Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :) - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-02, 19:05   #2821
_polly_
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Jakby nasze problemy kończyły się tylko na wyborze papci do szpitala to życie byłoby takie piękne :-P
Nie zapominaj o koszulach! Czy lepsza w misie czy w żyrafy.
A tak btw, widziałam ostatnio w pepco koszule rozpinane na środku i z miejscem brzuszek. TŻ mnie poganiał, więc nawet nie zobaczyłam po ile są. Ale jak będę się jutro dobrze czuła, to zajade, może kupię jedną:P

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość

Polly cudne wszystkie Ci będą zazdrościć!
Stylówa musi być!

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 19:07   #2822
Darkanddark
Zakorzenienie

Polly, nie śmiej się, bo ja mam w żyrafy!!! I guziki serduszka
Dostałam od znajomej za "czekoladę" w moim rozmiarze, wiec jakoś przeżyje. Ale szukam właśnie szlafroka żeby w razie wu zakryć te słodkie obrazki. A Ty jaki masz szlafrok? Dosłali Co go?
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 19:09   #2823
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

hej jestem, zyję. Wczoraj nie miałam internetów mąż mi dziś przywiózł nadal w szpitalu jestem u małej jest podejrzenie iugr <-- nie czytam nawet co to jest nie chcę się stresować... wczoraj jak i dziś miałam usg i na każdym wyszło że mała jest za mala jak na wiek ciąży. Lekarze nie wiedzą dlaczego, bo jest zdrowa ja też nie wiem ...
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 19:10   #2824
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Polly, nie śmiej się, bo ja mam w żyrafy!!! I guziki serduszka
Dostałam od znajomej za "czekoladę" w moim rozmiarze, wiec jakoś przeżyje. Ale szukam właśnie szlafroka żeby w razie wu zakryć te słodkie obrazki. A Ty jaki masz szlafrok? Dosłali Co go?
Uuu, to musisz dobrać jakieś stylowe kapcie do kompletu. też mam.guziczki serduszka, a na klacie duże serducho.
Dosłali. mam taki zwykły, cienki bawełniany z rękawami 3/4 i fioletowa lamówką. za 28zl nie będę wybrzydzac.

Stary 2016-02-02, 19:10   #2825
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Wiecie co? Marzy mi się kupić sobie po ciąży, jak już dojdę ze sobą do ładu, jakąś sexy czerwoną sukienkę
Będziemy chyba mieć wesele pod koniec wakacji także okazja będzie dobra
Stary 2016-02-02, 19:12   #2826
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Dziewczyny, prosze Was o kciuki. Te Wasze maja moc! Nie chce 4 raz isc do szpitala . Boli mnie brzuch. Bardziej kluje. W nocy bylo klucie przy przekrecaniu sie. Rano bylo to klucie praktycznie w kazdej pozycji jakby mi ktos igle wbijal pod zebrami. Teraz, boli po srodku, pomiedzy zebrami. Sa to bole kluje-puszcza. Brzuch przy tym miekki. Nigdy wczesniej mnie tak nie bolalo od brzucha. I to tak jakby przechodzi a za jakis czas nawrot. Bozena nie boli. Nie wiem od czego to moze byc?

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 19:14   #2827
trzydziescidwa
Zakorzenienie

ej, trzebaby zrobić w klubie jakąś rewię mody szpitalnej
Ja sobie w odcieniach niebieskiego wzięłam koszule, jedna granatowa z szarym sercem, druga jasnoniebieska z chabrowym, a trzecia w delikatne kwiatki, do tego granatowy szlafrok tą jasną widziałam u kumpelki i mierzyłam nawet - niby nie powala, ale nie totalny kwas

kiwi, a jakie są rokowania? Coś lekarze mówią co teraz/dalej? trzymaj się kochana!
Stary 2016-02-02, 19:21   #2828
_polly_
Zakorzenienie

Kiwi, nieznajoma

Stary 2016-02-02, 19:21   #2829
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, prosze Was o kciuki. Te Wasze maja moc! Nie chce 4 raz isc do szpitala . Boli mnie brzuch. Bardziej kluje. W nocy bylo klucie przy przekrecaniu sie. Rano bylo to klucie praktycznie w kazdej pozycji jakby mi ktos igle wbijal pod zebrami. Teraz, boli po srodku, pomiedzy zebrami. Sa to bole kluje-puszcza. Brzuch przy tym miekki. Nigdy wczesniej mnie tak nie bolalo od brzucha. I to tak jakby przechodzi a za jakis czas nawrot. Bozena nie boli. Nie wiem od czego to moze byc?
ale to brzuch, w sensie macica, czy nie jesteś pewna? Można właśnie organy napierają na żebra? Mam chyba podobne odczucia, łagodnieją tylko podczas leżenia, najgorzej jak się siedzi...
Stary 2016-02-02, 19:21   #2830
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy!!!
Wczoraj wieczorem po raz pierwszy zauważyłam że mi stopy spuchły całe aż do kostek i tak mam do teraz już leżałam z nogami do góry i dalej nic...
mnie tez zaczynaja stopy puchnac, kostek tych wewnetrznych czasem mi juz nie widac

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
zresztą w ciąży to nie to samo bo nawet na brzuchu się nie położę
dokladnie moj tez jak mnie masuje to leze jak foka na boku i stekam tylko, bo mi nie wygodnie

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Robiła sobie może któraś z was peeling kawitacyjny ??? Jeśli tak to warto? I wiecie może czy można w ciąży bo różne opinie wyczytałam
ja robilam wlasnie przed slubem i polecam wczesniej robilam mikro, ale lepsze efekty po tym peelingu po ciazy chce sie znow wybrac

Cytat:
Napisane przez _Karolina_91 Pokaż wiadomość
Z tym, że nie jest to bardzo inwazyjny zabieg i raczej nie ma spektakularnych efektów
u mnie wlasnie widac bylo po jednym zabiegu duza roznice pewnie zalezy od cery

Cytat:
Ja sobie teraz uświadomiłam ze ja nigdy never nie byłam w szpitalu, szok
No jedynie jak się urodziłam, ale nie pamiętam
ja tak samo bylam raz w wieku 4 lat gdy mialam powiklania po swince, ale to pamietam przez mgle urywki tylko

ide robic mielone na jutro i jutro wizyta u poloznej
Stary 2016-02-02, 19:24   #2831
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Uuu, to musisz dobrać jakieś stylowe kapcie do kompletu. też mam.guziczki serduszka, a na klacie duże serducho.
Dosłali. mam taki zwykły, cienki bawełniany z rękawami 3/4 i fioletowa lamówką. za 28zl nie będę wybrzydzac.
No raczej, przez to pytam o kapcie bo musze do kompletu dobrać
Pokaż ten szlafrok :-P Ja tez chce zwykły cienki.. I nie mam jeszcze koszuli takiej do przed porodu jeszcze, tylko te dwie do karmienia :|

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Lekarze nie wiedzą dlaczego, bo jest zdrowa ja też nie wiem ...
Hej kochana :-* nie Powiedzieli Ci nic więcej? Rzucają jakimiś podejrzeniami bez wyjaśnień? Wrrr
Mam nadzieje, ze to nic poważnego i bobasek okaże się tylko mały i zdrowy jak rybka!!

Cytat:
Wiecie co? Marzy mi się kupić sobie po ciąży, jak już dojdę ze sobą do ładu, jakąś sexy czerwoną sukienkę
No raczej, ja też się widzę w czerwieni :-D ja to sobie kiecke kupie na chrzciny, zrobię pimp my ride a nie zapyziała matka polka!

Cytat:
Nigdy wczesniej mnie tak nie bolalo od brzucha. I to tak jakby przechodzi a za jakis czas nawrot. Bozena nie boli. Nie wiem od czego to moze byc?
Lez kochana i się nie ruszaj!! Mnie też cały dzień kłuje ale tłumacze sobie, że teraz dziecko się intensywnie rozwija, rośnie, macica tez i te wszystkie więzadła się mocno naciągają. Mam nadzieje ze to tylko to...

Cytat:
Ja sobie w odcieniach niebieskiego wzięłam koszule, jedna granatowa z szarym sercem, druga jasnoniebieska z chabrowym, a trzecia w delikatne kwiatki, do tego granatowy szlafrok
Z allegro? Jak tak to pokaż!
Ja mam dość łażenia po sklepach i lumpach i szukania... i szukania...
Stary 2016-02-02, 19:27   #2832
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
No raczej, przez to pytam o kapcie bo musze do kompletu dobrać
Pokaż ten szlafrok :-P Ja tez chce zwykły cienki.. I nie mam jeszcze koszuli takiej do przed porodu jeszcze, tylko te dwie do karmienia :|
Jak mi się uda na telefonie znaleźć link, to zaraz wrzucę.

Stary 2016-02-02, 19:30   #2833
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
ale to brzuch, w sensie macica, czy nie jesteś pewna? Można właśnie organy napierają na żebra? Mam chyba podobne odczucia, łagodnieją tylko podczas leżenia, najgorzej jak się siedzi...
Kilka cm pod mostkiem. Wczesniej bylo to z prawej str, ponizej zeber, a teraz po srodku. Ogolnie od jakiegis czsu ruchy malej sa coraz bardziej bolesne.

+ =
Stary 2016-02-02, 19:31   #2834
monicca1989
Zakorzenienie

Byłam dzisiaj na usg w szpitalu. Nóżki, rączki są cały czas o 2 tyg do tyłu ale rosną równomiernie, więc się nie przejmujemy 2 t różnicy to cały czas norma.
Synek waży 2230g i dopiero teraz zaczęłam się martwić, ze mało przytył bo w przeciągu 5 tygodni tylko 400g. Jakoś na wizycie tego nie policzyłam bo bym od razu pytała lekarza Jeszcze ma tylko niecałe 5 tygodni więc w takim tempie to wiele nie przytyję.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 19:31   #2835
_polly_
Zakorzenienie

Dark, ja taki brałam http://allegro.pl/szlafrok-ciazowy-b...117897157.html

Stary 2016-02-02, 19:31   #2836
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
No raczej, ja też się widzę w czerwieni :-D ja to sobie kiecke kupie na chrzciny, zrobię pimp my ride a nie zapyziała matka polka!

Z allegro? Jak tak to pokaż!
Ja mam dość łażenia po sklepach i lumpach i szukania... i szukania...
ooo dobry plan z chrzcinami!!

tutaj masz szlafrok:
http://allegro.pl/elegancki-szlafrok...695007941.html
Stary 2016-02-02, 19:34   #2837
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
TŻ kupił mi kapcie do szpitala.
Aaa boskie są
Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
hej jestem, zyję. Wczoraj nie miałam internetów mąż mi dziś przywiózł nadal w szpitalu jestem u małej jest podejrzenie iugr <-- nie czytam nawet co to jest nie chcę się stresować... wczoraj jak i dziś miałam usg i na każdym wyszło że mała jest za mala jak na wiek ciąży. Lekarze nie wiedzą dlaczego, bo jest zdrowa ja też nie wiem ...
Kiwi nie martw się, ze mną leżała kobieta w drugiej ciąży i w obu dzieci miały hipotrofię.. Jej mała ważyła 1300 w 32 tyg, podali leki i w 34 ją wypisali z wagą małej 1700 trzeba kontrolować przepływy regularnie, mogą Cię rozwiązać wcześniej ale jeśli mała jest zdrowa to nie martw się tym !

Ja po wizycie Liwka waży 3200! Przepływy w porządku, pobrał mi wymazy także jutro muszę jechać do laboratorium
fasolka dobrze, że jest dobrze i u was
nieznajoma mocne kciuki
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnośnie peelingu
Stary 2016-02-02, 19:37   #2838
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Kilka cm pod mostkiem. Wczesniej bylo to z prawej str, ponizej zeber, a teraz po srodku. Ogolnie od jakiegis czsu ruchy malej sa coraz bardziej bolesne.
takie kłucia to chyba nie są groźne, no już niestety wchodzimy w końcówkę ciąży i takie dolegliwości będą się nasilać..

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na usg w szpitalu. Nóżki, rączki są cały czas o 2 tyg do tyłu ale rosną równomiernie, więc się nie przejmujemy 2 t różnicy to cały czas norma.
Synek waży 2230g i dopiero teraz zaczęłam się martwić, ze mało przytył bo w przeciągu 5 tygodni tylko 400g. Jakoś na wizycie tego nie policzyłam bo bym od razu pytała lekarza Jeszcze ma tylko niecałe 5 tygodni więc w takim tempie to wiele nie przytyję.
Ale lekarz nic nie mówił na ten temat? Zresztą mieści się w normie?
Kiedy masz jakąś następną wizytę, żeby nie żyć w niepokoju?

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

słoneczko wow! to dopiero waga ustaliliście termin cesarki?
Stary 2016-02-02, 19:42   #2839
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
słoneczko wow! to dopiero waga ustaliliście termin cesarki?
Termin będę ustalać w poradni patologii ciąży w Krakowie w czwartek a nie z moimi ginem
Stary 2016-02-02, 19:46   #2840
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Termin będę ustalać w poradni patologii ciąży w Krakowie w czwartek a nie z moimi ginem
a to nie wiedziałam
Stary 2016-02-02, 19:53   #2841
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny wdech wydech bez paniki!

Pierwsze to bledy pomiaru, poza tym czy to wazne ile dziecko wazy czy mierzy skoro narzady sa ok? Rodzimy malego czlowieka, a nie lalke, ktora ma miec idealne tabelkowe wymiary. Caly czas slyszymy, ze dziecko mialo wazyc tyle, a urodzilo sie z inna wagą itp. To calkiem normalne! Moim zdaniem niektorzy lekarze powinni zamknac dzioby i nic nie mowic, a nie siac panikę u pacjentki

A po drugie to normalne, ze nas teraz wszystko boli, kluje, odczuwamy dyskomfort. Pomyslcie tylko co tam u nas w srodku sie dzieje dziwne, zeby nic nie bolało.

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Bo mi do tej pory myślałam że kwota dlatego się nie zgadza bo cis tam z niej biorą. Typu składki czy cos tan. Nie znam się na tym ale każdy przelew jest mniej wiecej o 250 zł mniejszy od tego co pisza w pue. Dramat. Mam dość tej instytucji :-\ spróbuje dzwonić w takim razie...
O kurde to duze roznice ... koniecznie wyjasnij!

Cytat:
No są słodkie. wezmę je do szpitala, nie będę mu przykrości sprawiać.
Ale ze w ogole pomyslal i Ci kupil

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny,

Ja już po wizycie, poczytywałam Was dzisiaj cały dzień z telefonu ale nie miałam czasu odpisać.

U mnie i Oleńki wszystko dobrze. Mała waży już 2670g, urosła .
W ogóle ostatnio popatrzyłam na swoje USG genetyczne i tam termin porodu jest według daty OM na 14.03., według USG na 22.03. więc mogę się witać z małą bliżej początku marca
Szyjka długa, zamknięta więc nic nie powinno się dziać
brawa dla Oleńki i dla szyjki

Cytat:
Nie zapominaj o koszulach! Czy lepsza w misie czy w żyrafy.
A tak btw, widziałam ostatnio w pepco koszule rozpinane na środku i z miejscem brzuszek. TŻ mnie poganiał, więc nawet nie zobaczyłam po ile są. Ale jak będę się jutro dobrze czuła, to zajade, może kupię jedną:P
O widzisz a ja dzisiaj w pepco patrzylam na koszule i same zwykle byly. Daj znac jutro.

Byla kolezanka, mamy fotelik nie kupujemy nowego, piekny nie jest, ale sprawny, pokrowiec wrzuce do pralki i gotowe i powiedziala, ze mam nie kupowac lanoliny bo cos tam zamówili fajnego w pracy 100% lanoliny i mi przyniosą jak urodzę z wyprawką

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Co do kapci to moj kolejny koszmar w domu nie chodzimy w kapciach, odzywczailam sie od nich kompletnie. Pod prysznic kupie zwykle gumowe, a tak do śmigania jakieś najprostsze bo i tak ich w domu nie uzyję.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 19:55   #2842
Darkanddark
Zakorzenienie

Te Szlafroki mnie dobijaja. Jeszcze zobaczyłam na olx sexi podomkę /szlafroczek kappahl i wzdycham ehh jaki piękny :-P
A ja muszę jakiegoś bawełnianego potwora kupić haha
Stary 2016-02-02, 19:57   #2843
sloneczko4477
Zadomowienie

Monia nie zgodzę się z Tobą.. Wiadomo, że dziecko nie rozwija się cały czas książkowo i każde inaczej, jedno za dobrze, drugie gorzej.. Ale jeśli występują konkretne anomalie to to już jest problem który trzeba rozwiązać chociażby lekami a nie zwalać na to, że dziecko nie musi się rozwijać wg schematu i ważne są tylko narządy wewnątrzne.. Ktoś po to robił badania, nazywał chorobę i wymyślał leczenie żeby temu zaradzić a nie olewać..
TAKIE MOJE ZDANIE
Stary 2016-02-02, 20:01   #2844
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ale ze w ogole pomyslal i Ci kupil

O widzisz a ja dzisiaj w pepco patrzylam na koszule i same zwykle byly. Daj znac jutro.

Byla kolezanka, mamy fotelik nie kupujemy nowego, piekny nie jest, ale sprawny, pokrowiec wrzuce do pralki i gotowe i powiedziala, ze mam nie kupowac lanoliny bo cos tam zamówili fajnego w pracy 100% lanoliny i mi przyniosą jak urodzę z wyprawką

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Co do kapci to moj kolejny koszmar w domu nie chodzimy w kapciach, odzywczailam sie od nich kompletnie. Pod prysznic kupie zwykle gumowe, a tak do śmigania jakieś najprostsze bo i tak ich w domu nie uzyję.
Noo, zaskoczył.

Dam znać. Jeśli coś znajdę, bo widziałam tylko jedną i to taką wieeeeelką.

Ja u siebie też rzadko w kapciach chodzę. Teraz na czas remontu wyciągnęłam jakieś stare japonki.

Cytat:
Te Szlafroki mnie dobijaja. Jeszcze zobaczyłam na olx sexi podomkę /szlafroczek kappahl i wzdycham ehh jaki piękny :-P
A ja muszę jakiegoś bawełnianego potwora kupić haha
Nie musisz. Możesz być sexy mama już na porodówce.

Stary 2016-02-02, 20:05   #2845
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ale lekarz nic nie mówił na ten temat? Zresztą mieści się w normie?
Kiedy masz jakąś następną wizytę, żeby nie żyć w niepokoju?
Ledwo mieście się w normie. Lekarz pokazywał mi wykres jest zaraz nad dolną granicą.
Za tydzień 10.02 mam wizytę.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 20:05   #2846
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
takie kłucia to chyba nie są groźne, no już niestety wchodzimy w końcówkę ciąży i takie dolegliwości będą się nasilać..
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
A po drugie to normalne, ze nas teraz wszystko boli, kluje, odczuwamy dyskomfort. Pomyslcie tylko co tam u nas w srodku sie dzieje dziwne, zeby nic nie bolalo
Moze i jestem juz przewrazliwiona przez te moje pobyty w szpitalu i nowe rodzaje bolu.

Polly, Dark, Sloneczko

+ =
Stary 2016-02-02, 20:06   #2847
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
Nie musisz. Możesz być sexy mama już na porodówce.
Nom, w półprześwitującej podomce wykonczonej koronką

Chyba zapytam czy tz kupi mi te kimonko na walentynki plis
Stary 2016-02-02, 20:10   #2848
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:

poka
Stary 2016-02-02, 20:13   #2849
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Monia nie zgodzę się z Tobą.. Wiadomo, że dziecko nie rozwija się cały czas książkowo i każde inaczej, jedno za dobrze, drugie gorzej.. Ale jeśli występują konkretne anomalie to to już jest problem który trzeba rozwiązać chociażby lekami a nie zwalać na to, że dziecko nie musi się rozwijać wg schematu i ważne są tylko narządy wewnątrzne.. Ktoś po to robił badania, nazywał chorobę i wymyślał leczenie żeby temu zaradzić a nie olewać..
TAKIE MOJE ZDANIE
Ale jak dotad u nas na watku tylko lekarze straszą, a jakoś potem się te roznice zacierają, wyrownują i nikt nie ma chorego dziecka. A stresu nie jedna miała po czubek uszu. I po co? Tez bym się mogla stresowac, ze moje dziecko ma za dlugie nogi, ale widac po usg tydzien po tygodniu, ze lekarze się po prostu mylą. Dlatego dziwie sie, ze ginekolodzy tak odwaznie straszą pacjentki.

Moja kolezanke w tamtym roku tez straszyli, ze corka za mała. Boze ile ona lez wylała, ile się obwiniała, szukala przyczyn. Urodzila cos niewiele ponad 2kg. I mala jest zdrowa, po prostu drobna. A lekarze cuda wymyslali.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 20:14   #2850
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:

A jak! na pewno zrobisz szał. będzie idealnie pasowała do żyrafy.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości