![]() |
#631 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część III
Powiedzcie mi jak to jest z portalami randkowymi? Psycholog mi mówi, że dobrze by było, gdybym spróbowała się chociaż tam zarejestrować, może spróbować się umówić, otworzyć się. Mnie na samą myśl paraliżuje.
Czy ludzie są tam bardzo krytyczni wobec siebie i bardzo wybrzydzają? Chodzi o to, że ktoś się umawia i automatycznie na spotkaniu poddaje się ocenie, bo jeśli rejestruje się na portalach randkowych to wiadomo, że od razu nastawienie jest na znalezienie sobie osoby do związku. Nie jest to typowe spotkanie na luzie, tylko od razu z nastawieniem "a może coś z tego będzie". Jak to wygląda w praktyce? Jak tylko o tym pomyślę, to zalewam sie zimnym potem ze strachu... Zawsze byłam bardziej przychylna nienachalnym, niewymuszonym spotkaniom, a nie od razu pod tytułem "szukam kogoś". Niestety odgrodziłam się od ludzi, nie mam prawie znajomych, więc poznanie kogoś w ten sposób jest raczej niemożliwe. Dla mnie to bardzo stresując kwestia. |
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wg mnie osoby z zaburzoną samooceną, niepewne siebie mogą się na takim portalu tylko zdołować bo to typowy katalog , takie trochę allegro ze zdjęciami plci przeciwnej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcesz czytać Lanceta albo Nature? Be my guest. Tylko sam sobie poszukaj. "Znam statystykę" No rzeczywiście, w pięty mi poszło. Tak się składa, że też akurat nam, więc palnąłeś niczym łysy grzywką o kant kuli. Wyniki badania interpretowali jeśli już to badacze, którzy je prowadzili, a nie Dailymail. Jak byś tak wymiatał ze statystyki to byś nie pisał o "przyczynie", bo wiedziałbyś, że jeśli w statystyce można o czymś mówić, to co najwyżej o prawdopodobieństwie, a nie o przyczynie. Statystyka nie zajmuje się analizą związków przyczynowo-skutkowych, a jedynie korelacji występujących z pewnych prawdopodobieństwem. A jak już do tego pijesz to można twierdzić, że np. te dzieci z zespołem downa rodzą się takie nie z powodu wieku kobiety, ale np.z powodu dużej ilości plastiku w środowisku naturalnym człowieka albo z powodu palenia papierosów przez ich partnerów bo to powoduje rozplatanie DNA i jego uszkodzenia, które przekładają się na większą ilość błędów przy replikacji DNA u potomstwa. ![]() No, ale Twoja mądrość jest z cyklu "wiadomo, że baba po 30 stoi nad grobem a facet z racji bycia facetem to zawsze jurny, młody Adonis". Nieważne, że światowa epidemiologia stwierdza co innego co do globalnego spadku płodności mężczyzn i jakości ich spermy. Tak widzę, że jak widzisz taki artykuł to nawet nie zaczynasz czytać, bo gdybyś ,nie daj boże, przeczytał to mógłby Ci się Twój mizoginistyczny światopogląd a la August Strindberg do góry nogami wywrócić. ![]() No, ale jesteś Polakiem, więc zapewne jak 58% Polaków nie czytasz i jesteś z tego dumny. Polska to chyba jedyny kraj w Unii, w którym ignorancja uchodzi za cnotę. Nic dziwnego, że Polki wolą być singielkami jak dziewczyny tutaj albo szukać sobie obcokrajowców na partnerów. Wcale im się nie dziwię.
![]() |
#635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#636 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2016-02-02 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Konto usunięte
|
Jeśli można to dołączam się do singielek :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#638 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Konto usunięte
|
A czy Waszym zdaniem, ktoś, kto zakłada konto bez zdjęcia ma w ogóle szanse na poznanie kogoś na takim portalu?
Nigdy nie miałam konta na żadnym portalu randkowym, wiec nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Statystyka zajmuje się badaniem korelacji ale w jakimś celu. Same znalezienie korelacji mijałoby się z celem bez próby odszukania przyczyny. Bo po co? Dla samej sztuki znalezienia korelacji? Powodem powstania tej gałęzi matematyki jest właśnie chęć znalezienia przyczyn różnych zjawisk. Statystyka jest użytecznym do tego narzędziem. W innym wypadku statystyka nie miałaby racji bytu. Dzięki niej możemy przewidywać różne zajścia z określonym prawdopodobieństwem/pewnością. Po czym wnioskujesz, że jestem mizoginistą? Jakbyś napisała, że kobieta ma silniejsze połączenia pomiędzy półkulami mózgowymi i potrafi wykonywać kilka zadań jednocześnie lepiej od faceta to oznacza, że nienawidzisz facetów? Czy ja gdzieś napisałem, że sperma faceta nie słabnie z wiekiem? Gdzie napisałem, że kobieta po 30 jest stara? Dlaczego zniekształcasz przekaz moich postów? Szukaj sobie facetów gdzie chcesz skoro tak gardzisz Polakami. Przez stulecia jakoś sobie radzili bez Ciebie to i teraz sobie poradzą. Możesz wyjechać już dziś. Chętnie się złożę na bilet. Edytowane przez Chrobry1989 Czas edycji: 2016-02-02 o 23:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
BAN stały
|
Głupoty tu były. Nieważne
Edytowane przez Chrobry1989 Czas edycji: 2016-02-02 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#643 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Fakt, moje poglądy jak na współczesne czasy są dość radykalne. Krąży nawet powiedzenie: "Libertarianizm: radykalny pogląd, że inni ludzie nie są twoją własnością." Faktem jest również, że dobrze mi się rozmawia z ludźmi o dobrze skonkretyzowanych poglądach. Odnośnie konserwatystów - racja, często wydają się ludźmi z innej planety, jednak po prostu ich moralność działa na innych zasadach. Kierują się emocjami - tak samo jak lewica. Różnica tkwi w tym, które emocje przeważają. U konserwatystów przeważa obrzydzenie, dlatego uznają za niemoralne rzeczy, które ich obrzydzają - na przykład homoseksualizm. Najpierw "czują", że homoseksualizm jest niemoralny, potem dopiero starają się wymyślać powody dla których tak jest. U lewicy z kolei przeważa współczucie, które także potrafi przysłonić zdolność racjonalnego myślenia. Lewica współczuje jednostkom, które uznaje za odrzucone - na przykład ludziom o odmiennym kolorze skóry i inaczej ocenia ich zachowanie, dlatego mamy teraz problem z praktycznie bezkarnymi imigrantami. Libertarianie natomiast w moralności (i w życiu niestety) są bezduszni. Kierują się w ocenianiu czynów jedynie rozumem. Świetnie to wszystko opisał Jonatan Haidt w książce "Prawy umysł. Dlaczego dobrych ludzi dzieli religia i polityka?". Tu wywiad z tym panem: https://www.youtube.com/watch?v=iX1ujqivzsU Jeżeli się wcześniej już na ten temat rozgadałam i się powtarzam - nie bijcie, najwyżej obrzućcie pomidorami ![]() Edytowane przez _Jinx_ Czas edycji: 2016-02-02 o 21:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Konto usunięte
|
Kiedyś zastanawiałam się nad założeniem konta na którymś z portali randkowych, ale boję się, że trafię na kogoś, kto po prostu będzie się chciał zabawić lub na jakichś zboczeńców.
Na którym portalu według Was warto spróbować? A może na żadnym? Nie szukam żadnych przygód na jedną noc, nie nastawiam się też na związek, po prostu chciałabym poznać kogoś, wyjść na piwo lub pójść na spacer i porozmawiać... |
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#646 | |
BAN stały
|
Cytat:
Reszta to zazwyczaj łatwowierni idioci, zwykły motłoch społeczny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Zakorzenienie
|
Co do portali to miałam ten na S. przez tydzień, bo czułam się jak towar na półce, ludzie z ciśnieniem na związek, więc nie polecam. Już lepsze wspomnienia mam z Badoo - bardziej na luzie, koleżanka poznała tam męża, z kolei inna chodzi z facetem właśnie z tego portalu.
#648 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#649 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#650 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Konto usunięte
|
U mnie problem jest taki, że przez 9 miesięcy w roku żyję za granicą, tam pracuję i mam znajomych. W Polsce czuje się bardzo samotna, większość kontaktów się urwała, koleżanki juz wszystkie mają mężów, dzieci.
Kiedyś poznawałam ludzi na czatach itp., ale to było 10 lat temu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
BAN stały
|
Część pionków czy tak zwanych autorytetów na pewno. Natomiast wielu ma łeb na karku i robi celową robotę. Nie mam wątpliwości, że taki Rysiu dokładnie wie co robi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Raczkowanie
|
Co do portali to ja niedawno założyłam konto na Sympatii i piszą głównie starsi faceci albo pary z zaproszeniami do trójkątów, więc nie polecam.
![]() Wiecie co, rzadko kiedy ktoś mi się podoba, a ostatnio jakoś wpadł mi w oko kolega z pracy. Problem polega na tym, że mieszka daleko, no i nie zwraca na mnie uwagi. Zaczęłam się zastanawiać czy nie spróbować coś z tym zrobić. Problem w tym, że jestem dosyć staroświecka w kwestiach damsko-męskich i nigdzie go nie zaproszę pierwsza. No i ta odległość. Hmm... Co sądzicie? ![]()
Edytowane przez Fantaghiro7 Czas edycji: 2016-02-02 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#656 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Pierwsze słyszę, na sympatii nigdy nic takiego mnie nie spotkało a nam wrażenie ze jestem tam już milion lat. Ostatnio piszą do mnie faceci w moim wieku, sprawiające wrażenie normalnych :-P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No to chyba mam jakąś magię przyciągania. ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto nie ryzykuje ten nic nie ma... Nie spiesz sie ale staraj sie do niego zagadac, nie podrywac ale pogadac na luzie i zobaczyc co wyjdzie.
Nikogo niestety nie zmusisz do miłości ale zawsze możesz zamknąć wybranka w piwnicy i trzymać tam dopóki nie rozwinie się u niego syndrom sztokholmski. 🙃 https://www.suwaczek.pl/cache/cadbaa1cc7.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Zadomowienie
|
U mnie jak ktoś nie ma zdjęcia od razu odpada. Wygląd mężczyzny jest dla mnie ważny , nie najważniejszy (z pięknym idiotą bym nie wytrzymała ) ale jednak chce żeby ktoś mi wizualnie odpowiadał
![]() Nie wiem który portal jest najlepszy bo u mnie z żadnego nic nie wynika Na S często pisali do mnie starsi , propozycje "niezobowiązujące " również miałam, głupie wiadomości w stylu rozbiorę się dla Ciebie , zrobie dla Ciebie striptiz również ![]() Badoo cięzko mi ocenić, jak nie zapłacić to po tygodniu staje się bezużyteczne (albo ja nie potrafie go obsługiwać ![]() Tinder - Pisałam z jednym gosciem który mi sie spodobał ale oczywiscie przestał się nagle - z dnia na dzien - do mnie odzywać , na tinderze można spotkać celebrytów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwielbiam ![]() i staromodne ciuchy retro i victorian... ![]() Cytat:
potwierdzone przez lekarza ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój znajomi na fejsie ma pogląd, że my lewica = inteligencja narodu ![]() Cytat:
Nie dośc, że będą plotki, to jeszcze jak się zacznie kręcic i nie wyjdzie, to będzie kwas się potem z taką osobą widywac Dziękuję, postoję ![]() Co do ideałów kobiecosci, to od lat mam ten sam: Catherine Zeta-Jones ![]() za młodu, z czasów Maski Zorro i Nawiedzonego ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-02-03 o 10:09 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.