powiedzial, ze kosc udowa jest o 4tc do przodu, a za tydzien drugi gin powiedzial, ze o 2 tc. A przeciez się nie skurczyła. Któryś się pomylił. Nie ma co brac do glowy, wystarczy ruch ręką i moze przekłamać pomiar.
Stary 2016-02-02, 08:01   #2661
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Coś Ty?
A ja dwa razy plackiem przelezalam prawie 24 godziny. Tak to u nas po cc wygląda. W dodatku jeść pozwalają na trzecią dobę po cięciu.

Tam gdzie rodziłam N. To leży się 8-12 godzin. Zależy o której cc było. Jak wieczorem to cała nic jest na odpoczynek... później przychodzi Pani żeby umyć krocze i przewoza razem z łóżkiem na salę. Przychodzi położna, wyjmuję cewnik i pomaga iść pod prysznic. Po kąpieli już przywoza dziecko. A jeść dają jak już się usiądzie. Teraz inny szpital to pewnie innaczej będzie :-\

Witam się z rana. Pół nocy siedziałam bez sensu, więc chyba się teraz zdrzemne :-D dzisiaj muszę załatwić szczepienie i do pepco po koszule bo wczoraj jedna wzięłam się że ma luźny dekold to w razie czego i pierś da się wejść a cena świetna ;-)
Stary 2016-02-02, 08:07   #2662
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, tak, wyszlam.
Martwie sie troszke bo mala wazy ok 2200, ale jednak glowka mowia, ze jest mniejsza w stosunku do reszty. Roznica niecale 2 tyg. Niby mak sie nie martwic bo obwod dobry..

Dobrze ze wyszłas

nie martw się skoro mówią ze obwód dobry. Mój z kolei ma zawsze ciut krótsza kość udowa i co? Najwyżej będzie miał krótkie nogi

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
A ja biorę z Ciebie przykład i też skuszę w czwartek

Dzień dobry! Ja dziś w ogóle nie budzilam się na siku
Stary 2016-02-02, 08:09   #2663
moooniaaaa
Zakorzenienie

Kurde siedze w samochodzie na parkingu, a za oknem ulewa. Parasola nie mam. Zanim dolecę do przychodni to nie zostanie na mnie sucha nitka. Wrrr.
Stary 2016-02-02, 08:09   #2664
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Kinga! Ciesze się ze przeszło! Pewnie potrzebujesz na dziś dużo kciukiw w tym sądzie i u gina? Moje masz : kciuki:
Stary 2016-02-02, 08:10   #2665
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Monikmi
wczoraj doczytałam, że zus sie do Ciebie dowalił mialas kontrol w domu czy otako wezwali?
Cytat:
Dziewczyny nie przejmujcie sie tymi rozbieznosciami w usg. To wszystko pewnie bledy pomiaru.
Wezwali mnie do siebie na kontrolę, ale dziwna sprawa trochę bo jestem na zwolnieniu od 8 grudnia więc nie dostałam jeszcze ani grosza z zusu i póki co nie dostanę bo od nowego roku od początku liczą te 33 dni więc płaci mi pracodawca nadal

Mnie te pomiary nie martwią bo lekarz zawsze uspokaja ręka mu zadrży i z 1,5 kg robi się 2,5 kg a co to za mały Stworek tak na prawdę tam w środku siedzi to zobaczę za jakiś czas

Stary 2016-02-02, 08:11   #2666
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde siedze w samochodzie na parkingu, a za oknem ulewa. Parasola nie mam. Zanim dolecę do przychodni to nie zostanie na mnie sucha nitka. Wrrr.
Uuu... nie ma jak bliżej podjechać? Zaczep kogoś z parasolka niech Cię poprowadzi
Stary 2016-02-02, 08:16   #2667
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga! Ciesze się ze przeszło! Pewnie potrzebujesz na dziś dużo kciukiw w tym sądzie i u gina? Moje masz : kciuki:
to i moje kciuki dolaczają!

Cytat:
Wezwali mnie do siebie na kontrolę, ale dziwna sprawa trochę bo jestem na zwolnieniu od 8 grudnia więc nie dostałam jeszcze ani grosza z zusu i póki co nie dostanę bo od nowego roku od początku liczą te 33 dni więc płaci mi pracodawca nadal

Mnie te pomiary nie martwią bo lekarz zawsze uspokaja ręka mu zadrży i z 1,5 kg robi się 2,5 kg a co to za mały Stworek tak na prawdę tam w środku siedzi to zobaczę za jakiś czas
O kurde to faktycznie ciekawe co chca. Moze nie chodzi w ogole o ciaze i l4? Ja to sie stresuję zusami i skarbowką, a jeszcze jak niewiadomo co chcą

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Uuu... nie ma jak bliżej podjechać? Zaczep kogoś z parasolka niech Cię poprowadzi
I tak juz wjechalam pod sam budynek bo dookola platne parkingi ale wejscia do roznych poradni sa z roznych stron. Zywej duszy nie ma. Pewnie kazdy w kolejce juz siedzi i zajal miejsce, a ja jak taka sierota tutaj czekam do 8.30 haha
ale w ogole nie chce tam isc, krępuję się
Stary 2016-02-02, 08:21   #2668
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:

I tak juz wjechalam pod sam budynek bo dookola platne parkingi ale wejscia do roznych poradni sa z roznych stron. Zywej duszy nie ma. Pewnie kazdy w kolejce juz siedzi i zajal miejsce, a ja jak taka sierota tutaj czekam do 8.30 haha
ale w ogole nie chce tam isc, krępuję się
Bo to te wymazy tak? Tez nie lubię być w "obcych" rękach...
Stary 2016-02-02, 08:22   #2669
monikmi
Zadomowienie

Cytat:
O kurde to faktycznie ciekawe co chca. Moze nie chodzi w ogole o ciaze i l4? Ja to sie stresuję zusami i skarbowką, a jeszcze jak niewiadomo co chcą
Myślę że aktualnie nic nie mogą mi zrobić, skoro ani grosza mi nie dali ale podejrzewam że chodzi o poprawkę mojej umowy o pracę, zmieniłam sobie wysokość zarobków w sierpniu

A to tego GBS nie pobiera się z bożenki?

Stary 2016-02-02, 08:34   #2670
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
O tak!
O 11:45 wchodzę na rozprawę, i potrzebuję dużego wsparcia
O 17:00 mam wizytę i też trzymajcie kciuki

Pierwsze cięcie miałam o 13:30, drugie o 10:05. Za każdym razem na drugi dzień koło 8:00 przychodziła pielęgniarka, zdejmowala cewnik na sali intensywnej opieki. I kazała podjąć próby wstania. Jak już się udało stanąć na nogi, to mówiła do której sali trzeba przejść i tam przewozily łóżko.
Co kraj to obyczaj. U nas kleik na wodzie dają na trzecią dobę po cesarce dieta cud

Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości