|
|
#2761 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Cytat:
jeżeli nie masz bardzo dużego problemu to peeling kawitacyjny ładnie odświeży skórę. Ale jak zaskórników masz dużo, bardzo rozszerzone pory czy jakieś przebarwienia to może trzeba będzie jakiegoś większego zdzieraka np. mikrodermabrazje (u mnie po 5 zabiegach efekt był widoczny
|
|
#2762 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2763 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja robiłam porządki wcześniej, jak chowałam letnie i wiosenne ubrania,a teraz przełożę sobie zimowe i jesienne do worków próżniowych i przy okazji wyrzucę część ubrań. Obawiam się tego, bo będzie mi żal niektórych, ale mam plan odświeżyć garderobę po porodzie ;-)
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się martwię, że moja może do 3500 urosnąć
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Mój TŻ jest cudowny no ja go nie kochać
|
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nastawiam, że Ninosława będzie miała z 3500.
pójdzie po mamusi, bo tż urodził się 2900.
|
|
#2766 |
|
Rozeznanie
|
Warto napewno, ja mam dziewczyne do ktorej chodze od dwoch lat. W ciąży mi zrobić nie chce powiedziała że to zabieg z falami czy cos takiego i ona ciezarnej robić nie bedzie. Chodze raz w miesiacu na mikrodermobrazje i potem kwas migdalowy. On jest najlżejszy bo mocniejsze też są w ciąży odradzane. Nawet z tym sie wahała ale plamy mi nie wyskoczyły i skora jest świetna.
|
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde od wczoraj mała się mało rusza.. Coś tam kupnie, raz na dwie godziny, ale ruszam nią, mówie do niej, pikam palcem, jem słodkie i nic
![]() ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Mam nadzieje, że ma po prostu dzień lenia
|
#2768 |
|
Zakorzenienie
|
Dark, na pewno ma lenia.
|
|
#2769 |
|
Raczkowanie
|
Hej, przepraszam, nie będę się odnosić do bieżących tematów, bo cały czas jestem chora i ciężko mi zebrać myśli.
Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach i za wszystkie problemy, żeby jak najszybciej się rozwiązały. I za dzisiejsze wizyty. Karolina, jeśli jeszcze jesteś, to napisz proszę, co pakujesz do szpitala. Pamiętam, że parę dni temu mówiłaś, że zaczynasz się pakować, bo koleżanka, która niedawno rodziła, powiedziała ci co wziąć. A jeśli dobrze kojarzę, to będę rodzić tam gdzie ty. Z góry dziękuję. |
|
|
|
#2770 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
U mnie nocka w miarę dobra Raz się przebudzilam i bylo mi za ciepło i uda mnie swedzialy za mocno ;-) Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze, rozprawy i badania No i za dziewczyny w szpitalu zebyscie szybko do domu wrocily Nadrobilam juz was Bylo ponad 100 postów. ;-) Bylam na małych zakupach spożywczych i w biedronce dorwalam kapsułki jelp 11 szt za 10 zl ;-) Kupilam tez sporo owoców zeby tak słodyczy nie jeść ;-) W pepco kupilam sobie dwie nowe flanelki Chociaż obiecalam sobie ze już nie będę ale byly takie ladne wzorki ze nie moglam się oprzeć ;-) Sobie dwa t shirty na moj wielki bebzon Nawet jak się znoszą szybko to nie szkoda bo juz takiego obwodu brzucha nie planuje i bez zalu się ich pozbede Wjechalam tez do lidla ale nic ciekawego dla dzieci nie było Ale sobie kupilam miętowe spodnie dresowe Poprasowalam troszkę Pranie nastawilam Ale przez ta wichure nie mialam jednej fazy i to tej akurat w gniazdku w lazience Ale jest juz ok Włączyli wszystko z powrotem i czekam az skończy wirowac Dark w moim pepco bylo mnóstwo ubran z liskami Śliczne bluzeczki i sweterki ;-) Monikmi trzymam kciuki za wizytę w zusie Pewnie ta podwyzka im kuje w oczy ;-) My juz po obiedzie Mialam pieczen z mielonego miesa z camembert i żurawiną, do tego ziemniaki i ogorki ![]() Zastanawiam sie nad depilacja cukrowa a woskiem Ide pierwszy raz i nie wiem co lepsze Poradzicie (chodzi o pachy i bikini ;-)
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Aguleck, nie przeszło jeszcze?
|
|
#2772 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
też tylko sporadycznie czuję.. Widocznie taki dzień mają
|
|
|
#2773 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj wczoraj miał tak samo Ale wieczorem nadrobil za caly dzien ;-) az mi brzuch latal na prawo i lewo ;-)
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Często mam takie dni, na pewno wszystko jest dobrze. Musi kiedyś spać i nabierać masy
|
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
ja robiłam w ciązy mikro tylko bez ultradzwięgów ani nic.
zabiegu z kwasem migdałowym też mi mówiła, że nie za bardzo, bo może być reakcja alergiczna. wiec na kwasy i inne cudne rzeczy pójde po ciązy
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Niech śpi i zdrowo rośnie
|
#2777 | |
|
Zadomowienie
|
Na pewno leniuchuje
![]() Cytat:
ale pasta cukrowa mniej
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm... pasta cukrowa powinna mniej boleć, bo się zrywa z włosem.
|
|
#2779 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Swoje trzeba mieć chusteczki nawilżane i coś do smarowania pupy, warto mieć tez z dwie pieluszki tetrowe. Ubranka są szpitalne i położne zabierają dziecko w drugiej dobie do kąpieli Natomiast dla nas to koszule należy zabrać, klapki, środki czystości- takie podstawowe rzeczy. Ważne żeby nie zapomnieć o pomadce ochronnej i kremie dobrze nawilżającym do twarzy bo w salach jest bardzo ciepło i powietrze jest suche Miałam się spakować, ale wszystko przygotowane czeka, bo nie wiem w co to włożyć niby taka jak bagaż podręczny i ostatnio w nią byłam zapakowana...ehKwas migdałowy i mikro można robić w ciąży Z tym, że ja się boje przebarwień i reakcji alergicznych i w ciąży zrezygnowałam ze wszystkiego. W ciąży skóra może reagować inaczej niż zwykle, a moja jest wrażliwa więc wolę z nią ostrożnie.
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
ktoregos_dnia
kochany no ![]() Ja uzywam ph t 10%migdałowego czasami na noc. W kremach jest bardzo male stezenie. Niby nie mozna, ale ja tam uzywam ![]() Naszlo mnie na muffinki. W domu same cytrusy, wiec wyciagnelam jagody z zamrazarki i z nimi zrobilam. Juz pachna w piekarniku teraz tylko czekac na kolezanke i kaaaaweee Kupilam ten czarny stanik bezszwowy za 8 zeta w pepco. Na moje 75G wzielam l/xl, obwód luzny, cycek ucieka na boki, ale na pierwszy tydzien kp ujdzie
|
|
|
|
#2781 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
depilatora użyłam raz i więcej nie dałam rady. moja siostra za to tez cała depilatorem się depiluje. już wolę wosk, jak robi ktoś szybko, bo zanim zaboli to już po wszystkim A pasta cukrowa trochę mniej boli
|
|
#2782 |
|
Raczkowanie
|
Polly, dzięki za troskę. Wprawdzie jest o niebo lepiej, ale kaszlę bardzo brzydko i trochę mnie to już martwi. Cieszę się, że u ciebie coraz lepiej. Życzę dużo zdrowia.
karolina, dzięki za odp. Ja też się muszę do torby przymierzyć, bo niby nie wydaje się tego dużo, ale moja też taka jakby na siłownie i może okazać się za mała. |
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ZA to teraz ciągle w tych samych miejscach się rusza. Widocznie nie ma już miejsca za dużo + może faktycznie wstawia się w kanał to i jej trudniej brykać
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. U mnie bez zmian, poza tym że zaczęłam się oszczędzać
![]() Brzuch pobolewa, i czuję dziwne pieczenie w bliźnie po cc i pochwie, ale myślę że o ile się nic nie pogorszy to do jutra wytrzymam. Dzisiaj pierwszy raz od dawna zostałam sama z Radkiem, Tż-t dorwał robotę i puki co jeszcze go nie ma. Ale przyszła do mnie koleżanka z zaległym prezentem urodzinowym, to posiedziałyśmy i pomogła mi trochę z Radkiem. A mój syn mnie zaskakuje. Nauczył się podstawiać sobie pudełko z zabawek pod drzwi i bez problemu już je otwiera. Teraz to dopiero muszę mieć oczy z tyłu głowy bo tym sposobem on wejdzie już wszędzie, upodobał sobie stół. Wszystko mam już pochowane tak żeby on nie sięgną a i tak zawsze znajdzie jakiś sposób żeby coś znaleźć i roznieść. Zazdroszczę wam energii, ja się boję czy dam rady odpowiednio przygotować się do porodu, jedyne co mam to ciuszki poprane i poprasowane, parę rzeczy z apteczki i nic poza tym. Teraz się modlę żebym tylko znalazła siły się ogarnąć do porodu
|
#2785 |
|
Rozeznanie
|
Z kwasem migdałowym to tak jak dziewczyny pisza jedyna obawa że możesz dostać plam lub przebarwień bo skóra inaczej może zareagować w ciąży. Te w kremach raczej nie powinny zaszkodzić bo małe stężenie ja robie codziennie na noc z firmy bandi a u kosmetyczki taki juz mocniejszy co delikatnie pali. Ale kazda skora jest inna wiec nie namawiam. Co do depilacji to wosk bardziej trzeba nagrzac wiec do bikini w ciazy lepsza bedzie pasta cukrowa bo przy wyzszej temperaturze mozna bardziej krwawic i tak naczynia krwionosne mamy obrzmiale. Ale pachy robilam woskiem i bylo ok.
|
|
|
|
#2786 |
|
Wtajemniczenie
|
Ktoregos_dnia No Twój tz to podobne teksty do mojego rzuca ;-) Tez juz nie mam siły sie na niego wkurzac Dzisiaj sie przyczepil ze ja ciągle piore ;-) Tak jakoś wyszło ze codziennie pralka leci ;-) Pocieszylam go ze dopiero pol pojemnika wypralam
![]() Monia ogladalam tez te staniki w pepco ale niestety nie sa dla mnie S/m ma obwod ok ale za malo miejsca na cycki a l/xl odwrotnie Zapomniałam wcześniej wrzucić zdjęcia flanelek Byla chyba nowa dostawa bo było mnóstwo ładnych wzorkow ;-)
|
#2787 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki za odp w sprawie depilacji
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Moonunit - super te flanelki
Co do depilacji się nie wypowiem, bo gole się maszynka ![]() A u kosmetyczki nigdy w życiu nie byłam jedynie kilka razy miałam założone żele na paznokcie ;-)---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Wyszlabym na miasto na kawę. Ale nie mam z kim, a samej to tak smutno :-P
|
#2789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i w rozowe gwiazdki, juz wyprane schną ![]() Mam juz wyniki porannej morfologii i moczu. Hemoglobina 12.9, a byłam pewna że mi spadnie bo z miesiaca na miesiac lekko idzie w dol, a zadnej diety nie trzymalam. Cieszą mnie dobre wyniki moczu bo juz mialam mysli, ze moze mam jakas infekcje i dlatego tak czesto latam do lazienki + czasami mnie kluje w pecherzu/cewce. A to wszystko córa mi po prostu funduje
|
|
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
Też kupiłam te flanelki w gwiazdki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

chciałabym trochę wygładzić twarz przed weselem i makijażem ślubnym 

No i za dziewczyny w szpitalu zebyscie szybko do domu wrocily

depilatora użyłam raz i więcej nie dałam rady. moja siostra za to tez cała depilatorem się depiluje. już wolę wosk, jak robi ktoś szybko, bo zanim zaboli to już po wszystkim 

jedynie kilka razy miałam założone żele na paznokcie ;-)