|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3182 |
Zakorzenienie
|
Wątek rozdziewiczony :-P
#3184 |
Zakorzenienie
|
U nas na sr był film o porodach, ale jakoś mnie nie zachwycił. Najbardziej mnie zdziwiło ze wszystkie kobiety rozbieraly się tam do naga. Pytam się PO CO? I DLACZEGO?
![]() ![]() Edytowane przez trzydziescidwa Czas edycji: 2016-02-03 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3188 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Zakorzenienie
|
Wprowadzacie Panie panikę na wątek! :-P
Prędzej to my tu z tego przeżywania urodzimy :-D
#3192 |
Zadomowienie
|
Kallina gratulacje!!! Dużo zdrówka dla Ciebie i dla Stasia
![]() Ale mnie te wieści zmotywowały ![]() ![]()
#3193 |
Zakorzenienie
|
Dopiero doczytałam o Waszych historiach testowania. Dark niezły ten tekst o slizganiu
![]() ![]() Mi się okres spóźnial kilka dni, a ze zawsze miałam regularny to postanowiłam zrobić test, ale strasznie się bałam. Jednak jak go zrobiłam to gapilam się na niego nie odrywajac oczu. Po chwili odetchnelam bo nic się nie pojawiło. Zostawiłam go w łazience. Wracam po jakimś czasie a tam druga krecha... ale taka blada ze jeszcze się ludzilam ze może to pomyłka czy co. Zrobiłam foto i wrzuciłam koleżankom z grupy mamusiek które niestety potwierdzily moje obawy. No nie byłam szczęśliwa. Nawet nie wiedziałam czy tego dnia powiem dla tzta. No ale powiedziałam, on tak nie przezywal jak ja, ale co tam facetowi ![]() Kolejne rozczarowanie przeżyłam jak dowiedziałam się że to chłopak. Ale już jest ok. Choć przerażenie jak to będzie mnie nie opuszcza. |
![]() ![]() |
![]() |
#3194 |
Zakorzenienie
|
Który to tydzień Kallince wybił? Chyba 37 prawie? Albo wcześniej?
To taki jeszcze wczesniaczek.. Oczyście trzymam za nich kciuki i okropnie się ciesze, ale jednak to trochę wcześnie ![]()
#3195 |
Zakorzenienie
|
Ja to chyba jestem dziwna. Ciężko mi nawet z tym ze będę musiała mieć krocze na wierzchu ileś czasu albo np. przy mężu koleżanki z sali nakarmić piersią...
#3196 |
Zakorzenienie
|
Jezu dziewczyny, dopiero się dowiedziałam o Kallinie, bo nie wchodziłam od wczoraj
![]() Bardzo, bardzo gratuluję!!! Normalnie jestem w szoku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Zakorzenienie
|
U Kalliny 36tc bo miala tp dzień przede mną. W piątek zaczynaliby 37tc
![]() Lewek ja tam po cichu trzymam kciuki, zeby na porodowce okazalo się, że tam u Ciebie dziewczyna jednak siedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Raczkowanie
|
właśnie dziewczyny dajcie znać co i jak.
#3200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dostawalam chłopaków do potrzymania a w trakcie mnie zszywali. Kurcze w ogóle to ciągnie mnie do tego Białegostoku do kliniki gdzie wcześniej rodzilam. Moniaaaa odwiedzilabys mnie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3202 |
Zakorzenienie
|
Monia jajka były tak widoczne na usg ze byłabym w ciężkim szoku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3203 |
Zakorzenienie
|
Chyba żadna z nas nie lubi paradować z gołym dołem czy cyckiem przed obcymi. Jednak zobaczysz, że na porodówce nie ma czegoś takiego jak wstyd 😉 a podczas karmienia piersią można się zasłonić np. tetrą.
![]() |
#3204 |
Wtajemniczenie
|
najlepsze jest to ze 2 styczniowki jeszcze czekaja a tu marcówka rozpakowana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3205 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem już
![]() Przepraszam, że się nie odzywalam ale dużo się wydarzyło. Napisalam tylko do Goszy na fb w skrócie jak sytuacja ale już teraz będę się odzywala. Widzę, że na wątku jest pępkowe hehe ![]() Trochę nas to wszystko zaskoczylo, bo raczej nastawialam się na przenoszenie ciąży niż wczesniaka ale najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło. Przedwczoraj odeszły mi wody. Po prostu. Poczulam lekki ból brzucha, i ogólnie dziwnie się poczułam, położyłam się do łóżka i poczułam jak mi dosłownie chlusnely. Żadnego obniżenia brzucha, czopu, nic. Pojechaliśmy do szpitala, wody sie lały dosłownie, ale skurcze na ktg byly slabe i podpisałam oświadczenie, że wychodzę na własne życzenie wychodzę, bo chcialam dojechać do swojego szpitala (nie byliśmy w domu) a wiedziałam z SR, że jak są wody czyste i słabe skurcze, to mam jeszcze czas. Do szpitala dotarliśmy może ok 19, skurcze właściwie się uspokoily ale mój lekarz kazał mi bezwzględnie jechac do szpitala. Rozwarcie malutkie, skurcze slabe, tylko wodu wciąż leciały. W życiu bym nie przypuszczala, że aż tyle ich jest. Położyli mnie na patologię ciąży, bo z małym było wszystko ok, zresztą ja go cały czas czułam, a wód mimo wszystko było wystarczająco. Czułam, że jednak zaczynają się skurcze, ale takie sobie, normalnie rozmawialam z kolezankami z pokoju, ale też cały czas patrzyłam co ile są skurcze. Tak myślę, że ok północy poczułam, że się raczej nasilają i są co ok. 7-8 min ale były naprawdę nie bardzo bolesne, tylko że ja już wiedzialam, że będę rodzic. Położyli mnie na porodowke, przebrali w koszulę, podlaczyli ktg i tyle, bo szyjka trzymala, rozwarcie moze 1-2 cm, więc czekałam, nawet przysypialam,,skurcze cały czas były, w pewnym momencie już takie, że tylko skupianie się na oddechu mi pomagalo. Byla gdzieś 7. rano. Zadzwoniłam do męża, że rodzimy ![]() ![]() ![]() 1850 g, 44 cm, więc wcześniak pełną gębą ale silny, dostał 10 punktów. Położyli mi go na piersiach a ja nie wiedziałam co się dzieje i czy ja nie snię. Po kilku minutach zabrali go do inkubatora, bo ta waga jednak jest bardzo niska. Leży cały czas na oiomie dla noworodków i się grzeje ale lekarz mówi, że nie ma do niego zastrzeżeń. Oddycha sam. Jest najsliczniejszy na świecie, za każdym razem jak go widzę to rycze ze szczęścia. Po porodzie, skurcze, bóle, znikają jakby nigdy ich nie było, to niesamowite! A ja poczułam, że mogę góry przenosić ![]() Czuję się dobrze, choć walczę o każda kroplę pokarmu i z każdą kropelka latam do małego. Trzymajcie za niego kciuki Ciotki <3 Przepraszam za szczegóły ale byłam to Wam winna.
#3206 |
Zadomowienie
|
Kalina trzymamy kciuki wszystkie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Zakorzenienie
|
Kalina dziękujemy ze się odezwałaś i za wyczerpująca relacje!!! Byłaś taka dzielna!! Możesz być z siebie kochana dumna, teraz macie z mężem najważniejszy skarb juz ze sobą!
Dużo siły Wam życzę i zdrówka, odpoczywaj bo Ci się należy a mały szybko urośnie i teraz już będzie z górki. Super!!
#3208 |
Wtajemniczenie
|
Aha, rodzilam dwie godziny. O 8.30 oxy, o 10.30 mały na świecie
![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Byly to dwie najdłuższe godziny w moim życiu ale ich efekt jest wart każdej sekundy ![]()
#3209 |
Zadomowienie
|
a wiadomo już jak długo będziecie w szpitalu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.