|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym
Cytat:
Poza tym moje ulubione: szafatosi.pl wronek.pl mumandthecity.pl Zaglądam tez na: Zapiski mamy Nanuszka Zatrzymując czas I jeszcze bardzopolecam mamygadzety.pl
|
|
#1682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie niżej biustu moja wizja ginie myślę, że posłucham sugestii krawcowej i tyle ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
Wypbraziłam sobie ten sen i aż się roześmiałam do telefonu ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Kurcze, fajnie macie, że macie kontakt z maluszkami... A mnie i tż-ta wszystko będzie nowością bo z maluchami styczności brak ;( Ale pyszną sałatkę owocową zrobiłam - 2 różne melony, kiwi, banan, pomarańcza i winogrona, mniam!! ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- A odnośnie ciekawych blogów, dostałam dziś od kumpeli linka do bloga, którego ona bardzo poleca: http://wyprawkabobasa.blogspot.com/?m=1 Zaraz sama sprawdzę co tam jest ciekawego
|
||
|
|
|
#1684 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawa strona Olutka, dzięki już ją dodałam do zakładek ulubionych;p
|
|
|
|
#1685 |
|
Wtajemniczenie
|
Kupiłam ciśnieniomierz no i testowaliśmy
![]() Mężowi jak zmierzyłam to wyszło mu... 220/180 Ale na szczęście coś krzywo zamontowałam na nadgarstku i zaczął wariować przy pomiarze, potem juz było dobrze - ok.130/80 u mnie i u niego. Ja puls ponad 80, on tylko 60
|
|
#1686 |
|
Zadomowienie
|
Też by mi się przydał w domu ciśnieniomierz, a puls masz ok, biedne to nasze serducho tyle krwi teraz pompuje
|
|
|
|
#1687 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z ekspresu nie nie płacę zusu i nie zamierzam płacę avivę od 7 lat Cytat:
Cytat:
muszę się poprzyglądać cwk jaki cisnieniomierz kupilas ??????? |
|||
|
|
|
#1688 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1689 |
|
Zadomowienie
|
Kamila super, że wszystko dobrze ze zwolnieniem
Trusia dzięki za linka do ćwiczeń...muszę w końcu o tym pomyśleć, jak już moja rwa mi odpuści.. Olutka ja przed porodem też nie miałam styczności z dziećmi w ogóle i dałam radę od pierwszych chwil wzorowo - Ty też dasz radę Jej też mi się dziś śniło, że urodziłam ale szłam z tym dzieckiem na rękach i nie wiedziałam jakiej jest płci, więc szybko zaczęłam rozbierać a tam dziewczynka Co do wózków to X-landery mają kiepską amortyzację, jak dla mnie są za "twarde", Baby Design Lupo gondola ok, ale ponoć spacerówka do kitu..Camarelo mi się mega podobają, ale opinie są różne.. Jako, że mi zależy tylko na dużej gondoli to będę szukać używki Jedo albo Roan Marita - chociaż nie wiem czy kota nie dostanę z nieskrętnymi kołami.. |
|
|
|
#1690 |
|
Zadomowienie
|
Czyli chcecie powiedziec ze nie istnieje wozek idealny?
|
|
|
|
#1691 |
|
Wtajemniczenie
|
Im więcej czytam, tym mniej wiem nt wózków.
Postanowiłam nie wariować i wybiorę jaki po prostu przypadnie mi do gustu za kwotę jaką mogę dać. Nie dajmy się zwariować. Ile ludzi tyle opinii. Jedni chwalą, inni krytykują ten sam model, bo oczekiwania są różne. Kilka ważnych warunków ma spełniać i tyle, nie oczekuję, że będzie to ferrari na lata bo wcale być nie musi
|
|
#1692 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, wieczorową porą. Będziemy mieć syneczka
Nasza 6 latka potrzebowała całego wieczora by się pogodzić z tym, że nie będzie siostry, w końcu stwierdziła, że jak się nie da zamienić, to może już być Mały waży 200g (17tc4d),wszystko dr pokazał nam dokładnie, nawet stópki z paluszkami Mogę w końcu ruszyć na zakupy....
|
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
A czy w jakiejkolwiek kategorii istnieje coś, co będzie idealne dla wszystkich? No way
![]() Kliknęłam sobie balerinki na wiosnę, niech już tylko coraz cieplej będzie ![]() I przekąszam czekoladki... Nie chcę myśleć o tym, ile będę ważyć w dniu porodu... Ale ten głód jest silniejszy ode mnie ;( ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
Super, gratulacje! ![]() I mega fajnie, że lekarz nawet takie detale Wam pokazuje, a nie tylko cokolwiek z komentarzem 'jest ok' ![]() Kurczę, ja już chcę czwartku i mojego usg - już połówkowego
|
|
|
|
|
#1694 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobranoc, oczka mi się kleją... |
|
|
|
|
#1695 |
|
Wtajemniczenie
|
pszczolinka fajnie że już wiesz kto w Tobie mieszka! Zdrówka
Najbliższe usg mam w poniedziałek, może u mnie coś więcej będzie widać i potwierdzi się chłopiec. A połówkowe mam 25 lutego
|
|
#1696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobranocka ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- Cytat:
Ja też chcę potwierdzenia chłopca...
|
||
|
|
|
#1697 |
|
Zadomowienie
|
Pszczolinka gratulacje
![]() Fajnie już znać płeć, można szaleć zakupowo.. Ja czekam do 3.03. na połówkowe - mam nadzieję, że będę już wiedziała kto tam sobie mieszka
|
|
|
|
#1698 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za synusia kawał chłopa się szykuje ja mam w czwartek wizytę i liczę na podobne wiadomości Cytat:
![]() A co do głodu... spagetti bolońskie, miseczka płatków z mlekiem (kangusków :P ), drzemka, 2 kanapki z jajkiem, 2 kanapki z dżemem, 2 parówki i pół słoika grzybków w occie... taki miałam wieczorek w sumie od początku ciąży przytyłam może 1,5 kg, a wcale się nie oszczędzam ![]() Trochę nie rozumiem zachwytu nas II trymestrem, ja się czuję gorzej niż wcześniej. Znów chce mi się spać, ciągle jestem głodna, najeść się nie mogę, nie mogę się zdecydować co bym zjadła, nie mogę się ogarnąć no i najgorsze, że mam wahania nastroju straszne... Dobrze, że w czwartek na wizytę idę, może coś mi gna powie na to wszystko Kończy mi się Pregna DHA, co polecacie zamiast tego (bo jednak prawie 40 zł u mnie kosztuje w aptece), witaminy kupiłam z OlimpLabs Vita-min Mama czy cos takiego
|
|
#1699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnio w sklepie powiedziałam tż, że chyba sam będzie wybierał wózek (w sumie to dwa, bo jesteśmy na etapie wymiany naszego auta) ![]() pszczolinka gratuluję synia i udanego usg. Ja jeszcze muszę czekać na swoje do 10 lutego jednak oby nam się bąbel pokazał...tak bardzo chciałabym wiedzieć kto rośnie w brzuszku A teraz uciekam spać. Jutro z rana śmigam na badania. Do jutra
|
|
#1700 | |
|
Zakorzenienie
|
Pszczolinka gratulacje!
![]() Cytat:
Wzięliśmy ślub 26-09-2015 Lipcowa mama 2016 Edytowane przez deksterowa Czas edycji: 2016-02-02 o 23:52 |
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Pszczolinka, gratulacje! Ja jeszcze tydzień do połówkowego czekam i jeszcze nic nie wiem. Moja córa na odwrót... Chce tylko brata...
Co do głodu... Oglądamy Marsjanina.. Jest północ... A mój mąż: zatrzymaj muszę sobie kanapkę zrobić jest stanowczo bardziej w ciąży niż ja :-D Dobranoc Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
PSZCZOLINKA, gratuluję chłopaka
CWK, ja też wczoraj zamówiłam ciśnieniomierz, ale wzięłam ten naramienny bo w domu mamy nagdarstkowy i nie jesteśmy zadowoleni. Ale pewnie zależy jaki model.
|
|
#1703 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Cytat:
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry !
![]() Moja pani ginekolog robi mi mini połowkowe co wizytę oglądamy każdy kawałek ciałka czy wszystko gra a takie prawdziwe mam 1 marca dopiero ;(A potem to chyba troszkę poczekam na USG bo może zdążyć się tak, że zostanę w Pl dluzej. Mój T ma jutro wolne wiec zrobi za mnie obiad i zakupyyy! Wczoraj pochłonęło mnie szukanie w necie dobrych stron do nauki niemieckiego. Kur....a szału dostałam i spisałem tylko kilka zasad gramatyki i poddalam się :/
|
#1705 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Kamila moze spróbuj aplikacji Duolingo? Ja wizytę mam w piątek ale bez usg Na pewno będe miec robiona cytologię i skierowania na nast miesiąc. Dzis u nas 18tydzien 5dzien
|
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
melduję się z kawką! Dreamer, dzięki, kochana za troskę! Otóż w kwestii odpoczywania, to ostatnie 2 dni, to tak się leniłam, że aż dziwne, że mi się odleżyny nie porobiły Dziś lepiej co do wózków, to oczywiście, że można zgłupieć, bo wybór i różnorodność przerażają! Gdybym teraz wybierała wózek, to na pewno wypunktowałabym na czym mi najbardziej zależy [np miejski, czy na wertepy, lzejszy, czy może byc ciezki, bo mieszkasz na parterze, zwrotność kól, etc. no i do jakiej kwoty], potem poszlabym do dużego sklepu i wymacała kilka i pojeździła każdym, którym jestem zainteresowana, jeśli zdecydujesz sie na 2w1, czy 3w1 do tego spróbowałabym SAMA składać i rozkładać spacerówkę, bo weź pod uwagę, że nadejdzie moment, w którym będzie Ci zależało na szybkim i łatwym rozłożeniu spacerówki ![]() Pszczolinka, gratulacje syneczka! Lazurowa, zgadzam się ze wszystkim, co napisałaś. Chociaż zdecydowanie wolałabym, żeby też w innych kwestiach państwo wyszło na przeciw rodzinom. No ale 500 lepsze, niż nic ja dostanę tylko na Baby2![]() w ogole to pamiętam, jak się cieszyłam, że wygrała partia, na którą głosowałam, a oni pyk! Wat na ciuszki dziecięce podwyższyli w kluczowym dla mnie momencie ![]() Miłego dnia, Mamusie
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś jestem w 16 tygodniu!
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY NA PEWNO MOŻNA NO SPE? Mam tylko max to może połowę wezmę. Strasznie mnie dzisiaj brzuch boli ciągnie do krzyża i w pachwiny idzie
|
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
AGUS, tak, można, ja często brałam na początku ciąży. Pół tabletki weź sobie
|
|
#1710 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, a ja pod laboratorium kwitne :-( i głodna jestem i kawy mi się chce!!!!! Chyba zaraz do MC podjadę w nagrodę za dzielnosc :-D brawo ja!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

myślę, że posłucham sugestii krawcowej i tyle
wypadałoby zrobić bratu kawę, śniadanie -a mi się po prostu nie chce 

no i najgorsze, że mam wahania nastroju straszne... Dobrze, że w czwartek na wizytę idę, może coś mi gna powie na to wszystko
Ostatnio w sklepie powiedziałam tż, że chyba sam będzie wybierał wózek (w sumie to dwa, bo jesteśmy na etapie wymiany naszego auta)

Wzięliśmy ślub 26-09-2015