Mamusie czerwcowe 2016 cz.3 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-03, 19:50   #1051
Paula_ck
Raczkowanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3

Cytat:
Napisane przez olinka012 Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie. Synek na 100%.wazy 404 gramy. Wszystko dobrze. Tylko się zmartwilam bo mam liczne bakterie w moczu. Przepisany mam MONURAL ale chyba będę ratować się żurawiną.
Super że z synkiem dobrze Z tym moczem to różnie bywa, często chyba złe wyniki wychodzą przez laboratorium albo jest źle pobrany lub przechowywany.

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
No to i ja, szczęśliwa, melduję się po wizycie!
A więc poproszę, na pierwszej stronie, zakolorować moje dziecię na: różowoOtóż, widzieliśmy dokładnie szparkę i jeśli nagle nic nie urośnie pozostanie dziewczynka!- Hania- jak tylko lekarz powiedział płeć byliśmy zgodni z mężem co do imienia- widzieliśmy tam Hanie i już
Co prawda nie chciała pokazać co ma między nogami, ale w końcu pokazała za to twarz zakryła rączkami- wstydziocha
Wszystkie pomiary prawidłowe, waży 400g- i z usg termin wychodzi na 16 czerwca,a nie 12
Także nie mogę przestać się uśmiechać!- bo u mnie i u tż w rodzinie same chłopaki jakoś ostatnio,a tu dziewuszka zakochałam się po raz kolejny
Jeśli chodzi o bakterie w moczu, to lekarz powiedział, żeby powtórzyć posiew(robiłam dwa miesiące temu i było ok), jeśli on wyjdzie zły, będziemy myśleć, jeśli dobry, to znaczy, że przy zwykłym badaniu moczu coś poszło nie tak(np w laboratorium).
A jeśli chodzi o mrowienie w pachwinach... magnez i tyle.. bo to najprawdopodobniej od kręgosłupa..z szyjką i macicą wszystko ok

Olinka- dobre wieści z wizyty
Gratuluję córeczki! Fajnie że w końcu poznałaś kto tam siedzi w brzuszku

Z tym moczem to różnie bywa, często chyba złe wyniki wychodzą przez laboratorium albo jest źle pobrany lub przechowywany.

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Nie wiem,gdzie to się wklei,ale chwalę się ptysiami,wyszły 33,takie na 2 gryzy w smaku pyszne,krem trochę za bardzo płynny,ale nie narzekam,2 się tylko zostały,zaraz je zjem;-) ale następnym razem na pewno zrobię z 2 porcji
O jak smakowicie wyglądają Zjadłabym
My z tż jedziemy jutro do jego rodziców i mają być domowe pączki Jego mama świetnie gotuje i piecze i zawsze coś dobrego tam jemy
Stary 2016-02-03, 19:53   #1052
__Veronique
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
HAneczak gratuluje córeczki, alez Ci zazdroszczę ja w pierwszej i drugiej ciąży marzyłam o córce, no ale nie jest mi dane w tym wcieleniu
Do trzech razy sztuka

No one's gonna take my soul away.
__Veronique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 20:10   #1053
agusiia69
Zakorzenienie

A ja powiem Wam, że wkręciłam się w kupowanie ciuszków Ale postanowiłam kupić używane z różnych portalów społecznościowych. Na początku chciałam wszystkie nowe, ale przecież to nie jest tani interes Póki co kupiłam od jednej dziewczyny pakę ciuszków, gdzie za ciuszek wyszło mi niecałe 2,5 Teraz z dwiema innymi się umawiam, ale czekam jednak do piątku na usg, bo się trochę zdenewruję jak będzie jednak chłopaczyna Oby jakimś cudem nie wyrósł pindolek:brzydal :

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Haneczka92- gratulacje

Edytowane przez agusiia69
Czas edycji: 2016-02-03 o 20:11
agusiia69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 20:12   #1054
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Veronique Pokaż wiadomość
Do trzech razy sztuka
o nie dziękuję... znowu by był chłop 3 mi wystarczy
i takich komentarzy jak ludzie zaczną na żywo pytać/gadać pewnie będzie co chwilę...

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 20:13   #1055
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
:
imię jest takie, że pasuje i dla małego Michasia i dla dużego Michała i jest ponadczasowe

)) Ola dzisiaj mówi do gina: Mój michalek archanioł myślałam ze z leżanki spadne!

Czekam aż w aptece będzie LACIBIOS FEMINA PREGNA do h.intymnej podobno też b dobry. To możliwe aby bylo zapalenie pęcherza bez leukocytów?
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 20:16   #1056
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
)) Ola dzisiaj mówi do gina: Mój michalek archanioł myślałam ze z leżanki spadne!

Czekam aż w aptece będzie LACIBIOS FEMINA PREGNA do h.intymnej podobno też b dobry. To możliwe aby bylo zapalenie pęcherza bez leukocytów?
u Was też Michałek? sorki, ale nie pamiętam

Stary 2016-02-03, 20:17   #1057
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zebrah Pokaż wiadomość
Mój 2-latek dostał ciemieniuchy. Wydawało mi się, że to niemożliwe w tym wieku, no ale typowo ma na czubku głowy- raz tylko miał ciemieniuchę jako niemowlak. Nasmarowałam mu przed kąpielą oliwką i czesaliśmy łepek. Może lepiej umyć mu Nizoralem albo czymś takim? Jak myślicie?
Moja córka dostała ciemieniuchy kilka lat temu, miała pewnie wtedy około 5 lat. Postąpiłam jak z niemowlakiem. Olejek i wyczesywanie. Nie wiem czy jakiś szampon jest na to dobry.

Cytat:
a my chyba mamy imię dla chłopca będzie Michałek także M&M
ogólnie ciężko coś wybrać, bo wszyscy mówiliśmy do dzidzi roboczo Nina nawet ostatnio młody jak mu włączyliśmy film z usg wydarł się Ninaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
imię jest takie, że pasuje i dla małego Michasia i dla dużego Michała i jest ponadczasowe
Bardzo ładne imię To już drugi Michałek na wątku!
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 20:23   #1058
olinka012
Zadomowienie

Cytat:
u Was też Michałek? sorki, ale nie pamiętam

Tak
olinka012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 20:24   #1059
Weronia93
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem,gdzie to się wklei,ale chwalę się ptysiami,wyszły 33,takie na 2 gryzy w smaku pyszne,krem trochę za bardzo płynny,ale nie narzekam,2 się tylko zostały,zaraz je zjem;-) ale następnym razem na pewno zrobię z 2 porcji
Smakowicie wygląda ale zrobiłaś mi smaka

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
ogólnie ciężko coś wybrać, bo wszyscy mówiliśmy do dzidzi roboczo Nina nawet ostatnio młody jak mu włączyliśmy film z usg wydarł się Ninaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Super że imie wybrane
Stary 2016-02-03, 20:28   #1060
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Tak
super
ja mam usg II trymestru w sobotę i nie mogę się doczekać

Stary 2016-02-03, 20:29   #1061
Radena
Zadomowienie

Cytat:
super
ja mam usg II trymestru w sobotę i nie mogę się doczekać
Kasia,Zazdro!!!
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 20:37   #1062
anuszka1984
Zadomowienie

Dziewczyny gratuluje dzisiejszych wizyt

Haneczka za dziewczynkę

Mnie dziś dopadła biegunka, ale taka straszna!!!!!! Poratowałam się Enterolem - przeszło jak ręką odjął, ostatnio też świetnie zadziałał na Zuzię. Brzuch mnie jakoś tak nadal boli, ale na szczęście nie latam już do kibelka

https://www.instagram.com/mama_rodzenstwa/
anuszka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 20:41   #1063
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka1984 Pokaż wiadomość

Haneczka za dziewczynkę

Mnie dziś dopadła biegunka, ale taka straszna!!!!!! Poratowałam się Enterolem - przeszło jak ręką odjął, ostatnio też świetnie zadziałał na Zuzię. Brzuch mnie jakoś tak nadal boli, ale na szczęście nie latam już do kibelka

Ojej :/ dobrze ze przeszlo...

A mnie chyba jakies zapalenie dopadlo. A dziwne, bo naprawdę bardzo rzadko mnie lapie. Teraz problem z siusianiem mam :/
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 20:42   #1064
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:

Haneczka za dziewczynkę

Bidulka Dobrze, że masz coś co zadziała.
Mnie w czasie jelitówki podczas ciaży pomógł węgiel i orsalit.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 20:54   #1065
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość
Bidulka Dobrze, że masz coś co zadziała.
Mnie w czasie jelitówki podczas ciaży pomógł węgiel i orsalit.
Ja też piłam orsalit, bo miałam wrażenie, że cała woda ze mnie zeszła Ten Enterol kupiłam jakiś tydz. temu, bo Zuzia nagle dostała strasznej biegunki. Nigdy w życiu nie miała i nie wiedziałam co robić. Przyjaciółka poleciła mi właśnie ten lek - to jest probiotyk na biegunkę i szybko jej przeszło. Więc dzisiaj użyłam ja Na ulotce jest oczywiście info żeby nie stosować w ciąży, bo nie były wykonywane badania na kobietach w ciąży, ale wypiłam jedną saszetkę i jak ręką odjął

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
A mnie chyba jakies zapalenie dopadlo. A dziwne, bo naprawdę bardzo rzadko mnie lapie. Teraz problem z siusianiem mam :/
Ojjjj.... W ciąży łatwiej o infekcję pęcherza. Ja też jakiś czas temu czułam szczypanie podczas sikania i brałam urosept + żuravit, przeszło po 2 dniach

Stary 2016-02-03, 20:57   #1066
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Witam
Gratuluje udanych wizyt
Mojej mamy kolezanka miala na imie Marianna a wolali na nia Mania.
Przestraszylyscie mnie z tym twardniejacym brzuchem, bo ja mam codziennie tak w pracy po ok 6 h zaczyna sie rovic twarty i ciezko mi sie wtedy chodzi, trwa to tak ze 20 min chyba ze usiade i odpoczne. Myslalam zw to normalne :/ za tydzien musze to zglosic w szpitalu.

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 20:57   #1067
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też piłam orsalit, bo miałam wrażenie, że cała woda ze mnie zeszła Ten Enterol kupiłam jakiś tydz. temu, bo Zuzia nagle dostała strasznej biegunki. Nigdy w życiu nie miała i nie wiedziałam co robić. Przyjaciółka poleciła mi właśnie ten lek - to jest probiotyk na biegunkę i szybko jej przeszło. Więc dzisiaj użyłam ja Na ulotce jest oczywiście info żeby nie stosować w ciąży, bo nie były wykonywane badania na kobietach w ciąży, ale wypiłam jedną saszetkę i jak ręką odjął

Ojjjj.... W ciąży łatwiej o infekcję pęcherza. Ja też jakiś czas temu czułam szczypanie podczas sikania i brałam urosept + żuravit, przeszło po 2 dniach

Ja enterol Zuzi tez podawalam, ona niestety przy zębach ma takie problemy :/ jest naprawde dobry

Dziękuję, jutro skoczę do apteki.

Najpierw dwa dni latalam do wc, bo mi sie ciagle wydawalo, ze chce mi się siku, a teraz juz niby normalnie, ale właśnie, to szczypanie :/ czyli pewnie pęcherz wrrr.

Zmieniłam żel do mycia ciała, ale żeby to spowodowalo? Chyba raczej nie?
Stary 2016-02-03, 21:01   #1068
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:

O masz.....
Furagin wolno w ciąży, kup urofuraginę albo jak masz możliwość to furagin zwykły tylko to wiadomo na receptę.

Cytat:

Na większości leków jest chyba napisane ze nie stosować w ciąży, ale tak jak piszesz wynika to z braku badań na ciężarnych
Najważniejsze, że Ci pomogło i czujesz się lepiej

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 21:19   #1069
zebrah
Rozeznanie

Cytat:

Haneczka za dziewczynkę

Anuszka, ale to zatrucie czy jelitówka typowo?

Ewka- Zapalenie pęcherza jest na tle bakteryjnym. Kosmetyki mogą uczulać i uczucie pieczenia na skórze w miejscach intymnych jak coś (zdarzyło mi się jak zmieniłam płyn do prania i raz jak kupiłam jakieś nowe wkładki).

Justyna- to rzeczywiście lepiej sprawdzić. Schylanie się pewnie też ma swój wpływ- szczególnie, że piszesz że łapie Cię w pracy.

Sliweczka- no to chyba zrobię jak przy niemowlaku.

Agusia- my też jeszcze nie znamy płci. Jutro może coś się dowiem bo mam wizytę, a w piątek połówkowe u innego lekarza. Co tam w brzuchu siedzi?

Radena- mniam mniam zjadłabym ptysia. I tiramisu. I taki na świeżutko creme brulee i żeby skórka była lekko spieczona mmm
jeeeej ale mam smaka na coś dobrego.
zebrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 21:22   #1070
haneczkab92
Ania

Cytat:

Haneczka za dziewczynkę

Oj dobrze, ze juz lepiej

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 21:22   #1071
ewka555
Zakorzenienie

Zebrah, no dzieki! Nie wiedziałam. Wlasnie zaczęli sie odkąd kupiłam sobie żel do ciała Ziaja kozie mleko i zaczelam go używać.

A do hig intymnej zeli nie używam bo nie czuje potrzeby i zawsze żele byly w porządku i nic sie nie działo.

Wrócę do dawnego żelu, moze pomoże 😉
Stary 2016-02-03, 21:29   #1072
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Zebrah, no dzieki! Nie wiedziałam. Wlasnie zaczęli sie odkąd kupiłam sobie żel do ciała Ziaja kozie mleko i zaczelam go używać.

A do hig intymnej zeli nie używam bo nie czuje potrzeby i zawsze żele byly w porządku i nic sie nie działo.

Wrócę do dawnego żelu, moze pomoże 😉
Ewka,mnie skurczybyk z tej serii uczula,tylko ze u mnie to mleczko do ciała. A szkoda,bo bardzo lubię ten zapach i całkiem spoko się wchlanial. Więc to faktycznie może być to.
Stary 2016-02-03, 21:33   #1073
Miqesi
Wtajemniczenie

Cytat:

Wrócę do dawnego żelu, moze pomoże ��
Ewka, Ziaja kozie mleko tak mnie kiedyś uczulił, że powiedziałam nigdy więcej
Jak piecze, to jedz żurawinkę i zakwaszaj wodę cytryną.
Anuszka, zdrowia!! Dobrze, że już przeszło.

ja się objadłam chlebem bananowym i ledwo dycham

2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4.

2019: 2

Edytowane przez Miqesi
Czas edycji: 2016-02-03 o 21:34
Miqesi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 21:35   #1074
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Ewka,mnie skurczybyk z tej serii uczula,tylko ze u mnie to mleczko do ciała. A szkoda,bo bardzo lubię ten zapach i całkiem spoko się wchlanial. Więc to faktycznie może być to.

O. No widzisz.

Ja pamiętam ze w 1 ciąży to mnie wysypalo jak się posmarowalam "Ziaja mamma mia", ale ja mam delikatna skórę sklonna do alergii.

Hmm chyba musze uważać na ta firmę 😉

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Miqesi, kurka, Ciebie tez? Jeszcze troche i jakies zażalenie do tej firmy wyślemy 😁
Stary 2016-02-03, 21:37   #1075
anuszka1984
Zadomowienie

Cytat:
Anuszka, ale to zatrucie czy jelitówka typowo?
Prawdę mówiąc to nie wiem Złapało mnie tak ok 10 i praktycznie przez 3 godz. biegałam non stop do kibelka. Po enterolu minęło, ale nadal trochę mnie brzuch pobolewa. Jestem niedoświadczona w tych sprawach, bo u mnie biegunka bardzo rzadko występuje

Stary 2016-02-03, 21:39   #1076
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz po wizycie. Synek na 100%.wazy 404 gramy. Wszystko dobrze. Tylko się zmartwilam bo mam liczne bakterie w moczu. Przepisany mam MONURAL ale chyba będę ratować się żurawiną.
brawa za udaną wizyte

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
No to i ja, szczęśliwa, melduję się po wizycie!
A więc poproszę, na pierwszej stronie, zakolorować moje dziecię na: różowoOtóż, widzieliśmy dokładnie szparkę i jeśli nagle nic nie urośnie pozostanie dziewczynka!- Hania- jak tylko lekarz powiedział płeć byliśmy zgodni z mężem co do imienia- widzieliśmy tam Hanie i już
Co prawda nie chciała pokazać co ma między nogami, ale w końcu pokazała za to twarz zakryła rączkami- wstydziocha
Wszystkie pomiary prawidłowe, waży 400g- i z usg termin wychodzi na 16 czerwca,a nie 12
Także nie mogę przestać się uśmiechać!- bo u mnie i u tż w rodzinie same chłopaki jakoś ostatnio,a tu dziewuszka zakochałam się po raz kolejny
Jeśli chodzi o bakterie w moczu, to lekarz powiedział, żeby powtórzyć posiew(robiłam dwa miesiące temu i było ok), jeśli on wyjdzie zły, będziemy myśleć, jeśli dobry, to znaczy, że przy zwykłym badaniu moczu coś poszło nie tak(np w laboratorium).
A jeśli chodzi o mrowienie w pachwinach... magnez i tyle.. bo to najprawdopodobniej od kręgosłupa..z szyjką i macicą wszystko ok

Olinka- dobre wieści z wizyty
Gratuluje dziewczynki

Cytat:
też mi sie podoba. Teść ma tak na imię. Dałabym dziecku ale jest aktualnie 3 michałów m. w bliskiej rodzinie

Cytat:
Napisane przez Miqesi Pokaż wiadomość
Ja nie robię pączków na Tłusty Czwartek, bo nie cierpię potem tego zapachu śmierdzącego oleju, jest wszędzie, we włosach, na ubraniu, fuuuuu. A burdel, jaki potem zostaje, to masakra.
Najpewniej jutro kupię po kilka sztuk różnego rodzaju
Ja ostatnio mam fazę na ciasta, prawie codziennie coś piekę, a mąż zabiera do pracy i częstuje kolegów. Wszyscy mu zazdroszczą hahaha

Haneczka będzie miała malutką Hanię. Super

Kaska87, wiem, co czujesz, ale najważniejsze, że Michałek jest zdrowy Bardzo ładne imię wybraliście
dlatego ja zrobiłam pieczone, pierwszy raz. Nie wiem czy dobre wyszły. Własnie stygną.

Madzia odpoczywaj jak najwięcej

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 21:42   #1077
majkela12
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny... myślę o dziecku już imieniem LEON, LEOŚ, LEONEK. Łamię się trochę, czy nie jest zbyt wymyślne i nie będą się z niego dzieci śmiały. Jak myślicie?
Kiedyś zwiedziłam zamek w Krasiczynie i tam był taki zwyczaj, że dzieci właścicieli zawsze miały swoje drzewo posadzone przy urodzeniu. I było takie wieeelkie drzewo z tabliczką Leon właśnie. I już wtedy imię mi się spodobało.
Też podoba mi się Gabriel Dziewczynka w każdym razie byłaby Gabrysia.
Bardzo ładne imię na czasie, Leoś-sama chciałam, ale za egzotycznie brzmi z naszym nazwiskiem

Cytat:
Napisane przez LaLaRe87 Pokaż wiadomość
witam, dolecialam, ale ladowanie bylo bardzo twarde, zaparlam sie troche reka... no i do i z samolotu musialam walizke podreczna dzwigac.. mam nadzieje,ze wszystko bedzie ok. Od czwartku pojawily sie u mnie 3 razy chwilowe twardnienia brzucha, tez to macie? czy to jest tzw. stawianie macicy? ponoc jesli nie pojawia sie czesto i trwa chwile nie ma potrzeby brac nospy.. dodam,ze nie bylo to bolesne. odpuszcze na kilka dni treningi, bo mimo wszystko czuje niepokoj ze jestem z dala od domu, mojego lekarza i to wczorajsze dzwiganie i ladowanie...
Udanego wypoczynku Możliwe, że tak jak dziewczyny pisały, macica zaczyna ćwiczyć do porodu. Moja też zaczęła wszystko jest ok, dopóki nie jest to za częste.

Cytat:
Zebrah mi tez się podoba Leon a mężowi Jan i Antoś, ale mi Jaś zle się kojarzy, a mężowi moje imiona sie nie podobają wiec mamy klopot
To nasi panowie się zgadali. Tż chodzi za mną i gada mi Jasio Jasio. Kiedyś mi się nawet to imię podobało, a teraz już nie. Tym bardziej, że u nas na osiedlu jest taki jeden żulek, właśnie Janek i nie mogę się przemóc

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość

Marysia kontra Wiktoria Chłopiec by był Adaś

No to piona, widzę, że nie tylko my mamy problem Dobrze, że do czerwca jeszcze trochę czasu
Marysia a Adasie to najcudowniejsze chłopaki

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Przyszły wylicytowane na allegro jeansy-rurki ciążowe H&M Niby używane, a są jak nowe! Jestem wniebowzięta - zapłaciłam 40zł, a nowe ze sklepu kosztują 130
zakupu

Cytat:
Napisane przez CarycaKatharina Pokaż wiadomość
Melduję się z opóźnieniem po poniedziałkowej wizycie. U malucha wszystko w porządku, serducho nadal bije jak dzwon. Wyniki krwi i moczu ogólnie ok, w krwi podwyższone leukocyty- coś mnie chyba wtedy próbowało rozebrać, ale się nie dałam Dostałam skierowanie na test obciążenia glukozą.

Czekamy na połówkowe w przyszłym tygodniu, mam nadzieję się dowiedzieć jaką płeć ma lokator

Też już czuję ruchy od jakichś dwóch tygodni, w tej chwili jestem w 21 tc. Czas leci jak szalony.
za wizyte
Stary 2016-02-03, 21:42   #1078
Radena
Zadomowienie

Cytat:
O. No widzisz.

Ja pamiętam ze w 1 ciąży to mnie wysypalo jak się posmarowalam "Ziaja mamma mia", ale ja mam delikatna skórę sklonna do alergii.

Hmm chyba musze uważać na ta firmę 😉

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Miqesi, kurka, Ciebie tez? Jeszcze troche i jakies zażalenie do tej firmy wyślemy 😁
Myślę że to jakaś felerna seria,albo jakiś 1 składnik,może konserwant? ja używam żelu do twarzy i kremu z ziaji liście Manuka i jest bardzo ok
Stary 2016-02-03, 21:43   #1079
misia880
Zakorzenienie

Dziewczyny chwale sie - mamy pierwszego malucha na marcowkach juz na swiecie
Kolezanka urodzila synka

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-03, 21:50   #1080
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Enterol jest świetny, nie raz pomógł moim dzieciom

Cytat:

Uuu, to niedobrze. Działaj póki czas, żeby się w nic gorszego nie przerodziło.

Justyna, takie twardnienie brzucha na 20 minut to raczej za długo. Zgłoś to lepiej w szpitalu. Nie chcę Cię straszyć ale mojej koleżance takie długie skurcze też się zdarzały i to po kilka razy dziennie i okazało się, że szyjka przez to jej się zaczęła otwierać. Lepiej to skonsultować, a jak Cię taki skurcz chwyci to usiądź koniecznie i odpocznij.
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości