|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Niestety nie wiadomo, to wszystko zależy od małego. Lekarze nie chcą gdybac.
---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Emma, tak bylam lekko nacieta, zresztą w planie porodu wyrazilamna to zgodę, bo uznalam, że lepiej być nacieta niz popękac, mam kilka szwów.
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Kallina zdrowka i sily
** Gratulacje ** Dopisac na 1 strone Twojego synusia? |
|
|
|
#3213 |
|
Zakorzenienie
|
Kallina, ciotki trzymają mocno kciuki!!! Jesteś bardzo dzielna i Staś też!
|
|
|
|
#3215 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przy M mialam w kręgosłup i bylam wszystkiego swiadoma Pokazali mi mala, moglam jej dać buziaka i łzy mi polecialy Ubrano mala dali ja mężowi a jak tylko przeniesli mnie na sale poporodowa to ja przystawiono do piersi Teraz tez tak bym chciała Cytat:
Cytat:
![]() Kallina az sie wzruszylam jak czytalam Twojego posta Wszystkie emocje ktorych doświadczyłam podczas porodu M do mnie wrocily
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Kallina aż mi łzy stanęły... Stasiu maleńki ale świetnie że tak dobrze sobie radzi na świecie
walcz o pokarm i szybko wychodzcie do domku!
|
|
|
|
#3217 |
|
Wtajemniczenie
|
Misia jasne, że dopisac!
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3219 |
|
Wtajemniczenie
|
Ide spać ale chyba z wrażenia nie zasnę ;-)
![]() Dobranoc
|
#3220 |
|
Zakorzenienie
|
Co Kalina, Odpoczywasz teraz? Jak się czujesz fizycznie i psychicznie? Ze bardzo szczęśliwa to wiemy :-* boli coś?
---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Ja tez miałam już iść spać i klops, oczy jak 5zl :-D
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
Rano pieknie umieszcze naszego 1 chlopaka watkowego
Jeszcze raz Ci gratuluje *
|
|
|
|
#3222 |
|
Raczkowanie
|
wow gratulcacje
i ściskam kciuki za Was!
|
|
#3223 |
|
Wtajemniczenie
|
Dark, odpoczywam ale czuję się bardzo dobrze. Nic nie boli, mam dyskomfort w kroczu przez te szwy ale z każdą godziną jest lepiej. Chodzę normalnie. Wczoraj poprosilam o tabletkę przeciwbolowa ale raczej dla swojego komfortu niz z bólu, dzisiaj już nic nie biorę.
|
#3224 |
|
Zadomowienie
|
Hej u mnie jest taka sytuacja ze wiem ze z mala jak na razie jest wszystko ok. Wody w normie, przepływy w normie, łożysko nadal wydolne
mała ma więcej moich genów po prostu i dlatego też nie jest jakaś wielka bo ja mam ledwo co 150cm.ale musimy być pod stałą obserwacją usg w razie czego żeby wykluczyć te złe iugr. Dziś ważyła 1850g wiec od ostatniego usg przybrała 300g. Jutro po obchodzie dam znać co i jak, bo miałam dostać sterydy na płuca, ale nie wiem co z tym. Jutro ordynator zadecyduje
|
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy wątkowy idealny poród. Kto by się spodziewał takiej niespodzianki?!
Kallina pozytywnie nastrajasz przyszłe mamusie. Życzę każdej z nas takiego porodu.
|
#3226 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze raz serdeczne gratulacje
![]() Super że synek taki silny. I ważne że Ty się dobrze czujesz ![]() Szybkiego powrotu do domu Wam życzę ![]() Odpoczywaj Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3227 |
|
Zakorzenienie
|
Mysle ze dzis przysni mi sie porod hehe
Tyle emocji!!! A ja mam dzis samotna noc maz w salonie na kanapie - chory jak szlag. Katar, kaszel, goraczka izolatke mu tam zrobilam
|
|
|
|
#3228 |
|
Rozeznanie
|
Ciągle się wzruszam i popłakałam się na Twoim poście Kalina
Czy wszystkie porody będziemy tak przeżywać? Przed nami dwa miesiące wrażeń. |
|
|
|
#3229 |
|
Zadomowienie
|
Ja idę spać ale zapewne i tak nie zasnę
Dobranoc
|
|
|
|
#3230 |
|
Rozeznanie
|
Ja na jutro zaprosiłam znajomych i musze poprzesuwać czas. Wczoraj wytrwałam do północy, dziś mam zamiar do pierwszej posiedzieć.
mam nadzieję że tak jak wczoraj mój organizm będzie zmęczony długim siedzeniem i zrezygnuje z budzenia mnie na siku
|
|
|
|
#3232 |
|
Wtajemniczenie
|
Kalina super to wszystko brzmi jak opowieść z filmu bardzo wzruszajaca i dajaca nadzieję tym przerażonym czyli mi miedzy innymi
dobrze ze z Wami wszystko ok juz niedługo będziecie w domku jak maly troche przykoksi na Twoich proteinkach ![]() ---------- Dopisano o 01:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- A ja dalej nie śpię.. |
|
|
|
#3233 |
|
Raczkowanie
|
Kallina wzruszajaca opowiesc. Podziwiam Cie za opanowanie w tej sytuacji i decyzje o zmianie szpitala. No i ze tak dzielnie rodzilas pomimo zaskoczenia. Ciesze sie ze czujesz sie dobrze. A ze Stasia silny chlopak, niech wygrzewa sie i rosnie zdrowo! Wszystkie ciotki trzymaja mocno kciuki za Was, zebyscie mogli cieszyc sie soba w domku jak najszybciej.
2009 synek 2016 corcia Edytowane przez nessea Czas edycji: 2016-02-04 o 04:00 |
|
|
|
#3234 |
|
Zadomowienie
|
A ja już nie śpię
ale zasnęłam o 22.00 padnięta więc w sumie 8 godzin spałam ![]() Kallina super, że u Ciebie wszystko dobrze. Z tego co opisujesz to poszło wszystko sprawnie strasznie Ci zazdroszczę, że masz już poród za sobą :P wątek został rozdziewiczony. Teraz się zacznie
|
|
#3235 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
Też już nie śpię. Musiałam wyprawic tż do pracy. Piję kawę i myślę jak nasza mama się miewa dzisiaj mi się śniło, że na wątku pojawiło się dużo wpisów o porodach. Ja co prawda na poród się jeszcze nie szykuję. I nie popadam w poploch... Ale dzisiaj zaczynam szykować wyprawkę. I koszyczek z Gemini też już lepiej zaakceptuje ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#3237 |
|
Rozeznanie
|
Ja od 5 nie śpie!!!
Myślę cały czas o Naszej Dzielnej Kalinie ![]() Znów się popłakała jak przeczytałam już ze szczegółach Twój poród Kalina! Brawa za spokój KOchana najważniejsze że Wy oboje zdrowi Staś silny widzę jak mama także przybranie na wadzę to tylko kwestia czasu (myslę krótkiego ) Dziękujemy Kalina bo dałaś nam więcej wiary że damy radę ![]() Zdrówka dużo pokarmu i szybkiego powrotu do domu życzymy!!! Buziaki |
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Dzień dobry!
Kalina, jesteś mega dzielna! Super to opisałaś i dodałaś nam wszystkim dużo otuchy! Staś jest twardzielem! Wiesz, że czekamy na fotę? Ja dziś całą noc rodziłam..... W sensie sny miałam o rodzeniu. I same sny mnie wykończyły. Chyba jeszcze sie zdrzemnę... Póki mogę ![]() Zgłosiłabym się na ochotnika jako kolejna, ale wczoraj byłam u położnej i oceniła wagę Heli na 2500g (przypominam, że planowany tp mam tak samo jak nasza Kalina)... Córeczka kluseczka... Ale lepiej niech do tych trzech kg dobije ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3239 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Mój tz zwariował. Wczoraj go męczyłam żeby pojechał mi po pączka, to dzisiaj przed pracą pojechał i kupił...25!!! połowę mu zapakowalam do pracy, część wyłożyłam na talerz dla Pana malarza i tż taty. Jak któraś ma ochotę na pączka, to zapraszam, jestem przygotowana.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:19.

** 

maz w salonie na kanapie - chory jak szlag. Katar, kaszel, goraczka
moja stronka

połowę mu zapakowalam do pracy, część wyłożyłam na talerz dla Pana malarza i tż taty.