Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rodzić :) - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-02, 16:36   #901
esor
Mamusia Luty 2016

Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII  Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Jestem !!!!

Ledwo zyje ale mam swoją kruszynkę

Mia urodziła się o 8:20 z głośnym wrzaskiem

Kluska nas zaskoczyła bo ma aż 3600 i 55 cm

Zdrowiutka jest ma czarna czupryne i niebieskie oczki

Nie umiem tu foto z komórki wstawić to dałam na fb.

A ja zdycham. Normalnie mam Krwotoki chyba. Czuje się jak w basenie. Znieczulenie puscilo a ja dalej jak torba ani ruszyć noga ani dupa

GRATULUJĘ

Mia jest cudna

I gratulacje dla Nursii!!!! Łobuzica siedzi cicho Ciekawe czy sn, czy cc.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość

Przypomniała mi się dziewczyna, która miała cc jak leżałam na patologii z Michałem. Królewna ją nazwałyśmy CC miała opłaconą, bo ona nie będzie się męczyć. No i po cc się zaczęło. Chodzić nie będzie bo to boli, karmić i zajmować dzieckiem nie bo ona jest po operacji. Do łazienki za daleko miała, więc jak jej basenu nie chcieli podać to narobiła pod siebie w łóżku

Masakra... Skutek taki że urodziła 2 tyg przede mną, a wypuścili ją dopiero dzień przede mną.
Masakra

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
ufffff ja ją zrozumiałam, że czop odszedł
Ja tak samo i padłam z zazdrości

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:41   #902
figa84
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII  Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod

Cytat:
a jakiż kolor Ci się trafił ja mam blady róż
Poprosiłam o wściekły róż
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 16:44   #903
Lola2828
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod

Paula teraz już będzie tylko lepiej uwierz pierwsze dwa dni to jak zderzenie z tramwajem ale 3 dzień to już duuuzo lepiej przynajmniej u mnie . buziaki dla was dziewczynki !
Stary 2016-02-02, 16:53   #904
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość

GRATULUJĘ

Mia jest cudna

I gratulacje dla Nursii!!!! Łobuzica siedzi cicho Ciekawe czy sn, czy cc.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Masakra

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Ja tak samo i padłam z zazdrości
Też jestem ciekawa. Przeniosłam ją do rozpakowanych, ale tak dziwnie, bo nie znamy daty (chociaż w domyśle, chyba dzisiaj), ani wagi maleństwa i najważniejsze, czy udało jej się sn. Bo martwiła się o to, że jest wąska.
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 17:24   #905
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII

Cytat:
Jestem !!!!

A ja zdycham. Normalnie mam Krwotoki chyba. Czuje się jak w basenie. Znieczulenie puscilo a ja dalej jak torba ani ruszyć noga ani dupa
początek lutego a tu sie porody ruszyły, zazdroszczę wam dziewczyny, gratulacje Paula
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 17:24   #906
marciar7
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod

Paula szybko sadzaja!!ja dzis juz chodze tz pomogl sie umyc i wogole suoer sie mala zajmuje. Ciagle mi dziekuje :-D
Wgl pielegniarki kaza juz same wszystko robić i boje sje nocy. Moja mala nie chce ssac za bardzo wolalaby chyba na gotowe przyjsc. Babka mnie troche nauczyla ale ja nie mam pokarmu tylko kropelki :-(
Stary 2016-02-02, 17:26   #907
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Bo jak mi odejdzie czop to będzie wydarzenie stulecia 😜
Tobie Agata to za miesiąc odejdzie czop jeszcze sobie poczekasz pewnie z miesiąc
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-02, 17:29   #908
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Tobie Agata to za miesiąc odejdzie czop jeszcze sobie poczekasz pewnie z miesiąc

Dzieki bardzo za takie proroctwa...poprzednio mi w ogóle nie odszedł ani pierwszym ani drugim razem...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 17:40   #909
lamia12344
Rozeznanie

Marcia dobrze będzie

Agata ja trzymam kciuki żeby ruszyło się zaraz po 14

U nas synek chodzi cały podniecony, bo mu się dolna jedynka zaczęła ruszać... A koledzy w przedszkolu już mu powiedzieli, że jak wsadzi zęba pod poduszkę to mu się w pieniążki zamieni Kurczę a dopiero miałam zarwane nocki przez ząbkowanie
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 17:49   #910
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Marcia dobrze będzie

Agata ja trzymam kciuki żeby ruszyło się zaraz po 14

U nas synek chodzi cały podniecony, bo mu się dolna jedynka zaczęła ruszać... A koledzy w przedszkolu już mu powiedzieli, że jak wsadzi zęba pod poduszkę to mu się w pieniążki zamieni Kurczę a dopiero miałam zarwane nocki przez ząbkowanie
Wróżka zebuszka
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 17:54   #911
lamia12344
Rozeznanie

Muszę ustalić jaką taka wróżka obecnie ma stawkę
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-02, 17:55   #912
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem !!!!

Gratulacje !!!
Mia- witamy po tej stronie brzuszka !!!

Cytat:
Paula wielkie gratulacje... Śliczna córcia A takie dolegliwości kilka godzin po cc to chyba norma. Będzie lepiej z każdym dniem Tylko trzeba się szybko rozruszać...

Przypomniała mi się dziewczyna, która miała cc jak leżałam na patologii z Michałem. Królewna ją nazwałyśmy CC miała opłaconą, bo ona nie będzie się męczyć. No i po cc się zaczęło. Chodzić nie będzie bo to boli, karmić i zajmować dzieckiem nie bo ona jest po operacji. Do łazienki za daleko miała, więc jak jej basenu nie chcieli podać to narobiła pod siebie w łóżku

Masakra... Skutek taki że urodziła 2 tyg przede mną, a wypuścili ją dopiero dzień przede mną.
Oja...faktycznie księżniczka

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
Kolacja gotowana kiełbasa a to białe to rzodkiewka no i herbata.
Bleee....w ogóle kolacja o 17 to jest jakieś zabójstwo. U nas obiad jest przed 18

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Paula szybko sadzaja!!ja dzis juz chodze tz pomogl sie umyc i wogole suoer sie mala zajmuje. Ciagle mi dziekuje :-D
Wgl pielegniarki kaza juz same wszystko robić i boje sje nocy. Moja mala nie chce ssac za bardzo wolalaby chyba na gotowe przyjsc. Babka mnie troche nauczyla ale ja nie mam pokarmu tylko kropelki :-(
Dasz radę !!!

nursii- gratulacje !!!

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 18:01   #913
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Paula teraz już będzie tylko lepiej uwierz pierwsze dwa dni to jak zderzenie z tramwajem ale 3 dzień to już duuuzo lepiej przynajmniej u mnie . buziaki dla was dziewczynki !
To ja chyba z tirem się pizlam

Właśnie pierwszy raz nakarmilam ja mlekiem.swoim

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 18:04   #914
zonameza90
Raczkowanie

Moja super kolacja
zonameza90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 18:10   #915
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

Zazdro skad go masz :-(
Stary 2016-02-02, 18:10   #916
Aagaciorek
Zadomowienie

Czesc! My juz z malym w domu Na poczatku mowilam, ze taki grzeczny, a tu jednak pokazuje rozki, hehe, tzn. w nocy dokazuje, dzis w dzien tez byl marudny. Ale jestem dobrej mysli, dopiero sie poznajemy :-D

Dziewczyny, piersi mi nabrzmiewaja, sa gorace, chyba zbliza sie nawal. Jakies rady, zeby ulzyc w cierpieniu?

Widze, ze znalazlo sie kilka chetnych na balonik :-D nie zrazajcie sie jego wielkoscia! Tak jak pisalam, mi dopiero w trzecim dniu udalo sie go poprawnie zaaplikowac a po dwoch tyg doszlam juz do 32cm w obwodzie. Tak wiec da sie systematycznosc jest b wazna!

Gratulacje nowym Mamusiom!

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-02-02, 18:11   #917
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aagaciorek Pokaż wiadomość
Czesc! My juz z malym w domu Na poczatku mowilam, ze taki grzeczny, a tu jednak pokazuje rozki, hehe, tzn. w nocy dokazuje, dzis w dzien tez byl marudny. Ale jestem dobrej mysli, dopiero sie poznajemy :-D

Dziewczyny, piersi mi nabrzmiewaja, sa gorace, chyba zbliza sie nawal. Jakies rady, zeby ulzyc w cierpieniu?

Widze, ze znalazlo sie kilka chetnych na balonik :-D nie zrazajcie sie jego wielkoscia! Tak jak pisalam, mi dopiero w trzecim dniu udalo sie go poprawnie zaaplikowac a po dwoch tyg doszlam juz do 32cm w obwodzie. Tak wiec da sie systematycznosc jest b wazna!

Gratulacje nowym Mamusiom!

Chlodne oklady na cycory lub z lisci kapusty.. Chlodny prysznic.. I karmieie..
Stary 2016-02-02, 18:18   #918
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zonameza90 Pokaż wiadomość

Moja super kolacja
Ja pierdziu...to chyba w trakcie końca?

Ja idę się ogarnąć. Jutro do wróżbity idę . Ciekawe- będzie te USG czy go nie będzie

agacior- Ja jak mantre powtarzam- masować cycuchy i jak najwięcej przystawiać dziecko

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 18:30   #919
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

Ja idę się ogarnąć. Jutro do wróżbity idę . Ciekawe- będzie te USG czy go nie będzie

agacior- Ja jak mantre powtarzam- masować cycuchy i jak najwięcej przystawiać dziecko

To początek właśnie 😋. A najlepsze, że w tym plastikowym pojemniku herbata byla 😁.. Porażka..

Gratuluję mamuśkom, a powiem wam, że miałam ten balonik założony dzisiaj i ni cholery skurczy nie wywołał 😢 juz nie wiem co będą ze mną robić...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-02, 18:30   #920
EndOfRainbow
Raczkowanie

Paula - gratulacje !!
Szkoda, że samopoczucie kiepskie, ale to w końcu operacja jednak. Dojdziesz do siebie nim się obejrzysz, trzymam kciuki

Nursii - również gratuluję i mam nadzieję ze poród w miare był.

Zonameza - ja bym chyba od razu urodziła na widok takiej kolacji, nie tyle z ekscytacji, co ze strachu, że z głodu umrę A tak na serio, to wstydu nie ma nasza służba zdrowia chyba....

U nas spokojnie, dziecię me ma w nosie, że czop odszedł i się nigdzie nie wybiera. TZ znów do pracy na 8, więc będę się modlić żeby nie zacząć rodzić do rana chociaż
EndOfRainbow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 18:31   #921
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
gdzieś mi mignął artykuł jak to pomysłowy tatuś przekonał mamusie do tego rodzaju imienia, nie pamiętam czy o AC Milan chodziło czy nie - czytane od końca to nazwa klubu
CHodziło o Arsenal-Lanesra

Cytat:
A u mnie odwrotnie
Cięcia nic nie czułam i cewnika. Po zebrach mi też skakali

Dla mnie najgorzej jest teraz nie mogę dupy podnieść tak mnie boli

A zaraz mają przyjść mnie sadzac.

Moja panna nie umie cyca złapać bo ja nie posiadam sutkow
Jakieś silikonowe nakładki mi dali. Teraz śpi potem spróbuję z nimi bo mleczko jest

Nursii

Gratuluję !!!!!
też mam płaskie brodawki a więc nakładki to must have

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 18:31   #922
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
To początek właśnie 😋. A najlepsze, że w tym plastikowym pojemniku herbata byla 😁.. Porażka..

Gratuluję mamuśkom, a powiem wam, że miałam ten balonik założony dzisiaj i ni cholery skurczy nie wywołał 😢 juz nie wiem co będą ze mną robić...

A wypadł Ci juz czy się trzyma jeszcze?
Stary 2016-02-02, 18:33   #923
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Też jestem ciekawa. Przeniosłam ją do rozpakowanych, ale tak dziwnie, bo nie znamy daty (chociaż w domyśle, chyba dzisiaj), ani wagi maleństwa i najważniejsze, czy udało jej się sn. Bo martwiła się o to, że jest wąska.
A może przesuń na pierwszej stronie mamuśki rozpakowane przed te w dwupaku

Cytat:

i jak wrażania? ja jestem ciekawa jak to będzie

Cytat:

Moja super kolacja
a ten pojemmink to co??? Wygląa jak pojemink na mocz

Ale jestm zla, zamówiłam na all u jednej babki falbane do łóżeczka, bo we wczesniejszej korespondencji dogadałam się z nią, że uszyje mi z innego matyerialu niz ma na aukcji. Przy okazji wzięłam u niej całą resztę, wklady do pościeli, pościel it. Wydałam ponad 100zł, a ona przysłała mi falbanę taką jak miała we wzorze na aukcji Pisalam do niej, a ta bo ja źle zrozumiałam, że ona czegoś takiego nie ma itd. normalnie głupia ze mnie zrobiła. To skorzystałam z opcji darmowego zwrotu paczkomatem i pisałam, że poproszę w takim razie o wymianę na inną falbanę, ale w ładniejszym wzorze niż ten co mi wysłała. Teraz po tyg. mi odpisała, że ona paczki nie otrzymała Tak a nr śledzenia to sobie z głowy wzięłam Nie wiem jak teraz będzie sie wypierać, że nie ma tej paczki to co mogę zrobić oprócz negatywa? 50zł poszło się bujać pewnie....
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-02, 18:37   #924
zonameza90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
A wypadł Ci juz czy się trzyma jeszcze?

Jak się skurcze nie pisały to powiedzieli żeby trochę wyciągnąć a on mi wypadł całkowicie 😁
Stary 2016-02-02, 18:41   #925
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
CHodziło o Arsenal-Lanesra

też mam płaskie brodawki a więc nakładki to must have
Przymierzałam te nakładki ostatnio, chyba mam niewłasciwy rozmiar, bo sa ogromne
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 18:42   #926
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się skurcze nie pisały to powiedzieli żeby trochę wyciągnąć a on mi wypadł całkowicie 😁

Ja miałam założony jakos kolo 9 rano a gdzies kolo 16 mi wypadł i miałam rozwarcie na 3cm. Skurczów nie wywolal i na drugi dzień rano na porodówke i oxy...
Stary 2016-02-02, 18:44   #927
NanaR
Zadomowienie

A ja po ktg i zapis bardzo ładny czyli dalej żadnych skurczy dali mi scopolan w czopkach i kroplówki glukozę i sól jak wczoraj ogólnie miałam rano dostac ale zapomnieli o mnie no to chyba moje dziecię poprostu nie chce się jeszcze urodzić pewnie jutro do domku i dalej czekać jak na szpilkach. W sobotę termin ale w tym tempie to doczekam z Aga na koniec lutego :P

Dumna mama Dominika
07.02.2016

Edytowane przez NanaR
Czas edycji: 2016-02-02 o 18:45
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 18:46   #928
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NanaR Pokaż wiadomość
A ja po ktg i zapis bardzo ładny czyli dalej żadnych skurczy dali mi scopolan w czopkach i kroplówki glukozę i sól jak wczoraj ogólnie miałam rano dostac ale zapomnieli o mnie no to chyba moje dziecię poprostu nie chce się jeszcze urodzić pewnie jutro do domku i dalej czekać jak na szpilkach. W sobotę termin ale w tym tempie to doczekam z Aga na koniec lutego :P

Nie no bez przesady 😉 ja mam termin ponad 3 tyg po Tobie....
Stary 2016-02-02, 18:49   #929
ja :)
Zakorzenienie

hejo wieczorową porą
pobrykalysmy z Polą dzisiaj znowu na placu zabaw w sumie 2h z niania i 2 ze mną, padła wieczorem w mig.

Widze ze coraz wiecej balonikowych dziewczyn ja uskuteczniam masaze i kawe i licze ze tym razem obedzie sie bez wikeszych szkod jak ostatnio.

Marcia nie przejmuj sie brakiem mleka. Caly czas tu pisze ze to normalne. Masz siare, czyli kropelki jak to nazwalas, wielkosc zolodka Zosi jest jak wielkosc pestki od brzoskwini. Przystawiaj czesto i bedzie gitara. Sama siara jest mega wazna, ona rozkreca prace watroby zolodka i calego ukladu pokarmowego. A pokarm moze nawet w 5 dobie przyjsc jak tez bylo u mnie i wcale to nie znaczy ze nie bedziesz mogla karmic - ja karmilam rok bez absolutnie zadnych problemow.

Takze serio dziewczyny bez spiny jak sie mleko od razu nie pojawia, to jest normalne i naturalne

Kurde, wyspalam sie w dzien nie wiem jak ja teraz zasne.. nie umiem tyle spac.. no nic, ide zrobic jakas kolacje, zjem se w samotnosci bo TZ ma kolacje sluzbowa wiec siedze sama. Nuda

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Przymierzałam te nakładki ostatnio, chyba mam niewłasciwy rozmiar, bo sa ogromne
Tez masz plaskie brodawki? Sprobuj najpierw bez nich popros o pomoc - mi tez sie wydawalo ze mam plaskie a Pola nie miala problemu by sie przyssac i tak mi je wyciagnela ze po dzis dzien sterczą
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 18:56   #930
Aagaciorek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Chlodne oklady na cycory lub z lisci kapusty.. Chlodny prysznic.. I karmieie..
Musze wiec Tza po kapuche wyslac, ale to pewnie dopiero jutro. Dzieki!

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Zonameza, ta kolacja to jakis kiepski zart :-/

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość

A jest jakis konkretny sposob masowania?

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość
Ja tez kupilam takie nakladki na piersi, bo to glownie, aby mi brodawki nie popekaly, rozmiar m i sa wieeeelkie.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości