|
|
#2911 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Mmm piszecie o tych kiełbaskach, pewnie sama sobie jutro przyrządzę
![]() Dziś od popołudnia zjadłam 2 banany, jogurt, pączka, 2 kawałki chleba z serkiem i 2 bułki z miodem z takim apetytem w ostatnim miesiącu przybiorę 10kg ![]() Jutro znów pobudka o 7:30, popołudniu idę z małą na zajęcia z tańca. Jak jej się spodoba to ją zapiszę. Przespałam pół dnia i teraz będzie zapewne problem ze spaniem w nocy. Gdybyśmy mieszkali sami to poszłabym spać do innego pokoju. Najgorzej jest gdy się przebudzę w środku nocy, a mąż głośno oddycha albo lekko chrapie.. Wtedy leżę tak godzinę lub dwie co dłuży się okropnie.. za wizyty i sprawę w sądzie!!Co do papci szpitalnych to zastanawiam się żeby zabrać jedne gumowe klapki. W szpitalu czasem cieknie po nodze i nie chcę później chodzić z czerwonym papciem
|
#2912 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2913 |
|
Raczkowanie
|
witam się z wieczora,
dzisiaj oczywiście byłam w pracy już sama jestem zła na siebie, że dałam się tak wrobić co najwyżej otrzymam order z ziemniaka jeszcze w tym tygodniu będę miała trochę roboty a pózniej to tylko na chwile wpadam, 9 kończy mi się zwolnienie ale chce zrobić ze 2 dni przerwy żeby zasiłek ominąć i te dziwne wyliczenia z zusowskie![]() dzisiaj wstawiłam pierwsze prania, w końcu, suszą się pieluchy, i rzeczy do szpitala dla małej, jutro prasowanie. wyprawka już prawie skompletowana jeszcze jakieś drobiazgi, wanienkę muszę zamówić, i bazę do fotelika odebrać. dzisiaj też kupiłam sobie 2 koszule do szpitala, i 2 staniki do karmienia jeden push up i miękki do tego w komplecie gacie. już się nie mogę doczekać kiedy będę zakupić jakieś normalne ciuchy bo na razie to tylko w dresy inwestuje i buty ![]() Kiwi kciuki na pewno będzie dobrze
|
|
#2915 |
|
Zadomowienie
|
ja też idę niedługo spać bo o 3 mąż z pracy wraca i mnie obudzi i zapewne nie zasnę znów
a ja się dziś dowiedziałam że w czerwcu idziemy na wesele i zastanawiam się co z małym. albo zostanie z moimi rodzicami ale co wtedy z karmieniem?wiadomo że mogę odciągnąć mleko ale to zapewne starczy mi tylko na 1 karmienie. albo wezmę go na wesele a potem odwiozę do domu ale nie wiem czy to nie za malutkie dziecko na taką imprezę co sądzicie?
|
|
|
|
#2916 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiaczek - widzę, że Twój tez w tym tyg ma na 18;30. Mój też. Najbardziej jednak drażni mnie to, że oj wróci, koło 2, czasami nawet przed 2:00, je zawsze obiad, kupi sobie piwo i siedzi i bawi się telefonem i tak siedzi i do łóżka jak o 4 zajdzie to jest dobrze... A ja leżę i nie umiem zasnąć jak on tak siedzi!!
Co do wesela to nie pomoge bo sama musiałabym się zastanowić co zrobić..
|
#2917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2918 |
|
Zadomowienie
|
Gosiaczek
my mamy wesele 4 czerwca więc młody będzie miał 3 m już przećwiczyłam tą opcję z Zosikiem. Mamy pokój zarezerwowany idziemy rodzinnie( rodzice i siostra) mój wesel nie lubi więc będziemy sie wymieniac co 30-60 min. Na pewno nie będę balowac do 4 rano ale do oczepin sądzę że wytrzymamy a potem mama obok się położy i będzie już dobrze. |
|
|
|
#2919 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
#2920 |
|
Zadomowienie
|
Dark
Mój wraca ok 3 na razie nie je jak wraca z pracy bo nie mamy tej swojej kuchenki jeszcze a on nie chce budzić moich rodziców i babci robiąc sobie jedzenie i albo kładzie się spać na głodzie albo wyżera wszystkie słodycze a śniadanie dopiero rano je;d mnie najbardziej wkurza to że jemu się wtedy zbiera na rozmowę i nawija do mnie a ja chce spać;d chociaż teraz jak mam bez senne noce to niech sobie gada nie raz zasypiałam a on ponoć dalej gadał i nie zauważył że śpie;dDobranoc
|
|
|
|
#2921 |
|
Rozeznanie
|
ja byłam w sierpniu na weselu gdzie była para z dzieckiem ale już około rocznym. Siedzieli na brzegu dziecko spało w wózku i nic mu nie przeszkadzało. Hałas taki że porozmawiać nie można a to maleństwo poprostu spało nie zwracając na nic uwagi. Do drugiej co najmniej sie bawili potem nie wiem bo zaległam. Ale tam nad salą były pokoje więc w razie czego można było pójść zmienić pieluszkę czy nakarmić.
Ja mam w październiku wesele koleżanki ale u nas raczej panuje w domu cisza więc nie sądze by dziecko dobrze reagowało na hałas, planuje wynająć coś blisko wesela i zabrać kogoś z rodziny żeby pilnował maluszka pokarm można odciągnąć o ile do tego czasu będę jeszcze karmić. |
|
|
|
#2922 |
|
Rozeznanie
|
nie macie litosci z tym pisaniem. ja zasnelam po 21 jak nigdy i 10 min temu wstalam do wc. teraz nadrobilam zaleglosci i sprobuje zasnac ale co z tego wyjdzie to nie wiem. rano polozna pozniej do kolezanki ktora ma termin na 6.02 i jakoś sie nie spieszy na razie a potem do mlodego na bal do szkoly wiec intensywny dzien. dobrej nocki
---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:12 ---------- no i oczywiscie nie umiem zasnac. zjadlam banana mleczną kanapke i jogurt z owsianką i ogladamy tv bo TZ przyszedl do lozka wreszcie. a rano trzeba wstac... |
|
|
|
#2923 |
|
Raczkowanie
|
Witam w srodku nocy ;-) Ostatnio mam spadek formy. Nie moge spac, troche niespokojna jestem, pewnie hormony it'd. Czytam Was na biezaco I trzymam kciuki za Was w szpitalach, za wszystkie wizyty I gratuluje udanych wizyt!
Ja dzisiaj tez (w sumie w to wczoraj ;-) ) mialam wizyte. Wszystko z corcia ok. 34t4d I Waga 3100 wiec przybiera poki co normalnie jak na nia I lekarz mowi ze jak sie urodzi w termini to bedzie raczej jak jej starszy brat, czyli ok 4500 ;-) Juz chcial ustalic mi date cc, ale ze pozno mialam wizyte to powiedzial ze zrobi to na nastepnej wizycie za 2 tyg. Mowil ze wstępnie bedzie to ok 4 marca. Mialam tez spotkania z diabetologiem I poki co dawki insuliny zostaje te same bo poziom cukru mam w normie. Z tej okazji zjadlam malutki kawalek ciasta rabarbarowego - ;-) Byl pyszny! Jutro zaczne prasowac ciuszki I wstawiac kolejne pralke. Tz ostatnio przykrecil karnisz I rolete w Mii pokoiku. Zostalo tylko posprzatac, zawiesic zaslony I przygotowac lozeczko. Musze tez kupic kosmetyczne rzeczy I wtedy bede pakowac torbe. Troche sie obawiam tego momentu gdy wszystko bedzie gotowe I pozostanie tylko czekac, ale z drugiej strony nie chcialabym zostawic wszystkiego na ostatnia chwile ![]() Udanej nocy Mamusie
|
#2924 |
|
Rozeznanie
|
no i posiedziałam a właściwie poleżałam do 3 i padłam a chwilę temu oczywiście ciężko było wstać. Teraz szybkie śniadanko, pakowanie rekwizytów na bal karnawałowy i trzeba wychodzić
a najchętniej wróciłabym zaraz do łóżka...miłego dnia |
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
A mój Tż wygonił mnie z łóżka żebym mu śniadanie zrobiła. A później mówił, że nie pamięta tego.
![]() Zastanawiam się czy iść do lumpka dzisiaj. nie wiem czy Bożena da radę.
|
|
#2926 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
![]() Zrobiłam Tż owsiankę na śniadanie a sama wypiłam pół litra ciepłej wody według zaleceń tej mojej dietki wątrobowej i chyba jeszcze pośpię dzisiaj tylko jedna pobudka, moja "swędziawka" była łaskawa mogłoby już przechodzić to cholerstwo ![]() Wracam do łóżka na małą drzemkę
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może wyjechać z domu kiedy ma na to ochotę bo zapas mleka jest w zamrażarce. Jeśli wesele będzie blisko domu to możesz go zabrać i zobaczyć czy muzyka i tłum ludzi nie będą mu przeszkadzać, a później nakarmić i dowieźć do domu. Różnie dzieci reagują. Jedne "lubią" takie imprezy i potrafią spać przy głośnej muzyce, a drugie przeraża tłum obcych ludzi i hałas. Myślę, że do tego czasu poznasz swoje dziecko i bedziesz wiedziała jak postąpić.---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Za mną przespana noc. Zauważyłam, że najlepiej mi się śpi po przytulankach ![]() Właśnie przyniósł ciepłe bułeczki więc pędzę na siusiu i zabieram się za śniadanko
|
|
#2928 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Czekam w laboratorium już ![]() My mamy wesele sąsiadki tż w kwietniu więc raczej odpada, ewentualnie pójdziemy tylko do kościoła i damy prezent i w październiku mamy mojej sasiadki weselicho i wtedy już na pewno pójdziemy ![]() Miłego dnia i powodzenia jeśli ktoś dzisiaj wizytuje
|
|
#2929 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie z rana
![]() Całą noc przespałam bez wstawania i czuje sie znakomicie wreszcie wyspana. |
|
|
|
#2930 |
|
Wtajemniczenie
|
Zazdroszczę, ja się często budziłam ale zawsze tak jest jak mąż ma nockę
|
|
#2931 |
|
przyczajony tygrys
|
Dzień dobry! Z tego wszystkiego zapomniałam pogratulować Wam z okazji udanych wizyt i pięknie rosnących Brzdąców - Fasolko, Słoneczko, Kingo, Smerfetko, Szczeperko, Nesseo
![]() Gwiazdko, Kiwi za pobyty w szpitalu. Dark, super ten szlafroczek! Polly, kapcie czadowe U nas dziś leniwie. Może usmażymy domowych pączków.
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby nie drzemki w dzień, to byłoby ze mną kiepsko . Źle sypiam, TŻ chrapanie mi zaczęło przeszkadzać.
|
|
#2933 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
nie śpię od 5:30 podlaczyli mi ktg. O 8 mam śniadanie potem kolo 10 obchod. Mam nadzieje że dowiem się czegoś więcej niż wczoraj pozdrawiam i życzę miłego dnia
|
|
|
|
#2934 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie wsuwane właśnie chyba najlepsze. Sama mam takie własnie piękna waga ![]() ej no, ja mam jedną w misie Mąż wybrał to trzeba było wziąć, a drugą z wielkim sercem na środku i obie mają guziczki-serducha![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli wciąż mieści się w normie to jest ok to dopiero waga ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- ostatnio taką na kolację mąż mi zrobił ![]() Cytat:
![]() a Twoja waga do pozazdroszczenia Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Ty teraz leż i odpoczywaj. Już bliżej jak dalej do końca więc dasz radę ![]() Bóle u mnie podobne, więc to tylko mnie utwierdza w przekonaniu, ze Mała się szykuje moja do wyjscia i szuka powoli drogi ucieczki.. najlepiej taki w popiele cały ![]() i do tego biały serek
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2016-02-03 o 07:53 |
||||||||
|
|
|
#2935 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie gaduly, ja ostatnio dobrze spie o 22 usypiam i wstaje 7-8
dzis w planach pranie rzeczy dla malej bo czas juz goni, a ja w tyle.ciekawe co z tego wyjdzie bo.od pon sie zabieram. Zaraz czas na sniadanie i ogarniecie w domu. Macie jakies pomysly na obiad? Wczoraj zapomnialam.napisac u nas dzis juz 36tydz+1.
|
|
|
|
#2936 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek sa takie pojemniki na pokarm i woreczki do mrożenia to jedno a po drugie dopiero jak sie urodzi będziesz wiedziała co bedzie najlepsze, moja siostra od poczatku miala marude który musial miec cichutko zeby usnac i nie dal sie odozyc w żadnym bujaczku cudaczku bo kwękał
a sa dzieci co wlasnie polozysz na mega glosnej imprezie śpią jak zabite nic im nie przeszkadza ciezko teraz planować zobaczysz jakie Twoje będzie wtedy zdecydujecie co robic jak będzie wesele![]() 32 moja macica tez juz duza Ulozysz sie wygodnie i będzie git ja gdyby maly nie kopal to bym zapomniała ze w ciąży jestem tak sie wkręciłam w film![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Dziewczyny Gratuluję zarówno wagi ciężkiej jak i lekkiej - ważne ze zdrowe! |
|
|
|
#2937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale u Ciebie to pewnie zakwasy po masazu ![]() Cytat:
![]() Nessea piękna waga córci ![]() Czyli za jakiś miesiąc będziesz już tuliła dzieciaczka Dzień dobry. Czas zacząć 36 tydzień Jeszcze 2 i będziemy donoszone
|
|
#2938 | |
|
przyczajony tygrys
|
Cytat:
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
Buuu brzuch znów okresowo zaczyna boleć
![]() Już chyba do porodu mnie to czeka ![]() W nocy znów mi się śnił poród ![]() A wcześniej, że zaczęłam krwawić.. Koszmar z wakacji powrócił i taka przestraszona się obudziłam, że szok. Od razu sprawdzałam czy mam brzuch i Mała się rusza. Na szczęście nie spała akurat i mnie uspokoiła
|
#2940 |
|
Zadomowienie
|
Laski a co potrzebuję do ubezpieczenia żeby dali mi kasę za pobyt w szpitalu? Wystarczy sam wypis?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:34.

z takim apetytem w ostatnim miesiącu przybiorę 10kg
za wizyty i sprawę w sądzie!!

a ja się dziś dowiedziałam że w czerwcu idziemy na wesele i zastanawiam się co z małym. albo zostanie z moimi rodzicami ale co wtedy z karmieniem?wiadomo że mogę odciągnąć mleko ale to zapewne starczy mi tylko na 1 karmienie. albo wezmę go na wesele a potem odwiozę do domu ale nie wiem czy to nie za malutkie dziecko na taką imprezę co sądzicie?

nie wiem czy Bożena da radę.
za pobyty w szpitalu.
Jeszcze ma tylko niecałe 5 tygodni więc w takim tempie to wiele nie przytyję.
dziękuję.