Sierpnióweczki 2016! - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-03, 15:20   #4471
asiulek8
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
asiulek8

Moje cukry to 80 na czczo a po jedzeniu 126. Widac, ze narazie w normie, ale i tak mam powiedziane zebym uwazala.

Wspólczuje, ze znowu musisz sie tym martwić
Eeee to u Ciebie luz. Chociaż przy cukrzycy 120 to górna granica po posiłku po godzinie

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 15:22   #4472
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Eeee to u Ciebie luz. Chociaż przy cukrzycy 120 to górna granica po posiłku po godzinie
No dokładnie. Takze tez musze stosować lepsza diete na wszelki wypadek

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 15:45   #4473
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Hej hej hej zapachowstert pojawił sie u mnie właśnie od niedawna. Mam w domu szczeniaka juz całkiem pokaźnego w sumie ale jeszcze zdarza mu sie podsiknac w domu na matę specjalnie do tego przeznaczona i nie moge wytrzymać z tym zapachem w dodatku wszystkie moje ulubione perfumy przyprawiają mnie od mdlosci juz nie wiem czym sie psikac wczoraj kupiłam sobie kabanosy ale tak mi śmierdziały ze nie mogłam ich zjeśc ba nawet miec ich w pobliżu w pracy bo było mi bardzo niedobrze... Dziewczyny a oprócz plamien czy któraś z was miała wydzielinę ale taka zwykła biała po prostu? To jest normalne?

I w ogole obudziłam sie dzisiaj ze strasznymi zakwasami na pośladkach wtf?! Jakbym przysiady robiła abo co...
tak, to normalne
Cytat:
A jak mierzysz w domu jakie masz wyniki?

Bo ja od 3 dni spięłam poślady i po każdym posiłku mierzę cukier i chyba nie mam już wątpliwości. Poziom cukru waha się od 150 do 180. Także witaj cukrzyco. Do tego dochodzi osłabienie i przemęczenie po około 20 minutach po każdym posiłku. No i nauczona poprzednią cukrzycą wiem, że to nie zwiastuje nic dobrego. Także w sobotę uderzam na drinka z glukozy. Lepiej wcześniej zrobić i wiedzieć. A od jutra witaj dieto

Jeszcze wieczorem zrobię test z ziemniakiem. One strasznie mi wywalały cukier.

Witaj

Co do wydzieliny, też mam taką. Z resztą jakby była infekcja to lekarz by podczas badania wychwycił.
współczuję..niedość,że w ciąży z jedzeniem to różnie bywa to jeszcze dieta.masakra

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

kupiłam dziś sobie lody..creme brulee z karmelem..właśnie na mnie czekają
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 16:14   #4474
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Juu_ Pokaż wiadomość
A czy po basenie nie czujesz bardziej brzucha, w sensie jakiegoś bólu/ciągnięcia? Byłam w nd na basenie, w pon trochę bardziej czułam brzuch (lekki ból przy nagłym wstawaniu), potem wczoraj znowu byłam na basenie i dzisiaj brzuch czuję jeszcze bardziej, jakby mocniej "ciągnie". To był mój pierwszy "wysiłek" od 2 tygodni i nie wiem czy to basen a może źle pływam? Głównie na plecach, czasem macham rękoma, może nie powinnam się tak w wodzie przeciągać tylko pływać kraulem?

!
Ja potrafię pływać tylko żabką, i tak pływałam. Wczoraj tylko 15 min a resztę to się bawiłam z córą w wodzie. Będę stopniowo pływanie wydłużać w miarę samopoczucia.
Nic mnie nie ciągnęło. Nie bolało.

Dziś za to jest piękna pogoda, i z miasta postanowiłam wrócić na piechotę ok 3km, i na koniec czułam, że muszę usiąść, zwłaszcza, że sporo drogi pod górkę.

W zasadzie mnie brzuch już nie ciągnie, czasami coś tam czuję, ale nie jest to niekomfortowe.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
A jak mierzysz w domu jakie masz wyniki?

Bo ja od 3 dni spięłam poślady i po każdym posiłku mierzę cukier i chyba nie mam już wątpliwości. Poziom cukru waha się od 150 do 180. Także witaj cukrzyco. Do tego dochodzi osłabienie i przemęczenie po około 20 minutach po każdym posiłku. No i nauczona poprzednią cukrzycą wiem, że to nie zwiastuje nic dobrego. Także w sobotę uderzam na drinka z glukozy. Lepiej wcześniej zrobić i wiedzieć. A od jutra witaj dieto

Jeszcze wieczorem zrobię test z ziemniakiem. One strasznie mi wywalały cukier.

Witaj

Co do wydzieliny, też mam taką. Z resztą jakby była infekcja to lekarz by podczas badania wychwycił.
Ciśnienie górne zazwyczaj mam z rana ok 130/140. Ale ostatnio często budziłam się na 160 z ogromnym bólem głowy. Ale u mnie to się odbija jedzenie bardzo. Np zrobiłam sobie barszcz z torebki winiary - od razu ciśnienie w górę. Jak pilnuję jedzenia to mam te swoje standardowe 140.

Glukometr dopiero sobie przywiozę z PL więc jeszcze nie wiem.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Jaka u mnie dzisiaj piękna pogoda...bo ostatnich huraganach, aż miło zobaczyć słońce. Młoda po szkole zaraz uciekła na dwór. Koty wylegują się na oknie.
Mam nadzieję, że to wiosna idzie.
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 16:27   #4475
zonamojegomeza
Zakorzenienie

TinkerrBell miałaś problem z ciśnieniem przed ciążą?
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 16:34   #4476
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
TinkerrBell miałaś problem z ciśnieniem przed ciążą?
Mam problem od ok 8 lat. Wylądowałam u lekarza z dużą nadwagą, powiedział, że albo zmienię tryb życia albo tabletki na stałe. Od tamtej pory trzymałam ciśnienie w ryzach. Tylko ja mam tak, że chudne 15 kilo,tyje 15 kilo chudne tyje....więc mój metabolizm jest dobity strasznie:/ jak tylko przekrocze pewna waga to zaraz ciśnienie mnie dobija:/
Stary 2016-02-03, 16:52   #4477
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Mam problem od ok 8 lat. Wylądowałam u lekarza z dużą nadwagą, powiedział, że albo zmienię tryb życia albo tabletki na stałe. Od tamtej pory trzymałam ciśnienie w ryzach. Tylko ja mam tak, że chudne 15 kilo,tyje 15 kilo chudne tyje....więc mój metabolizm jest dobity strasznie:/ jak tylko przekrocze pewna waga to zaraz ciśnienie mnie dobija:/

ehhh współczuje

asiulek8 - właśnie przyuważyłam, że mamy taki sam TP, powiedz mi jaki Tobie wychodzi tydzień obecnie?

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
tak, to normalne

współczuję..niedość,że w ciąży z jedzeniem to różnie bywa to jeszcze dieta.masakra

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

kupiłam dziś sobie lody..creme brulee z karmelem..właśnie na mnie czekają
lody creme burlee
i jak?

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Haha też miewam zakwasy na pośladkach, wiązałam to z tym, że na okrągło leże w wcześniej codziennie siłownia i może mięśnie są już zwyczajnie zmęczone tym leżeniem na dupie ;p

Co do wydzieliny białej to dokładnie tak samo mam, na okrągło na początku goniłam sprawdzić czy czasem nie krwawie bo jakoś tak mokro ...
tylko, że ja w ogóle nie leże, normalnie funkjconuje własnie się TŻ pytałam czy przez przypadek coś nie cwiczyliśmy przez sen

a z tą wydzieliną miałam takie same schizy, jak mi się nagle tak ciepło zrobiło na samym początku to okazało się jednym z objawów. zamiast miesiączki snieżnobiała wydzielina.
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-03, 16:53   #4478
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
ehhh współczuje

asiulek8 - właśnie przyuważyłam, że mamy taki sam TP, powiedz mi jaki Tobie wychodzi tydzień obecnie?

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

lody creme burlee
i jak?
polecam ale mam tak wrażliwe zęby,że po zjedzeniu przez 10min mnie bolały..ale już jest ok
Stary 2016-02-03, 17:06   #4479
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Ale naskrobałyście masakra ponad godzine czytałam wpisy
My po badaniu prenatalnym Na razie wszystko sie dobrze rozwija i wszystko jest na swoim miejscu co powinno być ,dzieciątko mierzy juz 57,8 ,tętno 166ud/min ,przeziorność karkowa 1,9,łóżysko na tylnej ścianie macicy Badanie przebiegło sprawnie , lekarz zaproponował żebym poprosiła lekarza prowadzącego o przepisanie mi Acard ponoć ,pomocne żeby było mniejsze ryzyko przedwczesnego porodu czy też poronienia,z racji ze takowe już miałam . Co więcej ,lekarz kazał przyjechać na kolejne prenatalne miedzy 20-22 tc ze skierowaniem.Co do testu Pappa, którego sie obawiam bardzo to wyniki będą w sobote/niedziele lekarz prześle mi na e-maila ,z szczegółowym opisem i ewentualnie jak coś będzie niepokojącego to też napisze zeby ewentualnie przyjechać na rozmowe ,do czego mam nadzieje nie dojdzie i że bedzie wszystko w porządku. Cały czas modle sie aby moje dzieciątko bylo zdrowe i Wiem że tak będzie.

Aaaaa i prawdopodobnie Chłopiec

BeataAmelka dobrze że lezysz ,odpoczywaj kochana zobaczysz będzie wszystko dobrze tule mocno

Witam nowe mamusie
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek

Edytowane przez aniula83
Czas edycji: 2016-02-03 o 17:08
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 17:08   #4480
malenstwo0908
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
wysokie tzn jakie? mierzysz w domu?

rozczulają mnie te informacje o bulgotkach itp.. co to znaczy wygodnie się ułożyć?
skąd wiesz, że pappa często wychodzi nie tak? jak te wyniki w ogóle dziewczyny są podawane? jakiś jeden ogólny numer czy dla każdego schorzenia osobno? ja je robiłam w innym mieście i zastanawiam się czy sama coś z nich odczytam i jechać po nie specjalnie czy nic mi nie powiedzą?
Hehe wygodnie sie ulozyc czyli tak jak sie czujesz najwygodniej teraz,mi najlepiej na lewym boku,inna mam ma wygodna pozycje siedzaca,jak kolwiek oby bylo wygodnie i mozna bylo sie wsluchac w maluszka czy daje o sobie znac.

Moj dr jest genetykiem prienatalnym tak powiedzial,ze kiedys innaczej sie je bralo pod uwage bo nie bylo innych badan potwierdzajacych je,teraz juz sa i to dokladne.A wyniki sa podawane do wieku ciezarnej,a przynajmniej tak to wywnioskowalam.
malenstwo0908 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 17:11   #4481
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
My po badaniu prenatalnym Na razie wszystko sie dobrze rozwija i wszystko jest na swoim miejscu co powinno być ,dzieciątko mierzy juz 57,8 ,tętno 166ud/min ,przeziorność karkowa 1,9,łóżysko na tylnej ścianie macicy Badanie przebiegło sprawnie , lekarz zaproponował żebym poprosiła lekarza prowadzącego o przepisanie mi Acard ponoć ,pomocne żeby było mniejsze ryzyko przedwczesnego porodu czy też poronienia,z racji ze takowe już miałam . Co więcej ,lekarz kazał przyjechać na kolejne prenatalne miedzy 20-22 tc ze skierowaniem.Co do testu Pappa, którego sie obawiam bardzo to wyniki będą w sobote/niedziele lekarz prześle mi na e-maila ,z szczegółowym opisem i ewentualnie jak coś będzie niepokojącego to też napisze zeby ewentualnie przyjechać na rozmowe ,do czego mam nadzieje nie dojdzie i że bedzie wszystko w porządku. Cały czas modle sie aby moje dzieciątko bylo zdrowe i Wiem że tak będzie.

BeataAmelka dobrze że lezysz ,odpoczywaj kochana zobaczysz będzie wszystko dobrze tule mocno

Witam nowe mamusie

Cytat:
Napisane przez malenstwo0908 Pokaż wiadomość
Hehe wygodnie sie ulozyc czyli tak jak sie czujesz najwygodniej teraz,mi najlepiej na lewym boku,inna mam ma wygodna pozycje siedzaca,jak kolwiek oby bylo wygodnie i mozna bylo sie wsluchac w maluszka czy daje o sobie znac.

Moj dr jest genetykiem prienatalnym tak powiedzial,ze kiedys innaczej sie je bralo pod uwage bo nie bylo innych badan potwierdzajacych je,teraz juz sa i to dokladne.A wyniki sa podawane do wieku ciezarnej,a przynajmniej tak to wywnioskowalam.
dzięki za odpowiedź

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-03, 17:21   #4482
superhuman
Zadomowienie

Cytat:

Witam nowe mamusie

Super!! No i gratulacje prawdopdoobnie chloapaka
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 17:25   #4483
Talantea
Zakorzenienie

aniula83

Jak fajnie. Gratuluje chłopaka! Jestem pewna, ze wyniki beda dobre

Stary 2016-02-03, 17:39   #4484
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
ehhh współczuje

lody creme burlee
i jak?

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

tylko, że ja w ogóle nie leże, normalnie funkjconuje własnie się TŻ pytałam czy przez przypadek coś nie cwiczyliśmy przez sen

a z tą wydzieliną miałam takie same schizy, jak mi się nagle tak ciepło zrobiło na samym początku to okazało się jednym z objawów. zamiast miesiączki snieżnobiała wydzielina.
Wg moich wyliczeń to jest to dokładnie 10t6d

Cytat:

Witam nowe mamusie
Super

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-03, 18:11   #4485
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja staram się żeby niej ciśnienie nie przekraczalo 130/80. Im dluższa ciąża i im dłużej biorę dopegyt tym lepiej. Mam nadzieję, że rzeczywiście teraz się trochę uspokoi.
Stary 2016-02-03, 18:11   #4486
malenstwo0908
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez unheeded Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

U nas gile do pasa, na szczęście bez kaszlu i gorączki, także mam nadzieję na szybkie powroty do zdrowia. Na przeziębienie polecam czosnek, działa powalająco

Tak się zastanawiałam kilka dni temu, czy to możliwe, że już coś czuję... Leżałam wieczorem, czytałam i parę bulgotek w brzuchu poczułam wzdęć brak, jelita raczej pracują mi bezobjawowo, więc może to już to. W pierwszej ciąży też poczułam dość wcześnie, bo ok. 15 tygodnia. I nie były to kopniaki, tylko właśnie takie delikatne bąbelki.

W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg, i pomimo normalnej sylwetki przed - na końcówce czułam się fatalnie. Byłam ogrooomna. Ciężko zmienić pozycję podczas leżenia, ciężko wygramolić się z fotela, wiązane buty to masakra, a golenie tylko na wyczucie. Coś pięknego dlatego tym razem zawzięłam się i nie ładuję w siebie tony przekąsek, tylko jem tyle, ile dotychczas. Czasem tylko muszę przed spaniem coś przekąsić (a tego zawsze unikałam), bo mi się słabo robi. A co ciekawe wyniki cukru z glukometru mam ok. Zastanawiam się, jak mi krzywa wyjdzie z żyły...
Widze ze w pierwszej ciazy mialas podobnie jak ja,nawet ta sama waga .Tez wlasnie najpierw czulam no i teraz od paru dni babelki
Aniula83 gratuluje i witam w klubie ptaszkow
Edita0909 witaj
Stary 2016-02-03, 18:31   #4487
Kasmina
Rozeznanie

Odebrałam dziś zestawienie USG i testu Pappa prawdopodobieństwo chorób genetycznych jest mniejsze niz u statystycznej kobiety w moim wieku !! . Oprócz zwiększonej przezierność nie ma nic do czego można się przyczepic. Więc chyba gin. miał rację żeby się nie martwić, bo dziecko źle się ułożyło i stąd taka przezierność mowie wam co za ulga
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 18:34   #4488
tabitabi
Raczkowanie

Cytat:

Witam nowe mamusie

Gratuluję udanej wizyty! Same chłopaki jak narazie u nas na wątku chyba

Dziewczyny powiedzcie jakie zestawy witamin dla ciężarnych stosujecie? Mi lekarz zalecił Femibion Natal 1 i teraz powinnam się przesiadać na 2jkę ale kurczaki te witaminy są dosyć drogie. Koło 50zł za zapas na miesiąc, może polecicie nieco tańszy zamiennik?
tabitabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 18:37   #4489
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tabitabi Pokaż wiadomość

Dziewczyny powiedzcie jakie zestawy witamin dla ciężarnych stosujecie? Mi lekarz zalecił Femibion Natal 1 i teraz powinnam się przesiadać na 2jkę ale kurczaki te witaminy są dosyć drogie. Koło 50zł za zapas na miesiąc, może polecicie nieco tańszy zamiennik?
Ja kupuje femibion na gemini. Jak masz większe zamówienie to przesyłka za darmo jest. Wiec warto pozbierać po rodzinie jakieś zamówienia na leki/witaminy itp.

03.03.2015 - Jagódka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-03, 18:37   #4490
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

Ja też te tabletki. Są drogie ale na forach dla kobiet które często ronily ciążę są dość mocno polecane. Więc biorę. Jak będę w PL to sobie dokupie też 2. Teraz wykończe jeszcze stare opakowanie
Stary 2016-02-03, 18:42   #4491
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja femibion brałam 2 tyg bi dostał próbkę od ginekologa. Teraz prenatal uno. Ale czas przejść na prenatal classic.
Stary 2016-02-03, 18:43   #4492
malenstwo0908
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Odebrałam dziś zestawienie USG i testu Pappa prawdopodobieństwo chorób genetycznych jest mniejsze niz u statystycznej kobiety w moim wieku !! . Oprócz zwiększonej przezierność nie ma nic do czego można się przyczepic. Więc chyba gin. miał rację żeby się nie martwić, bo dziecko źle się ułożyło i stąd taka przezierność mowie wam co za ulga
Super gratuluje i ciesze sie
tabitabi-ja w poprzedniej i tej biore falvit mama tylko po nich dobrze sie czuje.W poprzedniej ciazy chyba trzy rodzaje bralam zanim trafilam na te bo po kazdych wymiotowac mi sie chcialo.
Stary 2016-02-03, 18:47   #4493
oursonette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez shybuya Pokaż wiadomość
Witaj
Też mam bezsenne noce, choć staram się nie spać już tak długo do południa i nie drzemać w ciągu dnia. Choć dziś mam kryzys. Wstałam, zjadłam i się zmęczyłam. I tak przeleżałam całe dopołudnie aż to teraz :/ Faworków to chyba jednak z tego nie będzie

W ogóle jakiś muł mnie dopada, chyba wiatry mi przywiały depresję. Patrzę na te Wasze brzuszki, a ja u siebie nie widzę żadnych zmian, chyba, że się najem, nie czuję ciągnięcia w pachwinach itd. Aj... Mam nadzieję, że wymyślam. A wizyta za 2 tygodnie dopiero
Oj tam oj tam. Różnie brzuchy rosną. Na tym etapie naprawdę może nie być jeszcze nic widać. Ja akurat mam bamber wielki, ale u mnie to raczej kwestia problemów z jelitami (mam zespół drażliwego jelita) plus fakt, że druga ciąża.

Cytat:
Napisane przez unheeded Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiałam kilka dni temu, czy to możliwe, że już coś czuję... Leżałam wieczorem, czytałam i parę bulgotek w brzuchu poczułam wzdęć brak, jelita raczej pracują mi bezobjawowo, więc może to już to. W pierwszej ciąży też poczułam dość wcześnie, bo ok. 15 tygodnia. I nie były to kopniaki, tylko właśnie takie delikatne bąbelki.

W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg, i pomimo normalnej sylwetki przed - na końcówce czułam się fatalnie. Byłam ogrooomna. Ciężko zmienić pozycję podczas leżenia, ciężko wygramolić się z fotela, wiązane buty to masakra, a golenie tylko na wyczucie. Coś pięknego dlatego tym razem zawzięłam się i nie ładuję w siebie tony przekąsek, tylko jem tyle, ile dotychczas. Czasem tylko muszę przed spaniem coś przekąsić (a tego zawsze unikałam), bo mi się słabo robi. A co ciekawe wyniki cukru z glukometru mam ok. Zastanawiam się, jak mi krzywa wyjdzie z żyły...
A ja pomimo tego, że przytyłam ponad 20 kg to super wspominam ostatnie miesiące ciąży. Fakt, ciężko się wstaje z fotela, goli się na czuja, a zawiązanie butów troszkę może zająć, ale mnie jakoś tak mega śmieszyły te wszystkie niedogodności Ja w ogóle nie odczułam przejścia z 2 do 3 trymestru, może też dlatego, że pracowałam prawie do końca 7 miesiąca i jak już poszłam na L4 to miałam dużo czasu na relaks Dla mnie 1 trymestr to koszmar, a potem już jest super. Mam nadzieję, że tym razem się powtórzy.

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Haha też miewam zakwasy na pośladkach, wiązałam to z tym, że na okrągło leże w wcześniej codziennie siłownia i może mięśnie są już zwyczajnie zmęczone tym leżeniem na dupie ;p
Ja też jak leżałam jakoś początkiem ciąży to miałam mega obolałe pośladki

Ja sama nie wiem jak to jest z tymi ruchami, ale wydaje mi się, że jest jeszcze za wcześnie u nas. Sama poczułam w pierwszej ciąży dość szybko, bo koło 16 tygodnia i gin mówiła mi wtedy, że to jest mega szybko jak na pierworódkę. Dlatego jak teraz czuję jakiś przelewania i bąbelki to nawet nie biorę pod uwagę, że to już dzidziuś. Pamiętam, że pierwsze ruchy to było takie uczucie, jakby jakaś rybka pływała mi tam w środku, nie bąbelki, tylko właśnie coś takiego konkretnego pływającego tam i z powrotem No i niedługo potem takie delikatne kopniaczki czułam. A potem to już ostra jazda była Uwielbiałam to uczucie, jak dostawałam kopa lub sierpowego od Córci. Pod koniec udało mi się nawet złapać chyba za stópkę! Czasem wręcz bolało - np jednocześnie piąstka w pęcherz, a nóżka w górę i nie wiadomo czy sikać czy rzygać Ale i tak jest to najbardziej magiczne uczucie jakie znam.
oursonette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 19:05   #4494
gooha3
Zadomowienie

Witam
po dłuższej przerwie.
Przy dwójce maluchów samej w domu i z pracą na głowie ciężko mi się zorganizować, żeby znaleźć chwile dla siebie.
Mąż w delegacji i jestem sama.

Podczytałam kilka stron i zniknęło mi wielo cytowanie ..

Powiem Wam że aż mi się łezka w oku pokręciła jak czytam o trudnych decyzjach, o przerywaniu ciąży. Oby nikt nigdy nie musiał podejmować takich decyzji.

Obecnie wykonywałam wiele projektów na ulotki 1 % oczytałam się wielu historii. Nieraz zastanawiałam się jaka była reakcja tych ludzi w jaki sposób oni godzili się z chorobą dzieci, próbowałam postawić się w ich sytuacji.... ciężki temat.

-----
a ja z moimi dzieciakami chodzę po endokrynologach, ale myślę że mały wzrost to nie jest żaden problem przy różnych tragediach.

Czekaliśmy 1,5 roku aby się dostać do szpitala i jak na złość w dzień przyjęcia rozchorowali się nam i nie przyjęli nas. Termin przełożony o 3 tyg. i za ten czas siedzą w domu i ja mam dzieciaki w biurze pół dnia- ciężko się pracuje i siedzę po nocach żeby nadrobić. Do tego rozłożyło mnie razem z dziećmi....
------
Jestem po wizycie usg - niesamowity widok. Brzuszek mały a tu taki piękny obrazek.

prawdopodobnie chłopak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20160201_18_00_14_Pro.jpg (64,8 KB, 38 załadowań)

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 19:07   #4495
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo

gooha3

Sliczna fotka. Kolejny chłopak

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-02-03 o 19:11
Stary 2016-02-03, 19:07   #4496
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
to co? dziś imprezka?
Cytat:
Napisane przez oursonette Pokaż wiadomość
Oj tam oj tam. Różnie brzuchy rosną. Na tym etapie naprawdę może nie być jeszcze nic widać. Ja akurat mam bamber wielki, ale u mnie to raczej kwestia problemów z jelitami (mam zespół drażliwego jelita) plus fakt, że druga ciąża.

A ja pomimo tego, że przytyłam ponad 20 kg to super wspominam ostatnie miesiące ciąży. Fakt, ciężko się wstaje z fotela, goli się na czuja, a zawiązanie butów troszkę może zająć, ale mnie jakoś tak mega śmieszyły te wszystkie niedogodności Ja w ogóle nie odczułam przejścia z 2 do 3 trymestru, może też dlatego, że pracowałam prawie do końca 7 miesiąca i jak już poszłam na L4 to miałam dużo czasu na relaks Dla mnie 1 trymestr to koszmar, a potem już jest super. Mam nadzieję, że tym razem się powtórzy.

Ja też jak leżałam jakoś początkiem ciąży to miałam mega obolałe pośladki

Ja sama nie wiem jak to jest z tymi ruchami, ale wydaje mi się, że jest jeszcze za wcześnie u nas. Sama poczułam w pierwszej ciąży dość szybko, bo koło 16 tygodnia i gin mówiła mi wtedy, że to jest mega szybko jak na pierworódkę. Dlatego jak teraz czuję jakiś przelewania i bąbelki to nawet nie biorę pod uwagę, że to już dzidziuś. Pamiętam, że pierwsze ruchy to było takie uczucie, jakby jakaś rybka pływała mi tam w środku, nie bąbelki, tylko właśnie coś takiego konkretnego pływającego tam i z powrotem No i niedługo potem takie delikatne kopniaczki czułam. A potem to już ostra jazda była Uwielbiałam to uczucie, jak dostawałam kopa lub sierpowego od Córci. Pod koniec udało mi się nawet złapać chyba za stópkę! Czasem wręcz bolało - np jednocześnie piąstka w pęcherz, a nóżka w górę i nie wiadomo czy sikać czy rzygać Ale i tak jest to najbardziej magiczne uczucie jakie znam.
mega to opisałas z ruchami.. też mi się wydawało, że to trochę za szybko jak dziewczyny piszą..ale w drugiej ciąży może być szybciej
Stary 2016-02-03, 19:09   #4497
aniula83
Rozeznanie

Cytat:

Ja biore Falvit i bralam go w pierwszej ciąży i synek zdrowy więc uważam że witaminy to witaminy plus to co ty dorzucisz jedząc
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
Stary 2016-02-03, 19:09   #4498
asiulek8
Wtajemniczenie

Z tymi ruchami to kwestia indywidualna ja naprawdę czułam dość wcześnie bo nawet na usg było widać te fikolki

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2016-02-03, 19:10   #4499
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
Witam
po dłuższej przerwie.
Przy dwójce maluchów samej w domu i z pracą na głowie ciężko mi się zorganizować, żeby znaleźć chwile dla siebie.
Mąż w delegacji i jestem sama.

Podczytałam kilka stron i zniknęło mi wielo cytowanie ..

Powiem Wam że aż mi się łezka w oku pokręciła jak czytam o trudnych decyzjach, o przerywaniu ciąży. Oby nikt nigdy nie musiał podejmować takich decyzji.

Obecnie wykonywałam wiele projektów na ulotki 1 % oczytałam się wielu historii. Nieraz zastanawiałam się jaka była reakcja tych ludzi w jaki sposób oni godzili się z chorobą dzieci, próbowałam postawić się w ich sytuacji.... ciężki temat.

-----
a ja z moimi dzieciakami chodzę po endokrynologach, ale myślę że mały wzrost to nie jest żaden problem przy różnych tragediach.

Czekaliśmy 1,5 roku aby się dostać do szpitala i jak na złość w dzień przyjęcia rozchorowali się nam i nie przyjęli nas. Termin przełożony o 3 tyg. i za ten czas siedzą w domu i ja mam dzieciaki w biurze pół dnia- ciężko się pracuje i siedzę po nocach żeby nadrobić. Do tego rozłożyło mnie razem z dziećmi....
------
Jestem po wizycie usg - niesamowity widok. Brzuszek mały a tu taki piękny obrazek.

prawdopodobnie chłopak
ale tu u nas męska ekipa rośni na wątku
no Ty to jesteś matka - Polka - praca i dwójka dzieci, trzecie w drodze..wow podziwiam

zdjęcie 4d? super Malec.. imię jakieś macie wybrane?
Stary 2016-02-03, 19:11   #4500
aniula83
Rozeznanie

Cytat:
klask i: no to teraz zero stresu kochana i do przodu
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości