|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLVI
|
|
|
|
#662 |
|
Rozeznanie
|
Szavka urodziła synka.
https://www.instagram.com/p/BBR5GxNp...aken-by=szavka Grażyna asd525 ![]() ![]() https://www.instagram.com/p/BBR07XjN...y=asd525makeup |
|
|
|
#663 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli to zapchajdziura, to proponuję unsubować również Szusz, hejlobuzy, RLM, Nissiax83 i inne kanały bogate we vlogi i vlogmasy ![]() Sama nie lubię vlogów i po prostu takich filmików nie oglądam, za to nie pogardzę np. ulubieńcami czy denkiem na tych kanałach, więc nadal subskrybuję. I nie przesadzajcie z tym feminizmem, ja wiem, że feminizm to z zasady równość wobec prawa itp., ale obecnie mamy już równość wobec prawa, prawo głosu itp., już kobiety to sobie wywalczyły i dalszy feminizm kojarzony jest głównie z walką o coś więcej, często własnie czepianie się jakichś pierdół, typu "nie przepuszczajcie mnie w drzwiach, bo ja jestem feministką i mnie to obraża". Podejrzewam, że o taki pseudofeminizm chodziło Kajmanowej i zapewniam Was, że właśnie z takimi bzdurami kojarzony jest teraz feminizm przez wiele kobiet. Niesłusznie, bo feminizm to też walka o równe szanse w pracy i bezpieczeństwo zawodowe w przypadku urodzenia dziecka itp., więc jest o co walczyć, ale niestety panie pseudofeministki robią często taki PR, że potem kojarzy je się z typową krótkowłosą, zaniedbaną babą która krzyczy, żeby nie ustępować jej miejsca czy nie przepuszczać w drzwiach. I z kimś takim ja też się nie utożsamiam. Moim zdaniem Kajmanowa zwróciła uwagę na ważny problem, czyli zakładanie, że kobieta nie może znać się na sprzęcie, co nie zmienia faktu, że jej uwaga na temat predyspozycji fizycznych kobiet jest jak najbardziej słuszna. Ja też jestem za tym, żeby było więcej kobiet w zarządach firm, żeby nie odrzucali kandydatury kobiet "bo pewnie za chwilę urodzi dziecko" itp., ale przyznaję też, że sama tej nieszczęsnej szafy nie wniosę, nie naprawę pralki, że choć bez faceta mogę żyć (można np. wynająć firmę przewozową i wniosą nam meble ) to jednak często proszę faceta o pomoc przy naprawach czy cięższych pracach i wielu rzeczy w domu sama nie zrobię bo nie potrafię/fizycznie nie dam rady. Jasne, mogę komuś zapłacić, żeby to za mnie zrobił, ale mając męża czy partnera raczej nie będziemy za każdym razem wzywać fachowca i płacić, prawda? A kulturystki to wciąż jeszcze niewielki odsetek kobiet, wyjątek, który niczego nie dowodzi i przeciętny facet jest silniejszy od przeciętnej kobiety, let's face it. Idąc w nocy ciemną ulicą bardziej przestraszysz się idącego za Tobą faceta niż kobiety, prawda? Wsiadając do pociągu z wielką walizą pozwolisz facetowi pomóc wstawić ją na górną półkę, prawda? To wcale nie oznacza, że jesteśmy gorsze i nie ma nic wspólnego z prawem czy szansami zawodowymi, nie dorabiajcie sobie pseudoteorii...Zrobiłyście sobie z Kajmanowej kozła ofiarnego, a to samo powiedziałaby Wam co druga kobieta spotkana na ulicy... |
|
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Grażyna asd525
![]() ![]() https://www.instagram.com/p/BBR07XjN...y=asd525makeup[/QUOTE] pot na rzęsach, pot na cyckach... czekam na zdjęcie spoconego tyłka
|
#665 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam podobną sytuację jak Ty po Colorstay, zniszczyłam sobie cerę, która wcześniej była bezproblemowa. Wtedy kupiłam podkłady mineralne, których krycie można budować i one w dużym stopniu przyczyniły się do wyleczenia tego stanu. Ja akurat kupiłam Anabelle Minerals, ale są inne marki, dobierzesz na pewno coś dla siebie jeśli stwierdzisz, że to dobra opcja.
|
|
#666 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() taki koci siusiek z tej isany, że łooohohoho matuleńko! ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#667 |
|
Konto usunięte
|
Synek Szavki ma imiona po Paderewskim, a obstawialam Fryderyka ;-)
|
|
|
|
#668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A teraz jak piszecie, że smrodek to już zwątpiłam, czy to ten produkt i po poszukiwaniach w googlach znalazłam jeszcze taką wersję: ![]() Poratujcie, który to ten właściwy? |
|
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#672 |
|
Rozeznanie
|
[1=d357993fb563d96255a580a 524765665475ea94f_5ff3ac0 237767;54972196]Jeśli to zapchajdziura, to proponuję unsubować również Szusz, hejlobuzy, RLM, Nissiax83 i inne kanały bogate we vlogi i vlogmasy
![]() Sama nie lubię vlogów i po prostu takich filmików nie oglądam, za to nie pogardzę np. ulubieńcami czy denkiem na tych kanałach, więc nadal subskrybuję. I nie przesadzajcie z tym feminizmem, ja wiem, że feminizm to z zasady równość wobec prawa itp., ale obecnie mamy już równość wobec prawa, prawo głosu itp., już kobiety to sobie wywalczyły i dalszy feminizm kojarzony jest głównie z walką o coś więcej, często własnie czepianie się jakichś pierdół, typu "nie przepuszczajcie mnie w drzwiach, bo ja jestem feministką i mnie to obraża". Podejrzewam, że o taki pseudofeminizm chodziło Kajmanowej i zapewniam Was, że właśnie z takimi bzdurami kojarzony jest teraz feminizm przez wiele kobiet. Niesłusznie, bo feminizm to też walka o równe szanse w pracy i bezpieczeństwo zawodowe w przypadku urodzenia dziecka itp., więc jest o co walczyć, ale niestety panie pseudofeministki robią często taki PR, że potem kojarzy je się z typową krótkowłosą, zaniedbaną babą która krzyczy, żeby nie ustępować jej miejsca czy nie przepuszczać w drzwiach. I z kimś takim ja też się nie utożsamiam. Moim zdaniem Kajmanowa zwróciła uwagę na ważny problem, czyli zakładanie, że kobieta nie może znać się na sprzęcie, co nie zmienia faktu, że jej uwaga na temat predyspozycji fizycznych kobiet jest jak najbardziej słuszna. Ja też jestem za tym, żeby było więcej kobiet w zarządach firm, żeby nie odrzucali kandydatury kobiet "bo pewnie za chwilę urodzi dziecko" itp., ale przyznaję też, że sama tej nieszczęsnej szafy nie wniosę, nie naprawę pralki, że choć bez faceta mogę żyć (można np. wynająć firmę przewozową i wniosą nam meble ) to jednak często proszę faceta o pomoc przy naprawach czy cięższych pracach i wielu rzeczy w domu sama nie zrobię bo nie potrafię/fizycznie nie dam rady. Jasne, mogę komuś zapłacić, żeby to za mnie zrobił, ale mając męża czy partnera raczej nie będziemy za każdym razem wzywać fachowca i płacić, prawda? A kulturystki to wciąż jeszcze niewielki odsetek kobiet, wyjątek, który niczego nie dowodzi i przeciętny facet jest silniejszy od przeciętnej kobiety, let's face it. Idąc w nocy ciemną ulicą bardziej przestraszysz się idącego za Tobą faceta niż kobiety, prawda? Wsiadając do pociągu z wielką walizą pozwolisz facetowi pomóc wstawić ją na górną półkę, prawda? To wcale nie oznacza, że jesteśmy gorsze i nie ma nic wspólnego z prawem czy szansami zawodowymi, nie dorabiajcie sobie pseudoteorii...Zrobiłyście sobie z Kajmanowej kozła ofiarnego, a to samo powiedziałaby Wam co druga kobieta spotkana na ulicy...[/QUOTE] Tak się składa, że nie subuje Sz, lobuzow, RLM, Nissiax. Radzę zwrócić uwagę, że napisałam, że jest to moim zdaniem zapchajdziura. Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podoba mi się. Śmieszy trochę, jak chcą podkreślić dorosłość kłamczuszków, przebierając je w te dziwne stroje :/ Gdzie jest Dżejsyn? Pożądam go lekko :/ Ali tak mocno spuchnięta, jak ja kiedy się najem owoców - nie mogę się skupić na jej scenach, bo o tym spuchnięciu myślę. Spencer piękna, Aria mi się nie podoba, a najbardziej to bym chciała, żeby ten jej chłopina nowy już się nie rozbierał przed kamerą. No i Speleb! Tego romansu się nie spodziewałam, ale mózgowo pasują do siebie mocno. Ezra do przytulenia - zawsze miałam słabość do pokrzywdzonych przez los arystów. No i Melissa i jej wyostrzony humor Podoba się! A Tobie?
|
|
|
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#675 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wspaniale chroni, same dodatnie plusy ![]() http://www.idoveyou.pl/pl/Produkty/m...n-Comfort.aspx wiem, że męski, ale mi ten zapach bardzo odpowiada. |
|
|
|
|
#676 |
|
sajkolidżist
|
Nie działa
|
|
|
|
#677 |
|
Konto usunięte
|
To ok, zwracam honor, wiem tylko, że wiele z dziewczyn, które włączyły się w ten temat, palą się do napiętnowania Kajmanowej i unsubu a normalnie to ochoczo komentują każdy vlog Szusz czy innych wymienionych przeze mnie Youtuberek.
|
|
|
|
#678 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet w podroze zabieram
|
|
#679 |
|
Konto usunięte
|
Czocheru!
|
|
|
|
#680 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jeśli chodzi o feminizm to polecicie jakieś dobre książki o tej tematyce? Szczerze mówiąc średnio się tym kiedyś interesowałam, potem coś poczytałam, zastanowiłam się nad tym głębiej, i tak jak rozumiem jakie przemiany miały miejsce od tam dajmy na to XVIII w. i dalej do rewolucji seksutalnej i podziwiam te kobiety, ponieważ to dzięki nim teraz możemy kształcić się, mamy prawo do głosu, możemy stosować antykoncepcję i ogólnei decydować o własnym ciele( przeważnie) itp, tak nie do końca rozumiem tego, co dzieje się teraz.
Myślę, że wiele zwykłych kobiet, które niezbyt interesują sie tematem, ma bardzo negatywne zdanie jeśli chodzi o współczesny feminizm. Przynajmniej jeśli chodzi o spotkane i znane mi kobiety. Nie wiem czy zdają sobie sprawę co możemy teraz robic i jak wygląda nasze życie dzięki feminizmowi, ale wiem, że większośc z nich nie chce być łączona z "feministką" bo słowo to nabrało negatywnego wydzwięku. Niektóre dziewczyny przecież wręcz szczycą się tym, że absolutnie nie są feministkami. Nikt w szkole nie wyjaśnia kobietom, dziewczynom z czym to się je i że nie ma się czego wstydzić, a wręcz przeciwnie. Z drugiej storny nie dziwię się, że niektórzy uciekają od utożsamiania się z feminizmem, bo jak słucham wypowiedzi kobiet typu K. Szczuka to...jaki jest obraz Polskich feministek? Nie interesowałam się bardziej tematem- wiem, błąd jako że jestem kobietą Także dziewczyny poradzcie jak to naprawić i jak to właściwie jest, co gdzie ciekawego czytać itd.
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teoria feministyczna- bell hooks Reakcja- Susan Faludi Mistyka kobiecości- Betty Friedan potem może coś Judith Butler, jeśli będziesz miala ochotę na bardziej sophisticated rozkminy. a z polskiego ogródka poczytaj Agę Graff, poczytaj książki\wypowiedzi Sywii Chutnik i klasykę czyli własny pokój Woolf. Bardzo dobra jest Brach-Czajna, do poczytania w necie. Możesz też spojrzeć na Irigaray a z powieści na przykład to oprócz Chutnik są też Opowieści Podręcznej, Szklany Klosz... wiele jest pozycji ciekawych aaa... i Szczuka nie jest taka zła ;-)
Nie było nas, był las, nie będzie nas, będzie las. Edytowane przez olenkasz Czas edycji: 2016-02-02 o 11:40 |
|
|
|
|
#682 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
boze, robisz w rok moje wszystkie marzenia :C ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- oooo, tam tez byłam, było supcio |
|
|
|
|
#683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki ogromne
|
|
#684 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- |
|
|
|
|
#685 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#686 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#687 |
|
Raczkowanie
|
czy ktoś tutaj ogląda takie rzeczy?
uwielbiam tą dziewczyne, tworzy "dzieła sztuki" na sobie
|
#688 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po isanie jestem spokojna
|
|
#690 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.

Dzięki, jutro kupię!

Od jakiegoś czasu zaczęły wyskakiwac mi pryszcze, nie wiedziałam o co chodzi, ale dziś do mnie dotarło - mieszanie colorstaya z dermacolem tak się właśnie skończyło. Polecicie mi coś niedrogiego, ale kryjącego bardziej niż Revlon? (bo dla mnie ma on niezbyt duże krycie, bez żadnego wow.) Nie mam zbytnio kasy, a tu taka masakra, te pryszcze mnie już dobijaja. 

)