|
|
#901 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
Cytat:
|
|
#902 | ||||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A ja na kolacje jadłam płatki z mlekiem plus kanapka z dżemem- mniam - dzidzi też smakowało bo czuje ją bardziej
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
|
|
#903 |
|
Zadomowienie
|
|
#904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym zjadła truskawki sezonowe takie z działki
![]() Albo czereśnie ![]() Jutro muszę zrobić morfologię i siuśki zawieść do badania rano bleee nie chce mi się w tą pogodę. |
|
|
|
#906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
nic nie mowcie o truskawkach ja ostatnio o niczym innym nie myślę :-D
ale w czwartek bede w galerii i sobie kupie koktajl truskawkowy u Grycana :-D |
|
|
|
#908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt!!
Cytat:
jakby to nie pomogło, to bym reagowała. Ale od dwóch dni znowu więcej się rusza.Jak tak piszecie o tych lodach, to też bym jakieś zjadła... pistacjowe na przykład
|
|
|
#909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez mam kilka dni mocno ruchliwych potem kilka słabszych
|
|
|
|
|
#910 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję udanych wizyt!
![]() Cytat:
![]() Ja chyba jutro też się wybiorę, muszę od razu wyniki tsh odebrać (oby wyszło lepiej niż ostatnio )Co Wy z tymi lodami, haha
|
|
|
|
|
#911 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka,
Dzisiaj porwałam synka z przedszkola i pojechaliśmy na lody, bo nie chciało nam się siedzieć w domu bez taty, bo miał dzisiaj później do domku wrócić. Ale się objadłam, mniam ![]() Cytat:
![]() Witam, Justynka i gratuluję synka Dzisiaj zaczęliśmy 21 t.c. ![]()
2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-02-02 o 22:26 |
|
|
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Czereśnie pycha
![]() U mnie dalej cisza.... pukam i nic. Jedynie mi zostaje cierpliwość. Mam telewizje
|
#913 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiara, Kasia, Justynan super że wizyty udane.
Odnośnie ruchów to ja mam mieszane odczucia . Jestem prawie pewna że od dłuższego czasu czuje moje dziecko, ale strasznie to nieregularne i niezbyt intensywne i jak na razie ta intensywność się nie nasila . Teraz się zaczynam zastanawiać czy to wcześniejsze to były ruchy a nie rozciąganie się tych wszystkich wiązadeł![]() Cały czas tłumacze sobie że to moja pierwsza ciąża, łożysko jest na przedniej ścianie a ja w niedzielę zaczęłam 20tc, więc póki co staram się nie szaleć. Jutro wizyta więc liczę że się po niej uspokoje. Byle do jutra a potem do połówkowego.
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-02-02 o 22:33 |
|
|
|
#914 |
|
Rozeznanie
|
Miquesi, u mnie bedzie Gabriel
maz wybieral, ale i mi strasznie podoba sie to imie ![]() A Wy juz wybraliście?
|
#915 | |||||
|
Zadomowienie
|
Może źle to napisałam, po prostu oba te wózki nie mają dobrej opinii, ale jeśli macie możliwość zakupu teutoni, to skłaniałbym się ku niej
![]() Cytat:
Oczywiście pediatrzy patrzyli na mnie jak na wyrodną matkę, jedynie mój ginekolog pocieszył mnie, że 6 miesięcy to jest optymalny okres karmienia i dla dziecka i dla piersi matki Po tym wszystkim wiem jedno karmienie siedzi w głowie i tak karmiąc córę już inaczej o tym myślałam. Na zasadzie, że będę karmić ile się da bez chorej presji. Choć powiem Wam, że na mnie ludzie patrzyli jak na nienormalną, że karmię takie duże dziecko, ale miałam to w nosie i gdyby nie decyzja o kolejnym dziecku to pewnie pociągnęłabym do 2 lat, albo do pierwszego ugryzienia ![]() Powiem Ci, że właśnie karmienie kp, przy drugim dziecku to jest wygoda, normalnie luksus, nie ma optykania się z butlami, przygotowanie mleka itp. tylko jak dziecko chce to karmisz i tak nie raz z synem układałam klocki na dywanie a mała się cycoliła. Mamy przed sobą 3 a nawet 4 miesiące ciepłych miesięcy, córka moja też czerwcowa-więc lataliśmy we trójkę po placach zabaw, bez uwiązania się w butelki, wracaliśmy kiedy chcieliśmy. Tak mi się to spodobało, że spróbowałam "dostosować" się do wytycznych WHO i samo kp było do 6 miesiąca dopiero potem rozszerzałam dietę (byłam tym razem leniwa i wcale mi się nie spieszyło do rozszerzania diety tak jak to było z synkiem, tak jak piszą na słoiczkach czyli. np 4 miechy to dałam pierwszą marchewkę). Faktem jest, że dzieciaki moje nie miały problemu z łapaniem piersi, ładnie piły itp, ale traktowały mnie często jako smoczek ![]() Ale ja tak cwaniakuję, bo między moimi dziećmi jest 4 lata różnicy. Więc jak dopadł nas kryzys laktacyjny, to chociaż pół dnia mogłam leżeć z młodą w łóżku i rozkręcać kp, a synek był wtedy w przedszkolu. Nie wiem jakby to było gdy między dzieciakami byłoby np.1,5 roku i siedziała z obojgiem w domu cały dzień. Teraz będzie różnica dwa lata, ale córka dalej będzie chodziła do żłóbka, bo ja wyrodna jestem matka ![]() Choć nie ukrywam, że boję się trochę o córcie, bo jeszcze rozbiera mnie i tuli się do piersi, no ale cóż już nie dawałam rady fizycznie w ciąży karmić, no i ma teraz 4 miesiące żeby zapomnieć o cysiu, bo urodzi się brat i nie chcę żeby dwójka wisiała mi na piersi ![]() Cytat:
Witamy Cytat:
![]() Dobrze, że się wszystko ok skończyło Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#916 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ledwo was nadrobiłam :-P gratulacje udanych wizyt :-D
|
|
|
|
#917 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jabardziej na słodkie. Dzisiaj wtrążoliłam 1/2 czekoladyCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U nas butelki też nie miała w ustach. Teraz tylko na kolację dostaje mm z kubka,bo nie chciałam jej całkowicie mleka odstawiać, ale i tak mało pije więc pewnie nie długo zrezygnujemy i z tego.Cytat:
Zaciskałam wtedy zęby, nawet nie wchodziłam w dyskusję, bo szkoda psuć se nerwy![]() Cytat:
![]() Cytat:
Podpytam lekarza na następnej wizycie.Też dzisiaj wpadłam na szybko, bo tż okupuje komputer, a więc dobrej nocki i kciuki za jutrzejsze wizyty
|
|||||||
|
|
|
#918 |
|
Zakorzenienie
|
ŚLIWECZKO ale masz małego wrażliwca. Dobrze, że wszytsko dobrze się skończyło...
OLINKA u nas były mega chlusty przy kp. Musieliśmy non stop przebierać siebie i synka. Chodziliśmy po lekarzach ale kazali uzbroić się w cierpliwość i czekać aż minie. Dostaliśmy tez zagęszczać do mleka ale nic nie dał. Wkurzałam się i bałam, że synkowi coś jest ale faktycznie, mineło. Zaczęło się zmniejszać jak zaczęlam rozszerzać dietę aż w koncu całkiem minęło. Tak więc to chyba wina układu pokarmowego który musi dojrzeć HANECZKA nie martw się tymi wklęsłymi brodawkami. Zawsze możesz próbować na początku z nakładkami. Ja przez jakiś czas karmiłam przez nakładki właśnie a potem sutki tak się wyciagnęły, że już ich nie potrzebowaliśmy. A tak w temacie kp chciałabym jeszcze dodać, żeby nie schizować jak np. w szpitalu będą chcieli (musieli )podać mm Waszemu dziecku. Ja przez pierwsze 4-5 dni nie karmiłam piersią bo nie mialam pokarmu. Synek jadł mm z butli a ja pompowalam laktatorem, żeby pobudzić laktację. Po powrocie do domu praktycznie od razu przeszlismy na kp i te kilka dni na butli w żaden sposób nie zakłóciło nam "cycowania". Wiele zalezy od nas samych, od naszego nastawienia i pozytywnego myślenia więc głowa do góry, uda się czy od razu czy po kilku dniach ![]() Gratuluję wizyt i zdrowych dzieciaczków ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- MADZIA jak dobrze, że już w domu, co? Zdrówka dla Ciebie! |
|
|
|
#919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie znamy jeszcze płci . Jak na razie, mamy tylko dla dziewczynki, dla chłopca nie.Gabriel, bardzo ładne imię ![]()
|
|
#920 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny gratulacje za dzisiejsze wizyty
|
|
|
|
#921 |
|
Zadomowienie
|
Witam się poweekendowo
Jestem na bieżąco, ale za dużo mnie tu w tym tygodniu nie będzie, bo pracuję. Gratuluję udanych wizyt sobotnich, poniedziałkowych i dzisiejszych Motylku ale niespodzianka z tym synkiemWitam nową mamusię Dziś w nocy urodziła moja koleżanka ze studiów, ma bardzo punktualną córcię - termin na 2.02 i ur się 15min po północy ![]() ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Widziałam, że pojawił się temat karmienia piersią i jak zawsze ile osób, tyle opinii ![]() Ja też miałam wklęsłe brodawki i problem z przystawianiem na początku. Problem głównie przez szpital, bo mi położne powiedziały, żeby małej nie budzić, a później ją napchały mm, jak tylko do nich poszła. Ich pomoc w przystawianiu wyglądała tak, że przyszła, kazała mi karmić spod pachy (nigdy później nie próbowałam tej pozycji) i stwierdziła, że nie wychodzi, mam tak jeszcze parę min popróbować, a jak się nie uda, to przyprowadzić do nich-dadzą kroplówkę (dały butlę). Gdyby nie moja siostra i nakładki, to nie wiem. Ale później Sarcia ciągnęła, że aż miło ![]() Tylko ok. 5miesiąca miałyśmy kryzys laktacyjny. Walczyłam wtedy laktatorem (zamieniłam ręczny aventu, na medele minielektric i bardzo polecam!), bo Sara nie chciała łapać piersi. Karmiłam prawie 22miesiące i mam całkiem inne odczucia co do "terroru laktacyjnego". W szpitalu, do którego już nigdy nie wrócę!, wprost pchali w dziecko mm; później wiadomo każdy pytał czy karmię ("nie k... głodzę"), ale tak może do pół roku, później to już słyszałam tylko "Ty JESZCZE karmisz?", od siostry własnej w 7miesiącu małej "już by chyba trzeba było z tym skończyć", stwierdzenie pani ginekolog z poradni z słowem "naturalnie" w nazwie, że kp po 8miesiącu dziecka nie ma sensu (coś na zasadzie, że dokonuje się cud przemiany mleka w wodę i poco wodą dziecko poić skoro można cukrem z sztucznymi witaminkami), no i ogólnie patrzenie jak na alienkę (a nie karmiłam jakoś publicznie, jak Sara miała ok roku, bo to było raczej jedzenie nocne i przeddrzemkowe). I powiem Wam, że znacznie zmieniło mi się patrzenie na kp, gdy z teorii przeszłam w praktykę. No i bardzo miło to wspominam, szczególnie, że z natury jestem leniwa, więc nie dla mnie zabawa w mieszanki i bieganie wszędzie z butlą ![]() A! co do sutków, bo ktoś pytał, zostały mi takie wyciągnięte ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Wiem, że się strasznie rozpisałam, ale przeczytajcie proszę ten list niezależnie czy chcecie czy nie kp (bo to głównie decyzja kobiety) http://www.hafija.pl/2014/02/list-do...y-w-ciazy.html A samego bloga polecam na wszelkie problemy, braki wiedzy, informacji itp. związane z tym tematem. Mi bardzo pomógł. A można też do Agaty pisać, z prośbą o indywidualną radę. Kiedyś miała bardzo "radykalne" podejście do kp (co widać na blogu), ale z czasem zelżało (z im większą liczbą problemów się spotkała). Idę w końcu spać, dobranoc! I trzymam za dzisiejsze wizytujące!
nikt nikomu nie byłby potrzebny." [ks. J.Twardowski] Edytowane przez Cierpliwosc Czas edycji: 2016-02-03 o 00:21 |
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
Jak ja zazdroszczę tym, co już mają imiona powybierane Ja mam jeden typ, mąż drugi i żadne z nas nie chce ustąpić Mało imion mi się podoba generalnie Także jakby mojej córeczce przypadkiem "wyrosło" coś między nogami, to bym się nie obraziła, bo przynajmniej imię dla chłopca mamy z mężem od dawna ustalone |
|
|
|
#923 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Odebrałam wyniki: Hemoglobiny 13, mocz ok,przeciwciała Rh brak,glukoza norma. To czekam na 15.30 -wizyta
|
|
|
|
#924 |
|
Rozeznanie
|
Powodzenia na wizycie Olinka
kciukiOdnośnie CC i kp. U nas przy synku poprosiłam męża, żeby przyniósł dziecko do sali godzinę po cesarce i przystawił mi do piersi (nie w każdym szpitalu mogą podobno przebywać mężowie po CC). Poczytałam o tych odruchach u dziecka, które działają przez pierwsze godziny odnośnie karmienia i stąd taka decyzja. Ja oczywiście leżałam jak kłoda, bo znieczulenie w kręgosłup było. Młody pomlaskał z 5min i w sumie tyle. Potem już przystawialiśmy jak już mogłam się ruszać i Rafek od razu kumał że "to jest do jedzenia". Dziewczyny... myślę o dziecku już imieniem LEON, LEOŚ, LEONEK. Łamię się trochę, czy nie jest zbyt wymyślne i nie będą się z niego dzieci śmiały. Jak myślicie? Kiedyś zwiedziłam zamek w Krasiczynie i tam był taki zwyczaj, że dzieci właścicieli zawsze miały swoje drzewo posadzone przy urodzeniu. I było takie wieeelkie drzewo z tabliczką Leon właśnie. I już wtedy imię mi się spodobało. Też podoba mi się Gabriel Dziewczynka w każdym razie byłaby Gabrysia.
Edytowane przez zebrah Czas edycji: 2016-02-03 o 08:10 |
|
|
|
#925 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie też kp to była niesamowita wygoda. Cieszę się, że nigdy nie musiałam wyparzać butelek i przygotowywać mm (przynajmniej trochę obowiązków odpadło przy dzidziusiu). Nie wspomnę już o nocach.... u mnie nawet jak Zuzia przyssała się na parę godzin to i tak było dla mnie wygodne, bo karmiłam ją na leżąco ![]() Ja także polecam blog Hafija.pl Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkie dziś wizytujące dziewczyny ---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
|
|
#926 |
|
Rozeznanie
|
witam, dolecialam, ale ladowanie bylo bardzo twarde, zaparlam sie troche reka... no i do i z samolotu musialam walizke podreczna dzwigac.. mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok. Od czwartku pojawily sie u mnie 3 razy chwilowe twardnienia brzucha, tez to macie? czy to jest tzw. stawianie macicy? ponoc jesli nie pojawia sie czesto i trwa chwile nie ma potrzeby brac nospy.. dodam,ze nie bylo to bolesne. odpuszcze na kilka dni treningi, bo mimo wszystko czuje niepokoj ze jestem z dala od domu, mojego lekarza i to wczorajsze dzwiganie i ladowanie...
Madzia ciesze sie, ze juz w domku jestes ![]() Sliweczka, wczoraj podczytywalam watek, to Twoj synek wyszedl ze szkoly prawda? ja cie krece, czytalam post za postem, az normalnie wlos staje deba... ps. przepraszam za brak polskich znakow, nie mam na tej klawiaturze
|
#927 | |||
|
Konto usunięte
|
Gratuluję wszystkim wizytującym dziewczynom dobrych wieści ![]() Justyna, ania na pewno już niebawem poczujecie Wasze dzieciaczki. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#928 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sierpień 2015 ![]() Cytat:
teraz zaczynam 23 tc i już tych ruchów jest sporo, sporo więcej, juz nawet TŻ parę razy czuł, bo kopniaki byly mocne Cytat:
fajne jakieś Tesco, u mnie 5-paki nie były takie tanie
|
|||
|
|
|
#929 |
|
Zakorzenienie
|
Zebrah mi tez się podoba Leon
a mężowi Jan i Antoś, ale mi Jaś zle się kojarzy, a mężowi moje imiona sie nie podobają wiec mamy klopot
|
|
|
|
#930 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marysia kontra Wiktoria Chłopiec by był AdaśCytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

- dzidzi też smakowało bo czuje ją bardziej

)

. Teraz się zaczynam zastanawiać czy to wcześniejsze to były ruchy a nie rozciąganie się tych wszystkich wiązadeł

a jabardziej na słodkie. Dzisiaj wtrążoliłam 1/2 czekolady
w ciąży w synem nie miałam tej " przyjemności" , w ogóle rzadko kiedy miałam zgage 
Zaciskałam wtedy zęby, nawet nie wchodziłam w dyskusję, bo szkoda psuć se nerwy
za dzisiejsze wizytujące!