Sierpnióweczki 2016! - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-02, 17:48   #4381
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Cytat:
Napisane przez malenstwo0908 Pokaż wiadomość
A teraz zeby juz nie smutac i niepotrzebnie nie dolowac powiem Wam ze juz od paru dni czuje pekajace babelki .W pierwszej ciazy byly one zapowiedzia ruchow a poczulam je w 16tyg.Lekarz smial sie ze tylko sobie wkrecam jednak zdziwil sie jak w 18 na usg mala zaczela kopac w aparat .A Wy czujecie cos?
jak to?juuuuż???? aaaa ja też chcę.. który masz tc?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 17:48   #4382
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
A Wy czujecie cos?
12+4 i szczypanie w podbrzuszu, jakby mnie ktoś szczypał od środka lub wbijał igły. Nowe odczucie dla mnie. Oczywiście juz mi przeszło przez myśl, ze może to jakieś zatory itp.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 18:03   #4383
kamelajda
Przyczajenie

A teraz zeby juz nie smutac i niepotrzebnie nie dolowac powiem Wam ze juz od paru dni czuje pekajace babelki .W pierwszej ciazy byly one zapowiedzia ruchow a poczulam je w 16tyg.Lekarz smial sie ze tylko sobie wkrecam jednak zdziwil sie jak w 18 na usg mala zaczela kopac w aparat .A Wy czujecie cos?[/QUOTE]

Naprawdę tak wcześnie można już coś czuć? Super Ja jedyne co stale czuje to burczenie w brzuchu,taki termin jak pełny żołądek przestał dla mnie istnieć
kamelajda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 18:04   #4384
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamelajda Pokaż wiadomość
Witam wszystkie kobitki.
Znalazłam Was dzisiaj i stwierdziłam,że fajnie będzie dołączyć,poradzić się czy po prostu wyżalić czasami. Przede wszystkim,każdej z Was gratuluję bardzoooo. My staraliśmy się kilka lat,raz się tylko udało 2 lata temu,ale niestety w 7 tyg poroniłam. No i w końcu się udało,to 11 tydzień,pełnia szczęścia i tyle samo obaw. Czekam na usg jak na zbawienie i trzęsę gaciami,dobrze,że pracuje normalnie to jakoś ten czas leci.
Cześć

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 18:06   #4385
Talantea
Zakorzenienie

kamelajda

Witaj

Mam dzisiaj dzien zamulania. Nic mi sie nie chce. Cos mnie glowa zaczyna boleć.

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 18:21   #4386
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

[/COLOR]
nie możesz wziąć wolnego jutro? zajedziesz się kobieto
niestety nie bardzo
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 18:26   #4387
Aniol1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Tak zrobię, kupiłam kolejne pojemniki i jutro zrobię prywatnie jeszcze raz. W pt mam USG genetyczne, to pokażę od razu wyniki lekarzowi. Niemniej jednak niepokoi mnie to trochę

TinkerrBell Trzymam kciuki za badania

Witaj

Masz kogoś, kto Ci może pomóc? Za kilka miesięcy nie będziesz w stanie sama wszystkiemu podołać

Powiedziałam dziś wszystkim w biurze Było mega zaskoczenie i dużo gratulacji Jeszcze tylko muszę ustalić z managerką (która wie od ubiegłej środy) jakiś plan na dalsze miesiące
Jak poprosze moja mamę to pewnie mi pomorze(babcia jest byłą teściową mamy), ogolnie to moj partner tez bardzo pomocny i gdyby była taka potrzeba to babcie by wykąpał chociaż ciężko to widze bo to bardzo krępujące dla babci. Myśle, że bam sobie rade tylko bede musiała dzielić pracę na etapy . W jeden dzień ja wykąpie w następny zrobie reszte przy niej a sprzatanie w jej pokoju , zmiana pościeli itd. zostawie mojemu menowi.
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 18:31   #4388
warszawianka109
Raczkowanie

Cytat:
super, że krwiaka nie ma, maluch zdrowy no i vrawo dla fajnej p.doktor..śliczna fotka

hej..
na kiedy masz termin porodu? jak sampoczucie?

BeataAmelka - jak u Ciebie sytuacja?

dzięki nie sądziłam, że krwiak może wchłonąć się tak szybko, więc mega mi ulżyło

kamelajda witamy
warszawianka109 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 18:40   #4389
Aniol1985
Zadomowienie

Witam nową Koleżankę , życzę ciąży bez komplikacji, szczęśliwego rozwiazania i zdrowego bobo ;D
Aniol1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 19:03   #4390
kasia_ruda
Zakorzenienie

Zaraziłam się od synka jutro wizyta u gina, ale chyba odwołam, nie chcę narażać innych ciężarnych w poczekalni, z ciążą nic niepokojącego się nie dzieje, więc mogę poczekać jeszcze z tydzień.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 19:28   #4391
Juu_
Raczkowanie

Cytat:
Termin na 27 sierpnia. A z samopoczuciem to różnie zależy od dnia,czasami,aż mnie energia rozpiera a czasami z łóżka nie wstaje cały dzień i zaczynam od wiszenia głową w sedesie. Ale tyle się naczekałam na tą ciążę,że nie narzekam,zniosę wszystko co trzeba byle wszystko było dobrze
Witaj! Też mam termin na 27.08 ale według OM, za tyg na usg zobaczymy czy nadal się pokrywa

Cytat:
A teraz zeby juz nie smutac i niepotrzebnie nie dolowac powiem Wam ze juz od paru dni czuje pekajace babelki .W pierwszej ciazy byly one zapowiedzia ruchow a poczulam je w 16tyg.Lekarz smial sie ze tylko sobie wkrecam jednak zdziwil sie jak w 18 na usg mala zaczela kopac w aparat .A Wy czujecie cos?
Hmmm ja ciągle czuje bąbelki ale ja mam koszmarne gazy, dzisiaj to już wogóle się rozkładam, byłam na basenie i się zastanawiałam czy ktoś widzi jakie jacuzzi koło siebie robię Hahaha więc to chyba nie Kropek tylko niestety ja sama ale u mnie dopiero 11+0 więc za wcześnie by coś czuć
Juu_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-02, 19:50   #4392
Talantea
Zakorzenienie

Ja narazie sie nie nakreacam, ze cokolwiek czuje. Czasem mnie cos tam zakuje albo wlasnie uczucie pekajacego balonika. Jak trzymam reke na brzuchu to nic nie wyczuwam wiec uwazam, ze to jednak za wczesnie. Maluch nie jest taki silny jeszcze
Zwalam wine tez na moja warstwę tluszczowa. Jestem pewna, ze szczuplejsze mamy bedą odczuwały szybciej.

Dzisiaj na doplerze uslyszalam piekne wyrazne serducho, az sie wzruszylam, ze tak glosno. Wczesniej to było bardziej slychac jak z oddali.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-02-02 o 19:52
Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 20:01   #4393
alterego17
Przyczajenie

Dziewczyny na innym wątku wypatrzyłam, że od hippa i beblionu można dostać paczki takie startowe. Zapisałam się i zobaczymy co mi podeślą
alterego17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 20:13   #4394
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alterego17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny na innym wątku wypatrzyłam, że od hippa i beblionu można dostać paczki takie startowe. Zapisałam się i zobaczymy co mi podeślą

Dostaje się, ale to przy określonym wieku dziecka. Hipp wysyła chyba po 4 i 6 miesiącu. Chyba teraz jeszcze nic nie dostaniesz.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 21:12   #4395
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:

Ja dzisiaj po obiadku czułam bulgotanie po lewej stronie podbrzusza i mówię do partnera "wow zobacz jak mi bulgocze brzuch" przyłożył rękę i mówi "to dziecko?" i uśmiechnął się tak pięknie że aż z żalem odpowiedziałam mu że to tylko moje jelita ale poczytałam później troszkę, że niektóre mamy naprawdę szybko zaczynają czuć swoje maluszki u nas 12t1d.

Cytat:
Witam wszystkie kobitki.
Znalazłam Was dzisiaj i stwierdziłam,że fajnie będzie dołączyć,poradzić się czy po prostu wyżalić czasami. Przede wszystkim,każdej z Was gratuluję bardzoooo. My staraliśmy się kilka lat,raz się tylko udało 2 lata temu,ale niestety w 7 tyg poroniłam. No i w końcu się udało,to 11 tydzień,pełnia szczęścia i tyle samo obaw. Czekam na usg jak na zbawienie i trzęsę gaciami,dobrze,że pracuje normalnie to jakoś ten czas leci.
Witam kolejną mamę

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Witaj bedzie dobrze!
Ja siedzę w pracy do 20 tak mnie dzisiaj głowa boli ze szok nie moge wytrzymać

Gratuluje wszystkim udanych wizyt i zdrowych dziesiątek ja niezmiennie odliczam dni do swojej wizyty zastanawiam sie tylko... Wg OM w czwartek bedzie 12 tydzien a wg USG 10 czy jest możliwa taka duża rozpiętość miedzy terminami? Na usg genetyczne ide 10.02 i wg OM ma byc to 13 tydz a wg usg ledwo 11 i nie wiem czy zrobi mi te badania
Wiesz co ja rejestrując się byłam proszona o podanie dnia ostatniej miesiączki i pani w rejestracji sama obliczała kiedy najlepiej zrobić badanie, może zadzwoń jeszcze i podpytaj
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-02, 21:17   #4396
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Szukając wątku dla przyszlych mam trafiłam nA watek o terminacji. Dramat. Poczytałam trochę, początkowo nieświadoma o co chodzi. Czasami dziewczyny wpisują tak długie listy wad dzieci... tam potkałam sie z zespołem Patau i Edwardsa. Nie życzę nikomu takich decyzji.
I choć wydawało mi się przed ciążą, ze w razie poważnych wad płodu, po historii z (C)HaZanem, że zdecydowałabym się przerwać ciążę tak od kiedy BObo jest Pod moim sercem to nic nie jest takie proste. Modlę się, żeby było zdrowe. Jedyne co teraz mogę dla Niego zrobić. Czekam na USG i cały czas sobie powtarzam, że Bobo jest zdrowe, ze jest ok, ze przecież musi być dobrze. Ale gdzieś z tyłu głowy krążą ni hisorie z tamtego wątku. Czasami żałuję, że tam zajrzałam.
ja też poczytałam tego trochę
poza tym, wszędzie w telewizji i w internetach jest tego pełno, przez to ludzie świrują....
nie wiem co gorsze
znać najgorszą prawdę, czy żyć w kompletnej niewiedzy

Cytat:
Co do wagi ja przytylam dopiero 3kg,ale po mnie szybko widac brzusio.Wlasnie probuje dodac fotke,mam nadzieje ze sie udalo,jest z 13tyg.
ooo jaki bebenek!
pięknie rośniecie
isuper, że wszystko ok!

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Chyba nie wiesz o czym piszesz. Wadą genetyczna to nie tylko zespół downa...
To jest wiele chorób, które skazuje dziecko na cierpienie po urodzeniu. Często na śmierć zaraz po np bezmozgowie - wygoogluj sobie.
owszem wiem co piszę
nie napisałam tylko o tej chorobie

tak to już jest
napisz człowieku co myślisz, to Cię ludzie zjadą
no cóż, nie można być szczerym na tym świecie

brzuch mnie dzisiaj boli, tak jak na okres
DZIEWCZYNY KTÓRA Z WAS MA ŁOŻYSKO PRZODUJĄCE ?
Stary 2016-02-02, 21:22   #4397
superhuman
Zadomowienie

Witam sie wieczornie... Otóż dopiero co skończyłam sprzątać mieszkanie postanowiłam iść za ciosem bo nie pamietam juz kiedy tak mi sie cos chciało. A zwłaszcza sprzątać! I to po powrocie o 20 z pracy!! Niesłychane ale fajnie wrocic do żywych. Czuje sie bardzo dobrze zycze Wam spokojnej nocy bez żadnych komplikacji
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-02, 21:39   #4398
shybuya
Rozeznanie

GG do shybuya

Kamelajda, witaj

Ja też czuję przelewanie, ale całe życie je czuję - wzdęcia i inne rewelacje jelitowe Podobna jest pewnie przyczyna różnej wielkości mojego brzucha w zależności od pory dnia. Teraz np. oceniam go na 6 mc Tak się najadłam.

Jutro chyba zrobię faworki kurczę, tylko nie mam przepisu, wg którego robiłam w zeszłym roku, a szkoda, bo był dobry :/
Stary 2016-02-02, 21:51   #4399
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez warszawianka109 Pokaż wiadomość

Słuchajcie jak mnie dziś pozytywnie zaskoczono na USG na NFZ
nie wiem czy mówiłam, ale prowadzę ciąże u dwóch lekarzy - ten na NFZ dał mi dwa tyg temu skierowanie na kontrolne USG, więc sądziłam, że sprawdzą jak tam krwiak, ile cm ma maluszek i niewiele więcej, a tymczasem zrobiono mi dziś USG genetyczne i sprawdzono wszystko

generalnie to po krwiaku nie ma śladu, maluch ma 6,4cm, wszystkie pomiary wyszły prawidłowe, a samo USG trwało dość długo, bo moje dziecię tak się wierciło i skakało, że był problem ze zrobieniem tych bardziej szczegółowych pomiarów (głównie serduszko i przezierność karkowa)

miałam iść w czwartek prywatnie na to USG prenatalne, ale ustaliłam ze swoim lekarzem prywatnym, że te zdjęcia co dziś zrobili na razie są wystarczające, a zamiast tego przyjdę za dwa tyg na kolejne USG - może uda się podejrzeć płeć

oprócz zdjęć z pomiarami itd dostałam dwie fotki 'do albumu' jak to powiedziała Pani doktor - załączam
gratulacje udanej wizyty

Cytat:
Termin na 27 sierpnia. A z samopoczuciem to różnie zależy od dnia,czasami,aż mnie energia rozpiera a czasami z łóżka nie wstaje cały dzień i zaczynam od wiszenia głową w sedesie. Ale tyle się naczekałam na tą ciążę,że nie narzekam,zniosę wszystko co trzeba byle wszystko było dobrze
witaj
Cytat:

Też mi się wydaje, że od mniej więcej 10 dni czuje dzidziusia . Nie potrafie określić czy to bąbelki, na pewno to nie etap gdzie dotykasz ręką i czujesz kopniaki ale jak czasem leżę i wsłuchuję się w siebie, musi być w tedy cisza czuję, że coś się wierci. Chyba przez 3 dni ostatnie nic nie czułam ale też nie miałam czasu tak poleżeć.
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Zaraziłam się od synka jutro wizyta u gina, ale chyba odwołam, nie chcę narażać innych ciężarnych w poczekalni, z ciążą nic niepokojącego się nie dzieje, więc mogę poczekać jeszcze z tydzień.

zdrówka dla Was
synuś już lepiej się czuje?

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Ja narazie sie nie nakreacam, ze cokolwiek czuje. Czasem mnie cos tam zakuje albo wlasnie uczucie pekajacego balonika. Jak trzymam reke na brzuchu to nic nie wyczuwam wiec uwazam, ze to jednak za wczesnie. Maluch nie jest taki silny jeszcze
Zwalam wine tez na moja warstwę tluszczowa. Jestem pewna, ze szczuplejsze mamy bedą odczuwały szybciej.

Dzisiaj na doplerze uslyszalam piekne wyrazne serducho, az sie wzruszylam, ze tak glosno. Wczesniej to było bardziej slychac jak z oddali.
ręką na razie nic nie wyczujesz. Teraz przyjdą takie tygodnie gdzie nóżki się będą wydłużać i dziecko będzie przybierać znacznie szybciej
mój brzuch z dziś to są te spodnie z h&m

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 05:52   #4400
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie wiem jakie mam.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 07:04   #4401
Piernik Torunski
Zakorzenienie

witam się środowo

Cytat:

zdrówka życzę.. bardzo boję jakiś infekcji w ciązy..brr..

Cytat:
Napisane przez Juu_ Pokaż wiadomość
Witaj! Też mam termin na 27.08 ale według OM, za tyg na usg zobaczymy czy nadal się pokrywa

Hmmm ja ciągle czuje bąbelki ale ja mam koszmarne gazy, dzisiaj to już wogóle się rozkładam, byłam na basenie i się zastanawiałam czy ktoś widzi jakie jacuzzi koło siebie robię Hahaha więc to chyba nie Kropek tylko niestety ja sama ale u mnie dopiero 11+0 więc za wcześnie by coś czuć
buahhaha dobree.. może Cię zatrudnią na basenie do natleniania wody..
Cytat:
tak to już jest
napisz człowieku co myślisz, to Cię ludzie zjadą
no cóż, nie można być szczerym na tym świecie

kochana nie "ludzie Cię zjadą" tylko każda też, tak samo jak Ty , napisała swoje zdanie w temacie..
ja nie wiem jakie mam łożysko
Cytat:
Witam sie wieczornie... Otóż dopiero co skończyłam sprzątać mieszkanie postanowiłam iść za ciosem bo nie pamietam juz kiedy tak mi sie cos chciało. A zwłaszcza sprzątać! I to po powrocie o 20 z pracy!! Niesłychane ale fajnie wrocic do żywych. Czuje sie bardzo dobrze zycze Wam spokojnej nocy bez żadnych komplikacji

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
śliczny brzusio
Stary 2016-02-03, 07:53   #4402
TinkerrBell
Zadomowienie

14t0d drugi trymestr! Yupi

Wczoraj byłam na basenie, ale mi się dobrze zasypialo, nawet się wyspalm. No i fajnie było się trochę poruszać

Ja dziś jeszcze korzystam z wolnego, wyślę młoda do szkoły to robię wychodne na śniadanie że znajomymi
Stary 2016-02-03, 08:09   #4403
tija93
Zakorzenienie

Hej

Dostałam już od TŻta prezent urodzinowy. Książkę "Ginekolodzy", w opisie " Zanim ginekologia stała się, tym czym jest dziś, trwał horror". Zapowiada się ciekawie Ale najpierw jedną książkę skończę czytać, bo nie lubię dwóch naraz czytać.

Cytat:
Witam wszystkie kobitki.
hej

Cytat:
Gratuluje wszystkim udanych wizyt i zdrowych dziesiątek ja niezmiennie odliczam dni do swojej wizyty zastanawiam sie tylko... Wg OM w czwartek bedzie 12 tydzien a wg USG 10 czy jest możliwa taka duża rozpiętość miedzy terminami? Na usg genetyczne ide 10.02 i wg OM ma byc to 13 tydz a wg usg ledwo 11 i nie wiem czy zrobi mi te badania
Też mnie wczoraj głowa bolała Jak najbardziej może być taka rozpiętość Po prostu miałaś później owulacje. Przy tak dużej rozpiętości lekarze sugerują się usg. Może o tydzień przełóż badanie? Coby dwa razy nie jeździć.

Cytat:
Ale super! Ja nie czuję

Cytat:
Powiedziałam dziś wszystkim w biurze Było mega zaskoczenie i dużo gratulacji Jeszcze tylko muszę ustalić z managerką (która wie od ubiegłej środy) jakiś plan na dalsze miesiące
za wizytę! Super, że w pracy dobrze zareagowali

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
niestety nie bardzo
Biedaku Spróbuj chociaż w pracy trochę się oszczędzać

Cytat:
dzięki nie sądziłam, że krwiak może wchłonąć się tak szybko, więc mega mi ulżyło

kamelajda witamy
Mój się w dwa tygodnie wchłonął, ale fakt faktem był niewielki

Cytat:

Dobry pomysł Kuruj się

Cytat:
Zapisałam się do jednego i drugiego Z hippa przyszła książeczka, bony i mała paczka chusteczek nawilżanych.

Cytat:
Łożysko przodujące diagnozuje się po 20 tygodniu ciąży

Cytat:
gratulacje udanej wizyty

witaj

Też mi się wydaje, że od mniej więcej 10 dni czuje dzidziusia . Nie potrafie określić czy to bąbelki, na pewno to nie etap gdzie dotykasz ręką i czujesz kopniaki ale jak czasem leżę i wsłuchuję się w siebie, musi być w tedy cisza czuję, że coś się wierci. Chyba przez 3 dni ostatnie nic nie czułam ale też nie miałam czasu tak poleżeć.

zdrówka dla Was
synuś już lepiej się czuje?

ręką na razie nic nie wyczujesz. Teraz przyjdą takie tygodnie gdzie nóżki się będą wydłużać i dziecko będzie przybierać znacznie szybciej
Super, że też już coś czujesz Fajne spodnie Brałaś rozmiar, który nosisz? I jaki ładny brzuszek!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-03, 08:13   #4404
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj byłam na basenie, ale mi się dobrze zasypialo, nawet się wyspalm. No i fajnie było się trochę poruszać

Ja dziś jeszcze korzystam z wolnego, wyślę młoda do szkoły to robię wychodne na śniadanie że znajomymi
za drugi trymestr
też myślę o basenie.. jakieś zabezpieczenie przed ewentualną infekcją stosujesz?
o sniadanko poza domem fajna sprawa
Stary 2016-02-03, 08:20   #4405
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
za drugi trymestr
też myślę o basenie.. jakieś zabezpieczenie przed ewentualną infekcją stosujesz?

No właśnie cos stosujecie czy tak bez niczego? Tez chciałam sie wybrać ale zastanawiałam sie czy nic sie nie przypaletal przypadkiem...
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 08:25   #4406
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Słuchajcie jak mnie dziś pozytywnie zaskoczono na USG na NFZ
nie wiem czy mówiłam, ale prowadzę ciąże u dwóch lekarzy - ten na NFZ dał mi dwa tyg temu skierowanie na kontrolne USG, więc sądziłam, że sprawdzą jak tam krwiak, ile cm ma maluszek i niewiele więcej, a tymczasem zrobiono mi dziś USG genetyczne i sprawdzono wszystko

generalnie to po krwiaku nie ma śladu, maluch ma 6,4cm, wszystkie pomiary wyszły prawidłowe, a samo USG trwało dość długo, bo moje dziecię tak się wierciło i skakało, że był problem ze zrobieniem tych bardziej szczegółowych pomiarów (głównie serduszko i przezierność karkowa)
Miło czytać takie opinie o lekarzach na NFZ. za wizytę i brak krwiaka. Maluch cudowny!

Cytat:
Witam wszystkie kobitki.
Witamy! Trzymamy kciuki aby wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale dzisiaj poczułam że jednak człowiek nie ma tyle siły i szybko sie męczy, dosłownie NIEmoc. Dzisiaj musiałam zająć sie moją babcia tak dokładniej znaczy wykąpać, przebrać, wysmarować balsamem, poobcinać paznokcie u rąk i stóp, rozczesać i uczesać włosy(ma do pasa), przebrać jej pościel. Powiem wam że już dawno nie byłam tak zmeczona. Znaczy zmęczenie niby mam prawie codziennie ale to mnie po prostu wykończyło.
Ja każdego dnia czuję brak sił jak muszę wejść na moje 3 piętro. Mieszkamy tu 4 lata i nigdy nie miałam takiego problemu z wejściem po schodach.

Cytat:
O jeżu to już? ALe zazdroszczę!!! No ale Ty wiesz czego się spodziewać, chociaż ja przez mój tłuszcz to pewnie dłuuuugo nic nie poczuję.

Cytat:
Oooo w wolnej chwili poszukam w necie stronek, pamiętam że moja siostra dostawała butelki, chusteczki, próbki kosmetyków. Zawsze coś tam się przyda

Cytat:
Ale kształtny brzuszek!!!

Cytat:
Brawo

Ja wczoraj miałam taka mega ochotę na placki ziemniaczane... Nasmażyłam cały talerz, usiedliśmy z TŻ do obiadu, zjadłam 3 i byłam najedzona Byłam zła sama na siebie że takie pyszne a ja nie mogę więcej zjeść. Też tak macie, bo ja mam wrażenie że żołądek już przyjmuje mniejsze ilości pokarmu. Co prawda mija pół godz i uczucie pełnego żołądka mija, wczoraj dojadłam jeszcze 2 placki później, ale denerwujące jest to że na raz nie mogę zjeść tak jak kiedyś tylko malutkie porcje.

Wizyta za tydzień, chyba bierzemy L4 więc to być może mój ostatni tydzień w pracy Tylko co ja będe robić przez te 5 miesięcy w domu...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 08:44   #4407
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
za drugi trymestr
Nic. Jedyne infekcje jakie ja łapie to zapalenie zatok a to wystarczy, że młoda mi ze szkoły przyniesie.

Jedynie co to pijam sporo witaminy C dodatkowo plus Wit D. Oprócz tych w witaminach dla ciężarówek
Stary 2016-02-03, 08:59   #4408
Origa
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie cos stosujecie czy tak bez niczego? Tez chciałam sie wybrać ale zastanawiałam sie czy nic sie nie przypaletal przypadkiem...
Ja pytałam moją lekarke i zaleciła na czas basenu zakładać tampon, że niby zawsze to jakaś mechaniczna bariera

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość

Ja wczoraj miałam taka mega ochotę na placki ziemniaczane... Nasmażyłam cały talerz, usiedliśmy z TŻ do obiadu, zjadłam 3 i byłam najedzona Byłam zła sama na siebie że takie pyszne a ja nie mogę więcej zjeść. Też tak macie, bo ja mam wrażenie że żołądek już przyjmuje mniejsze ilości pokarmu. Co prawda mija pół godz i uczucie pełnego żołądka mija, wczoraj dojadłam jeszcze 2 placki później, ale denerwujące jest to że na raz nie mogę zjeść tak jak kiedyś tylko malutkie porcje.
No właśnie mam tak samo, porcję, którą dawniej zjadałam "na jedno posiedzenie" teraz dzielę na 2-3 części.
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 09:17   #4409
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Ja pytałam moją lekarke i zaleciła na czas basenu zakładać tampon, że niby zawsze to jakaś mechaniczna bariera

.
Mi nic nie zalecali.
Zresztą, nie będę sobie tampona wciskać na sucho.
Pomijam fakt, że tampony tak samo wywołują infekcje jak siadanie na publicznym kibelku.
Stary 2016-02-03, 09:22   #4410
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Mi nic nie zalecali.
Zresztą, nie będę sobie tampona wciskać na sucho.
Pomijam fakt, że tampony tak samo wywołują infekcje jak siadanie na publicznym kibelku.
Są tampony z probiotykiem i je się zaleca na basen. Chociaż jak nie masz skłonności do infekcji to bym się nie bawiła w tampony Ja nie umiem pływać, więc się na basen nie wybieram

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości