|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Ja też uważam że najlepiej byłoby gdyby Mikrejsza przy wysyłce zdjęć poinformowała Rodziców, że jeszcze będzie poczta świąteczna z rysunkami i listami od dzieci i potrzebna jest zaadresowana do siebie koperta ze znaczkiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Rozeznanie
|
uprzejmie donoszę
![]() ![]() także napiszę o tych kopertach do tych rodziców do których wysyłam zdjęcia. jeśli chodzi o resztę poczty świątecznej (bo zdjęcia wysyłam tylko do osób które maila nie podały) to albo napiszemy maile do wszystkich rodziców z prośbą o takie koperty,albo ktoś zgłosi się na ochotnika do zbiórki na ten fundusz-to musimy zadecydować jak wolimy. |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zadomowienie
|
to ja również poproszę nr konta na pw a wysle pieniążki. jaka to ma być kwota?
![]() |
#394 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#396 |
Rozeznanie
|
Mi sie wydawało,że chcieliśmy siostrze ułatwić życie,pracę,a wy wymyślacie przelewy po 5zł na konto i robienie przelewów on-line.
![]() Mi sie wydaje,że łatwiej byłoby gdyby ktoś zajął sie taką zbiórką ,a potem przykładowo Mikrejsza która wysyła listy pisze wysłałam za 140 zł i na jej konto idzie przelew na tę kwotę,a reszta co zostanie na następne wysyłki. No cóż znów we mnie wzrasta myśl ,że wtakich przypadkach dobra byłaby fundacja ![]() Ja czekam na wszelkie wieści o Mailoni,dla mnie list poprosze w oryginale nie tłumaczony,szkoda waszego czasu ja sobie poradzę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla Ciebie J. mam zdjęcie Mailoni, podaj adres email bo nie mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
no przeciez Mikrejsza robi zbiórkę
![]() ale wydaje mi się jednak ze koperty lepsze ze znaczkami zaadresowane na odbiorcę chyba ze chcemy ciagle robić zbiórki ![]() jkednocześnie proszę wszystkich o przekazanie Seonie aktualnych adresów domowych i e-mail
#399 |
Rozeznanie
|
musimy ustalić co w takim razie robimy
![]() jeśli zdecydujemy się na koperty to pewnie i tak pewnie nie od wszystkich dotrą i resztę trzeba będzie dozbierać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Raczkowanie
|
Ja wywoływałam raz zdjęcia w Rossmannie ... i nigdy więcej. Zniszczyli mi kliszę tak, że na wszytkich zdjęciach był żółty pasek i nie dało się już tego lepiej wywołać u innego fotografa. Poza tym też bardzo lubią gubić klisze i oczywiście nawet się tym nie przejmują bo to przeceż wielki koncern, nie to co mały zakład fotograficzny. Natomiast tu z pewnościa chodzi o zdjęcia cyfrowe, więc jeśli nawet wywołają je żle, albo zagubią płytkę to nie będzie tragedii, bo można sobie wcześniej zrobić kopię. Jednak jest większa szansa, że zrobia dobre zdjęcia, niż że złe. A cena jest silnym argumentem.. taka moja rada. Zaryzykować, a jak bedą źle zrobione to po prostu nie odebrać...
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Zakorzenienie
|
ja też mam tylko sekundkę :
Sczesc Boze! Dzisiaj mam tylko sekundke czasu wiec tak szybciutko-Alice odnaleziona,ma 9 lat ,zdjecie zrobione,rozmiar buta jest ,rozmiar odziezy tez..
#402 |
Rozeznanie
|
skoro wszyscy na sekundkę to ja też, i to też z dobrymi wiadomościami
![]() nutka81 napisała do mnie, że będzie mi dostarczać kopert do wysyłania listów do rodziców adopcyjnych ![]() także myślę, że spokojnie można poprosić rodziców o dosłanie samych znaczków, dla tych którzy nie doślą-zrobimy zrzutkę i będzie po problemie ![]() i od razu jest też kolejna wpłata na konto ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Rozeznanie
|
Ja oczekuję na propozycje.
Mam 45 zł jak pisałam co mi zostało z wpłat na paczkę,już nie pamietam na której stronie forum ale rozliczałam sie z wpłat na opłatę paczki. Zostało mi 45 zł i teraz czekam na propozycje co z tym zrobić? 1.na nowa paczkę(ja robie lub wysyłam do kogoś pieniądze) 2.na znaczki 3.na uzdolnionych 4.na spotkanie 5.na ? Ponieważ to nie są moje pieniądze to sama nie chce decydować. Pozdrawiam nocnych marków i nie tylko... |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Rozeznanie
|
to się bardzo cieszę (+ dziękuję :)) i czekam na parametry ;)
#405 |
Zakorzenienie
|
Teraz priorytetem są te zdjęcia które trzeba będzie rozesłać
![]() ![]() Mikrejsza jaki Twój stan konta? ![]() A prosić Rodziców o same znaczki, to jak będą musieli przesłać znaczki to i tak muszą je do koperty włożyć - lub na nią nakleić ![]() ![]() Fajnie, że Alice odnalazła się ![]() ![]() M@gd@len@ zajęła się poprawianiem listów od Siostry (dopisuje polskie znaki) aby załączyć na stronę ![]() Nasze grono administratorów powiększyło się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Raczkowanie
|
Kolega wywołał w Rossmanie z cyfrówki. Zdjęcia super bardzo ładne. Tylko miał w formacie 16:9, a oni nie kadrują lub im nie powiedział o tym i wyszły mu pasy na dole i u góry.
Cytat:
SEONA, Mikrejsza: Dzięki za adresy i nr konta. Jutro coś zacznę działać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
Jak założyć stowarzyszenie?
http://prawo.ngo.pl/strona/9646.html Skomplikowane to dla mnie ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2007-10-11 o 23:12 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Zakorzenienie
|
Alez tego piszecie, no nie daje rady przeczytać
![]() ![]() A mój Maxon ma w listopadzie urodziny i myślę cieżko o prezencie...
#409 |
Zakorzenienie
|
Dla Ciebie J głosuję żeby przeznaczyc pieniążki na wysyłkę zdjęć
m@gd@lena wielkie dzieki, właśnie niedawno myslałam ze mam zaległości w obróbce e-maili od siostry, kamień z serca że teraz ty sie tym zajmiesz ![]()
#410 |
Zadomowienie
|
witajcie
no przesłałam wczoraj poprawione meile do Daniela. teraz mam pytanie: czy mam to robić na bierząco czy odczekać i kilka na raz wysyłać? czy tego meila o Alice też wysłać? u mnie dziś okropna pogoda, spadek mocy totalny mam. zrobie sobie herbatkę poczytam forum i za generalne porządki się zabiore. zrobię je dzisiaj żeby nie wiem co ![]() miłego dnia wszystkim życzę ![]()
![]() |
#411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do porządków to tez tak sobie mówię codziennie ![]()
![]() |
#412 |
Zadomowienie
|
ja też tak sobie mówie codziennie od poniedziałku ale właśnie się za to zabieram
![]()
![]() |
#413 |
Raczkowanie
|
Witam Ciebie Luba
![]() ![]() To ile jeszcze brakuje na zdjęcia i wysyłkę ![]() MAMA dopytaj się s.Józefy w jaki sposób możnaby objąć Alice stałą opieką - tak żeby to nie była tylko jednorazowa pomoc. Wiem, że to może nie być łatwe, bo Alice jest z Lusaki, ale może da się to zrobić??? |
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Znalazłam święta w Zambii ![]() ![]() 2008 1 Jan New Year’s Day. 9 Mar Youth Day. 6 Apr Good Friday. 9 Apr Easter Monday. 1 May Labor Day. 25 May African Freedom Day (Anniversary of the OAU’s Foundation). 7 Jul Heroes’ Day. 8 Jul Unity Day. 4 Aug Farmers’ Day. 24 Oct Independence Day. 25 Dec Christmas Day. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Rozeznanie
|
dostaniesz inne dziecko, ja o Alice wiem od pół roku ;P
#417 |
Zakorzenienie
|
Chłopaki, nie pobijcie sie
![]()
#418 |
Zakorzenienie
|
#419 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.