Lipcówki 2016 na urlopie miodowym - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-02, 12:41   #1591
deksterowa
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym

Dzień dobry Byłam dziś na badaniach krwi.
A teraz przez Was przekopuję OLX w poszukiwaniu wózka My chcemy używany. Na początku bardzo chciałam Bebetto, ale właśnie bardzo dużo złych opinii czytałam i już sama nie wiem. Ale i tak wózek dopiero w okolicach kwietnia-maja kupimy. No chyba, że trafi się coś za półdarmo

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 12:45   #1592
Monian
Zakorzenienie

Właśnie firma Nestor odpisała mi że wypuszcza same gondole, mają gondole po 85 cm więc muszę się przyjżeć
Monian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 12:47   #1593
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Ania ja dopóki doktorowa podejrzewa dziewczynkę to kupuję tylko dobre cenowo ciuszki jak nie wlumpku, to lidlu czy pepco, w razie co potem je gdzieś puszczę dalej w świat. A co do jakości to okaże się za te pieniądze to i tak nie będzie mi ich za wielka szkoda
Generalnie fajne rzeczy i w bardzo fajnych cenach widziałam w pepco, skarpeteczki najróżniejsze za 2,50-2,99, bodziaki ok 9,99-14,99 leginsy czy półśpiochy 7,99-9,99 , pieluchy tetrowe białe zwykłe 2,59 natomiast nie wiem jak z jakością tych rzeczy bo za czasów mojego synka pepco nie było, natomiast teraz często nam kupuję bieliznę czy sobie jakieś ciuszki z pepco i jest ok.
Ja nie lubię Pepco, owszem ciuchy są spoko cenowo, ale po 2 praniach wyglądają jak szmatki. 15zł za bodziaki czy pajaca to mocno przesadzona cena, bo za tyle to można kupić w H&M czy Next w wielopakach, a tam jakość jest nieporównywalnie lepsza. Gneralnie nie kupuję w Pepco nic co jest droższe niż 10zł, bo szkoda pieniędzy.

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
A przypadkiem to 500zl na drugie juz nie weszlo? Dziewczyny chyba mowily o kasie na pierwsze dziecko ktora ma byc zalezna od dochodow.
A na drugie jest niezależnie od dochodu?

Cytat:
Napisane przez BlueSky14 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a propo wózkó bebetto
Solaris
Flavio
Torino
Pascal
Holland
Nico/ Nico plus
Murano
Luca
czym sie róznia od siebie te modele??

Na olx jest ich duzo i nie wiadomo na co sie zdecydować

Miałam mozliwosc korzystac z nico plus---- i jestem bardzo na TAK!
Centymetrami, wyglądem i ceną. Różnice w wielkości są znikome. Ja miałam Flavio.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez deksterowa Pokaż wiadomość
A teraz przez Was przekopuję OLX w poszukiwaniu wózka My chcemy używany. Na początku bardzo chciałam Bebetto, ale właśnie bardzo dużo złych opinii czytałam i już sama nie wiem. Ale i tak wózek dopiero w okolicach kwietnia-maja kupimy. No chyba, że trafi się coś za półdarmo
Potwierdzam. I nigdy nie kupiłabym używanego Bebetto. Ja używałam swój 4 miesiące i po 4 miesiącach bieżnik na kołach zdarty, łożysko mąż naprawiał, wszystko trzeszczy i skrzypi. A gdzie tam do 2-3 lat jak ktoś myśli kupić taki wózek na cały okres wózkowania.
Stary 2016-02-02, 12:56   #1594
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Ja nie lubię Pepco, owszem ciuchy są spoko cenowo, ale po 2 praniach wyglądają jak szmatki. 15zł za bodziaki czy pajaca to mocno przesadzona cena, bo za tyle to można kupić w H&M czy Next w wielopakach, a tam jakość jest nieporównywalnie lepsza. Gneralnie nie kupuję w Pepco nic co jest droższe niż 10zł, bo szkoda pieniędzy.

Centymetrami, wyglądem i ceną. Różnice w wielkości są znikome. Ja miałam Flavio.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Potwierdzam. I nigdy nie kupiłabym używanego Bebetto. Ja używałam swój 4 miesiące i po 4 miesiącach bieżnik na kołach zdarty, łożysko mąż naprawiał, wszystko trzeszczy i skrzypi. A gdzie tam do 2-3 lat jak ktoś myśli kupić taki wózek na cały okres wózkowania.
Dzięki za opinię porozgladam się jaszcze.

Lipcowa mama 2016
Stary 2016-02-02, 13:00   #1595
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Tez mam w tym czasie zamiar kupic wozek i tez uzywany, ale moj mąż ma z tym problem, bo jest szansa ze dostaniemy wózek dippo cruiser dokładnie ten https://www.google.pl/imgres?imgurl=...AnsQMwgsKBEwEQ
ale czytałam o nim niezbyt dobre opinie i szukam dalej wozka, a Moj Tżt twierdzi ze jak dostaniemy to po co kupować itd, wierce mu dziure w brzuchu bo nie chce zeby kolejne dziecko mialo złomka, ale powiedziała ze na olx wejdziemy to sie od razu jakis kupi. Ech... ciezki wybor wózka mnie czeka z tym moim mezem :P

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:

Naprawde? Nie wiedziałam ze z bebetto jest taki problem?
To chyba zaczne odkładac na nowke z allegro lub innej strony z wozkami

Edytowane przez BlueSky14
Czas edycji: 2016-02-02 o 13:01
BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 13:02   #1596
kamila_509
Zakorzenienie

Dziewczyny jade załatwić to zwolnienie do konca. Trzymajcie kciuki ! Mam stresa.
Stary 2016-02-02, 13:05   #1597
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Cześć, można się dołączyć? Termin porodu mam wyznaczony na 8 lipca, czyli dokładnie jestem w 17tc i 4 dni. Będzie to moje pierwsze dziecię. Jeśli chodzi o płeć to niewiele wiem. Na usg w 13 tc wydawało się, że będzie chłopak, na ostatnim raczej dziewczynka. Czekam więc niecierpliwie na połówkowe .
Witaj

Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jade załatwić to zwolnienie do konca. Trzymajcie kciuki ! Mam stresa.
Powodzenia!!!

Dałyście mi do myślenia z tym Bebetto ...
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 13:05   #1598
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mam w tym czasie zamiar kupic wozek i tez uzywany, ale moj mąż ma z tym problem, bo jest szansa ze dostaniemy wózek dippo cruiser dokładnie ten https://www.google.pl/imgres?imgurl=...AnsQMwgsKBEwEQ
ale czytałam o nim niezbyt dobre opinie i szukam dalej wozka, a Moj Tżt twierdzi ze jak dostaniemy to po co kupować itd, wierce mu dziure w brzuchu bo nie chce zeby kolejne dziecko mialo złomka, ale powiedziała ze na olx wejdziemy to sie od razu jakis kupi. Ech... ciezki wybor wózka mnie czeka z tym moim mezem :P

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Naprawde? Nie wiedziałam ze z bebetto jest taki problem?
To chyba zaczne odkładac na nowke z allegro lub innej strony z wozkami
Skoro dostaniesz go za darmo to nic nie tracisz. Nie lepiej poczekać i samemu się przekonać czy naprawdę ten wózek będzie porażką?

Jeśli ktoś ma budżet 1400zł, to naprawdę nie jest mało i można za to kupić świetny używany wózek porządnej firmy, który posłuży długo i potem się go sprzeda z niewielką stratą. Ja raz miałam już nowy, bo chciałam nowy, bo pierwsze dziecko, bo musiało być wszystko piękne ładne i nowe. No i klops. Bo wózek kupę pieniędzy kosztował, a jak się przesiadłam na ten który mam teraz to doszłam do wniosku, że tamten był złomem. Po prostu uważam, że 1400zł za Bebetto to mocno przesadzona cena. A dodam jeszcze, że ja mojego używałam w mieście, na chodnikach, mieszkam w domu i składany do samochodu był chyba góra 2 razy.
Stary 2016-02-02, 13:06   #1599
Elfka86
Zakorzenienie

Byłam na badaniach i wstąpiłam do Lidla, ale u mnie wszystko poprzebierane także tylko Mai dwa pajace kupiłam do spania i tyle, reszta została całkiem mała, i albo niebieskie, albo różowe, a ja nie znam płci
Stary 2016-02-02, 13:10   #1600
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Cześć, można się dołączyć? Termin porodu mam wyznaczony na 8 lipca, czyli dokładnie jestem w 17tc i 4 dni. Będzie to moje pierwsze dziecię. Jeśli chodzi o płeć to niewiele wiem. Na usg w 13 tc wydawało się, że będzie chłopak, na ostatnim raczej dziewczynka. Czekam więc niecierpliwie na połówkowe .
Hej

Cytat:

Ja mam budżet max 700 zł na używany wózek 3w1 ale jest ich baardzo dużo na all i olx więc coś znajdziemy na pewno

Lipcowa mama 2016
Stary 2016-02-02, 13:10   #1601
silver89
Rozeznanie

Kamila trzymam kciuki
Witam się dziś, kolejny dzień z kiepskim samopoczuciem..
My raczej jesteśmy zdecydowani na Bebetto Luca s line, mam nadzieje, że się sprawdzi
silver89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 13:15   #1602
*misia*
Zakorzenienie

Ja w sumie jeszcze o wózku nie myślę, mamy dostać od znajomych wózek, albo za grosze odkupić od nich i chwilowo na tej informacji bazuję. Jeśli będzie ten wózek zupełnie nie taki, to wtedy będziemy myśleć o innym, jeśli będzie ok, to i ten zostanie a ja będę myśleć wtedy raczej dopiero o spacerówce.
kamila kciuki trzymam.
Melleczka ja jak pisałam doświadczenia z ubrankami z pepco nie mam za wielkiego, tyle co dla siebie lub dla Młodego bielizna. Wiesz w cenie do 10 zł nawet jak dość szybko ubranko się znosi to nie będzie mi raczej mocno szkoda.
Stary 2016-02-02, 13:17   #1603
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam budżet max 700 zł na używany wózek 3w1 ale jest ich baardzo dużo na all i olx więc coś znajdziemy na pewno
Fotelik mimo wszystko bym polecała kupić nowy. Nigdy nie wiesz czy ten używany nie uczestniczył w wypadku lub czy nie jest "przeterminowany", a taki fotelik nie daje żadnej ochrony podczas zderzenia.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez *misia* Pokaż wiadomość
Melleczka ja jak pisałam doświadczenia z ubrankami z pepco nie mam za wielkiego, tyle co dla siebie lub dla Młodego bielizna. Wiesz w cenie do 10 zł nawet jak dość szybko ubranko się znosi to nie będzie mi raczej mocno szkoda.
Dlatego tylko takie taniutkie kupuje W sumie dla noworodka miałam trochę ciuchów stamtąd, ale noworodek założy kilka razy i koniec. Jak syn był starszy to już tam nie kupowałam, bo ciuchy więcej eksploatowane, więc już mi jakość nie pasowała.
Stary 2016-02-02, 13:18   #1604
marcylina
Wtajemniczenie

hej hej! witam się.. trochę sie ogarnęłam z rana.. kopyta, dłonie, maseczka, kremowanko..teraz relax!

co do tego rożka, to tak wrzuciłam od tak, bo mi się wzór materiały spodobał.. chociaz myślę, że za taka cenę wezmę.. lato bywa różne, dzieciątko i tak przyzwyczajone jest do bardzo wysokiej temperatury w brzuszku, a ja może będę się czuła pewnie jak takie giętkie dziecko będe w razie potrzeby tulić w rożku? a jak nie to przyda sie jako matka na łóżko czy kanapę, w gości zeby podłożyć pod bobo, można podłożyć w wózku, czy przykryć w aucie później no nie wiem..

wózki tez obserwuje co dzień co wpada.. i kurcze same pstrokate różowe, fioletowe, albo w geometryczne wzory..

wrzucam tego slodziaka z Alli dla kumpeli do sesji

Ananka! witaj!! zapraszamy!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160201_134128.jpg (130,3 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez marcylina
Czas edycji: 2016-02-02 o 13:22
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 13:19   #1605
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Fotelik mimo wszystko bym polecała kupić nowy. Nigdy nie wiesz czy ten używany nie uczestniczył w wypadku lub czy nie jest "przeterminowany", a taki fotelik nie daje żadnej ochrony podczas zderzenia.

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Dlatego tylko takie taniutkie kupuje W sumie dla noworodka miałam trochę ciuchów stamtąd, ale noworodek założy kilka razy i koniec. Jak syn był starszy to już tam nie kupowałam, bo ciuchy więcej eksploatowane, więc już mi jakość nie pasowała.
Dokładnie fotelik to zbyt poważna sprawa żeby na nim oszczędzac

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 13:36   #1606
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Skoro dostaniesz go za darmo to nic nie tracisz. Nie lepiej poczekać i samemu się przekonać czy naprawdę ten wózek będzie porażką?

Jeśli ktoś ma budżet 1400zł, to naprawdę nie jest mało i można za to kupić świetny używany wózek porządnej firmy, który posłuży długo i potem się go sprzeda z niewielką stratą. Ja raz miałam już nowy, bo chciałam nowy, bo pierwsze dziecko, bo musiało być wszystko piękne ładne i nowe. No i klops. Bo wózek kupę pieniędzy kosztował, a jak się przesiadłam na ten który mam teraz to doszłam do wniosku, że tamten był złomem. Po prostu uważam, że 1400zł za Bebetto to mocno przesadzona cena. A dodam jeszcze, że ja mojego używałam w mieście, na chodnikach, mieszkam w domu i składany do samochodu był chyba góra 2 razy.
Mój Tżt mówi to samo zeby go przetestować (tylko detki wymienic trzeba) i jak mi nie spasuje to wtedy pojedziemy do sklepu i kupimy nowy , ale w to nowy jakos nie wierze. generalnie jeszcze poluje na uzywke mutsy do 700-800 zł idzie dostac w dosc dobrym stanie. Jak dostaniemy ten wozek to go przetestujemy---> włozymy cukier czy cos i pojeździmy nim koło domu :P
Stary 2016-02-02, 13:40   #1607
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Tżt mówi to samo zeby go przetestować (tylko detki wymienic trzeba) i jak mi nie spasuje to wtedy pojedziemy do sklepu i kupimy nowy , ale w to nowy jakos nie wierze. generalnie jeszcze poluje na uzywke mutsy do 700-800 zł idzie dostac w dosc dobrym stanie. Jak dostaniemy ten wozek to go przetestujemy---> włozymy cukier czy cos i pojeździmy nim koło domu :P
Tak naprawdę wózek jesteś w staie ocenić dopiero po kilku miesiącach użytkowania w każdym terenie Jak wjedziesz nim do sklepu, wniesiesz/wciągniesz po schodach, złożysz i rozłożysz, zrobisz kilka przejażdżek samochodem z wózkiem, pojeździsz z dzieckiem 3,5kg i potem z 7kg Ja bym na Twoim miejscu poczekała skoro masz mieć go za darmo. Ewentualnie bym się przemęczyła pół roku z takim, a potem kupiła sobie samą spacerówkę, taką jak Ci będzie pasować. Mutsy są dość twarde, tzn mają słabą amortyzację i z tego co kojarzę, ale pewna nie jestem mają małe gondole i siedziska spacerówki. Za te 700zł lepiej kupić Jedo Fyn, a taniej też kupisz.
Stary 2016-02-02, 13:47   #1608
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Tak naprawdę wózek jesteś w staie ocenić dopiero po kilku miesiącach użytkowania w każdym terenie Jak wjedziesz nim do sklepu, wniesiesz/wciągniesz po schodach, złożysz i rozłożysz, zrobisz kilka przejażdżek samochodem z wózkiem, pojeździsz z dzieckiem 3,5kg i potem z 7kg Ja bym na Twoim miejscu poczekała skoro masz mieć go za darmo. Ewentualnie bym się przemęczyła pół roku z takim, a potem kupiła sobie samą spacerówkę, taką jak Ci będzie pasować. Mutsy są dość twarde, tzn mają słabą amortyzację i z tego co kojarzę, ale pewna nie jestem mają małe gondole i siedziska spacerówki. Za te 700zł lepiej kupić Jedo Fyn, a taniej też kupisz.
Spacerowke mam fajna, dobrze sie sprawdzała na naszym terenie.
Znajomi uzywali tego wózka zamiennie z innym, tym kolo domu, a ten drugi jak jechali na miasto.
Najpierw sie musze upewnic czy detki do niego dostane.
Jedo fyn znalazłam za fajna cene jak nowy i juz sie napaliłam na niego :P
Stary 2016-02-02, 13:48   #1609
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Spacerowke mam fajna, dobrze sie sprawdzała na naszym terenie.
Znajomi uzywali tego wózka zamiennie z innym, tym kolo domu, a ten drugi jak jechali na miasto.
Najpierw sie musze upewnic czy detki do niego dostane.
Jedo fyn znalazłam za fajna cene jak nowy i juz sie napaliłam na niego :P
No to w takim razie albo bym brała w ciemno darmochę chcąc zaoszczędzić, albo jeśli masz kasę to pewniaka Jedo
Stary 2016-02-02, 13:50   #1610
BlueSky14
Zadomowienie

Ananka! Witaj

Marcylina słodkie to ubranko

My fotelik kupimy nowy na pewno :P
Stary 2016-02-02, 13:52   #1611
melleczka
Zakorzenienie

Swoją drogą znalazłam alternatywę dla szumisia Whisbear
http://szumisiesklep.pl/kategoria/ku...-glowka-rozowy
Na allegro są za tyle z przesyłką już.
I chyba kupię. Aplikacja to nie jest dobre rozwiązanie, bo telefon nie powinien być tak cały czas przy dziecku, a Whisbear z opcją wyciszania za prawie 200zł to już w ogóle cena kosmos za pluszaka.
Stary 2016-02-02, 13:56   #1612
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
No to w takim razie albo bym brała w ciemno darmochę chcąc zaoszczędzić, albo jeśli masz kasę to pewniaka Jedo
na dzien dzisiejszy jeszcze nie mam odłozonej kasy na wózek, bo mamy jeszcze czas :P A ten wozek mam zabrac w marcu lub kwietniu. No zobaczymy, popytałabym znajomej jak jej sie ten wozek sprawdzał, ale jak mamy go dostac to tak chyba troche głupio pytac, moze sobie cos pomysli? Mowili ze tylko detka jedna do wymiany jest i cos ze skretna osia ale nie sa pewni, no i dlatego mam takie wachanie :P
Stary 2016-02-02, 14:07   #1613
kamila_509
Zakorzenienie

Podobno już mam wszystko załatwione !
Stary 2016-02-02, 14:09   #1614
Iza0808
Rozeznanie

Też rozwazalam bebetto. Ale jeszcze myślę o camarelo? Model carrera. Oglądaliśmy w sklepie i mąż się napalil. Ktoś o tym słyszał wogole???
Iza0808 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 14:15   #1615
Monian
Zakorzenienie

Ogólnie ja polecam dobrze przemyśleć zakup wozka, pojezdzic i popatrzeć jak ktos planuje np mieć dla drugiego. Ja kupilam w 1 ciazy gowno i przez wszystkie dzieci to gowno się za mną będzie ciągło
Stary 2016-02-02, 14:20   #1616
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Ogólnie ja polecam dobrze przemyśleć zakup wozka, pojezdzic i popatrzeć jak ktos planuje np mieć dla drugiego. Ja kupilam w 1 ciazy gowno i przez wszystkie dzieci to gowno się za mną będzie ciągło
Ja też kupowałam w 1 ciąży z myślą również o drugim dziecku, a wyszło jak wyszło
Stary 2016-02-02, 14:21   #1617
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno już mam wszystko załatwione !

Bosko
Wszędzie wszystko załatwiasz to i na porodówce się na luzie dogadasz

Zawiozłam brata na uczelnię, zrobiłam zakupy, wstawię zupę i się w końcu ogarnę. Rano wzięłam tylko prysznic, ale teraz widzę, ż moje włosy po prostu straszą... ;(
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 14:26   #1618
Elfka86
Zakorzenienie

Też kupowałam wózek z myślą, że pojeździ nim drugie i pojeździ faktycznie nie żałuję ani złotówki wydanej na niego
Stary 2016-02-02, 14:29   #1619
Monian
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Też kupowałam wózek z myślą, że pojeździ nim drugie i pojeździ faktycznie nie żałuję ani złotówki wydanej na niego
Jaki masz wozeczek?
Stary 2016-02-02, 14:34   #1620
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Jaki masz wozeczek?
Tako Moonlight tylko ja mieszkam na wsi, nigdzie nie muszę go wnosić, za to na wertepy super
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości