Plan już mamy obmyślony - nawiedzone przyszłe żony! PM 2017 cz. 11 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-02, 15:14   #4411
Kredzia_
Zakorzenienie

Dot.: Plan już mamy obmyślony - nawiedzone przyszłe żony! PM 2017 cz. 11

Cytat:
Napisane przez malgosiaw123 Pokaż wiadomość
A jeszcze co do długiego chodzenia i brania ślubu-nieporozumieniem zupełnym jest już dla mnie jak para nie pracuje,ewnetualnie chłopak coś dorywczego,albo studiują,no ale ślub trzeba wziąc,bo już trochę się chodzi. Pomieszkamy rok,dwa u rodziców,oni będą za wszystko płacić,no ale będziemy małżeństwem.

Dla mnie małżeństwo=samodzielność i całkowita finansowa niezależność.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Chyba,że dom od kogoś dostali

To byl budynek gospodarczy, który został rozbudowany mieszkamy za domem rodziców tz ale nie wchodzimy sobie w drogę oni Nam nie przeszkadzają a my Im
Kredzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 15:14   #4412
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwiec2017 Pokaż wiadomość
Ufff,wkoncu udało mi się ogarnąć aplikacje Wizaż w tel Dziewczyny, a mnie ciekawi wasze zdanie odnośnie tego , czy zapraszać na wesele gości wraz z dziećmi...
W zeszłym roku byliśmy na weselu kuzyna TŻ, gdzie nie bylo dzieci...I powiem szczerze że to się sprawdziło. Rodzice swobodniej sie czuli, mogli wypić i nie myśleć o tym ze dzieci trzeba odwieźć czy położyć spać....
Natomiast my mamy problem tego typu, że ja mam dwie siostry. Jedną 19 letnią - będzie na ślubie świadkową, i drugą 9 letnią.... wiadomo, że młodsza będzie baaardzo podniecona i przejęta całą uroczystością także nie wyobrażam sobie żeby jej na ślubie i weselu nie było...
Ale np. siostra TŻ ma dwójkę synów 8 letnich, jego brat ma 4 letnią córkę... mój wujek ma 6 letniego synka i spodziewają się kolejnego potomnego w tym roku... co zrobic?
Dzieci rodzeństwa to moim zdaniem najbliższa rodzina, więc nie wyobrażam sobie nie zaprosić. Tego nenarodzonego malucha pewnie i tak nie wezmą.

U nas w sumie jest moja siostra i czworo kuzynostwa TŻa. Troje z nich to już nie dzieci. Jeden ma 6 lat, a drugi chyba z 10 czy 11. Tego ostatniego moglibyśmy moim zdaniem odpuścić, bo to trudne dziecko jest i szuka poklasku, no ale zobaczymy.
Laura Rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 15:15   #4413
aankaa092
Zakorzenienie

Cytat:
Ufff,wkoncu udało mi się ogarnąć aplikacje Wizaż w tel Dziewczyny, a mnie ciekawi wasze zdanie odnośnie tego , czy zapraszać na wesele gości wraz z dziećmi...
W zeszłym roku byliśmy na weselu kuzyna TŻ, gdzie nie bylo dzieci...I powiem szczerze że to się sprawdziło. Rodzice swobodniej sie czuli, mogli wypić i nie myśleć o tym ze dzieci trzeba odwieźć czy położyć spać....
Natomiast my mamy problem tego typu, że ja mam dwie siostry. Jedną 19 letnią - będzie na ślubie świadkową, i drugą 9 letnią.... wiadomo, że młodsza będzie baaardzo podniecona i przejęta całą uroczystością także nie wyobrażam sobie żeby jej na ślubie i weselu nie było...
Ale np. siostra TŻ ma dwójkę synów 8 letnich, jego brat ma 4 letnią córkę... mój wujek ma 6 letniego synka i spodziewają się kolejnego potomnego w tym roku... co zrobic?
U mnie jest tak, że zapraszam z dziećmi, ale kto z dziećmi przyjdzie ten przyjdzie. Nie każę ich brąz i nie zakazuję. Ale osoby z dziećmi mają u mnie przywilej pokoju, za który ją z TŻ zapłacę.
Ale jeśli chodzi u ciebie to nikt się nie powinien obrazić, że najbliższą rodzina przyjdzie z dziećmi, przecież takie osoby często nie mają komu ich powierzyć.
Moja siostra będzie z 2 letnią wtedy córką, bo jej teściowie (ona zresztą też) mieszkają we Wrocławiu, a ja z TŻ pod Lublinem. Siostra TŻ również z 2 letnia wtedy córką będzie, bo jej teściowie też będą na nasze wesele zaproszeni.

If you can dream it, you can do it!
~Walt Disney
Instagram prywatny

Instagram makijażowy
aankaa092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 15:16   #4414
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
My dzieci zapraszamy i od samego początku nie było wątpliwości. TŻ kocha dzieci,więc nie mogłoby być inaczej
Co do pogrubionego to do mnie argument średnio przemawia,bo jesli rodzice chcieliby się dobrze bawić i tak bez dzieci to przeciez mogą ich nie brać nawet jesli mają z nimi zaproszenie Przeciez to wola rodziców. Zrób tak jak uważasz za najlepsze. Dla Twojej 9-letniej siostry możesz zrobić wyjątek Bo przecież to siostra PM! Dzieci rodzeństwa TŻ to już powiedzmy dalsza rodzina porównując je z Twoją siostrą. No,ale musisz się liczyc tez z tym,że goście mogą poczuć się urażeni jak dostaną bez dzieci. Zresztą sama ich znasz najlepiej to musisz ocenić U mnie na pewno byłoby niepotrzebne gadanie,a chcę uniknąć kłótni. Mama TŻ jest straszliwie rodzinna. Myslę,że brak na weselu jej wnucząt doprowadziłby ją do zawału
malgosiaw123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 15:19   #4415
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
My dzieci zapraszamy i od samego początku nie było wątpliwości. TŻ kocha dzieci,więc nie mogłoby być inaczej
Co do pogrubionego to do mnie argument średnio przemawia,bo jesli rodzice chcieliby się dobrze bawić i tak bez dzieci to przeciez mogą ich nie brać nawet jesli mają z nimi zaproszenie Przeciez to wola rodziców. Zrób tak jak uważasz za najlepsze. Dla Twojej 9-letniej siostry możesz zrobić wyjątek Bo przecież to siostra PM! Dzieci rodzeństwa TŻ to już powiedzmy dalsza rodzina porównując je z Twoją siostrą. No,ale musisz się liczyc tez z tym,że goście mogą poczuć się urażeni jak dostaną bez dzieci. Zresztą sama ich znasz najlepiej to musisz ocenić U mnie na pewno byłoby niepotrzebne gadanie,a chcę uniknąć kłótni. Mama TŻ jest straszliwie rodzinna. Myslę,że brak na weselu jej wnucząt doprowadziłby ją do zawału

Ups, pominęłam jeszcze córkę kuzyna TŻ, która ma 2 latka chyba.
Stary 2016-02-02, 15:19   #4416
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aankaa092 Pokaż wiadomość
U mnie jest tak, że zapraszam z dziećmi, ale kto z dziećmi przyjdzie ten przyjdzie. Nie każę ich brąz i nie zakazuję. Ale osoby z dziećmi mają u mnie przywilej pokoju, za który ją z TŻ zapłacę.
Ale jeśli chodzi u ciebie to nikt się nie powinien obrazić, że najbliższą rodzina przyjdzie z dziećmi, przecież takie osoby często nie mają komu ich powierzyć.
Moja siostra będzie z 2 letnią wtedy córką, bo jej teściowie (ona zresztą też) mieszkają we Wrocławiu, a ja z TŻ pod Lublinem. Siostra TŻ również z 2 letnia wtedy córką będzie, bo jej teściowie też będą na nasze wesele zaproszeni.
Ło Jezu mam nadzieję,że teściowa nie będzie kazała teściowej brata TŻ zaprosić
Stary 2016-02-02, 15:21   #4417
czerwiec2017
Zadomowienie

Hahaha, faktycznie... może lepiej nie tworzyć kłótni z przyszłą teściową
czerwiec2017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 15:22   #4418
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura Rose Pokaż wiadomość
Dzieci rodzeństwa to moim zdaniem najbliższa rodzina, więc nie wyobrażam sobie nie zaprosić. Tego nenarodzonego malucha pewnie i tak nie wezmą.

U nas w sumie jest moja siostra i czworo kuzynostwa TŻa. Troje z nich to już nie dzieci. Jeden ma 6 lat, a drugi chyba z 10 czy 11. Tego ostatniego moglibyśmy moim zdaniem odpuścić, bo to trudne dziecko jest i szuka poklasku, no ale zobaczymy.
U mnie dzieci będzie sporo niestety.. TŻ ma sporą rodzinę to i dzieci dużo. Ale ja też je lubię. Mam tylko nadzieję,że podczas pierwszego tańca będą grzeczne,ale to już świadkowie dopilnują

O matko współczuję,takie rozpuszczone typki najgorsze. Bo dla mnie taki co szuka poklasku to mi si kojarzy z wychuchanym i rozpieszczonym i rozwrzeszczanym dzieckiem co to wszędzie musi być.
Stary 2016-02-02, 15:22   #4419
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Ło Jezu mam nadzieję,że teściowa nie będzie kazała teściowej brata TŻ zaprosić
A znasz ją w ogóle?
Dobrze, że nasze rodzeństwo przed ślubami .
Stary 2016-02-02, 15:24   #4420
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha, faktycznie... może lepiej nie tworzyć kłótni z przyszłą teściową
Już nawet nie chodzi o wymianę zdań,czy spinę z teściową,ale ona na weselu zła, matka dzieci zła, ojciec to by pewnie miał wyrąbane bo on luzak
Ale cała reszta byłaby nabzdyczona. Dziękuję bardzo. A i tak pewnie dzieci by przytargali...
Stary 2016-02-02, 15:26   #4421
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:
A dla mnie to byłaby zabawa w małżeństwo. Serio, dwoje dorosłych ludzi jest mężem i żoną,ale utrzymywani są przez rodziców. Fajnie...
Ja nie miałam takiego problemu,że długie oczekiwanie na małżeństwo wzbudzalo między nami kłótnie,więc może nie rozumiem Twojego punktu widzenia. Ale mój jest taki i inaczej sobie nie wyobrażam.
Faktem jest, ze dwoje bezrobotnych na utrzymaniu rodziców to sałbe wyjście. Może za bardzo zasugerowałam się swoją sytuacją, bo Tż zarabia bardzo dobrze, a ja nie mam pracy. Cały czas szukam i może coś znajdę teraz, a może nie, ale nie wyobrażam sobie czekać np jeszcze 2 lata ze ślubem bo ja nie mam pracy? Jak to mówi moja mama po tylu latach wóz albo przewóz, nie da się przeżyć swojego życia w ten sposób. Pomijam wesele, ono jest dla mnie najmniej ważne, równie dobrze mogłabym iść i wziąć sam ślub bez wielkiej pompy, chodzi mi bardziej o wspólne życie.
Cytat:
Przeoczyłam wcześniej ten post Małgosi. Zgadzam się z tobą. Nie uważam, że lepiej jest jak małżeństwo na utrzymaniu rodziców, niż po ślubie za pieniądze TŻa, szukając cały czas pracy.

Małgosia, z dalszego kontekstu się domyślam, że się wyprowadzacie na swoje po ślubie i o to ci chodziło z tym potencjalnym harowaniem TŻa?

Ale czemu mielibyście się przez to rozstać? Jeśli was stać na ślub albo nie zależy wam na weselu, rozumiem, że możesz być wściekła, bo twoje argumenty są olewane. Jeśli nie, przecież hajsu nie wyczarujecie .
Tak napisałam, jest coś takiego jak związek przechodzony. Przegapia się moment w którym powinno zdecydować się na jakiś krok w przód i potem już nie ma czego zbierać. Hajsu nie wyczarujesz, a wolę klepać biedę z mężem niż czekać 5 czy 10 lat na ustabilizowanie sytuacji, która może się nie zmienić wcale lub bardzo mało.
A no i mieszkanie z rodzicami nie pogorszy im sytuacji, przecież wydatki sa te same, nie będą nagle płacili 1000zł więcej na rachunki tym niemniej będziemy się dokładać do rachunków.
Stary 2016-02-02, 15:26   #4422
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie dzieci będzie sporo niestety.. TŻ ma sporą rodzinę to i dzieci dużo. Ale ja też je lubię. Mam tylko nadzieję,że podczas pierwszego tańca będą grzeczne,ale to już świadkowie dopilnują

O matko współczuję,takie rozpuszczone typki najgorsze. Bo dla mnie taki co szuka poklasku to mi si kojarzy z wychuchanym i rozpieszczonym i rozwrzeszczanym dzieckiem co to wszędzie musi być.
No właśnie ten dzieciak taki jest. A jego matka, jej siostra i ich matka jeszcze się rozczulają, że nadpobludliwy, że to i tamto i opowiadają, że dostał 1 z plastyki. W 4. klasie. Ogólnie odpocząć ani porozmawiać innym nie da, bo musi się wszystko kręcić wokół niego.

O i jeszcze siostra matki tego potworka ma rocznika. Kurczę, dzieci mi przybywa. Jeszcze mój chrześniak .

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość
Faktem jest, ze dwoje bezrobotnych na utrzymaniu rodziców to sałbe wyjście. Może za bardzo zasugerowałam się swoją sytuacją, bo Tż zarabia bardzo dobrze, a ja nie mam pracy. Cały czas szukam i może coś znajdę teraz, a może nie, ale nie wyobrażam sobie czekać np jeszcze 2 lata ze ślubem bo ja nie mam pracy? Jak to mówi moja mama po tylu latach wóz albo przewóz, nie da się przeżyć swojego życia w ten sposób. Pomijam wesele, ono jest dla mnie najmniej ważne, równie dobrze mogłabym iść i wziąć sam ślub bez wielkiej pompy, chodzi mi bardziej o wspólne życie.

Tak napisałam, jest coś takiego jak związek przechodzony. Przegapia się moment w którym powinno zdecydować się na jakiś krok w przód i potem już nie ma czego zbierać. Hajsu nie wyczarujesz, a wolę klepać biedę z mężem niż czekać 5 czy 10 lat na ustabilizowanie sytuacji, która może się nie zmienić wcale lub bardzo mało.
A no i mieszkanie z rodzicami nie pogorszy im sytuacji, przecież wydatki sa te same, nie będą nagle płacili 1000zł więcej na rachunki tym niemniej będziemy się dokładać do rachunków.
Przecież właśnie pogrubione podałam za powód, dla którego rozumiem, że możesz być zła.
Jak już napisałam, nie rozumiałabym, gdybyś marzyła o wielkim drogim weselu, na które zebranie środków zajęłoby wam sporo czasu.
Może pomyślcie jednak o końcówce tego roku?

Edytowane przez Laura Rose
Czas edycji: 2016-02-02 o 15:29
Stary 2016-02-02, 15:27   #4423
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
A znasz ją w ogóle?
Dobrze, że nasze rodzeństwo przed ślubami .
Znam i nie znoszę.
Jak dowiedziała się o zaręczynach to skomentowała,że nareszcie się żenimy. Ale jak się dowiedziała,że nie było oficjalnych zaręczyn to z wielkim oburzeniem co to za lub i planowanie jak zmówin nie było Ma szczęscie,że nie skomentowała tego bezpośrednio do mnie.

TŻ tworzył listę gości przy mnie i mamie. Nie skomentowała nic,tylko mu pomagała,żeby nikogo z najbliższej rodziny nie zapomniał. Teściowej na liscie nie bylo. Mam nadzieje,że to się nie zmieni. Ale wiem, że TŻ by do tego nie dopuścił
Stary 2016-02-02, 15:29   #4424
możdżulek
Zadomowienie

GG do możdżulek

Cytat:
Napisane przez micia00 Pokaż wiadomość
Ja najmlodsza wiec u siebie praktycznie ostatnia jestem
Piona
Cytat:
Napisane przez dorotti66 Pokaż wiadomość
Witam się z pracy

Chce jakos na dniach zamówić buty z Witta
Fajne butki. Nie wiedzialam o tym sklepie.
Cytat:
Napisane przez marakuja25 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny

jak ślubuję we wrześniu, to kiedy te zaproszenia dawać? ja bym już je porozdawała żeby wiedzieć ile osób przyjdzie
Ja mam tak ze chcialabym juz wszystko teraz, zaraz nie moge sie doczekac a to tyyyyle czasu jeszcze..
Cytat:
Napisane przez kaaarii Pokaż wiadomość
Ja mam do kościoła 50-60 metrów i chyba ode mnie pójdziemy piechotą Do sali jakieś 15 km, ale musimy mieć pokoje bo Filip ma rodzinę przyjezdną

Cześć Dziewczyny
Witam się z kawką Ogarnęłam dzisiaj w moich szafach bo już musiałam dopychać tzw "butem" żeby się szafki domykały
Dziewczyny trzymać jutro kciuki bo mój nieśmiały Filip ma dzwonić, żeby nas zapisać na kurs przedmałżeński
Trzymam mocno

Wyspalam sie. Tz gotuje rosolek

Co do mieszkania to my mieszkalismy przez 3 msce u tesciow, jak tz skonczyl technikum i szukal pracy (ja juz pracowalam) a jak tylko znalazl, to wynajelismy mieszkanie. To bylo po 2 latach zwiazku, teraz jestesmy 4 i pol roku razem z czego 2 i pol mieszkamy razem. Nie wyobrazam sobie juz mieszkac osobno. I mamy wspolnego Kota
możdżulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 15:29   #4425
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nivea91 Pokaż wiadomość

W pewnym momencie zorientowałam się,że zagotowałaś się przez swoją sytuację Dlatego mówię,że akurat ja mam takie podejście w mojej sytuacji. Wiem jakie jest Twoje i Twoje rozgoryczenie,ale nie będę tu więcej rozwijać

A co do drugiego to równie dobrze po ślubie może się szybko rozpaść jak i bez ślubu. I nie wiem czy nie byłabym bardziej rozgoryczona jeśli już bym była po slubie i dalej klepała biedę,że nwet na dziecko nie byloby mnie stać. Wtedy byłabym bardziej rozgoryczona.
Stary 2016-02-02, 15:30   #4426
micia00
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam być referentem ds administracji.
A gdzie praca? Ta wawa czy op?
micia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 15:30   #4427
czerwiec2017
Zadomowienie

Macie rację dziewczyny.... ale no właśnie - my podczas pierwszego tańca chcemy mieć ciężki dym... dzieciakom napewno to się spodoba i będą chciały tańczyć z nami a wolalabym tego uniknąć...
Druga sprawa: na poprawiny chcemy zaprosić animatorke dla dzieci, bo pierwotny plan był taki że wesele bez dzieci, a poprawiny z, i dla nich animatorka w ogrodku lub na uboczu namiotu...
Moze dobrym pomysłem byłoby zaproszenie animatorki także na wesele na kilka godzin... dzieciaczki miałyby atrakcje, a rodzice mogliby spokojnie się bawić.
Stary 2016-02-02, 15:33   #4428
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ten dzieciak taki jest. A jego matka, jej siostra i ich matka jeszcze się rozczulają, że nadpobludliwy, że to i tamto i opowiadają, że dostał 1 z plastyki. W 4. klasie. Ogólnie odpocząć ani porozmawiać innym nie da, bo musi się wszystko kręcić wokół niego.

Ależ zdolny chlopak Myslę,ze musiał podrzeć kartkę ze swoim arcydziełem
Stary 2016-02-02, 15:34   #4429
nivea91
Zakorzenienie

Cytat:

O i jeszcze siostra matki tego potworka ma rocznika. Kurczę, dzieci mi przybywa. Jeszcze mój chrześniak .

Przecież właśnie pogrubione podałam za powód, dla którego rozumiem, że możesz być zła.
Jak już napisałam, nie rozumiałabym, gdybyś marzyła o wielkim drogim weselu, na które zebranie środków zajęłoby wam sporo czasu.
Może pomyślcie jednak o końcówce tego roku?
Niestety nie możemy, brat Tżta skomplikował nam plany, ale szkoda rozwijać ten temat
Cytat:
W pewnym momencie zorientowałam się,że zagotowałaś się przez swoją sytuację Dlatego mówię,że akurat ja mam takie podejście w mojej sytuacji. Wiem jakie jest Twoje i Twoje rozgoryczenie,ale nie będę tu więcej rozwijać

A co do drugiego to równie dobrze po ślubie może się szybko rozpaść jak i bez ślubu. I nie wiem czy nie byłabym bardziej rozgoryczona jeśli już bym była po slubie i dalej klepała biedę,że nwet na dziecko nie byloby mnie stać. Wtedy byłabym bardziej rozgoryczona.
Dobra tyle, bo zaczynam roztrząsać coś z czym już się pogodziłam
Dobra jest

Edytowane przez nivea91
Czas edycji: 2016-02-02 o 15:35
nivea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 15:37   #4430
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez micia00 Pokaż wiadomość
A gdzie praca? Ta wawa czy op?
Wawa nie

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Cytat:
Macie rację dziewczyny.... ale no właśnie - my podczas pierwszego tańca chcemy mieć ciężki dym... dzieciakom napewno to się spodoba i będą chciały tańczyć z nami a wolalabym tego uniknąć...
Druga sprawa: na poprawiny chcemy zaprosić animatorke dla dzieci, bo pierwotny plan był taki że wesele bez dzieci, a poprawiny z, i dla nich animatorka w ogrodku lub na uboczu namiotu...
Moze dobrym pomysłem byłoby zaproszenie animatorki także na wesele na kilka godzin... dzieciaczki miałyby atrakcje, a rodzice mogliby spokojnie się bawić.
Wzięłabym animatorkę na pierwszy dzień i na pierwszy taniec,żeby zabrała gdzieś te dzieci i zamknęła na cztery spusty
A tak poważnie to ja się zastanawiam jakie te wszystkie matki głupie... Jakby mój dzieciak tak wyskoczył do Pary Mlodej to od razu za rękę i na dwór jak nie chce ze wszystkimi stać i patrzeć/tanczyć w kółeczku. Przecież to taniec PM,a te mamuśki stoją i przyklaskują,bo jakie to mają odważne dziecko,że chce tanczyć pierwszy taniec i wszyscy będą patrzeć i zachwycać się moim Brajankiem.
Stary 2016-02-02, 15:38   #4431
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Znam i nie znoszę.
Jak dowiedziała się o zaręczynach to skomentowała,że nareszcie się żenimy. Ale jak się dowiedziała,że nie było oficjalnych zaręczyn to z wielkim oburzeniem co to za lub i planowanie jak zmówin nie było Ma szczęscie,że nie skomentowała tego bezpośrednio do mnie.

TŻ tworzył listę gości przy mnie i mamie. Nie skomentowała nic,tylko mu pomagała,żeby nikogo z najbliższej rodziny nie zapomniał. Teściowej na liscie nie bylo. Mam nadzieje,że to się nie zmieni. Ale wiem, że TŻ by do tego nie dopuścił
A one się lubią?
Stary 2016-02-02, 15:42   #4432
czerwiec2017
Zadomowienie

Cytat:
Wawa nie

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Wzięłabym animatorkę na pierwszy dzień i na pierwszy taniec,żeby zabrała gdzieś te dzieci i zamknęła na cztery spusty
A tak poważnie to ja się zastanawiam jakie te wszystkie matki głupie... Jakby mój dzieciak tak wyskoczył do Pary Mlodej to od razu za rękę i na dwór jak nie chce ze wszystkimi stać i patrzeć/tanczyć w kółeczku. Przecież to taniec PM,a te mamuśki stoją i przyklaskują,bo jakie to mają odważne dziecko,że chce tanczyć pierwszy taniec i wszyscy będą patrzeć i zachwycać się moim Brajankiem.
No właśnie... a niestety jestem pewna że u nas połowa dzieci dołączyłaby do nas w trakcie pierwszego tańca i tym sposobem z tańca PM (a dodam że chcemy nauczyć się walca wiedeńskiego) stworzy się wielkie rodzinne hulańsko....
Stary 2016-02-02, 15:44   #4433
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
A one się lubią?
Mama TŻ nie za bardzo ją lubi... Ale wiesz przy okazji jakiś świąt zaprasza ją do siebie. Więc wcale bym się nie zdziwiła gdyby chciała ją zaprosić na wesele,no bo wypada.. Ale ja to powiem od razu TŻ. Niech zapomni. nie zapraszamy nikogo,bo wypada,a ją bedziemy. Tym bardziej po tych mądrościach co wygłaszała.

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
No właśnie... a niestety jestem pewna że u nas połowa dzieci dołączyłaby do nas w trakcie pierwszego tańca i tym sposobem z tańca PM (a dodam że chcemy nauczyć się walca wiedeńskiego) stworzy się wielkie rodzinne hulańsko....
Musicie obgadać to ze świadkami i np rodzicami Jak dzieci będą dochodzić to od razu niech reagują i je zabierają. Jak mamuski zobaczą,że gospodarze nie pozwalają dzieciom na podchodzenie to może same się zorientują,żeby je trzymać przy sobie.
Stary 2016-02-02, 15:48   #4434
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
W sumie to wasz ślub i tyle. No siostry bym na pewno nie olała.
Cytat:
Tego się właśnie spodziewam po tym dzieciaku, którego opisałam, dlatego jestem na nie .
Cytat:
Mama TŻ nie za bardzo ją lubi... Ale wiesz przy okazji jakiś świąt zaprasza ją do siebie. Więc wcale bym się nie zdziwiła gdyby chciała ją zaprosić na wesele,no bo wypada.. Ale ja to powiem od razu TŻ. Niech zapomni. nie zapraszamy nikogo,bo wypada,a ją bedziemy. Tym bardziej po tych mądrościach co wygłaszała.
To jak z moimi dziadkami. Nigdy się nie lubili, ale na różne okazje przychodzili do nas, czasem do siebie na imieniny.
Stary 2016-02-02, 16:02   #4435
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
Co do pogrubionego to do mnie argument średnio przemawia,bo jesli rodzice chcieliby się dobrze bawić i tak bez dzieci to przeciez mogą ich nie brać nawet jesli mają z nimi zaproszenie
Przeciez to wola rodziców. Zrób tak jak uważasz za najlepsze. Dla Twojej 9-letniej siostry możesz zrobić wyjątek Bo przecież to siostra PM! Dzieci rodzeństwa TŻ to już powiedzmy dalsza rodzina porównując je z Twoją siostrą. No,ale musisz się liczyc tez z tym,że goście mogą poczuć się urażeni jak dostaną bez dzieci. Zresztą sama ich znasz najlepiej to musisz ocenić U mnie na pewno byłoby niepotrzebne gadanie,a chcę uniknąć kłótni. Mama TŻ jest straszliwie rodzinna. Myslę,że brak na weselu jej wnucząt doprowadziłby ją do zawału
Zgadzam się U mnie będzie 20 dzieci w różnym wieku i mamy w planach zrobić godzinę -półtora wesela tylko dla nich. Muzyka dla dzieci, jakieś fajne zabawy. I dajemy im takie paczuszki ze słodyczami od państwa młodych
Cytat:
Napisane przez możdżulek Pokaż wiadomość
Piona

Fajne butki. Nie wiedzialam o tym sklepie.

Ja mam tak ze chcialabym juz wszystko teraz, zaraz nie moge sie doczekac a to tyyyyle czasu jeszcze..

Trzymam mocno

Wyspalam sie. Tz gotuje rosolek

Co do mieszkania to my mieszkalismy przez 3 msce u tesciow, jak tz skonczyl technikum i szukal pracy (ja juz pracowalam) a jak tylko znalazl, to wynajelismy mieszkanie. To bylo po 2 latach zwiazku, teraz jestesmy 4 i pol roku razem z czego 2 i pol mieszkamy razem. Nie wyobrazam sobie juz mieszkac osobno. I mamy wspolnego Kota
dzieki
u mnie dzisiaj pomidorowa i mięsko z sosikiem plus ziemniaczki
kaaarii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:07   #4436
malgosiaw123
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się U mnie będzie 20 dzieci w różnym wieku i mamy w planach zrobić godzinę -półtora wesela tylko dla nich. Muzyka dla dzieci, jakieś fajne zabawy. I dajemy im takie paczuszki ze słodyczami od państwa młodych
O nie to my aż tak bardzo chyba dzieci nie uwielbiamy
Stary 2016-02-02, 16:10   #4437
motylek825
Zakorzenienie

Witam po pracy nie wiem co napisac u mnie na pewno bedzie mało dzieci jeszcze sie nie porodzily po rodzinie

"Dziś zasypiamy w białej kołdrze
a kiedyś zakopią nas w jednym grobie"
motylek825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:11   #4438
kaaarii
Zakorzenienie

Cytat:
O nie to my aż tak bardzo chyba dzieci nie uwielbiamy

Wiadomo, że w czasie tych chwili dla dzieci będzie jedzie pociąg, chusteczka, stary niedźwiedź, kaczuchy więc dorośli też się pobawią
kaaarii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:11   #4439
czerwiec2017
Zadomowienie

Oj... my też nie poswiecilibysmy 1,5godz wesela dla dzieci
Chociaz na poprawinach jak najbardziej, atmosfera zupełnie inna niż na weselu
Stary 2016-02-02, 16:14   #4440
Laura Rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motylek825 Pokaż wiadomość
Witam po pracy nie wiem co napisac u mnie na pewno bedzie mało dzieci jeszcze sie nie porodzily po rodzinie
Nie bądź taka pewna, jak widać wyżej, mi przybyło, gdy zaczęłam wypisywać .
Cytat:

Wiadomo, że w czasie tych chwili dla dzieci będzie jedzie pociąg, chusteczka, stary niedźwiedź, kaczuchy więc dorośli też się pobawią
Skoro kochacie dzieci .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości