![]() |
#991 |
BAN stały
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
Miała wiele możliwości żeby temu zapobiec. jak już wpadka to tabletka po, jak za późno to aborcja. jak ktoś nie chce mieć dzieci to w naszych czasach ich mieć nie będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Konto usunięte
|
Ja wczoraj wzielam ostatnia tabletke. Po 8 latach.
Dziwnie, ale ciesze sie, bo zaczely mnie meczyc. Tez uwazam, ze jak ktos nie chce dzieci, to ich mial nie bedzie. Edytowane przez 201611240917 Czas edycji: 2016-01-31 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytalam ja o to, ale powiedziała ze dowiedziała się za późno na tabletkę po. I ze nie wi co o tym myśleć. I że jak się ma swojego faceta od kilkunastu lat, ktory się bardzo cieszy, to jakos tak się inaczej robi niż jakby była sama itp... Może hormony juz działały?
![]() |
#994 |
Konto usunięte
|
Wiele osób się rozmysla jak wpadnie. Chyba na zasadzie, ze jak już 'los zeslal', to niech będzie. Widocznie ich bezdzietnosc byla zbudowana na takich podstawach, ktore na to pozwalają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Zakorzenienie
|
Albo jakies hormony i instynkty ruszają do boju. Ona zawsze nie znosila dzieci, a mówi, zejak zobaczyla pierwszyrazna usg mala kulkę to się prawie poryczala ze wzruszenia
#996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie pisze ze to jakas regula, a tylko ze jest to mozliwosc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Konto usunięte
|
No ja z moim kochanym TZ tez bym nie usunela. Wychowalibysmy i sadze, ze kochali.
Ale swiadoma decyzja, ze teraz staramy sie o potomstwo..no nie widze tego. |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie uczucia do partnera nie są argumentem za prokreacją.
|
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Konto usunięte
|
Nie wiem, może mi się powoli odmienia. Nie mam już tak radykalnego poglądu jak kiedyś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Jak ktoś się chce rozmnożyć, to instynkt go tak zaślepia, ze nie patrzy na nic, tylko zachodzi.
![]() |
#1001 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1002 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Bo jeśli nie, to polecam tamten wątek, tam są doskonałe przykłady tego, jacy to niektórzy jednak są bezbronni.
![]() |
#1003 |
Konto usunięte
|
Znam sytuacje dobrze, dzieci sie 'pojawiaja' rok po roku, ale to mnie za malo, zeby taki wniosek wysunąć. Niektórzy chcą, ale nie mogą sobie pozwolić i nie zachodzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
niecnotliwa dziewica
|
Toteż ja nie mam na myśli, ze zawsze i wszędzie, tylko, że są takie przypadki, które nie patrzą na nic, tylko zachodzą.
Na szczęście nie wszystkie ![]()
I wanna hurt you just to hear you screaming my name Edytowane przez Margot45 Czas edycji: 2016-02-01 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja wiem ze to nie znaczy że takich kobiet o jakich piszesz nie ma, ale ponownie, nie generalizujmy kilku patologicznych przypadków na wszystkie kobiety które nie wykluczają chęci posiadania dzieci ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 |
niecnotliwa dziewica
|
Edytowałam swój wcześniejszy post, żeby nie powtarzać po szesnaście razy, co mam na myśli.
#1007 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I ja się tego trochę boje. Że kiedyś mi coś odwali. Coś mnie zaćmi, a później opamiętam się za późno i zmarnuje sobie życie. Ale to takie czarne scenariusze. ![]() Za to dla mnie nie miałoby znaczenia czy ojcem byłby Tż. Gdybyśmy się w tym ostatecznym momencie poróżnili zdaniami to cóż, przykro mi. Nie miałby wiele do gadania. Może to brutalne, ale tak to widzę.
![]() |
#1008 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja nie żałowałam nigdy swojej decyzji. Wręcz przeciwnie, jak teraz sobie żyję, to czasami myślę, że gdyby mi teraz jakieś dziecko nastoletnie chodziło po domu, to strzeliłabym sobie w łeb.
#1009 |
Zakorzenienie
|
Mój strach przed ciążą utrzymuje się mniej więcej na tym samym poziomie od kilkunastu lat. Z jednej strony zabezpieczenie finansowe powinno go zmniejszać ale z drugiej obecny kurs polityczny... Co jak wprowadzą ultrasonografy na granicach
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 |
Konto usunięte
|
Hej, można dołączyć?
Zbliżam się do 30 - stki, większość osób u mnie w pracy jest po ślubie, więc co roku komuś rodzina się powiększa. Zawsze składam się na wspólnyprezent, nawet lubię słuchać jak znajomi opowiadają o swoich dzieciach - pewnie dlatego, że pracuję z facetami, którzy nie skupiają się na pieluchach i kupie ![]() Co mnie drażni, to gdy jakaś kobieta u mnie w biurze zajdzie w ciążę - wtedy się zaczyna "A kiedy Twoja kolej? Pewnie, niedługo, bo zazwyczaj tak to wygląda" albo "Nie martw się, niedługo Ty będziesz chodzić z brzuszkiem". Na moje, że nie planuję dzieci: "Każda tak mówi, a potem hormony się włączają. Zobaczysz za kilka lat". ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nadal dzieci nie chcę, ale tak jak kilka lat temu nie chciałam kategorycznie, tak teraz nie wydaję mi się bym potrafiła usunać ciążę (gdybym jakimś cudem w nią zaszła). Teraz jest mi wygodnie, a wtedy by się po prostu troche pozmieniało. Nie myślę już jednak w kategoriach, że zmarnuję sobie życie. Są gorsze rzeczy. Dzieci nie planuję i te wszystkie rozważania, to w przypadku "wpadki" :P Dobrze mi tak jak jest, ale też lżej z myślą, że w razie czego nie będzie dramatu. Edytowane przez 201611240917 Czas edycji: 2016-02-02 o 09:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Konto usunięte
|
Ja na studiach bałam się straszliwie, że nzjawyczajniej w świecie zmarnuję sobie życie przez dzieciaka. Prawie 10 lat pózniej nie boję się, ale z kolei zamiast strachu wylazła czysta niechęć do ciąży, porodu i dzieci w ogóle. Dzieciak nie zmarnowałby mi życia, ale ja zmarnowałabym jemu, bo po prostu nie umiałabym go kochać ani zaspokoić żadnych potrzeb emocjonalnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1013 |
Konto usunięte
|
Ja sie w sumie nie bałam na studiach, bo łykałam grzecznie piguły
![]() Za to teraz poszłam w ślady zakonnej ![]() Jak coś, to szukajcie mnie na Mama z klasą haha |
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Wredny kotecek
|
Można sobie skrócić 7dniową przerwę w przyjmowaniu tabletek c'nie? Od wczoraj zachodzę w głowę, czy wzięłam ostatnią tabletkę z blistra a nie mogę go znaleźć (mój mózg nie może sobie przypomnieć momentu, jak ją łykam i wyrzucam pusty blister, ale też nie ma tego nigdzie i nie wiem) :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
Konto usunięte
|
Tak, można skrócić.
Ja raz genialnie wzięłam 2 tabletki jednego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1018 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakiś miesiąc już mam w pracy nową "koleżankę" która jest w wieku mojej babci i sama ma już wnuki. Od kiedy dowiedziała się że mój chłopak to mój chłopak (pracujemy w jednej firmie) prawie codziennie męczy mnie tekstami o dzieciach. Oboje mamy dość długie i zadbane kręcone włosy i to jest jej argument nr 1. Nie mogę zapomnieć przecież że "będziemy mieć takie śliczne dzieciaczki". Mówiłam jej że nie ciągnie mnie do dzieci i mojego faceta też nie ale ona wie lepiej. No bo jak można tak bez dzieci i przecież to będą takie śliczne aniołki z kręconymi włoskami. Dziś rano weszłam do biura ze świeżo umalowanymi kudłami, jej reakcja jak tyko mnie zobaczyła - "jakie ty masz śliczne te włoski, no urocze będziesz miała dzieciaczki". Kiedy zasnę z mokrymi włosami i rano akurat dobrze wyglądają zawsze słyszę to samo. Nie chcę być niemiła ale ile można. I przepraszam, czy mam sobie zrobić dziecko dlatego żeby mogło odziedziczyć po mnie ładne włosy? No kurfa już lecę. P.S. Nie wiem czy nie zapomniałam wspomnieć ale moje dzieci będą miały śliczne włoski. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Konto usunięte
|
Najpiękniejsze włosy jakie widziałam ma corka znajomej, a raczej miała bo będąc w gimnazjum ma raka złośliwego i nie ma ponoć dobrych rokowan :/ to jest coś co mnie przeraza, dziecko cierpi, a Ty sie tylko możesz gapic. To ciezki przypadek, ale wezmy taka zlamana rękę, kosc wystaje, a pogotowia nie ma. I tak stoisz i czekasz, a dziecko wyje. Nie wiem, czy mam nerwy do tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.