Plan już mamy obmyślony - nawiedzone przyszłe żony! PM 2017 cz. 11 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-02, 10:52   #4291
malgosiaw123
Zakorzenienie

Dot.: Plan już mamy obmyślony - nawiedzone przyszłe żony! PM 2017 cz. 11

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Jezu czesc Gdzie byłaś????
Suknia wybrana?

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Kredzia_ Pokaż wiadomość
Witam nowa Peemke
To nie nowa peemka Ona tu jedna z pierwszych na tym wątku była
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 10:53   #4292
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwiec2017 Pokaż wiadomość
Chyba jednak zrezygnujemy z ledów, rozmawiałam z DJ i on parkiet nam oświetli ledami także bezsensu wydawać 2tys na dekoracje stołow i ścian
W namiocie są też lampy (takie coś ala lampiony,papierowe), także myślę że same świece na stołach wystarczą + to, co zaproponuje nam DJ
rozrysowałam mniej więcej ustawienie namiotu... po drugiej stronie, na ścianie naprzeciw wejścia są co około 5 metrów również takie odsłonięte 'wyjścia' - na ogródek, obok lasu
wrzucam też zdjęcie, gdzie widać widok na parkiet i DJ-a z perspektywy stołu PM
Zobaczyłabym zdjęcia ale jestem na komórce i mi nie pokazuje nawet przez przeglądarkę.
Jeśli są lampiony w namiocie to tak, bez sensu jeszcze oświetlenie ledowe za 2tys.
Cytat:
Napisane przez verkasok Pokaż wiadomość
Wreszcie zaklepana sali i dj, dziś o 17.00 fotograf i chyba najważniejsze mamy...
Wczoraj się zmużdżyłam i napisałam kolejne 3 strony licencjatu...lekko nie było.
Od 2 tygodni się zdrowo odżywiam i mam 3 kg mniej, dziś na śniadanko budyń jaglany
no i byliśmy z tym domem, ogólnie ludzie coś kręcą, nie mówią nam prawdy, brakuje papierów i już sami nie wiemy co robić ....
Jak brakuje papierów to się nie decydujcie. Często kręcą a potem się okazuje ze to nie ich dom, albo np. 1/3 jest kogoś innego (bo babcia zostawiła im w spadku).
Super ze juz 3kg w dół. Dobre tempo chudniecia oby tak dalej

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 10:54   #4293
89anioleknh89
~*~Szalona Narzeczona~*~

Cytat:
cholerka, może macie rację z tymi ledami... zawsze mniejsze koszty będą, a może faktycznie za dużo będzie tej dekoracji.... generalnie będą okrągłe stoły i chcemy na każdym stole w wysokich wazonach kwiaty + w szklanych wazonikach/świecznikach świece na każdym stole
tak jak pisałam już wcześniej, płacimy 210zł za talerzyk i w cenie
mamy:
alkohol+napoje ciepłe/zimne bez ograniczeń
na I danie zupa+ 4rodzaje mięs +2 rodzaje ryb +dodatki typu ziemniaki,frytki itp+surówki
deser + owoce
zakąski: 10 rodzai
II danie ciepłe: zupa+2dania, np. golonki+strogonow+barszcz z pasztecikiem

za poprawiny zapłacimy 35zł od osoby, i tutaj już musimy dodatkowo kupić wódkę. Ponieważ opcja z alkoholem bez ograniczeń na poprawinach to 55zł/osoba... co wydaje nam się za dużo, bo przecież nie każdy pije na drugi dzień
W cenie namiotu mamy dekoracje z żywych kwiatów....
Ja też mam okrągłe stoły i na każdym też będę miała bukiet w wysokim wazonie i prócz bukietu jedną świecę wodno - leedową. Bo przecież na tym stole będą inne jeszcze rzeczy a sala i tak będzie dodatkowo podświetlana leedowo - wydaje mi się że wystarczy
Mimo wszystko... SPRÓBUJ!
Powiedziało serce...

16.06.2017
89anioleknh89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 10:55   #4294
czerwiec2017
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Czerwiec, jaki rocznik jesteś? I pokaż proszę salę. Może mi ulatwisz .

Ach, doczytałam, że namiot, to chyba wiem .

Verka, oby tak dalej. A z domem chyba nie kojarzę niestety.
Ja jestem '95, a mój PM '90 Ach, nie napisałam czym na co dzień się zajmuję... pracuję w punkcie znanej firmy kosmetycznej i zaocznie studiuję kosmetologię

Cytat:
Napisane przez koolorowana Pokaż wiadomość
ach to dużo radości i wydarzeń mają twoi rodzice u mnie to ja jestem najstarsza to zacznie się ode mnie xd
no w tych czasach wesele planuje się już 2 lata przed a jak szybko leci do ślubu to masakra
w mojej rodzinie ja również jestem najstarsza, także będzie wydarzenie nieziemskie w rodzinie mojego PM jego 3 siostry są już po ślubie, a w zeszłym roku byliśmy na ślubie jego kuzyna

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
U mnie nie ma podniety moim, bo jest podnieca brata weselem. Rodzice rok rocznie mają atrakcje. Ślub siostry, pierwsza wnuczka, ślub pierworodnego, ślub najmłodszej. Jedna areakcja na jeden rok
Na szczęście jak skończy się wesele brata wtedy zacznie się podnieta moim weselem i pytanie ciągle co mamy, co jeszcze musimy załatwić, bo zostanie rok do naszego ślubu
Ale dobrze ze zaczęliśmy 2lata przed ślubem załatwiać, bo w listopadzie na mojej sali juz niewiele wolnych terminów było, fotografowie których chciałam juz w sierpniu byli zajęci, ale mam innych też dobrych za rozsądną cenę/2 fotografów, tak samo DJa mamy dobrego
oj powiem szczerze, że z tymi terminami to zdziwiliśmy się bardzo... liczyliśmy na to, że 1,5roku przed to będziemy mogli wybierać/przebierać wśród DJ-ów i fotografów... no ale niestety
czerwiec2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 10:56   #4295
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość
Owoce nie, w cenie jest tylko 1,5 l napoi/os takze i tak trzeba bedzie kupic.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Za owoce dodatkowa opłata 500 zł wynosi na 100 osob
Jejku to też nieciekawą masz tę cenę... Strasznie duża na tyle rzeczy co trzeba wstawić..

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinunia Pokaż wiadomość
Małgosia z naszą data byliśmy pierwsi ale na inne daty juz widziałam ze było kilka osób wpisanych

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Nie myślałam o tym.
Ale obstawiam ze jakiś autobus z Kościoła zorganizujemy pierwszego dnia a Wy?

Wysłane z mojego C1905 przy użyciu Tapatalka
Nie,no coś Ty Żadnego transportu,przecież mają blisko
Stary 2016-02-02, 10:57   #4296
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
ach to dużo radości i wydarzeń mają twoi rodzice u mnie to ja jestem najstarsza to zacznie się ode mnie xd
no w tych czasach wesele planuje się już 2 lata przed a jak szybko leci do ślubu to masakra
Strasznie szybko. Szczególnie ze ja nie pracuje i mi dnie mijają na siedzeniu w domu, robieniu obiadu, wychodzenia z psem i myśleniu co zrobić w pokoju by wyglądało ładnie

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2016-02-02, 10:58   #4297
koolorowana
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem '95, a mój PM '90 Ach, nie napisałam czym na co dzień się zajmuję... pracuję w punkcie znanej firmy kosmetycznej i zaocznie studiuję kosmetologię

w mojej rodzinie ja również jestem najstarsza, także będzie wydarzenie nieziemskie w rodzinie mojego PM jego 3 siostry są już po ślubie, a w zeszłym roku byliśmy na ślubie jego kuzyna

oj powiem szczerze, że z tymi terminami to zdziwiliśmy się bardzo... liczyliśmy na to, że 1,5roku przed to będziemy mogli wybierać/przebierać wśród DJ-ów i fotografów... no ale niestety

witaj podwójnie w klubie
koolorowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 10:59   #4298
Kredzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość

Suknia wybrana?

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

To nie nowa peemka Ona tu jedna z pierwszych na tym wątku była

Czerwiec2017
Kredzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 10:59   #4299
koolorowana
Zakorzenienie

Cytat:
Strasznie szybko. Szczególnie ze ja nie pracuje i mi dnie mijają na siedzeniu w domu, robieniu obiadu, wychodzenia z psem i myśleniu co zrobić w pokoju by wyglądało ładnie
też teraz siedzę w domu ale w piątek do Krakowa na 3 dni do szkoły się rozerwę
koolorowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 10:59   #4300
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, podejrzewam że jestem i będę jedyną, która planuje ślub i wesele BEZ ZARĘCZYN... no ale tak jest
Sama nie wiem jak wam to wytłumaczyć
Jesteśmy razem ponad 5 i pół roku, temat ślubu pojawił się już dawno - a jak zorientowaliśmy się, że w 2017 roku w sobotę przypada nasza 7 rocznica to wiedzieliśmy, że na 100% tego dnia powiemy sobie sakramentalne TAK

Teraz po nowym roku dotarło do nas, że do naszego wymarzonego dnia zostało 1,5roku więc to CHYBA już czas zorientować się w temacie sali, DJ-a, fotografa... No i co? Okazało się, że to już troszkę za późno... nasz upragniony DJ niestety wolnego terminu nie ma na ten dzień, ale polecił nam innego - tego, którego bierzemy
W zeszłym roku mieliśmy okazję zobaczyć "nasz" weselny namiot udekorowany do imprezy. Zakochaliśmy się i wiedzieliśmy, że to tam musi odbyć się nasze wesele
No i okazało się, że 3.06.17r to jedyny wolny czerwcowy weekend na ten namiot także chyba jest nam przeznaczony...

Generalnie chcemy zrobić niespodziankę zarówno rodzicom, jak i wszystkim gościom (wszystko finansujemy sami). Dowiedzą się o ślubie pod koniec tego roku

No i... tak planujemy ślub i wesele bez błyskotki na moim palcu Wczoraj mój TŻ śmiał się, że jesteśmy chyba jedyną parą która ma zaplanowany ślub, opłaconą salę na wesele bez zaręczyn... ale oboje doskonale wiemy, że to tylko będzie "formalność", tak na prawdę nic to nie zmieni... jesteśmy rozanieleni tak jakby to już było po zaręczynach
Spoko to przecież w dzisiejszych czasach nie dziwi Ja osobiście bym wesela nie planowała,gdyby chłop się nie zadeklarował,ale to indywidualna sprawa każdego.

Fajnie,że chcecie zrobić niespodziankę nawet rodzicom,ale ja nie umiałabym trzymać języka za zębami
Stary 2016-02-02, 11:00   #4301
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:

Jakiej firmy? Sory, ale właśnie się staram o pracę w sklepie z kosmetykami i mnie wku....rza że nikt nie oddzwania.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2016-02-02, 11:00   #4302
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Suknia wybrana?
Użerałam się ze studiami.
No co Ty.... Byłam w dwóch salonach dopiero i nic mnie nie zachwyciło za bardzo. Jestem do tyłu ze wszystkimi przygotowaniami ale luuuuz.. uważam, że jeszcze jest czas

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 11:01   #4303
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
cholerka, może macie rację z tymi ledami... zawsze mniejsze koszty będą, a może faktycznie za dużo będzie tej dekoracji.... generalnie będą okrągłe stoły i chcemy na każdym stole w wysokich wazonach kwiaty + w szklanych wazonikach/świecznikach świece na każdym stole
tak jak pisałam już wcześniej, płacimy 210zł za talerzyk i w cenie
mamy:
alkohol+napoje ciepłe/zimne bez ograniczeń
na I danie zupa+ 4rodzaje mięs +2 rodzaje ryb +dodatki typu ziemniaki,frytki itp+surówki
deser + owoce
zakąski: 10 rodzai
II danie ciepłe: zupa+2dania, np. golonki+strogonow+barszcz z pasztecikiem

za poprawiny zapłacimy 35zł od osoby, i tutaj już musimy dodatkowo kupić wódkę. Ponieważ opcja z alkoholem bez ograniczeń na poprawinach to 55zł/osoba... co wydaje nam się za dużo, bo przecież nie każdy pije na drugi dzień
W cenie namiotu mamy dekoracje z żywych kwiatów....
Hmm to trochę drogo macie

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Oferta spoko, szczególnie ze dekoracja w cenie. No ale tak, albo świece albo ledy, chyba że świece to będzie jedyne światło w namiocie. Jak to jest rozwiązane? I jak z "parkietem"? Gdzie się tańczy?
210 bez poprawin spoko,a u jaszczurki 200 i radziłaś,żeby rozglądała się za inną salą A też miała dużo w cenie.

Jaszczurka jakie masz krzesła w tej sali?
Stary 2016-02-02, 11:02   #4304
motylek825
Zakorzenienie

Cytat:
Jejku to też nieciekawą masz tę cenę... Strasznie duża na tyle rzeczy co trzeba wstawić..

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Nie,no coś Ty Żadnego transportu,przecież mają blisko
Zjadło mi poprzedniego posta pisałam, że najważniejsze że sala marzeń z ceną juz sie pogodziłam

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 11:02   #4305
Kredzia_
Zakorzenienie

Cytat:

Chciałabym tam przynajmniej miesiąc posiedziec w domu zająć sie obiadem, ogrodem, zwierzakiem :eyeslove: A tak pozodtaja tylko weekendy bo w tygodniu dopiero o 18 jestem w domu... Za późno na cokolwiek
Stary 2016-02-02, 11:03   #4306
taedio
MerDer 4ever

Hej dziewczyny
Zaraz jade do pracy (w końcu po miesiącu moge względnie prowadzić samochód )

Witam nowe PM

Czerwiec2017- ja tez jestem '95 i rownież planowaliśmy slub bez zaręczyn z reszta na tym wątku i wątku pm16 było/jest kilka takich dziewczyn
A co do nie mówienia gościom o weselujak najdłużej - nie wiem czy to dobry pomysł, na czerwiec ludzie mogą już mieć plany wakacyjne
Stary 2016-02-02, 11:04   #4307
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Czerwiec2017
Ojej sorry

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Użerałam się ze studiami.
No co Ty.... Byłam w dwóch salonach dopiero i nic mnie nie zachwyciło za bardzo. Jestem do tyłu ze wszystkimi przygotowaniami ale luuuuz.. uważam, że jeszcze jest czas
Masz jakieś zdjęcia z przymiarek?
Wiesz już w jaką celujesz?
Stary 2016-02-02, 11:05   #4308
Kredzia_
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

210 bez poprawin spoko,a u jaszczurki 200 i radziłaś,żeby rozglądała się za inną salą A też miała dużo w cenie.

Ja mysle ze albo ledy lbo swiece, jesli byloby i jedno i drugie to będzie za jasno postawilabym swiece i zawiesila kilka lampionkow żeby taki polmrok panował od razu taka intymna atmosfera sie robi

Ledy uważam ze to juz za dużo, tym bardziej ze maja ostre światełka
Stary 2016-02-02, 11:06   #4309
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:

Bo namiot i sala to inna sprawa. Namiot jest u nas droższy, wiec domyślam się ze droższy jest też tam.
Do tego salę można znaleźć nawet za 150zl/osobę, a namiotu tak taniego jeszcze nigdy nie widziałam.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2016-02-02, 11:06   #4310
micia00
Wtajemniczenie

Cytat:

w mojej rodzinie ja również jestem najstarsza, także będzie wydarzenie nieziemskie w rodzinie mojego PM jego 3 siostry są już po ślubie, a w zeszłym roku byliśmy na ślubie jego kuzyna :
Ja najmlodsza wiec u siebie praktycznie ostatnia jestem
micia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 11:08   #4311
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Masz jakieś zdjęcia z przymiarek?
Wiesz już w jaką celujesz?
Mam, ale mega słabe. Babka była bardzo spostrzegawcza i ciągle zwracała uwagę mojej koleżance. Popatrzę co się nadaje i coś wstawię jak mi komp wreszcie przyjdzie z naprawy
Najbardziej mi się podoba gładka góra, gładki tiulowy dół i tylko w pasie jakiś pas kryształków, koronki czy czegokolwiek. Mierzyłam takie wypasione, z koronkami na dole, z koralikami na całym gorsecie itp i czułam się jak w sukni na bal przebierańców...

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 11:08   #4312
czerwiec2017
Zadomowienie

Cytat:

witaj podwójnie w klubie
ale fajnie
Cytat:
Spoko to przecież w dzisiejszych czasach nie dziwi Ja osobiście bym wesela nie planowała,gdyby chłop się nie zadeklarował,ale to indywidualna sprawa każdego.

Fajnie,że chcecie zrobić niespodziankę nawet rodzicom,ale ja nie umiałabym trzymać języka za zębami
Ja nie potrzebuję deklaracji w postaci krążka, oboje jesteśmy pewni także myślę, że to najważniejsze

Cytat:
Jakiej firmy? Sory, ale właśnie się staram o pracę w sklepie z kosmetykami i mnie wku....rza że nikt nie oddzwania.
Ziaja
Stary 2016-02-02, 11:09   #4313
Kredzia_
Zakorzenienie

Ja tez jestem do tylu ze wszystkim nie mam jeszcze zespołu ani kosciolka... Nie wspomnę o bierzmowaniu

Nad suknIa jeszcze się nie rozgladalam ale chyba zacznę na poczatku przyszłego roku. Bede miała 9 miesięcy do ślubu wiec to chyba tak akurat
Stary 2016-02-02, 11:10   #4314
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Zjadło mi poprzedniego posta pisałam, że najważniejsze że sala marzeń z ceną juz sie pogodziłam
Nie no jasne.. Jak ktoś finansowo dobrze stoi i jest w stanie dać tyle i tyle to nie ma co dywagować,że sala za droga,oferta nie taka. Ja z moją sytuacją finansową cieszę się,że wszystko mam w cenie i wiem,że nie wzięłabym gorszej oferty. Ale gdybym miała kasę.. Oj ale bym miała wymysły na tym weselu Nie no żartuję. Na pewno bym wynajęła zabytkowy samochód i najładniejszego foto i wideo na świecie,a więcej wymysłów bym nie miała
Stary 2016-02-02, 11:10   #4315
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym tam przynajmniej miesiąc posiedziec w domu zająć sie obiadem, ogrodem, zwierzakiem :eyeslove: A tak pozodtaja tylko weekendy bo w tygodniu dopiero o 18 jestem w domu... Za późno na cokolwiek
Tez chciałam jak pracowałam po 12h. Chciałabym dostać normalną pracę. Wolałbym pracować od pon do pt do 18 i weekend wolny, niż jak mialam 12h x3dni, 2dni wolnego, 2dni szkoła/praca 12h
Brakuje mi pracy. Przynajmniej te makijaże mnie trzymają przy życiu, inaczej bym się nerwowo załamała.

~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
Stary 2016-02-02, 11:11   #4316
czerwiec2017
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Zaraz jade do pracy (w końcu po miesiącu moge względnie prowadzić samochód )

Witam nowe PM

Czerwiec2017- ja tez jestem '95 i rownież planowaliśmy slub bez zaręczyn z reszta na tym wątku i wątku pm16 było/jest kilka takich dziewczyn
A co do nie mówienia gościom o weselujak najdłużej - nie wiem czy to dobry pomysł, na czerwiec ludzie mogą już mieć plany wakacyjne
dlatego chcemy wręczyć gościom zaproszenia w tegoroczne święta, będą mieli pół roku także wydaje nam się, że to odpowiedni okres czasu Mamy też trzy pary mieszkające w Anglii, także w tym przypadku też chyba pół roku to OK, żeby załatwić urlop
Stary 2016-02-02, 11:13   #4317
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
dlatego chcemy wręczyć gościom zaproszenia w tegoroczne święta, będą mieli pół roku także wydaje nam się, że to odpowiedni okres czasu Mamy też trzy pary mieszkające w Anglii, także w tym przypadku też chyba pół roku to OK, żeby załatwić urlop

My mówiliśmy rok wczesniej i rodzina mówiła, ze super ze tak wcześnie mówimy bo mogą sobie rozplanować urlop a goście za granica im wczesniej zarezerwują bilety tym taniej
Stary 2016-02-02, 11:13   #4318
jaszczurka94
Zakorzenienie

Cytat:
Generalnie chcemy zrobić niespodziankę zarówno rodzicom, jak i wszystkim gościom (wszystko finansujemy sami). Dowiedzą się o ślubie pod koniec tego roku

No i... tak planujemy ślub i wesele bez błyskotki na moim palcu Wczoraj mój TŻ śmiał się, że jesteśmy chyba jedyną parą która ma zaplanowany ślub, opłaconą salę na wesele bez zaręczyn... ale oboje doskonale wiemy, że to tylko będzie "formalność", tak na prawdę nic to nie zmieni... jesteśmy rozanieleni tak jakby to już było po zaręczynach
Ja bym miała problem bez błyskotki. Przed pierścionkiem rozmawialiśmy o ślubie, że kiedyś, że będzie tak czy siak, że podoba nam się to i tamto. Ale dopiero po pierścionku zaczęliśmy na poważniej rozmawiać. Pierwotny plan na ślub to 02.04.2016r, jednak już w styczniu 2015 okazało się, że nie uda nam się odłożyć pieniędzy do tego czasu i przełożyliśmy plany na kwiecień 2017. Miał być 2 albo 11 kwietnia, ale niestety nie wypadają dobrze, bo w tygodniu, no i Wielkanoc na dodatek. I tak wyszło, że będzie 29.04.
I nie potrafiłabym trzymać buźki na kłódkę by się nikomu nie wygadać.

Cytat:
Ja jestem '95, a mój PM '90
To u nas podobnie, TŻ '90, a ja '94

Cytat:
Tutaj pierwsze zdjęcia, to z jakieś studniówki i tylko tam widać bez pokrowców, więc sądzę, że to te.

Razem od: 11.04.2013. Zaręczeni w dniu: 11.08.2014 .
Ślubowaliśmy:
29.04.2017.
jaszczurka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 11:14   #4319
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VinVinara Pokaż wiadomość
A ja się nie dziwię, ze dla niej to mało. Ja w sklepie na kasie zarabiam więcej
Właśnie jadę do tego nowego sklepu. Trzymajcie kciuki

Cytat:
Dokładnie nie wiem czy czy

Miłego dnia dziewczęta myślmy pozytywnie inni maja gorzej a jeszcze inni mają lepiej

To bedzie dobry dzien

---------- Dopisano o 05:13 ---------- Poprzedni post napisano o 05:10 ----------

Tesknie za czasami szkolnymi gdzie z TZ mogliśmy isc na wagary i cały dzien spędzać razem, tak beztrosko
Ja też chciałabym wrócić do beztroskiego dzieciństwa, gdzie najwiekszym problemem było czy obiad będzie mi smakował
Ehh... Miłego dnia motylku
Cytat:
Napisane przez jaszczurka94 Pokaż wiadomość
Ja za to nastawiłam się, że za sale powiedzą mi 190zł/os., a powiedzieli 200zł/os. i tak jakoś się podłamałam. Pewnie to głupie, ale ok. 850 zł dodatkowo wydaje mi się tak dużo, plus te pokrowce na krzesła za 6zł/os. jeśli nic nie wytarguję to już w ogóle jakoś tracę pozytywne nastawienie do swojej sali.
Chyba będę rozglądać się jeszcze trochę za innymi ofertami, chociaż sama już nic nie wiem.
O kurczę, właśnie doczytałam że to za jeden dzień... Bardzo drogo, ja gdybym miała taka cenę za talerzyk nie stać byłoby mnie na tylu gości ile będę mieć...
Cytat:
Ooooo właśnie miałam go kiedyś i odinstalowałam. Zainstaluje na nowo,dzięki mam nadzieję,że pomoże

Cytat:
Napisane przez 89anioleknh89 Pokaż wiadomość
W ogóle toooo dzisiaj mamy równe 500 dni i od jutra 4 z przodu
Czyli u mnie jeden więcej Dawno już nie odliczałaś
Cytat:
Napisane przez micia00 Pokaż wiadomość
Wczoraj byla wyplata. Dzisiaj Rossmann
Swawola?
Cytat:
Napisane przez 89anioleknh89 Pokaż wiadomość
Hahhaha ah jak dobrze że mam tą apke w tel

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Kurde trochę drogo...
Ale sala rzeczywiście ładna !
I za obsługe 100% ? Bez przesady... Oni nie przejedzą tyle co goście..
Jaka apka? Jak wygląda?
Cytat:
Napisane przez jaszczurka94 Pokaż wiadomość
Bez poprawin.

Zwykle sale mi pisały za obsługę 50%, więc już w ogóle. Jak się nie wytarguję chociaż 70% za obsługę to kolejny minus.
Czemu tak się nastawiłam na tą salę :c

Ale już wysłałam kilka maili dziś do innych sal.
Musisz się zastanowić, może jakaś inna sala Ci się spodoba i będzie tańsza?
Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość
jedź i nie zwlekaj! Mój kot z takiego stanu już nie wyszedł

'frytki albo wpie*dol'

ja się dopiero rozglądam i też kolorowo nie jest niestety
ale chciałabym zacząć od marca jakoś, tylko już bliżej zawodu... i szczerze? Nic nie ma

muszę Cię zmartwić. Szpagat to nie wszystko. Przydałoby się rozciągać jeszcze plecy i barki

hej
ja bym odpuściła lampiony i zastanowiła się nad tymi świecami. Biorąc pod uwagę alkohol... No cóż, może być pożar

Wiesz no, jak masz salę od środy to środy to zazdro
Ja mam on poniedziałku do poniedziałku
Stary 2016-02-02, 11:15   #4320
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez micia00 Pokaż wiadomość
Ja najmlodsza wiec u siebie praktycznie ostatnia jestem
Ja jestem najmlodsza,ale to będzie pierwsze wesele w rodzinie I nie będzie mega pompy,sama bliska rodzina

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Mam, ale mega słabe. Babka była bardzo spostrzegawcza i ciągle zwracała uwagę mojej koleżance. Popatrzę co się nadaje i coś wstawię jak mi komp wreszcie przyjdzie z naprawy
Najbardziej mi się podoba gładka góra, gładki tiulowy dół i tylko w pasie jakiś pas kryształków, koronki czy czegokolwiek. Mierzyłam takie wypasione, z koronkami na dole, z koralikami na całym gorsecie itp i czułam się jak w sukni na bal przebierańców...
To czekamy na relację
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości