Aparaty ortodontyczne cz.II - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-10, 18:56   #2311
kudi
Przyczajenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Z tego co czytałam (a naczytałam się troche) to tak, dlatego tak ważne jest noszenie na noc płytki retencyjnej.

prawko-pozostały 4h jazdy
kudi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 19:22   #2312
Isenia
Rozeznanie

A ja wróciłam od orto i zamieszczam fotkę, kolejna wariacja różowo fioletowa, i mam 29lat i mam nadzieję, że mi się ząbki z powrotem niepowykrzywiają
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg różijuż.jpg (25,0 KB, 121 załadowań)

Edytowane przez Isenia
Czas edycji: 2007-10-19 o 15:51
Isenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 19:25   #2313
MrUfKa87
Raczkowanie

GG do MrUfKa87

Jejusiuuuuu ale ja juz bym chciala miec ten aparacik, nie moge sie doczekac, chociaz troche sie obawiam tej nieszczesnej separacji
wogole to jak wczoraj powiedzialam w pracy ze bede nosila aparat to sie wszyscy dziwili po co? czasami mnie to poprostu zadziwia, ze ludziska nie widza ze nie mam jedynki
Stary 2007-10-10, 19:50   #2314
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Isenia Pokaż wiadomość
A ja wróciłam od orto i zamieszczam fotkę, kolejna wariacja różowo fioletowa, i mam 29lat i mam nadzieję, że mi się ząbki spowrotem niepowykrzywiają
hmm, takie apetyczne

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 21:56   #2315
tewunia
Raczkowanie

hej
mam do was takie pytanko.bo jak jest zamek na zebacz to kzdy zamek ma na koncu taki haczyk za co zaczepiona jest ligaturka,i mi sie chyba jeden ten haczyk polamal bo od czasu do czasu spada w jednym katku ligaturka,a jak sama zaloze to po jakims czasie znowu spada,i z tym moje pyt:mam isc do orto zapytacz czy to sie polamalo czy tak mi sie wydaje?i czy jesli on jest polamany to mam go wymieniac i czy zmiana jednego zamku kosztuje(czy za niego sie placi)jesli tak to jakie sa granice??

tewunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 21:59   #2316
Isenia
Rozeznanie

a nie fajne jest to , że muszę usunąć ósemkę, bo rośnie bokiem ((((((((( i zamówiłam sobie ochraniacz na zęby wszak sezon snowboardowy się zbliża, a ja jak narazie często jeżdże zębami po sniegu
Stary 2007-10-10, 22:20   #2317
papryka85
Zakorzenienie

Talking Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez tewunia Pokaż wiadomość
hej
mam do was takie pytanko.bo jak jest zamek na zebacz to kzdy zamek ma na koncu taki haczyk za co zaczepiona jest ligaturka,i mi sie chyba jeden ten haczyk polamal bo od czasu do czasu spada w jednym katku ligaturka,a jak sama zaloze to po jakims czasie znowu spada,i z tym moje pyt:mam isc do orto zapytacz czy to sie polamalo czy tak mi sie wydaje?i czy jesli on jest polamany to mam go wymieniac i czy zmiana jednego zamku kosztuje(czy za niego sie placi)jesli tak to jakie sa granice??
Nie wiem,nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło,ale jak ci się nie trzyma ligatura to może lepiej iść do orto niech sprawdzi.Może przyjrzyj się jeszcze dokładniej temu zamkowi,wydaje mi się,że byłoby widać jakby haczyk się złamał,ale może to ligatura jakaś słaba.Nie wiem czy coś się płaci za wymianę zamka,nigdy mi nie wymieniali.Na szczęście u mnie wszystko trzyma się jak należy
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-10, 22:25   #2318
papryka85
Zakorzenienie

Smile Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Cytat:
Napisane przez Isenia Pokaż wiadomość
a nie fajne jest to , że muszę usunąć ósemkę, bo rośnie bokiem ((((((((( i zamówiłam sobie ochraniacz na zęby wszak sezon snowboardowy się zbliża, a ja jak narazie często jeżdże zębami po sniegu
Ósemką się nie przejmuj-też tak miałam,ale potem okazało się,że i tak dużo gorzej było usunąć 4 i 5 pod aparat i dłużej mnie bolało.No i mocował się facet z tymi chwilę,a ósemkę usunął ot tak pstryk!!!A ja się nastawiałam na jakąś rzeź!!A tu surpise!!
papryka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-11, 06:35   #2319
smv
Zakorzenienie

idenia sliczne masz klolorki, mnaim mniam
ten rozowy mnie inspiruje...u mojej oreto takiego nie widzialam;]

co do zamków...hm...u mnie nic sie nieodłamało, raczej to niemozliwe, moze ligaturka za bradzo rozcognaieta, przyjrzyj sie temu dokladnie i idz do orto predzej sie dpowiesz

co do wyrywanie 8...jejciu ja sie nacierpialam. jedna wyrwalam i dzieki Bogu ze TYLKo jedna. w zyciu tak sie zle nie czulam, tydzien nie moglam paszczy otowrzyc o mowieniu i jedzeniu nie wspomne.
zostala mi jeszcze 6 do wyrwania na dole i dol bedzie w grudniu;]

a ja dzis do lekarza jade, dowiem sie co z moimi nozyksami jest z emnie tak ciagle bola;]
cia;*
Stary 2007-10-11, 07:31   #2320
Martilla
Rozeznanie

Mam problem i licze na waszą pomoc Dziś mija tydzień od wyrwania górnej piątki. Dziura zarosła takim niby strupkiem niby błonką (nie wiem jak to określić). Wczoraj kawałek tego czegoś mi odpadł i ukazała się dziura po zębie, jest mniejsza niż po zabiegu ale nadal jest. Moje pytanie jest następujące czy tak ma być i to oznacza ze rana sie wyleczyła a teraz tylko będzia dziąsła się zrastać??
Martilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-11, 07:56   #2321
nusia2605
Rozeznanie

Thumbs up Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

MAM HURA!!!!!! Wczoraj założono mi górę i nawet mnie nie odesłano z kwitkiem jak ostatnio.Wszystkie zęby poleczone i udało się.Bardzo się cieszę bo tak długo na to czekałam.......Gumeczki mam różowe takie same jak ???? pani co zdjęcie zamieściła Czuję lekki dyskomfort ale nie jest tragicznie choć za bardzo jeść nie mogę a dziś pierożki u mojej mamci Ja mam 27 lat ale to nie jest moje 1 doświadczenie z aparatem,kiedyś jako dziecko miałam wkładany ale po 2 latach przestałam nosić,głupia byłam Dołączam więc dziś do Was "moje" aparatki
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-11, 11:12   #2322
klamaja
Rozeznanie

Byłam wczoraj u orto nom i mam założone nowe gumeczki żółto-fioletowe
zestawienie nie jest zbyt idealne ale co tam jakoś przeżyje moja decyzje, foteczki sa juz w albumiku (link na dole)

Nom a za 2 tygodnie bede miała zakładany dół, za tydzien ide na wycisk, strasznie sie ciesze i wizyty beda tylko o 10 zł drozsze wiec bede płaciła jakies 60 zł

Kurcze jak zwykle zapomniałam sie o coś spytac orto, o ten mój wystajacy klej spod zamków za tydzień sobie chyba na karteczce wypisze te pytania, bo znowu zapomne

NUSIA

Gratulacje witaj w gronie aparatek
klamaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-11, 12:09   #2323
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
aga2111 wstaw fotki
ja mam 21 lat i dopiero zaczelam nosisc;]
Postaram się jak najszybciej wstawić zdjęcia

Widzę, że wiele z was zaczęło nosić w podobnym wieku jak ja Ja żałuję, że tak późno...ale to nie ode mnie zależało...
aga2111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-11, 14:31   #2324
morelowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klamaja Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u orto nom i mam założone nowe gumeczki żółto-fioletowe
zestawienie nie jest zbyt idealne ale co tam jakoś przeżyje moja decyzje.
właśnie, że są świetne! bardzo mi się podobają, jesli orto będzie miała te kolorki, to założę takie gumasy

*
*
u're my afrodisiac

morelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-11, 14:45   #2325
klamaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez morelowa Pokaż wiadomość
właśnie, że są świetne! bardzo mi się podobają, jesli orto będzie miała te kolorki, to założę takie gumasy
Fajnie ze Ci sie podobaja miło usłyszeć pozytywna wypowiedz Tylko odrobinę żałuje, ze nie zrobiłam żółtego z różem, może wyglądał by trochę lepiej!! Ale juz oswoiłam sie z tym kolorkiem z reszta żółty i fiolet jest teraz modny hehe
Stary 2007-10-11, 16:32   #2326
aga2111
Raczkowanie

Uwaga zdjęcia Proszę się nie przerażać osadem no i na niektórych mam pożółkłe gumki....

Najpierw wstawiam zdjęcie przed założeniem, później zaraz po założeniu, a na koniec stan na dzisiaj

Jak oceniacie efekty?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img2012ln7.jpg (26,7 KB, 133 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img2126kw3.jpg (21,2 KB, 113 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img5895cn8.jpg (28,4 KB, 129 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img2020vs7.jpg (22,5 KB, 114 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img2224zy3.jpg (32,6 KB, 106 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img5894qh4.jpg (39,4 KB, 134 załadowań)
Stary 2007-10-11, 16:34   #2327
aga2111
Raczkowanie

Fotki są robione z boku, żeby pokazać jak zamknęły się przerwy po wyrwanych czwórkach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img2236hi6.jpg (31,7 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img5892by8.jpg (41,7 KB, 84 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img2235we6.jpg (30,1 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img5893ha0.jpg (29,6 KB, 90 załadowań)
Stary 2007-10-11, 16:51   #2328
klamaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga2111 Pokaż wiadomość
Najpierw wstawiam zdjęcie przed założeniem, później zaraz po założeniu, a na koniec stan na dzisiaj
Jak oceniacie efekty?
No efekty suuper!!! zabki jak marzenie, nie do poznania , a co do osadu wiele z nas go ma i trzeba sie z nim niestety oswoic
Stary 2007-10-11, 16:54   #2329
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Normalnie efekty są naprawdę super! Kurde aż Ci zazdroszczę bo ja nie mam fotek sprzed leczenia takich żebym łuk widziała cały i nie widzę aż tak u mnie zmian w samym łuku tylko to co z zewnątrz , ale dziewczyny tutaj mi komplimenty prawiły to widać zmienia się na lepsze :P A dziś w ogóle nawala mnie moja nadal wystająca trójka, chyba własnie się przemieszcza tam gdzie powinna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-11, 17:09   #2330
~Gonia~
Rozeznanie

Nonono, brawa aga2111

A można wiedzieć ile nosiłaś aparatek?

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-11, 17:10   #2331
Isenia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
idenia sliczne masz klolorki, mnaim mniam
ten rozowy mnie inspiruje...u mojej oreto takiego nie widzialam;]

a ja dzis do lekarza jade, dowiem sie co z moimi nozyksami jest z emnie tak ciagle bola;]
cia;*
Powodzenia u lekarza mam nadzieję, że to nic poważnego

Dzięki, ten róż to naprawdę wściekle wyglądał zanim go założyłam i świeci w ultafiolecie i fiolet też (to nie było planowane )hehe teraz ciężko mi się będzie zgubić na imprezach

Cytat:
Napisane przez Martilla Pokaż wiadomość
Mam problem i licze na waszą pomoc Dziś mija tydzień od wyrwania górnej piątki. Dziura zarosła takim niby strupkiem niby błonką (nie wiem jak to określić). Wczoraj kawałek tego czegoś mi odpadł i ukazała się dziura po zębie, jest mniejsza niż po zabiegu ale nadal jest. Moje pytanie jest następujące czy tak ma być i to oznacza ze rana sie wyleczyła a teraz tylko będzia dziąsła się zrastać??
Ta dziura będzie się coraz bardziej zasklepiać, aż wkońcu zniknie wszystko jest ok, poprostu dziąsło potrzebuje czasu żeby się porządnie zrosnąć tydzień to jeszcze króciutko.

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
MAM HURA!!!!!! Wczoraj założono mi górę i nawet mnie nie odesłano z kwitkiem jak ostatnio.Wszystkie zęby poleczone i udało się.Bardzo się cieszę bo tak długo na to czekałam.......Gumeczki mam różowe takie same jak ???? pani co zdjęcie zamieściła Czuję lekki dyskomfort ale nie jest tragicznie choć za bardzo jeść nie mogę a dziś pierożki u mojej mamci Ja mam 27 lat ale to nie jest moje 1 doświadczenie z aparatem,kiedyś jako dziecko miałam wkładany ale po 2 latach przestałam nosić,głupia byłam Dołączam więc dziś do Was "moje" aparatki
To serdecznie witamy właścicielkę ekskluzywnej biżuterii cieszę sie że jest ktoś w wieku zblizonym do mnie ... Dawaj fotki..
Stary 2007-10-11, 17:27   #2332
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
No efekty suuper!!! zabki jak marzenie, nie do poznania , a co do osadu wiele z nas go ma i trzeba sie z nim niestety oswoic
Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Normalnie efekty są naprawdę super! Kurde aż Ci zazdroszczę bo ja nie mam fotek sprzed leczenia takich żebym łuk widziała cały i nie widzę aż tak u mnie zmian w samym łuku tylko to co z zewnątrz , ale dziewczyny tutaj mi komplimenty prawiły to widać zmienia się na lepsze :P A dziś w ogóle nawala mnie moja nadal wystająca trójka, chyba własnie się przemieszcza tam gdzie powinna
Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość
Nonono, brawa aga2111

A można wiedzieć ile nosiłaś aparatek?
Dzięki dziewczyny
Cieszę się, że wstawiłam te fotki i ktoś obiektywnie ocenił zmiany bo załapałm ostatnio doła małego już po takim czasie. Nie mogę się doczekać końca i już mam tego żelastwa dość. 2 miesiące temu orto mówiła, że niedługo zdejmiemy...no i na razie nic z tego i już nie wiem kiedy to w końcu nastąpi.

Górę noszę 2 lata i 2 miesiące, a dół dokładnie 2 lata
Stary 2007-10-11, 17:44   #2333
klamaja
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Cieszę się, że wstawiłam te fotki i ktoś obiektywnie ocenił zmiany bo załapałm ostatnio doła małego już po takim czasie. Nie mogę się doczekać końca i już mam tego żelastwa dość. 2 miesiące temu orto mówiła, że niedługo zdejmiemy...no i na razie nic z tego i już nie wiem kiedy to w końcu nastąpi.
Górę noszę 2 lata i 2 miesiące, a dół dokładnie 2 lata
a dlaczego jeszcze nie chce ci zdjac?? Argumentowała to jakos??
Stary 2007-10-11, 17:50   #2334
aga2111
Raczkowanie

Cytat:
a dlaczego jeszcze nie chce ci zdjac?? Argumentowała to jakos??
Nie argumentowała. Nie chce zdjąć bo idealnie nie jest. W górnym łuku mam jeszcze mała przerwę między 3 a 5, widać to na zdjęciu.

Nie nalegam, bo wolę poczekąc te kilka miesięcy i mieć idealne...ale po takim czasie ma się dość i już chciałoby się jak najszybciej Ale jak czytam, że prawie wszyscy noszą max 2 lata to się wkurzam, że ja tak długo....
Stary 2007-10-11, 17:59   #2335
madziaaaaa89
Raczkowanie

ja tez sie cieszyłam jak zakładłam aparat wiecie co nie wiem jak jak ja moglam funkcjonowac z takimi krzywymi zebami jak miałam wczesniej Masakra. Teraz jestem szcesliwa nosicielka apraciku moj Tż uważa że jest uroczy Pomęcze się 3 lata, ale bede miała pozniej piekne rowniutkie zabki.

Bo życie ma być soczyste , szczególnie latem

Początek przygody z Dukanem 26.07.10 : 67,5
I walka: trwa 5 dni

madziaaaaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-11, 18:00   #2336
klamaja
Rozeznanie

Cytat:
Nie argumentowała. Nie chce zdjąć bo idealnie nie jest. W górnym łuku mam jeszcze mała przerwę między 3 a 5, widać to na zdjęciu.

Nie nalegam, bo wolę poczekąc te kilka miesięcy i mieć idealne...ale po takim czasie ma się dość i już chciałoby się jak najszybciej Ale jak czytam, że prawie wszyscy noszą max 2 lata to się wkurzam, że ja tak długo....
Nom az tak dokładnie sie nie przypatrywałam jak dla mnie WYGLADAłY SUPER ale fakt lepiej sobie troche poczekac zeby miec idealnie
To zycze szybkiego zdjecia!!
Pamietaj zeby potem nam pokazc efekt koncowy
Stary 2007-10-11, 18:04   #2337
klamaja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziaaaaa89 Pokaż wiadomość
ja tez sie cieszyłam jak zakładłam aparat wiecie co nie wiem jak jak ja moglam funkcjonowac z takimi krzywymi zebami jak miałam wczesniej Masakra. Teraz jestem szcesliwa nosicielka apraciku moj Tż uważa że jest uroczy Pomęcze się 3 lata, ale bede miała pozniej piekne rowniutkie zabki.
Pochwal sie swoim cudeńkiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-10-11, 18:06   #2338
smv
Zakorzenienie

trzymaj tak dlugo az zabki sie ustabilizuja,
ale efekty zaj%^&* !!!!!!!! ze sie tak bezczelnie wyraze
wow....
chcialabym zeby moje juz takie byly)
Stary 2007-10-11, 18:10   #2339
aga2111
Raczkowanie

Jak już się dowiem, że zdejmujemy to na pewno przybiegnę tutaj się pochwalić
Stary 2007-10-11, 22:05   #2340
nusia2605
Rozeznanie

Talking Dot.: Aparaty ortodontyczne cz.II

Isenia-jak zrobię jutro fotki wkleję Mam też pytanie.Czy można używać szczoteczki elektrycznej?Bo mam zamiar sobie sprawić.Bolą mnie trochę zęby i musiałam się w związku z tym pogodzić z jogurtami za którymi nie przepadam.
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości