|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Mamusiaczek zdrowka dla synka oby się mała nie zaraziła buziaki !
#1232 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
Mamusiaczek zdrówka dla synka. No właśnie największe gaduly porodzily i teraz cisza... Mnie męczą skurcze, ale nie bolesne, tylko non stop ganiam przez sikac... Za to ta już nastraszylam, a ten do mnie "ale jeszcze 2 tygodnie" - nagranie sobie jak ostatnio i jak przyjdzie co do czego to mi znowu karze iść spać :p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1233 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() A propos walentynek - mój sam sobie kupi prezent ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- nooo nic ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1235 |
Rozeznanie
|
Poród w walentynki... świetna sprawa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1236 | |
Zakorzenienie
|
kochanie zrobię Ci walentynkę
![]() a tak szczerze, to mój tż tak popatrzył wczoraj na ten balonik i mówi, że jak dojdę do 30 cm, to już z sexu przyjemności nie będzie ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() to by był dopiero prezent ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzasti my walentynek nie świętujemy więc nie doradze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1238 |
Zakorzenienie
|
Hej ho 😊 witam się z łóżka. Juz wstawałam robić picie i zjeść pigułę. Ale stwierdziłam że jeszcze poleżymy. W nocy o 1 obudził mnie filtr którego nie spodziewałam się że już się włączy...na szczęście mimo szumu jakoś zasnęłam...
---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ---------- Motyl dzisiaj trzymamy kciuki za Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1239 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ja malutko pisze bo serio nie mam.jak. słaby net w komórce i póki załaduje wizaz to mnie szlak trafi prędzej. Wczoraj w nocy pocytowalam i sie zawiesiło ![]() Wczoraj były różne badania. Słuch usg brzucha głowy. Wszystko ok ale nie podobają się bioderka czy tam nóżki i musimy taka pieluchedodatkowa wsadzac między nóżki. I do ortopedy się zapisać na kontroli ![]() ![]() ![]() A tak to mleka nie mam ![]() Ttylko siara ta żółta czasem leci. Wczoraj o północy wypiła 40 ml mleka z butli i śpi ciągiem do tej pory . Pytaliśmy położne czy budzić i do cyca przystawic to mówią ze nie. Ze sama się obudzi. To ja ciagamy i tż właśnie przebiera ja. Mi już o niebo lepiej. Umylam się i laze juz normalnie. Lola miałaś rację - te pierwsze dwa dni to jakaś porażka ale potem już tylko lepiej jest ![]() Ale podziwiam dziewczyny które po cesarce nie mają tż 24 h ..... Ja bym nie dała rady. Później tż jedzie do domu po laktatora to może coś ruszy jak zacznę ściągać. Aaaa i od wczoraj Juz nie biorę nic na ból wiec do przodu ![]() Chyba w sobotę wychodzimy. Malutka spadła z wagi 150 g póki co ale kupy strzela jak armata ![]() Jak będę w domu to na bank więcej będę pisać ![]()
#1240 |
Zakorzenienie
|
Paula Tomuś od Mamusiaczek miał częstsze kontrole bioderek ze względu na ułożenie pośladkowe. I wszystko było i jest ok. Tak ze nie martw sie 😘
|
![]() ![]() |
![]() |
#1241 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Motyl - powodzenia!!!!! Jeszcze któraś dzisiaj rodzi? Paula - nie martw się tymi bioderkami. Tak jak Ci pisze Agata, w pl każde "pośladkowe" dzieci mają częstsze kontrole. Poza tym często po 4 tyg. te kąty się same poprawiają. Trzymam kciuki!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze u NanaR dzisiaj próba indukcji |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1243 |
Zadomowienie
|
Motyl i NanaR powodzonka!
Dzien dobry! Dzisiejsza noc maluszek cala przespal z nami i byl duzo spokojniejszy i ja sie bardziej wyspalam ![]() Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
#1244 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje dziewczyny. Bo przeczytałam pół netu w nocy i tam było ze często to się robi jak dziecko jest inaczej ułożone niż glowka w dół bo nie ma miejsca na nozki z brzuchu itp.
I mogą się tak rozstawic krzywo. Ale i tak się bardzo tym stresuje ![]()
#1245 |
Zakorzenienie
|
Paula bedzie dibrze!! Ja tez mialam problem alenpielucha zalatwila sprawe
![]() ![]() Zosienka gratuluję dzieciatka. Szkoda ze musiałas tonwwzystko przejsc. Zonameza trzymam kciuki!! Troche was podczytuje ale wczoraj juz na placzki mnie wzielo. Teraz z niecierpliwosxia xzekam na obchod. Poziom zoltaczki 8.6 czyli wzrostla troche ale w normie. To moze wyjdziemy... Lucy w domu juz?bo nie widziałam..
#1246 |
Rozeznanie
|
Witam się ja, dziś właśnie mija mój termin porodu a tu ani widu ani słychu, no nic mam nadzieję że na początku tygodnia będziemy już w dwójkę
![]() ![]()
#1247 |
Rozeznanie
|
Witam się z kawą zbożową i pączuchem w garści
![]() ![]() Motyl, Nana, Zonameza trzymam kciukasy ![]() Paula teraz już z górki... Marcia ![]() Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-02-04 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1248 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam czekoladowe ręcznie robione serce ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Pewnie baby blues sie kłania.. Głowa do góry niedługo sie wszystko unormuje ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1249 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Ja się melduje dalej w dwpaku. Skurcze od 5 rano do północy i potem.... cisza ![]() ![]() Motyl, Nana, Zonameza - trzymam kciuki z całych sił ![]() Paula - na pewno będzie wszystko ok, od siary się zaczyna przecież a potem będziesz mlekiem tryskać ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1250 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ze juz lepiej u Ciebie z samopoczuciem ![]() Po ułożeniu miednicowym wlasnie podobno czasem pojawia sie problem z bioderkami - ale to sie nic nie martw, jak jest zauważone to odpowiednio pielęgnowane szybko zniknie ![]() Co do karmienia to nam mówili ze poki bie odzyska wagi urodzeniowej to budzić by jadła maks co 3h - raz ze względu na masę a dwa ze względu na rozbudzenie laktacji. Ale jak widac co kraj to obyczaj ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
No i o to chodzi - szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko, a sen do szczęścia niezbędny ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
Lucy w domu ![]() Mam nadzieje ze i wy szybko wyjdziecie. Trzymam kciuki! I za lepsze samopoczucie rownież ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Ja tez juz trzasnęłam paczka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Dzien dobry ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1251 |
Zakorzenienie
|
My obskoczyliśmy sklep i teraz jemy pączki 😊
|
![]() ![]() |
![]() |
#1252 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od czasu do czasu jem...ale żebym tak przepadała to nie...a w tlusty czwartek też jem kilka. Kupiłam tez dla M i wsadziłam do zamrażalnika. Bo w centrum mają takie najbardziej przypominające domowe... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1254 |
Zakorzenienie
|
Wychodzimy!!! Ale jestem szczesliwa!💜
#1255 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1256 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
u nas noc ciężka i poranek jeszcze bardziej ![]() ![]() A u mnie tak jak u Mamusiaczek ( swoją drogą tulę i rozumiem, co czujesz ![]() ![]() Właśnie poprałam posciel z jej łóżka, umyłam ścianę, bo nawet tam krew się znalazła i robie kolejne pranie. Zjadłyśmy po 1 pączku, jeszcze kolejne czekają. Nie wiem, co jest w Tłustym Czwartku, bo jak normalnie pączki mogą dla mnie nie istnieć, tak w ten dzień zawsze musze kilka zjeść ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Świetne wieści Marcia, w domku będzie lepiej ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Paula, nie ma strachu z bioderkami, nawet przez jakiś czas Mia ponosi dodatkową pieluchę, to będzie ok ![]() Nie wiem, jak u Was dziewczyny, ale u nas to wszystkie dzieci mają zalecenie kontroli bioderek w poradni ortopedycznej między 4-6 tyg. i to wcale nie zależy od ułożenia dziecka w brzuchu. To po prostu rutynowa kontrola i jesli jest ok, to tylko na tym usg się kończy. Nasza mała była ułożona prawidłowo w macicy, urodziła się główką ale u nas był problem, długo się bujalismy po lekarzach, ale skończyło się dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1257 | |
Zakorzenienie
|
Super! ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
Wspolczuje nocki.. Ale jesli rozwarcie sie powiększa to zawsze to jesteś bliżej celu ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Ja byłam u gin teraz siedze pod ktg. Mała wazy 3760.. Bez jaj młoda chyba czas wychodzić! Od dzisiaj chyba zacznę wszystkie metody wypędzania bo jak dalej tak ona bedzie koksic to jak ja mam ja urodzić? ![]() Poza tym przepływy super, łożysko zaczyna lekko wapniec ale jeszcze całkiem wydolne. Badania nie było wiec nie wiem jak szyjka i reszta. Wróciła mi do terminu na 11 lutego (wg om, wg usg było 14) ze względu na wszystkie wymiary i wagę. Za tydzien bedzie 40tyg i mam sie zgłosić do szpitala zeby zadecydowali kiedy przyjmują na wywołanie.. Głowa na szczęście nie ogromna bo 34.5cm wiec tyle dobrze.. Lilka wychodź juz.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1258 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie jak gin powiedział, że 3200 to od razu- waga idealna do rodzenia ![]() A łożysko który masz stopien, bo u mnie jest wpisany II, nic o wapnieniu nie mówiła, a ja się nie znam... Widze tylko, że objętość wód się zmniejsza, mam już 12 ![]() Ja- to mówisz, że jak główka 34 cm to nie duża? mój ma 34 cm i boję się, zeby nie urosła bardziej ( moja córka miała 33 cm) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co bie wiem czy duża czy nie duża - pola miała 36 wiec odnoszę sie do tego ![]() Nie wiem który stopień łożyska, nie powiedziała. Ostatnio miałam 2 - dwa tyg temu. Objętość wód tez sie zmniejszyła ale powiedziała ze jak na ten etap to jest ich i tak całkiem sporo. Wlasnie ten błąd pomiaru z jednej strony mnie pociesza ale z drugiej troche martwi bo wiadomo ze moze byc tez większa ![]() Ale gin jest zachwycona moja waga samopoczuciem wynikami i mowi ze jestem chodząca książkowa ciąża ktora prowadzi sie z przyjemnością bo nic mi nie dolega i bie marudzę tylko cały czas sie dobrze czuje ![]() Jeju przeraża mnie ta waga.. Jednak w USA nie wiedziałam i byłam spokojniejsza ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Ah Elena wczoraj rozmawiałam z koleżanka przez tel ktora mieszka w hiszpani - jej córa miała główkę 40cm! Wiec 34 przy tym wydaje sie malutko ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1260 |
Zadomowienie
|
Nic nie mówcie o paczkach ja tu na glodniaka czekam a na kroplowke mnie wezmą dopiero kolo.poludnianjak skończą wszystkie zabiegi i operacje bo na gorze miejsca nie ma. Ale tu pani z porodowki była na chwile i mówi że pewnie wrócę na dol bo jak nie mam ani rozwarcia ani skurczy to nic nie da. Do tego pielęgniarka co dyżur ma jest dziś niemiła bo ma zapierdziel i lara w tą I spowrotem i juz całkiem mi humor popsuła. Mam ochotę stąd wyjść. :/
Obok mam koleżankę wczoraj o 21 przyszła z 3cm rozwarciem i skurczami ale już tak tydzień chodzi nad ranem juz miała 5cm ale dalej nic ja też na kroplowke wezmą ale u niej napewno odrazu pójdzie. Aj takie czekanie w szpitalu jest męczące gdyby nie krwawienie w poniedziałek siedziała bym sobie w domku i czekała a tak jeszcze gorzej bo się duży i juz mam dość poprostu. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Marcia super ze do domku idziecie. Teraz czas dla was żeby się lepiej poznać i wiadomo w domku zawsze najlepiej.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.