|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XIX
Witam
Cytat:
Czekam na autobus wciągnełam już pączka:-D
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzię się staramy, na narodziny czekamy i dzieciaczki chowamy :) część XIX
bry
![]() gianka a no jezeli tak, no to bedzie cc, choc szkoda, chcialabym sprobowac sn, no ale moze jeszcze za pare lat sie zdecydujemy na bobasa to bedzi eokazja. Dzieki Yss ze mi to wyjasnilas, bo myslalam ze to takie samo ciecie jest.Basia no na jaczewskiego rodzilam Lenka i teraz tez sie tam wybieram, i tam nie ma problemu z cc, w sumie jak porod sie przedluza to sami zachecaja. Gad z tej mojej corki, pol nocy przejeczala, przeplakala, co chwile sie drze "mama, mleczko", no ilez mozna mleka pic w nocy? Jak to jest u waszych dzieci? No moja przesadza, byl juz czas ze wypijala jedna butle, teraz znow 2-3.I probuje tlumaczyc ale sie drze. ech. Ja jeszcze paczka nie mam, moze tesc kupi, choc i watpie bo na nas obrazony. A tz wczoraj zapomnial kupic drozdzy wiec i ja po same drozdze sie wybierac do sklepu nie bede.
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko nie pociesze cie bo po dwóch cc trzeci poród to juz z wyboru cc. Nie ma mowy o Sn. Za duże ryzyko. Ale co tam.
A tlustego paczkowego czwartku wam życzę!!! |
|
|
|
#214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lena jeszcze spi, ladnie sobie nocke odsypia.
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kasia włosy pomalowane? Co tam tż nawywijał? Lila też nie lubię spać w dzień bo później dzień taki do niczego, ale co zrobić jak czasami łapie sen
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Wczoraj bylismy na tym basenie, jak fajnie było Arletko, ja tam sie kompletnie nie znam na tym cc czy sn ale czy to wazne? Tak jak napisałaś, dzidziuś zdrowy wazny Zdrówka dla wszystkich chorowitków ![]() Zophiee, Ty masz glikol tonik 10% kupny czy sama robiłaś? Koledzy przyniesli pączka bedzie jedzone
|
#217 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Kasia włosy pomalowane? Co tam tż nawywijał? Zophiee zdrówka! Kurujcie się! Gianka żebym ja tyle samozaparcia w sobie miała i zabrała się do ćwiczeń dla Ciebie i innych ćwiczących ![]() Miłego dnia! ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Myślałam, że mi wcześniejszy post się skasował, a ja go wysłałam przez pomyłkę ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Mysia czyli wieczór u Ciebie udany, super!
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ☺
U nas z wieczoru nici, bo młody nie chciał współpracować 😜 Ale obudził mnie caluskami, więc wybaczam😊 Mysiu,ale super dzień mieliście 😊My dzisiaj basen☺ Muszę po jakieś pączki skoczyć ☺ ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Miłego dnia 😘
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry!
Wczoraj z mamą upiekłyśmy pączki zaraz zaczynamy ucztę ;-) Wczoraj do późna siedziałam nad pracą ale za to trochę podgoniłam. Miłego dnia dziewczyny! |
|
|
|
#220 |
|
Zakorzenienie
|
Zophie może Wy też pomyslicie o grocie, bo u nas efekty świetne ☺
|
#221 |
|
Wtajemniczenie
|
Arletka nie ważne jaki poród, ważne że bezpieczny dla dzidzi i Ciebie
![]() Mysia basen ![]() Ewcia szalejcie kochani i cieszcie się sobą ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Basia dla mnie to jakaś magia z tymi bandażami ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Yss powoli do przodu na prostą u Was widzę. A koleżankę z pracy potraktuj elektrodą
|
|
|
|
#222 | ||
|
Zakorzenienie
|
8Witam
Cytat:
najwazniejsze zeby dzieci były zdrowe Poród to sprawa drugorzedna.Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
siemka
Yss jak się spało? Zophiee to się dziś nacieszysz Bobrem Iza bo mój klient odszedł i czekam aż do nowego zespołu dostane "powołanie". wczoraj dostałam info ze będę miała wybór między 2 klientami. no zobaczymy. dziś mam mieć rozmowę z dyr i może się okazać że lutowe piątki nieaktualne w związku z nowym klientem
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#224 |
|
Zakorzenienie
|
A Arletko Domis pije tylko 1 butle tuż przed spaniem.W nocy nie pije już od dawna
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
Arletko Hania w nocy nie je od czasu jak skończyła miesiąc. jak był ten czas, że się budziła to dostawała pierś ale na uspokojenie raczej a nie do jedzenia. musisz uważać bo butla w nocy nie jest dobra na zeby, próchnica butelkowa itp
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
Arletko Kuba nie je w nocy od dawna. Przed rokiem już się nie budził w nocy na jedzenie. A zamiast butli nie wystarczy smoczek? Może to potrzeba ssania, ewentualnie woda bo jeśli macie gorąco w nocy to pewnie pić jej się chce.
Iza przypomniało mi się , że pytałaś o butle kiedyś, Kuba już nie pije z butli. Na kolacje kaszka zwykle, a napoje z kubka, szklanki, czasem przez rurkę, ewentualnie bidon. Kluska za fajnego klienta ! I oby piątki zostały wolne ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Uwaga! Mamy w przedpokoju dziurę ! :-O idę uratować syna bo czyha na niego jestem bohaterką w swoim domu |
|
|
|
#227 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Bry Dzien!!!
Cytat:
Cytat:
Dobrze, dziekuje .No to poszlismy do lekarza, dal jakies tabletki. Ulotka troche przerazajaca, no ale co zrobic. Przed spaniem jeszcze pocwiczylam. Tym razem cwiczenia na wydolnosc, glownie cardio z Kinektem. Jejku jaka bylam mokra po tym. Ale podobalo mi sie bardziej niz Chodakowska. Mielismy isc na basen, ale zrezygnowalismy. Takze gralismy i wzielismy magiczna tabletke. Zasnelam slicznie o 23 - zazwyczaj chodzimy o 24. Budze sie i mowie do siebie: no! w koncu cala noc przespana. Patrze na zegarek, bo cos budziki cicho.... 3.20 TZ dzis byl u mnie rano na badaniach i pojechal do pracy. Ma mnie dzis odebrac. Ciekawe ile sie spozni .A w ogole to moze moja kolezanka bedzie ze mna pracowac. Bo jedna babka - Ósk, konczy 70 w pazdzierniku i juz odchodzi. Beda zatem szukac kogos od 1 kwietnia. A kolezanka po fizjoterapii takze pasuje idealnie. Ma zlozyc podanie a ja szepne slowko ordynatorowi. I bylo by super, w koncu dobra ekipa w pracy! Czekam na pacjenta, jedna osoba nie dotarla. ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
A i paczkow nie mamy. Nie chce mi sie jechac do Polskiej piekarni. Ale mamy w planach dzis z TZ chrusciki. |
|||
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Witam się ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Ja zaraz lecę po paczki ale pierw do dentysty z Wanessa na lapisowanie zębów
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Arletko ja tez mialam miec cc ale minelo 6 lat od mojej przepukliny i mialam zgode na sn. Ale przy kazdym usg mialam sprawdzana blizna przez ktora tez nie mogli zobaczyc Oli dokladnie ![]() Ola od kiedy nie ma cyca nie pije mleka w nocy. Wypija wieczorem kakao ze szklanki czy z 360 myjemy zeby i spanie. Ja sie strasznie boje pruchnicy pozniej i nie pozwalam pic z butli. Basia ja przez bandazowanie pogorszylam swoja sytuacje z cyckami. Pij szalwie i miete. Yss tez mialam taki okres ze spalam po pare godzin. A teraz budze sie czesto i mysle ze mam nauke Sesja zimowa Ziajka tyle pracy i jeszcze paczki upieklas U mnie maz kupil ![]() Migotko wlosy moga byc juz zwiazalam je w kucyk to nawet nie widac ze robilam cos z nimi Z mezem juz ok. Chodzilo o pieniadze ![]() A mialam zapytac czy ktoras z Was lakierowala zabki dzieciaczkom? Wybieramy sie powoli na pierwsza wizyte i zastanawiam sie czy godzic sie na lakier czy nie??
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
U nas śnieżyca, świata nie widać, a wybraliśmy się właśnie na basen 😯
---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Kasiu my jeszcze nie byliśmy u dentysty, więc nie pomogę
|
#231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje ze tabletki pomogä. Fajnie by było jakby kolezance sie udało w końcu chodziłabyś do pracy z przyjemnošcia Cytat:
Pracowałam 4 godziny sama jako prowadzaca i powiem tyle ze masakra:-/
|||
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Ja od rana z Boryskiem. Spalismy do 8.30 Teraz już po zupie, młody kima, a ja posprzatałam kuchnię, 2 łazienki i trochę salon, żeby nie było takiego pobojowiska. Jutro pralnia, bo tam juz sajon jest Mysia- tak, sama robiłam, rozcieńczyłam 60% kwas glikolowy. Stosuję co 3 dni. Jak skończe, to nastepny robie 20%, a potem już będę aplikować pewnie 40%- ale to juz 1 raz w tygodniu Do tego mocne nawilżenie. Kończę taki bogaty krem z SVR, i zamówię chyba coś z la roche, hydrene rich- co przesuszona jestem jednak... Migdał tak nie wyszusza Arletko- też myślę, że najwazniejsze, alby urodziło się maleństwo zdrowe. Jedyny minus cesarki, że to jednak operacja, i tak się szybko do siebie nie dochodzi, jak po sn... ale trudno Borys oduczył się pić mm, jak byłyśmy w Nałęczowie. czyli miał jakieś 8 miesięcy, w w wieku 10, odmówił już w ogóle picia mm. Jesteśmy na mleku roślinnym- kupuje owsiane, migdałowe lub orkiszowe. Ostatnio też jaglane. Nie mam czasu, bo można robić samemu. W nocy ma bidonik w łóżku z wodą, ale nie pije wcale. ale u nas w sypialni jest max 18 stopni, i nawilżam, i wietrzę przed spaniem Lila- basen dobrze się wysuszcieKluska- tak, bardzo mi brakuje takich spędzonych razem dni... nadrabiamy Iza- mniam, ja liczę, że tż nam przywiezie popołudniu coć po jednym, bo w taką pogodę do sklepu się nie wybieramy ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Kasia- ja też powinnam pójść z Borysem na wizytę, bo już tyle ma ząbków. Mamy w rodzinie dobrego, więc to czyse zaniedbanie. o lakierowaniu nic nie wiem, tylko nie daj się namówić na fluoryzację!! Dobre, że już pogodzeni Idę robić obiadek, buziaki dziewczyny |
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, witam się po dużym paczku 😁 zaraz ruszam do siostry. Byliśmy na zakupach. Kupiłam w końcu jeansy aż 2pary, bluzę i taka narzutke kocyk, a no i okulary 😀 jeszcze dzisiaj nie ćwiczyłam, może wieczorem coś skoluje. Nadrobilam ale się nie odniosę, wybaczcie mi 😊
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia Hani chrzestny to stomatolog i on chce lakierować. tylko jakoś jeszcze do gabinetu nie trafiliśmy, ale za każdym razem i tak ogląda paszczunię
|
|
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
No ladnie, to tylko moja corka taka narwana na mleko? Jeju, u nas ten problem ze nie chce mi jesc kolacji, jak zje obiad to do wieczora cos tam ciupnie i koniec, nie wcisne jej. Musze ja tego oduczyc. Tez sie boje o prochnice, ale jak mi sie drze ze chce mleczka to musze dac. Sprobuje dzis z woda.Kolacje moze uda mi sie przemycic. Zobaczymy czy przejdzie.
I ja paczki pieklam, tesc kupil nam 3 ale tak slodkie ze mi ledwo przez gardlo przeszly, wiec zrobilam swoje, malo slodkie i nie tluste i pyszne!Zaprosilam sis na paczka i sobie pogadalysmy.
|
#237 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Wrocilam z mala ze zlobka oczywiscie jak zaczal padac snieg. Wstawilam pranie zrobilam obiad I czekamy na tz ![]() Arletko dokladnie najwazniejsze zeby bylo zdrowe! Tula nie je w nocy od jakiegos roku. Na kolacje I sniadanie zawsze kaszka z lyzeczki potem zabki I spac. Mleka w ogole z butli nie pije. Lilka u nas tez sniezyca byla dzis,szkoda ze akurat do domu wracalysmy z Tula. Migotko zaczac bylo mi cholernie ciezko po prostu masakra! A teraz to dzien bez cwiczen to dzien stracony juz teraz to 1h cwicze co dzien zbierz sie!Yss no to oby Te magiczne tabletki pomogly! Iza caluski zawsze Sa super! Zophee kurujcie sie I odpoczywajcie ![]() Dzis tz wraca juz do domu wiec spedzamy czas w trojke. Wiec na dzis sie zegnam spokojnego wieczoru kochane
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Uff dotarlam do domu. Jak zaczelam sie zbierac to mnie zawolali i troche sie zeszlo. Tz wraca takze cos mu dobrego ugotuje. Zaraz staje przy garach.
Gianka milego wieczoru kochana ![]() Yss mam nadzieje ze leki pomoga. I za badania tz ![]() Zophiee no ja po glikolu tak samo bardziej sie luszcze. Kupie chyba i ja glikol znowu. Zdrowka dla Was Magda co u Ciebie?
|
#239 |
|
Zakorzenienie
|
Myszorku a zadnych nowosci, zycie nam sie kreci w okol mojego wyjazdu do PL, planowania naszej Tajlandii, gotowania.. zaczelam cwiczyc bylismy we wtorek na basenie z K.
Dzisiaj kupilam kask wygladam jak czubek.. ale no coz musze tam miec :/
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Magda zdjęcie w Kasku poproszę 😁
Mysia oj to dzisiaj będzie radość jak tz wraca 😀 Gianka udanego wieczoru. Ja jutro od rana sama z Młodym po P jedzie auto oglądać 😊 sniezyca u Was była? U nas nadal wieje ale bez śniegu.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.

już dawno takiego wieczornego relaksu nie mieliśmy... Niestety film zazwyczaj dzielimy na pół, bo jak się zaczyna o 23, to nie ma opcji, bo rano trzeba wstać

za fajnego klienta ! I oby piątki zostały wolne