|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
My po ktg i badaniu
![]() Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiiiiiiiiiiiiiii Jak nie ruszy sie akcja to w piątek mam sie stawić na kolejne badanie i zobaczymy co dalej
|
#1082 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Dziś na obiad ogorkowa i ziemniaczki z wątrobka i surowka a ze śniadania nie jadłam dostałam więcej ziemniaków ;-)
|
#1083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaczynam obmyślać co by tu sobie przygotować do jedzenia do szpitala
|
||
|
|
|
#1084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1085 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc wtedy bierzemy go do siebie ![]() Dziewczyny, które już są mamami. Czy Wasze dzieci chętnie śpią w swoich łóżeczkach? Nie chciałabym, aby Artusiowi weszło w nawyk spanie z rodzicami. Ale nie mam serca go odkładać...
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciężki temat jednym słowem, ale pocieszam się tym co Aagaciorek napisała, że pierwsze 3 dni dramat, a później postępy z dnia na dzień.Może wyszarzę, bo nie każdego to interesuje ![]() Generalnie pierwsza "aplikacja" to była porażka hahaha nie dałam rady, tż musiał mi włożyć ![]() aaaa i aplikuję go tak jak pisała Aagaciorek, czyli nadmuchany 1 naciśnięciem pompki. W sumie, to nie było mowy o wypychaniu go, bo jak tylko go puszczamy, to sam wyskakuje... ale zawsze to jakieś rozciąganie. Kolejne 2 razy już sama wkładałam. Czyli 3 razy zaaplikowałam sobie z 1 naciśnięciem pompki. Za 4 razem po włożeniu - odważyłam się dopompować jeszcze 1 naciśnięciem pompki. Potrzymałam tak trochę ten balonik i przestałam przytrzymywać, to sam zaczął wychodzić... przyjemne to nie było, ale spokojnie można wytrzymać. 5 raz tak samo jak 4 6 raz albo za mocno wepchnęłam, albo tak się mięśnie rozciągły... ale nie musiałam przytrzymywać balonika, bo nie wypadał tylko siedział jak głupi w środku (2 naciśnięcia pompki). Próbowałam go wypchnąć swoimi mięśniami... albo siłą woli I na tym zakończyłam. aaaa zmierzyłam obwód balonika, jaki aplikowałam po 2 naciśnięciach pompki - wyszło mi 18 cm... i tak sobie myślę, że chyba nie tak źle jak na pierwszy raz ale gdzie tam do 30 cm ![]() I przyznam szczerze, że ja w ogóle nie rozumiem tego opisu ćwiczeń w instrukcji i nie mam pojęcia, czy dobrze to robię. ![]() A jak u Ciebie? |
|
|
|
|
#1087 |
|
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- A może ta wydzielina to czop z krwią ? ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Mi się wydaję ze to pękające krwinki ze skracającej się szyjki, dlatego różowe. A czop też odchodzi, widać na raty u mnie, bo myślałam, że się już pozbyłam dziada |
|
|
|
#1088 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justynka trzymam kciuki 😊 ja z Lilka 3 cm miałam dopiero po wypadnieciu cewnika...dzisiaj środa wiec do piątku trochę czasu jest...moze akurat coś się zacznie 😘 ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
Smacznego 😊 u nas wczorajsza buraczkowa...i musiałam nakarmić wszystkich - siebie i dzieci bo bylo mama karmić...i nie bylo wyjścia...ale zjadły wszystko co im dalam 😊 Mikołaj juz gada ze babcia z pączkami przyjedzie 😉 |
||
|
|
|
#1089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje spały...do czasu...a teraz oboje śpią ze mną co takie duże są... |
|
|
|
|
#1091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze cos juz jest, zawsze to krotksza droga nawet przy wywolywaniu ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
duga droga, ale jedzenie wazne co zrobic
|
||
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Co za emocje
![]() Zonameza90, EndOfRainbow, Justynka333 - rozkręcają się z akcją porodową NanaR - jutro próba wywołania Motyl - jutro CC normalnie dziewczyny expresem lecą ![]() ![]() |
|
|
|
#1093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do instrukcji to ja bardziej kierowałam się opisem ćwiczeń ze strony konkurenta, czyli e-pino. Wejdź sobie na ich stronkę, tam jest wszystko opisane U mnie z wypychaniem też było trudno na początku. Z czasem odkryłam mięśnie, o których wczesniej nie miałam pojęcia To mi bardzo pomogło podczas fazy parcia bo nie cisnęłam na kupę tylko mięśniami wadżajny
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozniej przeszlo i bylo roznie. Od mniej wiecej kiedy jestem w tej ciazy ma swoje lozko i za chiny ludowe z niego nei wyjdzie do nas ![]() Zalezy od dziecka, rozne dzieci potrzebuja roznych rzeczy, placza z roznych powodow i na rozny sposob wymagaja bliskosci. Musisz sama ocenic. Ale nie popadajmy w paranoje z tym przyzwyczajaniem do bliskosci - to malutkie istotki potrzebuja nas
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z włożeniem go nie mam żadnego problemu, ale z rozluźnieniem się jak już jest tak... więc jak i u Ciebie już tak, za to mi nic nie wypada. Już wiem, że na leżąco to w ogóle nie idzie mi go nadmuchać, na stojąco uwiera a w klęczkach to ja go w ogóle nie czuję póki tam jest No i dzisiaj udało mi się go łaskawie wypchać, ale trochę to trwało i udało się dopiero w pełnym relaksie (całe 20cm... gdzie tam do 30). Za to widzę, że największym problem w tej zabawie, to jest skóra na wyjściu, więc zaraz po wziełam się za intensywne smarowanie olejkiem ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
Moja do prawie 2 urodzin nie spała u siebie ![]() Dzieci są po prostu różne... bodajże Motyl pisał, że Tusia od początku śpi w swoim łóżeczku. |
||
|
|
|
#1097 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie rozmawialam z bardzo młoda panią na krótkim spr tętna i pytała czy chce karmić piersią a ja mówię że oczywiście o ile będę miała pokarm i będę umiała a ona na to ze super ze ona właśnie ma większość dyżurów na porodówce i ze wszystko wytłumacza nauczą karmić wyjawia ze mną i przebiera i w razie czego będą pomagać. Także jestem juz spokojna żeby tyło mały się jutro chciał urodzić 4lutego tak jak chciałam
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Wyniki odebrane, caly czas mi rosnie TSH.. Jeszcze w normie bo 2.34 ale myslalam ze ono tak hula tylko na oiczatku ciazy a mi rosnie caly czas. No nic, mam nadzieje ze po ciazy ta niedoczynnosc sie unormuje.
Poza tym wszystko w normie poza jakimis PDW, MPV i PCLR ale 2 tyg tez mialam lekko podwyzszone i moja gin mowi ze to ok na tym etapie ciazy. Takze mam nadzieje ze do porodu juz nie bede sie musiala kloc. Zmoglo mnie jednak po tej pobudce o 4:30 Wszamalam wlasnie ogorkowa i ide robis spaghetti (chrzanic ze mam po nim zgage, tak mi sie chce!). A i bylam dzis w zarze i kupilam Poli uroczy sweterek a Lilce super dresiki po 15zł bo byla wyprzedaz ![]() I kupialm serce z czekolady wielkie dla TZ na walentynki - w sklepie gdzie recznie robia rozne z czekolady (nawet czekoladowe penisy tam byly )
|
|
|
|
#1099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde kusicie tym balonikiem ALe za pozno juz, ja za 1.5 tyg planuje byc juz po wszystkim![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Mysle ze moj TZ ma wystarczajaca ilosc (1) penisów kupie siostrze na urodziny czy cos
|
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u Ciebie to już luz, bo już raz przeszło to i drugi raz przejdzie. A my pierwszy raz tą stroną
|
|
|
|
|
#1103 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a szyjka przed porodem jest wysoko czy nisko?
|
|
#1104 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Ja się tylko melduje dziś, zajęty dzień bo siostra broni inżyniera
Miłego dnia wszystkim!
|
#1105 |
|
Zadomowienie
|
Powodzenia dla siostry! Kciuki!
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tyś to zrobiła, że udało Ci się go wypchnąć? Ja jak zaczęłam kombinować z pracą mięśniami, to miałam wrażenie, że bardziej go zaciskam w środku, niż wypycham. Ćwiczyłam w takiej pozycji pół siedzącej/leżącej z nogami rozkraczonymi I też mam odczucia, że największym problemem jest skóra na wyjściu więc po baloniku intensywnie wcierałam olejek.Aaaa a na balonik nakładam żel nawilżający z Unimila, może za dużo go daję i dlatego balonik mi sam się wysuwa z wedżajny, bo za duży "poślizg" hahaha I zadam głupie pytanie, ale muszę się upewnić - wkładasz do wedżajny tą pierwszą kulkę/część balonika - tak, że zwężenie balonika masz na "wyjściu" z wedżajny? Kaaasi a Ty już ćwiczysz z balonikiem? Napisz swoje wrażenia
|
|
|
|
|
#1107 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Idę obiados robic, TŻ niedługo wraca |
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1108 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie, że Twoja Pola tak lubi spać w swoim łóżeczku. Moi znajomi mają problem, bo w maju pojawi się u nich maluszek, a pierwsza 2,5 letnia pociecha ani myśli spać w swoim łóżku. Cytat:
|
|
#1109 |
|
Raczkowanie
|
Aninis - ja mam extra motywacje
![]() Muszę urodzić dziś albo jutro, nie ma innej opcji. Termin mam na 05.02 a to data urodzin mojego Teścia i ja w ten dzień nie rodzę i już Ćwiczę na piłce, może się coś ruszy..... |
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Motyl przesyła pozdrowienia ze szpitala.
Została już zakwaterowana i jak nie będzie żadnego nagłego przypadku, to jutro o 9.00 będzie CC. Więc trzymamy kciukasy ![]() Jak jej się uda uruchomić neta, to pewnie jeszcze się sama odezwie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:58.

Jak nie ruszy sie akcja to w piątek mam sie stawić na kolejne badanie i zobaczymy co dalej
Ślub 

Więc wtedy bierzemy go do siebie