|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
Pokaż wyniki sondy: Który zapach wybrać - mikołajkowy dylemat![]() |
|||
CHANCE |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 24,39% |
ALLURE |
13 | 31,71% |
MADEMOISELLE |
18 | 43,90% |
Głosujący: 41. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Moze któraś kochana doradzi :)
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ghlight=perfum A w temacie polecam Narciso Rodriguez for her EDT albo EDP. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moze któraś kochana doradzi :)
Witamy na Perfumach!
![]() Widzę że Pieńkowa Dama mnie ubiegła, chciałam napisać dokładnie to samo - perfumy naprawdę nie są wyznacznikiem kobiecości! To tylko pachnący dodatek do naszego charakteru. --- Również polecam potestowanie zapachów Hermesa: Eau des Merveilles, Un Jardin en Mediterranee lub Sur Le Nil; poza tym CK One, Pamplelune Guerlain (z serii Aqua Allegoria), Eau de Concentree Cartier, może Lacoste Pour Femme? ![]()
#2673 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moze ktoraś kochana doradzi :)
Witamy
![]() Wnioskując z Twojego opisu powinny spodobać Ci się: -Miracle Lancome -Lanvin Eclat d'Arpege -Bright Crystal Versace -Lovely Sarah Jessica Parker -Light Blue Dolce&Gabbana |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Raczkowanie
|
Część ze skojarzeń jakie twoje "wytyczne" u mnie wywołały juz wczesniej dziewczyny wymieniły (Hermes Un jardi sur le Nil (ziołowy , cytrusowy), Merveilles Hermesa (drzewny, żywiczny), CK One (bardzo świeży, nieinwazyjny)...
dodam jeszcze Envy Gucci gdyz w moim odczuciu mieści się w kategorii mydlany ale tez wiosenno-kwiatowy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Konto usunięte
|
Dot.: Pomoc w wyborze perfum :)
Jabłuszko to strzał w dziesiątkę. Kupiłam wczoraj - wersja classic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2676 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje bardzo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomoc w wyborze perfum :)
Gratuluję zakupu!!! niech siędobrze nosi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 |
Zakorzenienie
|
Popieram:
Miracle Lancolme Lacoste pour femme Dodam jeszcze czysto subiektywnie: Amor Amor Cacharel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Zakorzenienie
|
Witaj! JA też nie lubię perfumerii i większość zapachów poznałam dzięki wizażowi. Polecam Ci wodę Carolina Herrera - 212 Women
To moje ostatnie odkrycie - jestem nimi oczarowana. Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2681 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie do takiego doszłam wniosku, tylko teraz może takie głupie pytanie czy na allegro znajda sie tacy co nawet próbki sprzedadzą podrobione?
do perfumerii wolała bym iść z gotowym pomysłem na coś ,kupić i koniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Zakorzenienie
|
Eee tam, kto by próbki podrabiał?
![]()
#2683 |
Zakorzenienie
|
CruelOrchid, ja mam próbki obu ogródków Hermes'a. Jesli masz ochotę bliżej poznać te zapachy, to chętnie je Tobie przekażę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Zakorzenienie
|
Ja chętnie wyślę Ci próbki Bright Crystal i Lovely
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Zadomowienie
|
Dot.: Perfumy dla Babci?
Moje babcie mają różne gusta zapachowe. Obie co prawda używają No. 5 i Allure Chanel, jednak dalej ich gusta zapachowe sie rozchodzą. Jedna woli killery typu Jungle Kenzo, Angel, OI, Pure Poison czy Coco, druga lekkie szypry i kwiaty jak np. 24 Fabourg eau delicate, Organzę first light a także chomikuje No. 19 Chanel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
Moja babcia lubi kwiatowe zapachy, uzywa m.in. Stelli McCartney (tej klasycznej rozanej) oraz Glamourous Laurena. Wczesniej miala Sensi, C'est la vie, Isabelle Rosselini Manifesto i takie tam
![]() ![]() Moja druga babcia, ktora niestety niedawno zmarla, tez uwielbiala pachnidla, ale nie miala w tym rozeznania, stad juz nie pamietam czego uzywala. Kiedy bylam mala, pachniala czyms mocno kwiatowym i pudrowym, a ostatni raz to widzialam u niej Byc moze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Zakorzenienie
|
Moja babcia używa od lat Masumi i klasyczną Fendi, druga nie używa perfum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Zakorzenienie
|
Wiem, ze perfumy juz wybrane ale musz sie podzielic mysla moja
![]() Wg mnie najbardziej babcinym zapachem na jaki trafilam jakis czas temu, i zreszta zapach ten u babci wyladowal jest Blue Grass E. Arden... Konwalie i inne ciezkie, bardzo ciezkie kwiatki w stylu retro... Ogolnie zapach calkiem calkiem ale nie wyobrazam sobiego go na kimkolwiek ponizej 60tki! |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
spin doctor
|
Moja Babcia (94lata) ostatnio też zażyczyła sobie oryginalnych perfum, przyniosłam jej więc różniaste próbki, wybrała CK One
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
Moja babcia używała kiedyś Pani Walewskiej, ale od wielu lat nie używa żadnych perfum. Bardzo jednak lubi ładne zapachy, więc na wszelkie okazje dostaje pachnące balsamy do ciała, szampony czy herbaty.
#2692 |
Zakorzenienie
|
Moja używa Habanity- Molinadra - dostanej ode mnie ....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2694 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a moja uzywa coś w stylu Opium, jutro do niej jedziemy, bo miala urodziny.
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
BAN stały
|
Mojej podoba się Freya
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 |
Raczkowanie
|
Moja używa Premier Jour Niny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Konto usunięte
|
uwodzący zapach w tropikach. POMÓZCIE
perfumomaniaczki, mam maly problem choc raczej przyjemny.
Otoz w listopadzie wybieram sie na krotki urlop do raczej cieplego kraju. Mam w zwiazkuz tym maly plan uwiedzenia pewnego Pana ![]() ![]() Dziewczyny doradzcie co mam ze soba wziasc. Aktualnie na półce mam: -Burberry for women, -L de Lolita Lempicka, -Bvlgari Black (pachnie na mnie oblednie) - Pi Givenchy (gold) (moja skora zmiekcza zapachy i niektore meskie super na niej pachna - pachnac Pi Givenchy slysze, ze mam bardzo subtelne perfumy), - A*men (na mnie pachnie jak Angel) -Joop Rococo, -Fedni Theorema Leggero, -YSl Nu -Bvlgari Notte -Chopard Wish -CdG Cinnamon -Escada Beat -Donna Karan Black Cashmere -Guerlain Shalimar doradzcie co zabrac? Ewentualnie moge cos kupic - tylko co??? Myslalam jeszcze o Bvlgari Omnia - bo jest taka ''chlodniejsza'', moze macie jakies inne typy? swieżakow nie lubie - na lato używam Theoremy a na mega upaly mgielek do ciala avonu i Yves Rocher Pomózcie bo jestem w kropce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Zakorzenienie
|
Dot.: uwodzący zapach w tropikach. POMÓZCIE
z tego co masz wybrałabym L - L.Lempicka
a takich co nie masz to poleciłabym Musc Ravageur - F.Malle |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym zabrała dwa: - Black Cashmere, wyjątkowy, nieco mroczny, niepokojący, z nutą tajemnicy i odrobiną erotyzmu. - L de Lolita Lempicka, apetyczne waniliowe ciastko z cynamonem. PS. Błagam ( ![]() ![]() ![]() Oj tak ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2700 |
Wtajemniczenie
|
w naszym klimacie słodkosci nie duszą tak bardzo w lato..ale w tropikach mozesz udusić czym slodkim i cięzkim
![]() Ja bym na Twoim miejscu wybrała 2 warianty: na wieczór coś słodszego a na dzien cos delikatnego...np Into The Blue- jest dosc slodkie i nie meczące- dla mnie pachnie jak lody ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.