![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: milosc przez internet...istnieje???
Zadko wchodziłam na czat i nawiązywałam znajomości, jeśli juz to tylko internetowe, zadnego realu,aż do momentu gdzy poznałam w necie mojegi TŻ! Slub w styczniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Określę Cię słowem mojego kumpla: Fuksiara Zmień sobie nazwę użytkownika ![]()
Szłam ulica osobna... jakby nieoswojona jeszcze ze światem.. idę na pewno dalej niż wszyscy, naznaczona niebytem i tak zagłębiona w sobie jak nie bywają nawet ludzie ze śmiercią u wezgłowia... Spotykasz mnie... zjawę pośrodku tłumu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
pewnie że istnieje
![]() ![]() ![]() wiec nie zadręczaj sie takimi pytaniami My spotklismy sie ze soba po ok 4 miesiacach jak sie poznalismy i nie bylo rozczarowania ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Ja także muszę doładczyć do tego wątku i wypowiedzieć się 'za'
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz jesteśmy już ze sobą 3 rok i jesteśmy bardzo szczęśliwi ![]() Także i Tobie życzę szczęścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że w Twoim przypadku internetowa znajomość okazała sie taką jaką sobie "stworzyłaś" na podstawie pewnych wyobrażeń, zlepka zdań, które ze sobą wymieniliście.
Czy można zakochać sie "via" internet? Coś w tym jest - sama przez chwilę byłam uwikłana w taki związek, z tym, że on miał tez swoje podłoże w realu. Chłopak znał mnie "z widzenia", wymieniliśmy ze sobą kilka maili, przenieśliśmy się na gg i zaczęło się coś na kształt zauroczenia. Ja byłam w nim w jakiś sposób zauroczona również, co także miało miejsce w rzeczywistych kontaktach z nim. Jednak w pewnym momencie zdałam sobie sprawę z tego, że bardziej pociągała mnie ta pewna niepewność i niedostępność - tak - do -końca, niż on-wspaniały - w -rzeczywistości. I skończyło się ![]() Znam parę, która poznała sie przez internet. Dzieliło ich mnóstwo kilometrów. Po dłuższym czasie konwersowania i rozmów telefonicznych spotkali się i ich wyobrażenia o sobie potwierdziły się. Dzisiaj są razem i są szczęśliwi. Znam tez osoby, które bardzo rozczarowały się takimi internetowymi znajomościami. Więc wydaje mi się, że wszystko zależy tez od tego jak szczere są osoby ![]()
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Ja ze swoim TŻ tez poznalismy sie przez pewna stronke internetową
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#67 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Ja osobiście nie wierzę w miłość przez Internet! Ale pewnie dlatego, że sama czegoś takiego nie doświadczyłam!
Natomiast moja koleżanka poznała chłopaka przez Internet, spotkali się po tygodniu i są już parą 3 lata ![]()
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Istnieje!najlepszym przykładem jest moj brat i bratowa są już 2 lata po ślubie a poznali się właśnie przez internet!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Ja myślę, że internet jest dobrą, jak każda inna drogą, do poznania drugiej połówki. Trzeba się liczyć z ryzykiem, że przy pierwszym spotkaniu nastąpi rozczarowanie, jednak przy odrobinie szczęścia można w ten sposób poznać ukochaną osobę. Jednak nie widzę możliwości utrzymywania w ten sposób związku na dłuższą metę. Dalsze etapy związku raczej wymagają już spotkań realnych a nie klikania na gg czy czacie, poza tym spotkania realne są o wiele przyjemniejsze niż suche porozumiewanie się za pomocą komunikatora i literek, takie jest moje zdanie
![]()
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
uważam że jak najbardziej można znaleźć miłość w internecie. ale czy zaczyna się ona w momencie znajomości tylko na poziomie on-line?hmmm... będąc w tej sytuacji wierzy się że tak, ale to może być jednak tylko zauroczenie/fascynacja drugą osobą. Ma się wtedy także skłonność do idealizowania tego kogoś. Jednak rozmawiając z kimś przez dłuższy okres czasu można naprawdę bardzo dobrze poznać człowieka. Szczególnie jeśli mówimy o rozmowach np.przez Skype a nie gg. Słysząc czyjś głos łatwo rozpoznać PRAWDZIWE emocje, co jest awykonalne podczas pisania. Także gdy ktoś jest daleko pozostaje tylko rozmowa i jeszcze raz rozmowa.
przerabiałam taką historię na własnej skórze, wiem co piszę ![]()
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem...
To zależy. Nie krytykuję zawierania znajomości poprzez Internet, bo przecież można wtedy poznać się od 'wewnątrz' [zakładam, że oboje są szczerzy]. Ale tylko zawieranie znajomości, bo... Aby kogoś pokochać trzeba poczuć jego dotyk, jego bliskość, spojrzeć w jego oczy i odszukać w nich szczerość. Przy komputerze mamy tylko literki. Literki, które mogą okazać się pustymi słowami... Dla mnie naiwni są ci, którzy zakochują się w kimś, kogo nigdy w życiu nie widzieli. Wydają mi się tacy... Zdesperowani i pozbawieni 'czegoś' wewnątrz siebie... Załóżmy jednak, że poznajemy tę osobę, w której się niby-zakochujemy za pośrednictwem sympatii czy innej fotki.pl. Póki mieszka się gdzieś blisko - rozumiem to. Ale związek na odległość z kimś, kogo znamy tylko z kilku spotkań i GG, czy innego cudu? Dla mnie niepojęte i nie do przyjęcia...
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak samo jak przez internet, mozna rozczarowac sie na zywo... Ile to watkow bylo o tym, jak facet oklamal dziewczyne...
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
Eh wg mnie, mojego doświadczenia nie kochasz Go, tylko własne wyobrażenie o nim... rozmowy przez internet to nie jest prawdziwe życie, a więc o związek nie ma szans.. Chociaz moja przyjaciółka mieszka w Madrycie i przez neta poznała chłopaka z Kielc, są już długo razem... Ale oni się spotykają, rzadko co prawda, ale jednak..
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sieci niestety pełno niedowartościowanych i dziwnych ludzi którzy przedstawiają innym siebie takiego jakim by chcieli być a prawda bywa szokująca czasami ![]()
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym to chyba trudno zakochać się przez internet, można się zapoznać, owszem
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Ja wlasnie tak sie zakochalam
![]() ![]() Pisalismy ze soba przez 3 lata ![]() ![]() ![]() ![]() na wakacjach sie spotkalismy i jestesmy razem szczesliwi ![]() Dlatego wierze, ze mozna kogos pokochac przez internet jesli zna sie bardzo dobrze z ta osoba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Wiesz ja ci powiem tak poznalam dwie osoby przez internet . Jeden ponad 4 lata temu. Doszlo do spotkania i bylismy narzeczonymi ale wlasnie sie to rozpadlo. Teraz znow przez przypadek ktos sie do mnie odezwal na gadu i tez sie spotkalam i wydaje sie mily. Mysle ze odpwiesz sobie na pytanie jak sie spotkacie
![]()
![]() |
#80 |
Rozeznanie
|
Uważam, że nie można się zakochać przez internet, choć prawdziwe miłości, są naprawdę nieliczne, ale się zdarzają. W takiej znajomości idealizujemy drugą osobę. Ta osoba może wydawać się nam idealna, bo przecież nie ujawnia swoich wad. i nie mam tu na myśli, że robi to celowo, ale co innego szczera rozmowa w realu i obserwacja zachowanie kogoś, poznawanie go w realnej rzeczywistości odkrywanie jego zalet ale także wad, a co innego internetowa znajomość, która nie przekazuje pełnego obrazu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
znalam go przez 5 lat internetowo, teraz od dwoch jestesmy razem, mieszkamy ze soba i jestem najszczesliwsza na swiecie
![]() szczerze mowiac, 7 lat temu inaczej sie poznawalio ludzi na necie,ja sie nie balam spotykac, jechac do kogos na spotkanie, teraz niestety juz tak "odwazna " nie bylabym niestety w kazdym razie ja przez internet poznalam moja milosc nad zycie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() to z moimi trzema jest nic ![]() szczescia zycze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
miłość prze neta nie istnieje ;]. owszem, mozna sie poznac, ustawic i wtedy moze cos z tego wyjsc. w jako taką internetową miłość nie wierzyłam i nie wierze.
wg esy, gg, maile i takie tam 'nowczesne' rzeczy nie przemawiają do mnie... jakies takie hmm...beznamiętne to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
Kochane,prosze was o pomoc.
Od 2 lat utrzymuje kontakt z pewnym mezczyzna,mieszkamy dosc daleko od siebie ale codziennie piszemy ze soba,jak nie gg to sms i czesto wieczorami dzownimy i opowiadamy sobie jak minal dzien... wkoncu postanowolismy sie spotkac ale dopiero w grudniu,na sylwestra.A problem mam taki ze za 2 tyg on ma urodziny,tak jak jak ja jest samotny i chcialabym mu zrobic jakis prezent... i tu pada pytanie \"jaki?\" otoz sama nie wiem i pisze o rade...myslalam zeby wyslac swoje zdjecie w jakiejs ladnej kolorowej rameczce,i jakis list do tego... ale czy to nie takie prymitywne,pospolite?maci e jakies pomysly...prosze o rade i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem dobry pomysl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
dzieki za rade,jakos tak mi lzej na duszy ze popiersz to
![]() ![]() A moze macie jakies inne pomysly na prezent urodzinowy dla 'wirtualnego przyjaciela...?" dzieki,milego dnia zycze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
![]()
Ja poznalam faceta poprzez net, bylam zauroczona, ale tez nie wiedzialam czy to zauroczenie czy cos wiecej. Po paru spotkaniach na ktore w koncu sie zdecydowalam okazalo sie ze klapa- dostrzeglam cechy ktorych poprzez net nie moglam zobaczyc, a ktore mi nie odpowiadaly i rozstalismy sie. Ale... zdarzylo sie jeszcze cos hehe poznalam innego mezczyczne poprzez net z ktorym nie czekalam dlugo na spotkanie w cztery oczy i... i to okazalo sie "tym czyms"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
W sumie zanim ja sie z moim spotkalam to kupilam mu bransoletke
![]() ![]() Nie wysmieje Cie z tym zdjeciem ![]() ![]() No widzisz karolakep ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
dziekuje wam bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:39.