Lipcówki 2016 na urlopie miodowym - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-03, 18:22   #1861
deksterowa
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Aaaaaa dziewczyny miałam nieplanowana wizytę u gina bo mi te CRP nie spadło, kazał przyjechać pobrał wymazyz szyjki i zrobił ekspresowe usg żebym usłyszała tętno i spała spokojnie i powiedział że jest cipuszka 😍😍😍😍
Super!

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 18:23   #1862
BlueSky14
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaaa dziewczyny miałam nieplanowana wizytę u gina bo mi te CRP nie spadło, kazał przyjechać pobrał wymazyz szyjki i zrobił ekspresowe usg żebym usłyszała tętno i spała spokojnie i powiedział że jest cipuszka 😍😍😍😍
Czadzior!!!

Ciekawe czy mi gin powie w 18tc czy cos tam widzi, na tym swoim kiepskawym sprzecie :P
BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 18:29   #1863
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlueSky14 Pokaż wiadomość
Nie spocił sie?
A Roan marita za 350 zł to dobra cena?? Wydaje mi sie ze malo troche ktos sobie zyczy...
No właśnie nie

Wg mnie dobra. Ja bym za Maritę więcej nie dała chyba, bo to nie jest jakiś mega wózek. O ile masz możliwość zobaczenia to ja bym brała

Edit: nie jest mega w sensie jakiś wypasiony, markowy, drogi itd. Aczkolwiek wg mnie wystarczający na początek przygody z wózkowaniem o ile nie musisz go taszczyć po schodach

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
z wózkami jestem nie na bieżąco, ale strasznie nie podobają mi się takie na jednej nóżce, wyglądają jak krzesła obrotowe. Widziałam też taki, który trochę mi wózek inwalidzki przypominał
Stokke Xplory Orbit Baby
Stokke miałam przyjemność prowadzić i prowadzi sie pięknie, ładnie podbija, jest zwrotny, ale ma jeden ogromny minus - ZERO amortyzacji I gondola mini mini mikro

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Jakby mi ktoś dał bon na 1000zł do Carter'sa, to by mi zaraz szaleństwo ubrankowe wróciło Wszystko bym stamtąd chciała Chociaż przy ich cenach to 1000zł to by mogło być mało

Edytowane przez melleczka
Czas edycji: 2016-02-03 o 18:32
melleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 18:35   #1864
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Mi się Stokke Trailiz podoba bardzo i prowadzi się super w terenie, jedyna wada to cena :-(

Przymierzam się do Cartersa, jak za tydzień będę znała płeć, to zaszaleję tylko ja zamawiam na adres koleżanki w Stanach, a ona mi to później przesyła do Pl. Uwielbiam ich bawełniane letnie kiecki dla córki <3

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Mikołaj <3
mamaNiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 18:38   #1865
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaNiny Pokaż wiadomość
Mi się Stokke Trailiz podoba bardzo i prowadzi się super w terenie, jedyna wada to cena :-(
Mi też się podoba
Tylko obawiam się, że amortyzacja też niestety żadna:/
Stary 2016-02-03, 18:40   #1866
confused women
Zakorzenienie

ALLOFFKOWA, ale super, gratuluję Dziewuszki
Stary 2016-02-03, 18:41   #1867
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Ja spacerówkę prowadziłam wiejską drogą. Było ok. Nie wiem jak gondola, bo to jednak młodsze dziecko i pozycja inna.
Waham się między tym bebetto Holland a babydesign husky... Za nic nie mogę się zdecydować. Najgorsze, że one takie podobne wizualnie..

Mikołaj <3
Stary 2016-02-03, 18:41   #1868
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Olutka, uwielbiam Cartersa! A te pajace i piżamki to super sprawa! Też żałuję, że tak kiepawo z przesyłką do PL, doliczają cło i wychodzą zawrotne ceny((

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Aloffkowa! czadzior)) wielkie gratki, czyli możesz jechać z zakupami
Jeszcze poczekam doktor tylko włączył usg i pokazał że serducho bije, a mąż pyta: nie widać co między nogami jest?? A doktor odrazu najechał i krzyczy: cipuszka jest!! Ale powiedział że na 100 % powie na tej planowanej wizycie za 2,5 tygodnia.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 18:42   #1869
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Alloffkowa, gratulacje super fajnie

Mikołaj <3
Stary 2016-02-03, 18:50   #1870
Elrosa
Zadomowienie

melleczka mam to samo, najchętniej bym już kupiła wszystkie mebelki i ozdoby

PaprikaDzika gratulacje! Faktycznie chłop na schwał!

kama_pas też dostaję takie wiadomości bezsensowne - kupiliśmy mieszkanie i praktycznie za każdym razem, kiedy coś zmieni się w księdze wieczystej, wysyłają nam powiadomienie, oczywiście sądownie, więc z inpostu. Ale tym razem faktycznie za radą Olutki zadzwoniłam do kuriera i przywiózł mi jeszcze raz

Olutka, właśnie, przyznaj się, wiedziałaś, co jest w tej paczce - baza na Twój album - weekend będzie pracowity

Alloffkowa - gratulacje!

A ja tam ciągle nic nie wiem po wizycie mam mieszane wrażenia. Chodzę w LM do lekarza pracującego w szpitalu, który mam najbliżej - to mój drugi wybór na porodówkę, więc w razie czego wolałam mieć kartę od kogoś im znajomego, opinie w internecie ma dobre, ale nie wiem, za co.

Dziś od wejścia usłyszałam: no, w 15 tygodniu to w sumie nie mamy co badać... musiałam niezbyt szczęśliwie wyglądać, bo ostatecznie westchnął i zaprosił na samolot i usg. Nic się w sumie nie dowiedziałam, na USG ustawił monitor tak, że nic nie było widać, więc spytałam, czy wszystko w porządku, a on: "no, płód żyje". Gdybym nie leżała, to bym padła.

Ze złotych myśli dowiedziałam się jeszcze, że "w pierwszym trymestrze wymioty raz czy dwa dziennie to nic takiego, jakby 20 razy, to wtedy jest problem". Sam spytał, czy miałam jakieś dolegliwości, okej, zdaję sobie sprawę, że - odpukać - na razie ciążę znoszę wręcz śpiewająco, ale tak sobie w duchu pomyślałam, że nie byłby taki do przodu, gdyby sam przez kilka tygodni zaczynał każdy dzień od przytulanek z toaletą.

No, ale na koniec popatrzyłam chwileczkę na malucha, rozrabiało jak nie wiem, wierzgało nogami, pomachało mi łapką. Dla takich piętnastu sekund zniosę niefajnego lekarza

Zdjęcie, jak to się wyraził, "na pamiątkę" dostałam boskie - na jednym jest tylko miniaturka malucha i wielki wykres bicia serca, a na drugim zbliżenie na... szyjkę. Zaiste, świetne do albumu, szczególnie ta szyjka ale w powiększeniu coś widać - jak Młode już trenuje słowiański przykuc

Grunt, że wszystko ok, nawet w sumie nie spodziewałam się tego dzisiejszego usg i mam zaklepane prywatne na poniedziałek - tam jakoś lekarz zawsze jest w humorze i nie wali głupimi tekstami
Stary 2016-02-03, 18:52   #1871
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
RZałącznik 6163101

Melduje ze żyjemy i pozdrawiamy
Chlop jak dąb. 147g!
Gratuluję!

Cytat:
Aaaaaa dziewczyny miałam nieplanowana wizytę u gina bo mi te CRP nie spadło, kazał przyjechać pobrał wymazyz szyjki i zrobił ekspresowe usg żebym usłyszała tętno i spała spokojnie i powiedział że jest cipuszka ��������
Gratuluję!

Elrosa Faktycznie lekarz nie popisał się ale najważniejsze, że Dzidzia dobrze się czuje

Edytowane przez dzojsticzek
Czas edycji: 2016-02-03 o 18:57
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 18:53   #1872
mamaNiny
Zakorzenienie

GG do mamaNiny

Elrosa, dobrze że z dzidzią ok. Może prywatnie więcej się dowiesz. A lekarz faktycznie niefajny :-(

Mikołaj <3
Stary 2016-02-03, 18:54   #1873
MartasSul
Raczkowanie

Z tym tygodniami ciąży się pogubiłam na zdj. USG co innego w książeczkę wpisane co innego 😕
Nadal nic nie wiem ostatnio był chłopiec dzisiaj dziewczynka a na pocieszenie kupiłam kocyk 😂 nie wiem jak wytrzymam do następnej wizyty 3 marca.
Dzidzia wymierzona ma się dobrze 😊 to najważniejsze 😆 idę poczytać co pisałyście 😁
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1454522216018.jpg (34,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1454522231324.jpg (32,5 KB, 10 załadowań)
MartasSul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 18:57   #1874
confused women
Zakorzenienie

ELROSA, no faktycznie Twój maluch pozę taneczną przybrał na tym zdjęciu hehe A lekarz..chyba faceta rutyna dopadła albo miał gorszy dzień, ja mam to samo (jeśli nie gorzej) na NFZ
Stary 2016-02-03, 19:00   #1875
kamila_509
Zakorzenienie

Dziewczyny jak myślicie. Jedo fyn. Dobry wozek? Np jako głęboki chociaż ok? Znacie jakieś w miarę tanie wózki które warto obejrzeć? Już jestem zielona co warto
Stary 2016-02-03, 19:07   #1876
olutka
Zakorzenienie

Elrosa, to się podwójnie cieszę, że kurier przywiózł paczusię pamiętaj, mi się nie spieszy, więc ze spokojem

A Wy Dziewczyny wiecie jakie cuda Elrosa nasza tworzy??
Naprawdę utalentowane mamy to towarzystwo!

A do lekarza hitowego trafiasz... Ja w luxmedzie u kilku ginekologów byłam i zawsze byłam zadowolona. Do mojego prowadzącego chodzę zresztą co drugi raz do LM, ale zawsze mi wszystko po kolei wyjaśnia, pokazuje itd. A że jest specjalistą od usg, to zawsze wszystkiemu się dokładnie przygląda. I niczego nie lekceważy. Aczkolwiek ile w tym zasługi tego, że chodzę do niego też prywatnie, to nie wiem...
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 19:09   #1877
alloffkowa
Zakorzenienie

Super że wszystko ok ja się nie spodziewałam dziś nic, zadzwoniłam o 16.30 z tym CRP że nie spada, kazał przyjechać za godzine, pojechałam, pobrał wymaz, i mówi: no położy się pani posłuchamy serduszka żeby pani spała spokojnie. No i włączył, było słychać a mąż wypalił czy nie widać co między nogami jest, a on tylko przejechał i krzyczy: cipuszka mąż odrazu łzy w oczach no i nic nie wziął za wizytę, uwielbiam go
Pytałam też dwóch koleżanek które do niego chodziły i mają córki, też w 16 tygodniu im powiedział i się nie mylił
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 19:12   #1878
BlueSky14
Zadomowienie

Jakie macie piekne bobasy, ja mam dwa zdjecia z samych poczatkow, a tak to nic

Kamila ja tez mysle nad jedo fyn znalazłam w cenie od 600-800zł :P Hmmm....
BlueSky14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 19:14   #1879
kamila_509
Zakorzenienie

Myślę jeszcze nad emmaljunga smart duo. Ale już sama nie wiem ;/
Stary 2016-02-03, 19:15   #1880
olutka
Zakorzenienie

A ja jutro mam połówkowe

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Wydaje mi się, że trochę wcześnie, ale że tak kazano przyjechać, to tak jadę
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 19:16   #1881
MartasSul
Raczkowanie

Cytat:

Nareszcie są dziewczynki gratuluję 😉
MartasSul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 19:28   #1882
StayStylish
Raczkowanie

Ktoś mnie pytał gdzie do rodziców jechałam, ale nie pamiętam kto chyba bluesky moi rodzice mieszkają w okolicy suchej beskidzkiej, o matko ile ja bym dała żeby mieć ich za sąsiadów
Z tż wiele razy walkowalismy temat wyjazdu za granicę i właściwie same plusy, tylko za bardzo jestem zzyta z mamusia70km to dla mnie horror, a gdzie tam inny kraj
Cytat:
Napisane przez kamila_509 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak myślicie. Jedo fyn. Dobry wozek? Np jako głęboki chociaż ok? Znacie jakieś w miarę tanie wózki które warto obejrzeć? Już jestem zielona co warto
Z tego co pamietam, to dziewczyny bardzo duzo o nim pisały (pozytywnie)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-02-03, 19:33   #1883
kamila_509
Zakorzenienie

Myślę coraz powazniej nad emmaljunga. Czytałam dużo dobrych opinii a do 1000 zł można dostać ładny używany.
Stary 2016-02-03, 19:40   #1884
StayStylish
Raczkowanie

Ps. tez dostałam przesyłkę z hipp

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-02-03, 19:41   #1885
nutik
Rozeznanie

Gratulacje ujawnionych płci! Ale fajnie wiedzieć
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 19:41   #1886
kamila_509
Zakorzenienie

Ja musze się też zarejestrować!
Też już bym chciała wiedziec....

Edytowane przez kamila_509
Czas edycji: 2016-02-03 o 19:45
kamila_509 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 19:47   #1887
pszczolinka
Raczkowanie

Alloffkowa gratuluję córeczki.

Elrosa ten gin to popadł chyba w totalną rutynę, szczerze współczuję.
pszczolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 19:59   #1888
Yousthyna
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
A ja tam ciągle nic nie wiem po wizycie mam mieszane wrażenia. Chodzę w LM do lekarza pracującego w szpitalu, który mam najbliżej - to mój drugi wybór na porodówkę, więc w razie czego wolałam mieć kartę od kogoś im znajomego, opinie w internecie ma dobre, ale nie wiem, za co.

Dziś od wejścia usłyszałam: no, w 15 tygodniu to w sumie nie mamy co badać... musiałam niezbyt szczęśliwie wyglądać, bo ostatecznie westchnął i zaprosił na samolot i usg. Nic się w sumie nie dowiedziałam, na USG ustawił monitor tak, że nic nie było widać, więc spytałam, czy wszystko w porządku, a on: "no, płód żyje". Gdybym nie leżała, to bym padła.

Ze złotych myśli dowiedziałam się jeszcze, że "w pierwszym trymestrze wymioty raz czy dwa dziennie to nic takiego, jakby 20 razy, to wtedy jest problem". Sam spytał, czy miałam jakieś dolegliwości, okej, zdaję sobie sprawę, że - odpukać - na razie ciążę znoszę wręcz śpiewająco, ale tak sobie w duchu pomyślałam, że nie byłby taki do przodu, gdyby sam przez kilka tygodni zaczynał każdy dzień od przytulanek z toaletą.

No, ale na koniec popatrzyłam chwileczkę na malucha, rozrabiało jak nie wiem, wierzgało nogami, pomachało mi łapką. Dla takich piętnastu sekund zniosę niefajnego lekarza

Zdjęcie, jak to się wyraził, "na pamiątkę" dostałam boskie - na jednym jest tylko miniaturka malucha i wielki wykres bicia serca, a na drugim zbliżenie na... szyjkę. Zaiste, świetne do albumu, szczególnie ta szyjka ale w powiększeniu coś widać - jak Młode już trenuje słowiański przykuc

Grunt, że wszystko ok, nawet w sumie nie spodziewałam się tego dzisiejszego usg i mam zaklepane prywatne na poniedziałek - tam jakoś lekarz zawsze jest w humorze i nie wali głupimi tekstami
Najwazniejsze, że wszystko ok! No i trzymam kciuki za poniedziałkową wizytę, żeby przebiegła w przyjemniejszego atmosferze

Cytat:
Napisane przez MartasSul Pokaż wiadomość
Z tym tygodniami ciąży się pogubiłam na zdj. USG co innego w książeczkę wpisane co innego 😕
Nadal nic nie wiem ostatnio był chłopiec dzisiaj dziewczynka a na pocieszenie kupiłam kocyk 😂 nie wiem jak wytrzymam do następnej wizyty 3 marca.
Dzidzia wymierzona ma się dobrze 😊 to najważniejsze 😆 idę poczytać co pisałyście 😁
Ważne, że dzidzia ok! a tygodniem ciazy ze zdjecia się nie sugeruj, bo to wyliczony wg wymiarów. Na tym etapie dzieciaczki nasze rożnie rosną, raz wolniej, raz szybciej. Trzymaj się tygodni z karty
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 19:59   #1889
mary poziomkowa
Zakorzenienie

[QUOTE=melleczka;55069926]Stokke Xplory Orbit Baby[COLOR=Silver]

tak! To te!!! Normalnie krzesła obrotowe

Co do Cartersa, to pewnie nie ma takiej kasy, której by się nie wydało

ja wizytę u gin mam dopiero 15.02, wtedy mi powie, kiedy na połówkowe, więc od razu się zapiszę. Jestem ciekawa, czy dalej kreweta, czy jednak się dziewucha okaże chociaż wg mnie chłop

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 20:04   #1890
Yousthyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Powodzenia przy remoncie
Dzięki! Ruszyliśmy całkiem nieźle - stare meble rozkręcone i wyniesione, tapety zerwane i sufit raz pogładzony oby tak dalej sprawnie szło
Ja chwilowo zakupy dzieciowe zamieniam na remontowe Musimy kupić drabinę rozkładającą się na wysokość 5m i kilka innych "drobiazgów"
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości