|
|
#871 | ||||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Cytat:
![]() Cytat:
Eve, no właśnie, co tam u Ciebie? Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam w parku.Fajnie i cieplutko tylko ten wiatr.Rzucałam psu piłkę a dzieć kopał w brzuchu.Atak z dwóch stron Jakoś aż się sama do siebie uśmiechnęłam bo pomyślałam że dzidziuś chce się z pieskiem bawić![]() Dzisiaj bobas tak szaleje że widać z zewnątrz kopniaki♡♥♡ A całą drogę powrotną myślałam co zjem jak wrócę do domu
|
||
|
|
|
#873 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() sliweczka rzeczywiście straszny wrażliwiec z Twojego Igorka. Rozmawiałaś z nim już?
|
|
#874 |
|
Raczkowanie
|
Madzia dobrze że już w domku jesteś
Paulinagm witaj ![]() Sliweczka ale się musiałaś przestraszyć, dobrze że nic się nie stało. dzieciaki to mają pomysły czasami... A ja dzisiaj nieżywa jestem bo źle spałam w nocy a rano byłam badania robić. Odebrałam niedawno wyniki i o ile polepszyła mi się ilość białych krwinek to znowu mam poniżej normy liczbę czerwonych krwinek, hemoglobine i hematokryt... Zobaczę co mi lekarka za tydzień na wizycie powie... Te obniżone parametry to mogą o anemii świadczyć? Coś się z tym robi w ciąży?
|
#875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zjadłam na koniec pracy kanapke z pastą rybną i chyba mi zaszkodziła. Brzuch boli. Od razu położyłam sie i już troszke lepiej. |
||
|
|
|
#876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#877 | |
|
Zakorzenienie
|
Andrut zrobiony
![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Dziewczyny macie tak ze byście co chwile chciały coś zjeść ? Czy tylko ja tak bym jadła i jadła.
|
|
#878 |
|
Konto usunięte
|
Paula pewnie z takimi wynikami masz początki anemii. Mi lekarz już w 12 tc. przepisał Tardyferon Fol zapobiegawczo i odpukać wyniku mam cały czas w porządku.
anuszka oczywiście rozmawiałam z Igorem. On doskonale wie, że to było głupie co zrobił ale wtedy tylko to mu przyszło do głowy w nerwach. W szkole był dzisiaj konkurs kolęd i kilkoro dzieci z Igora klasy też brało udział. Igor powiedział koledze, że Julka z ich klasy brzydko zaśpiewała, ten kolega jej o tym powiedział i ona później powtarzała Igorowi, że jest głupi, że go już nie lubi i co najważniejsze nazwała go gówniarzem... Młody się wkurzył i stwierdził, że idzie do domu. Podejrzewam, że gdyby to był chłopak , a nie dziewczyna odebrałabym telefon ze skargą, że kogoś uderzył. Z dwojga złego wolę to, że wyszedł. |
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() Nadrobilam Was teraz mam chwilę wolnego czasu bo małż kładzie synka spać ![]() w pracy dzisiaj do mnie dzowniła koleżanka z kadr, że ekwiwalent za urlop mogę dostać bo przecież mam nową umowę więc super news, akurat będzie na krzesła do jadalni, rolety i jeszcze na łachy zostanie zachomikowałam trochę tego urlopu a i tak przecież zaraz czeka mnie "urlop" prawie 1,5roku ![]() źle się coś dzisiaj czuję głowa mnie boli, chyba serio przydałoby się odpocząć, piątek mam wolny ale wizyta u endo przełożona na 13.02
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2016-02-02 o 19:32 |
|
|
|
#880 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczorową porą
![]() Odnośnie kp to ja też liczę, że dam radę karmić przynajmniej 6 miesięcy . Tyle założyłam, jak będzie to się okaże . Cytat:
Twój nick kojarzę z któregoś wątku ślubnego Czyżby PM 2015? czy mi się znowu w głowie poprzestawiało? Cytat:
teraz mam wyrzuty sumienia że odpuściłam. Cytat:
Cytat:
|
|
#881 | |
|
Zadomowienie
|
Witaj Paulinagm
gratuluję Syneczka![]() Sliweczka, no cóż,Igor powiedział coś niemilego,dziewczynka odbiła piłeczkę. Zgadzam się,że dobrze,że tak to załatwił i nie doszło do rekoczynow. Ostatnio mam sporo do czynienia z dziećmi i do tej pory nie miałam pojęcia, jak dzieci się potrafia czasem zachować... Cytat:
i czeka na mnie tv paka solonych Laysow Jednak pojechalam autem do pracy i w sumie się cieszę,bo jestem połowę mniej zmęczona niż,gdy jezdze busem. Ech,już nie mogę się doczekać usg polowkowego,a nawet nie mam wyznaczonego terminu |
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
co do kp to ja miałam mega presję przy Mikusiu- karmiłam 8 miesięcy, później ze względu na leki musiałam go odstawić, ale on już w sumie był zbyt zajęty by kp- z butli szybciej leciało
teraz nic nie zakładam, bo znowu wpadnę w jakąś depresję, będzie co ma być bardzo mi zależy żeby z rok chociaż karmić, ale jak wyjdzie zobaczymy tym razem nie będę się biczować....
|
#883 |
|
Rozeznanie
|
Madzia9999 Super, że już w domu
Odpoczywaj teraz po tym szpitalu, bo Cię na pewno wymęczyli ![]() Paulinagm Gratuluję chłopczyka Na niedoczynność tarczycy teraz leczy się mnóstwo osób, ja również. Tak samo z toxo, też mam ujemne. Jak wiesz z czym jest problem, kontrolujesz się, bierzesz leki, to musi być dobrze ![]() Ania 230 Ja tak mam, że ciągle głodna jestem. Z drugiej strony, jak cokolwiek zgłodnieje robi mi się niedobrze, więc w rezultacie jem co godzinę i niestety dużo słodyczy podjadam. Paula_ck To pewnie anemia się zaczyna. Pewnie dostaniesz żelazo i nie zaszkodzi jeść więcej mięsa, warzyw strączkowych, szpinaku, czy pić sok z buraka. Śliweczka Masz wrażliwego synka. Na pewno potrzebuje dużo Twojej uwagi i ważne by z nim dużo rozmawiać. Ze względu na jego wiek to średnio, że wyszedł, ale ogólnie to myślę, że dobrze się zachował. To ważne, że potrafi wyjść by ochłonąć, ma sposób na odreagowanie emocji. Ja już po usg. Maluch miał strasznie niesprzyjającą pozycję: do góry nogami, odwrócony pleckami, a głowa w ogóle w innej płaszczyźnie, dlatego pani doktor potrzebowała aż 40 minut by wszystko sprawdzić, ale się udało i jest w porządku. Mamy film, ale niestety przez tą jego pozycję, my niewiele widzimy. No i został chłopiec
|
|
|
|
#884 |
|
Rozeznanie
|
Cały dzień tu nie zagladalam i ciężko nadrobić was dziewczynki
![]() Madzia super ze juz jesteś w domku. Paulinagm gratuluję synka i witam Ja po wizycie wszystko ok wyniki w normie, usg miałam tydzień temu kolejne dopiero w 32 tygodniu ale mam zamiar na 3d się zapisać może na przyszły tydzień. Kolejna wizyta 1.03 |
|
|
|
#885 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#886 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia, Klara ciesze się ze wszystko ok po wizytach!
Mnie dopadła zgaga w ciąży w synem nie miałam tej " przyjemności" , w ogóle rzadko kiedy miałam zgage ![]() w ogóle w tej ciąży to wszystko co tylko możliwe chyba mnie się czepia od początku
|
|
|
|
#888 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kiara gratuluje udanej wizyty. Niezłego masz akrobatę w brzuchu
|
|
#889 |
|
Zakorzenienie
|
Co do karmienia ja bardzo chciałam karmić piersią. I udało mi się karmić syna 11,5 m- ca. Na szczęście nie mieliśmy z tym żadnych problemów.
Tylko pierwsze dwie doby były ciężkie, bo właśnie przez wklesle sutki Bartek miał problem ze zlapaniem. Ale w drugiej dobie tak sie przyssal na pół nocy, że mi się te sutki "wyciagnely" i nie musiałam stosować żadnych nakładek ani nic. teraz też bardzo chciałabym kp |
|
|
|
#890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może u mnie też się taki cud zdarzy. A to Ci już tak zostały wyciągnięte, że tak spytam?
|
|
|
|
|
#891 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję za podpowiedź odnośnie jedzenia Ostatnio faktycznie tego mięsa mało jadłam, strączkowych też ze względu na wzdęcia, a teraz zobaczymy. Może coś zmienię w diecie.Cytat:
|
|
#892 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie z kp też na początku był problem. Mała nie chciała złapać piersi, miałam do krwi pogryzione brodawki, parę razy zapalenie piersi... ale zawsze myślałam sobie, że jak nie dam rady to przecież mogę przejść na mm i ta myśl powodowała jakiś luz u mnie i udało nam się karmić do 16 miesiąca życia Zuzi. Pewnie karmiłabym ją dłużej, ale młoda sama powiedziała dość. Ulewała praktycznie po każdym "cycusiu", takie chlustanie mlekiem też nam się zdarzało
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
ja własnie zjadlam na kolacje lody z owocami, ah ta dieta ciezarnej :-D
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam dziś do pracy lody i nie zjadłam bo kolega pyszne ciasto przyniósł
|
|
|
|
#895 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jej dużo z Was ma bardzo przykre doświadczenia z kp. U nas było trudno właściwie tylko ze względu na to, że za bardzo brałam sobie do serca uwagi wszystkich wokół Ciotek Dobra Rada. A każda położna, teściowa, moja mama, babka z poradni laktacyjnej mówiła co innego i każdy twierdził, że źle przystawiam. W końcu zaczęłam robić po swojemu i synek pojął, że ma być tak jak matka mówi albo nici z karmnika i przestał kombinować przy karmieniu. A po miesiącu jak się wszystko unormowało, to była sama radość i dlatego karmiłam tak długo Także, dziewczyny, które mają zamiar 1 raz podejść do KP- bądźcie dobrej myśli i zaufajcie swojej intuicji ![]() Wróciłam z Rzeszowa bez pomalowania rowu Zwiedziłam przy okazji wizyty w poradni oddział noworodkowy i zapytałam się czy coś się zmieniło w kwestii rzeczy dla dziecka, podkładów etc. i bardzo mile się zaskoczyłam -szpital wyremontował cały oddział i jest pięknie Aż mi się humor poprawił (warunki poprzednio były takie PRL).
|
|
|
|
|
#896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też rodziłam w szpitalu, który wyglądał jak za czasów PRL, ale to był mus ze względu na ewentualną operację Zuzi po porodzie. Teraz zamierzam rodzić w innym Ja też kp wspominam baaaaardzo dobrze
|
|
#897 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
Lody górą!
![]() Ja też na deser algidy 3 kolorowe z pudełka a teraz kaktus![]() A później wszystkie kichają i prychają:P Dziewczyny gratki pozytywnych wizyt
|
|
|
|
#899 |
|
Rozeznanie
|
Madzia super ze juz w domu. Odpoczywaj
![]() Ja po wizycie, pani od usg zrobila szybki przeglad i powiedziala ze ok z dzidzia i mna. Teraz w nastepny czwartek kolejna wizyta, moze sie czegos wiecej dowiem. 21 tc ja nadal ruchow nie czuje :/ dzidzia ma 15,3 cm. Nie mam cos dzis humoru i strasznie zmeczona jestem. Pozdrawiam
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
Kiara, Kasia, Justynan, serdecznie gratuluje wizyt !
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Moj maluch od wczoraj mega spokojny, serio, jeszcze troche i na ip bym jechała, bo ruchy czulam juz regularnie. No ale zjadłam kolacje i kilka razy pokopal, teraz znów cisza. No nie wiem, jakies spokojniejsze dni moze ma... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

Ale pamiętam, jak kiedyś pisałaś, że on taki wrażliwiec... Swoją drogą, to jak to się stało, że wyszedł ze szkoły ot tak? W mojej szkole drzwi wyjściowe są zamknięte, woźne otwierają tylko w czasie przerwy jak ktoś wychodzi
Chyba że wtopił się w tłum 

Zostało mi spaghetti z wczoraj, ale jakoś tak mi się tych knedli zachciało
W ogóle... miałam się jakoś tak zdrowiej odżywiać, ale coś mi nie idzie 

a i tak przecież zaraz czeka mnie "urlop" prawie 1,5roku
i czeka na mnie tv paka solonych Laysow

w ciąży w synem nie miałam tej " przyjemności" , w ogóle rzadko kiedy miałam zgage