|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
witam dziewczyny,
u mnie nic nowego. Wstawiam link do 10 ZABAW Z NIEMOWLAKIEM 0 - 6 MIESIĘCY może kogoś zainspiruje, bo ja nie bardzo jeszcze wiem jak się zajmować szkrabem więc może się przyda ![]() ja od razu wiedziałam że jestem w ciąży - miałam mdłości, byłam senna, bolały mnie piersi. w czwartek zrobiłam test - wyszedł negatywny - dolegliwości nie ustawały, powtórzyłam w niedzielę i już było ![]() poszłam zaraz potem do ginekologa i był pęcherzyk płodowy na usg ![]() Cytat:
Położne mówiły żeby nie brać wielkich walizek do szpitala więc nie chcę wyglądać jakbym na tygodniowe wczasy tam pojechała
|
|
|
|
|
#3032 |
|
Rozeznanie
|
A my postanowiliśmy brac sie za dziecko po slubie. Slub w majówke, w lutym poszłam porobić badania, zaczełam łykać kwas foliowy.Zaraz po ślubie pojechaliśmy w podróż na teneryfe tam upalnie nie mieliśmy zbytnio ochoty na przytulanki, a dotego tż dostał jakiejś infekcji. Cykle miałam jak w zegarku co 27,28 dni. A kiedy zaczeliśmy sie starać pojawił mi się 24dniowy.zamówiłam na alegro testy owulacyjne bo staraliśmy sie w chłopca utrafić. Kolejn cykl nic ale przynajmniej się dowiedziałam że mam owulacje dość wcześnie bo koło 10 dnia. I za trzecim podejściem sie udało, czułam że to ciąża bo miałam bardzo tkliwe piersi ale test z alegro nic nie wykazał, więc kupiłam porządny w aptece i dzień po spodziewanej miesiączce wyszedł pozytywny. Tego samego dnia poszłam do lekarza, ale on stwierdził że w czwartym tygodniu to on na usg nic nie zobaczy dał tylko skierowania na badania i kazał przyjsć za dwa tygodnie.
A teraz 33 tydzień idzie i Stasiek rosnie w brzuszku. |
|
|
|
#3033 |
|
Zadomowienie
|
O! też chyba wrzucę te "zapasowe" torby do auta, niech jeżdżą w bagażniku
a już na pewno wszystko zgromadzę w jednym miejscu bo mój Tż nie ogarnie tego i jakby sam musiał decydować co mi dowieźć to dostałabym połowę potrzebnych rzeczy
|
#3034 |
|
Zadomowienie
|
my staraliśmy się rok zajść. Ja mam bardzo nieregularne miesiączki - potrafiłam nie mieć przed 2 miesiące. pewnie przez niedoczynność tarczycy. Raz doszło do zapłodnienia ale jajeczko się nie zagnieździło. Wiem bo mój organizm momentalnie reaguje że jestem w ciąży - mam bardzo książkowe objawy
|
|
|
|
#3035 |
|
Raczkowanie
|
Monia - nie, bo nie wierzę w te metody, płeć to był bonus od losu
![]() Proszę tu nie pisać o serach i czerwonym winie! Może jeszcze z bagietką, co? To już lepiej o pączkach gadajcie. (Próbowałam wina bezalkoholowego i było to dość przykre doświadczenie. Ech, jeszcze 1,5 miesiąca... )
|
|
|
|
#3036 | |
|
Zadomowienie
|
Trzydzieścidwa mi też właśnie piwo nie podeszło i całe zwymiotowałam, trochę mnie to zdziwiło.
Robiłam chyba z 10 testów ciążowych do 29 lipca- wszystkie ujemne. Teraz już wiem, że trzeba robić Hcg ![]() Fajne macie ciążowe historie ![]() Cytat:
![]() Kinga superowy dresik. Też uważam, że wszystko powinni dać- podkłady, ciuszki i podpachy-maczugi. Dobrze, że w PF dają ciuszki dziecku bo chociaż odpadnie mi jedno prasowanie. A czytałam ostatnio w mądrej książce, że można używać jakiego się chce proszku tylko trzeba dokładnie, porządnie wypłukać. Ja jednak użyję na początku Loveli ale potem zrobię po jakimś czasie test ze zwykłym płynem na jednym ubranku i jak się nic nie podzieje to nie będę kupowała Loveli. Dorka daj linka do tych zabaw
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2016-02-03 o 15:12 |
|
|
|
|
#3037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Btw, dawno nie jadłam bagietki, bo mąż nie ma po drodze bagierciarni i nie ma jak kupić A w I trymestrze tylko na bagietkach ciepłych z masełkiem słonym jechałam. Mieszkałam po sąsiedzku z piekarnią, więc wiedziałam o której pieką bagietki i sobie po gorące chodziłam
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam nieregularne cykle, niektóre ponad 40 dni. A udało nam się jak całkowicie odpuściłam... wcześniej testowałam co chwilę i doszukiwałam się objawów. Zaczęłam też się badać, bałam się, że może coś jest ze mną nie tak, skoro tyle czasu się staramy i nic...
|
|
|
#3039 | |
|
Zadomowienie
|
byłam pewna ze wstawiłam
![]() http://bizimummy.blogspot.com/2016/0...miesiecy.html# Cytat:
po tym jak zaczęłam podejrzewać że jestem a test pokazał że nie zaczęłam mieć straszne wahania nastrojów. w pt pół nocy ryczałam bez powodu a w sobotę tak się zdenerwowałam na TŻ że rzucałam w niego deską do krojenia (co raczej nam się nie zdarza) To utwierdziła mnie raczej w przekonaniu że się udało co niedzielny test potwierdził
|
|
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Mój też ma papierowe koło fortuny :-D
|
#3043 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się sentymentalnie zrobiło
|
|
|
|
#3044 |
|
Wtajemniczenie
|
one wychodza pozytywne w dniu planowanej miesiaczki albo nawet kilka dni po, wczensiej nie ma szans, a Ty kiedy robiłas pamietasz?
|
|
|
|
#3045 |
|
Konto usunięte
|
Darkanddark;-Ja tak jak ty zareagowałam na pierwszą ciąże, płakałam jak bóbr, a mąż był szczęśliwy
![]() A o zdrowotności sera, to bym dyskutowała, tylko to nie jest ten wątek - kwestie bardzo sprzeczne ( jeśli chcesz to mogę polecić wile książek na ten temat Dr Nand Kishare Sharma, Mleko - cichy morderca, Michał Tombak, Jak żyć długo i zdrowo?, Anna Szulc, "Pij mleko, będziesz kaleką", ).Ja jem i pije mleczne produkty , bo lubię, - nie dla zdrowia, bo wiem że żadnych korzyści, tak jak słodycze czy inne smakołyki ![]() malinka9191;- ja bym powiedziała na odwrót, niema badań które by udowodniły pożyteczność wina, nawet jednej kropli ![]() (http://www.logo24.pl/Logo24/1,85829,...ie_zdrowe.html) Misia- ja uważam że jesli szpital daje, to dla czego miałabym nie skorzystać. Ale oczywiście też rozumiem Ciebie, wolisz mieć swoje masz pełne prawo. słoneczko- w porównaniu do mojej sprawności 2 mies. temu, to jednak mało potrafie mooonia- no własnie, |
|
|
|
#3046 |
|
Zadomowienie
|
to u nas bylo tak ze ja juz chcialam dzidzi a moj to by jeszcze sie pewnie wstrzymal z rok jeszcze z tym, no ale pewnego dnia mowie do mojego czy mozemy uzywac prezerwatyw bo iles lat bez przerwy te tabletki biore itd ze przydalaby sie przerwa od homonow , no to mowi ze spoko :P tylko ze jak przyszlo co do czego to nam sie niechcialo w gumie wolal bez
;p po odstawieniu tabletek raz dostalam normalny okres ;p potem zrobilismy to bez gumek :P a dwa tygodnie pozniej kupilam test zobaczylam dwie kreski i z wrazenia myslalam ze nie usiedze w pracy a moj myslalam ze bedzie zdziwiony ze tak szybko ale byl przeszczesliwy ze i dobrze bo by dalej odwlekal nie wiadomo po co a tak juz najwyzszy czas na dzidzi
|
#3047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe
|
|
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Melduje się po wizycie. Okazało się że moje dolegliwości to na szczęście fałszywy alarm i jeszcze się nie rozpakowuje
Za to wyznaczono mi termin cc i urodzę synka 9 marca Co do mojej ciąży, to u nas szło jak na zamówienie zarówno z pierwszym jak i z drugim synkiem. Postanowiliśmy że chcemy mieć dziecko zaczęliśmy się starać i już w pierwszym cyklu się udało w obu przypadkach. Z tym że w drugim stosowałam testy owulacyjne i mierzyłam temp ciała, i byłam pewna że nic nie wyjdzie w tym cyklu bo kochaliśmy się cztery dni przed domniemaną owulacją i jakoś trzy dni po. Bardzo zdziwiona byłam gdy mimo wszystko test ciążowy pokazał dwie krechy byłam też wtedy przekonana że jak nic będzie córka, no nic jednak nie ma aż tak łatwo
|
#3049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3050 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem żywym przykładem. Test wyszedł mi pozytywny na 6 dni przed planowaną @ i II kreska nie była jakaś blada tylko normalnaCytat:
|
|
#3051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zresztą w tej ciąży też na początku test z porannego moczu wychodził baaaardzo słabo, jeszcze po tygodniu od terminu zrobiłam test, żeby mieć ładne 2 kreski i synkowi pokazać i też wyszedł blady taki już mój urok chyba
|
|
#3052 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga cieszę się że jesteś zadowolona z rozprawy, choć zielonego pojęcia nie mam o co chodzi
chyba ominelam temat. Co do leżenia współczuję bo wiem ze ciężko to zrealizować szczególnie jak się ma dzieci. Ja bym chyba nie umiała. |
|
|
|
#3054 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie widzę Ciebie z termomerem i notesikiem itp.![]() a to w zusie to ciut nie rozmowa kwalifikacyjna Cytat:
![]() Cytat:
Bylismy z tż na spacerze po obiedzie. Rozmawialismy, ze to kosmos jakiś, że niedlugo z wózkiem będziemy po lesie jezdzic tyle dróżek i kierunków mamy do zwiedzenia, nie mogę się doczekac.
|
|||
|
|
|
#3055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tylko czekałam na tescie w koncu wyją 2 kreski robilam w dzien ojca 23.06 zeby jak w filmach złozyc zyczenia mezowi ale nie udało sie i potem 25.06 dalej negatywny i 27.06 juz wyszał blaaadziutka taka ze z lupą mozna było jej szukac ale ja swoje wiedzialam i 29.06 juz 2 kreski i watek na wizażu załozyłam
|
|
|
|
|
#3056 |
|
Konto usunięte
|
Ja jutro mam rozprawę w ZUSie, jakby mało było..
![]() ZUS ciąga mojego pracodawce , gdzie dorabiałam na umowie zlecenie o nieopłacanie składek zdrowotnych. |
|
|
|
#3057 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Olej rycynowy doustnie stosuje się głównie przy zaparciach.. Wiec jeśli może na skurcze pomoże, to na zaparcia na pewno :-P
A jak się wypije cała buteleczkę to lewatywa gwarantowana
|
#3059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
haha strasznie nie lubie jak zamawiam cos do jedzenia a tu takie rozczarowanie bo jest inne czy z innej firmy hehe torby nawet do samochodu nie pakuje bo jak by mnie wzielo w domu a on byłby w pracy to tata mnie zawiezie to w przypadku nagłym tak to bede czekac na niego ale gdyby torba była z nim a cos by sie stalo to bylby wiekszy problem hehe
|
|
|
|
|
#3060 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj do nas przyjedzie wieczorem facet oglądać motor od tz. Może nawet dzisiaj go sprzedamy.. Szkoda trochę bo służył 4 lata ;-)
Ale kasa jednak potrzebna a motor stoi i traci na wartości tylko..
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.

Może jeszcze z bagietką, co? To już lepiej o pączkach gadajcie.
zaz wyczaj faceci nie lubią się z porządkami. 

wyszłam z koleżanką na ławkę na parkingu w szoku i powtarzałam " niemożliwe"