czy firmowe kosmetyki kolorowe sa warte swojej ceny? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-10-12, 13:05   #1
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

czy firmowe kosmetyki kolorowe sa warte swojej ceny?

Pytanie to kieruje do dziewczyn które mialy doczynienia z droższymi jak i tańszymi kosmetykami. Czy waszym zdaniem droższe kosmetyki są warte swojej ceny?
Moim zdaniem nie są warte ceny.
Moim ulubionym tuszem byl zawsze MF 2000 calorie, jednak odkąd odkrylam tusz Pierre Arthes XXL stwierdzilam, że do tej pory przeplacalam. Obecnie mam czarną kredkę do oczu MF i jest tak samo dobra jak kredka o polowe tańsza z Inglota. Tak samo jest z konturówką mam MF ale kupilam konurówkę z Szafira i dla mnie niczym się nie różnią! Moja mama ma blyszczyk z Art Deco za 50 zl i musze przyznać, ze mój z Sensique za 6 zl też jest dobry! A poza tym ostatnio nabylam puder w kulkach z Sensique i jest rewelacyjny, jest bardzo trwaly i ślicznie wygląda. Tak samo z cieniami do oczu- paletki z Sensique moim zdaniem sa bardzo dobre jakościowo. No i pudry. Moim faworytem byl MF Creme Puff, ale odkąd odkrylam puder Nel, jestem mu wierna już kilka lat. Jesli chodzi o podklady to żaden droższy również mnie nie zachwycil, a obecnie mam z sorayi do cery suchej i jestem bardzo zadowolona.
Dlatego zastanawiam się, czy tylko ja tak uważam, czy rzeczywiście nie warto kupować droższych kosmetyków?
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-12, 13:34   #2
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125
Dot.: czy firmowe kosmetyki kolorowe sa warte swojej ceny?

Zależy jakie. Dobry podkład nie kosztuje paru złotych, bo aby się idealnie wtapiał w cerę trzeba trochę popracować nad jego wytworzeniem. Natomiast błyszczyki czy cienie do powiek to moim zdaniem są tak samo dobre za 5 złotych, jak i za 50. Drogie cienie mogą się np. lepiej trzymać powiek, ale jak ktoś ma takie oczy jak ja, to żaden cień bez bazy się długo nie utrzyma. A skoro mam bazę, to mogę stosować nawet tani cień bez obawy, że się rozmaże.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-12, 15:56   #3
alba.alba
Raczkowanie

Ja wpradzie mam skromne doświadczenie z droższymi kosmetykami, ale:
- kiedyś używałam podkładu Max Factor Seamless, ktory kosztował ponad 30 zł. Owszem, był fajny, ale z powodu wycofania go z rynku znalazłam podkłady 3 razy tańsze (!), które dają ten sam efekt co ten droższy: Joko Invisible oraz Lirene Dermoprogram Shiny Touch. Obydwa kosztują ok. 10 zł.
- kilka lat temu kupiłam cień pojedyńczy Rimmela i był straszenie nietrwały. Zapłaciłam za niego jeśli dobrze pamiętam ok. 30 zł.

Śledzę recenzje kosmetyków na wizazu i kafeterii i wyciągam stąd wniosek, że zarówno buble jak i perełki są w każdym przedziale cenowym. Stąd też potrzeba czytania recenzji kosmetyków i rozsądnego wydawania pieniędzy. Jak czytam, że ktoś wydał na kosmetyk 200-300 zł, a potem ocenia jego działanie na 1, czyli najniżej, to mi włosy dęba stają. Bo ja po wyrzuceniu tylu pieniędzy w błoto bym się wściekła.

Wiadomo, że cena nie świadczy bezpośrednio o jakości, ale w szczególności o kosztach reklamy przerzuconych na klienta. Jak ktoś kupuje np. kosmetyki Asora, to musi mieć świadomość, że w ich cenie jest zawarta pensja Anny Przybylskiej Jak ktoś chce fundować z własnego portfela różnym aktorkom pensje to niech kupuje to co reklamowane.
alba.alba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-12, 17:08   #4
jennifer87
BAN stały

jesli chodzi o cienie i inne kosmetyki blyszczyki i pomadki to masz racje najprawdopodbniej placimy za firmeale jesli chodzi o podklady to mialam doswidczenie tych z wysokiej polki czyli za ponad 100zl a tez za takie co kosztowaly 10-20zl i roznica jest ogorna ,w podklad trzeba zainwestowac bo to jest jedna z najwaznijeszych rzeczy jaka kladziemy na nasza twarz o twarz trzeba dbac nie warto niszczyc ja byle jakim podkladem,pozatym te z wyzszej polki zazywczaj ladniej wygladaja, lepiej sie wtapiaja w skore i sa trwalsze nie da sie ukrryc
jennifer87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-12, 17:19   #5
blush
Zadomowienie

ja raczej skłonię się do odwrotnej tezy, że droższe jest lepsze ale niekoniecznie wszystko, po prostu trzeba trafić w swoje potrzeby. W moim przypadku np. podkłady loreala, czy puder MF okazały się lepsze i nie zamieniłabym ich na żaden inny, tak samo z tuszami, bardzo lubię MF, Maybelline, natomiast używanie Pierre Rene było dla mnie mordęgą . Ale co do błyszczyków czy szminek mam inne zdanie, np. glame shine dla mnie nie rózni się wiele od błyszczyków za 7-10zł. Ktoś wcześniej słusznie napisał że każda marka ma swoje perełki i buble.
Stary 2007-10-12, 17:31   #6
eternalvoyageur
Wtajemniczenie

W telewizii raz jakas kosmetyczka mowila ze pigmenty sa drogie, wiec drosze w cienie do powiek itp maja intensywniejszy kolor niz te tansze. A nie ma wielkiej roznicy miedzy blyszczykami tanimi i drogimi.
Stary 2007-10-12, 17:54   #7
SiSleyS
Zakorzenienie

Wszystko zależy jaki to kosmetyk
Jednak przyznam szczerze, że dopóki mnie stać chętnie sięgam po wyższą półkę, jednak mam też wiele kosmetyków ze średniej- i każdy lubię tak samo
Nie kupuję czegoś tylko dlatego, że jest drogie ale dlatego, że mi bardzo odpowiada i moja skóra dzięki temu specyfikowi wygląda dużo lepiej.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-12, 18:01   #8
Rena
Zakorzenienie

Zajrzalam na watek z ciekawosci przede wszystkim chcialam ustalic co dla Ciebie znaczy pojecie "firmowy" kosmetyk. O jakiej firmie/polce cenowej tu mowa. Widze, ze chodzi glownie o MF. Czyzby zalazl pod skore?

Ja nie dziele kosmetykow na firmowe lub nie - w koncu zdecydowana wiekszosc jest produkowana przez jakas firme.

Sa jakies tam marketingowe podzialy na polki cenowe sensique jest niska polka, mf srednia, a do wysokiej nalezy np dior.

Rownie dobrze moglabys pytac czy bardziej warto kupowac dior czy l'oreala, tlumaczyc, ze podklad l'oreala niczym nie rozni sie od podkladu diora itp itp wiec po co przeplacac?

To wszystko jest bardzo relatywne.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-12, 18:01   #9
smerfeta01
Zakorzenienie

ja również mam zastrzeżenia co do tego, że droższe wcale nie znaczy lepsze. Cienie kupiłam ostatnio za 2,50zł., podobne jak kiedyś miałam z Revlona i są rewelacyjne. Podkład, to fakt skusiłam się ostatnio na L'oreala, ale jest bardzo pdoobny w efekcie do City Matt Lirene, to samo kredka do oczu, kiedyś używałam z Gosha, do tej pory, gdy nie odkryłam Eveline. Tak więc moim zdaniem nie warto przepłacać i kierować się marką.
Nie mówiąc już o kosmetykach z górnej półki, nigdy nie wydałabym np. 200zł. za cienie czy podkład.
Stary 2007-10-12, 18:42   #10
madzia.a
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Zajrzalam na watek z ciekawosci przede wszystkim chcialam ustalic co dla Ciebie znaczy pojecie "firmowy" kosmetyk. O jakiej firmie/polce cenowej tu mowa. Widze, ze chodzi glownie o MF. Czyzby zalazl pod skore?

Ja nie dziele kosmetykow na firmowe lub nie - w koncu zdecydowana wiekszosc jest produkowana przez jakas firme.

Sa jakies tam marketingowe podzialy na polki cenowe sensique jest niska polka, mf srednia, a do wysokiej nalezy np dior.

Rownie dobrze moglabys pytac czy bardziej warto kupowac dior czy l'oreala, tlumaczyc, ze podklad l'oreala niczym nie rozni sie od podkladu diora itp itp wiec po co przeplacac?

To wszystko jest bardzo relatywne.
Rzeczywiście, pisząc "firmowy" kosmetyk, mialam na myśli kosmetyki MF, Rimmel, Margaret Astor, Loreal itp. Czyli można powiedzieć "srednia" pólka.
Jeśli chodzi o MF to uwazam, ze jest to bardzo dobra firma, lepsza niż np. Margaret Astor lub Loreal.
Jestem po prostu ciekawa czy kupując kosmetyki z tych firm, placimy przede wszystkim za "firmę" czy za jakość kosmetyku?
Np. mialam kiedyś możliwość wypróbowania podkladu Vichy i Maybelline i jak na tą cene, to bez rewelacji.

Zastanawiam się czy z kosmetykami nie jest tak jak z ubraniami- Big Star, Americanos, Oresey maja droższe ubrania, ale bardzo często, ubrania kupione o polowe taniej są lepsze lub takie same jakosciowo.

Edytowane przez madzia.a
Czas edycji: 2007-10-12 o 19:17
madzia.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-12, 19:32   #11
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez smerfeta01 Pokaż wiadomość
ja również mam zastrzeżenia co do tego, że droższe wcale nie znaczy lepsze. Cienie kupiłam ostatnio za 2,50zł., podobne jak kiedyś miałam z Revlona i są rewelacyjne. Podkład, to fakt skusiłam się ostatnio na L'oreala, ale jest bardzo pdoobny w efekcie do City Matt Lirene, to samo kredka do oczu, kiedyś używałam z Gosha, do tej pory, gdy nie odkryłam Eveline. Tak więc moim zdaniem nie warto przepłacać i kierować się marką.
Nie mówiąc już o kosmetykach z górnej półki, nigdy nie wydałabym np. 200zł. za cienie czy podkład.
dokładnie.Jak dla mnie MF Lasting Performance nie zachwycił jakoś szczególnie,a przecież jest drogi.Wolę podkład AA kosztujący ułamek ceny MF
kredka-Rimmla zastąpiłam Eveline czy Pierre Arthes-bez różnicy.
I takich przykładów mogłabym dać więcej.
Też nie wydam setki zł na kosmetyki.Nie jestem snobką.Ładne pudełeczka nie robią na mnie wrażenia

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-12, 20:22   #12
muron
Zakorzenienie

zalezy jakie ale nikt mnie nie przekona do cieni i tuszy nizej niz revlon lub Bourjois. Cienie clinique nie maja sobie rownych tak jak tuszu Estee Lauder, ale moje oczy sa snobami;-). kredki uzywam tanszej Rimmel, Inglot, H&M

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-12, 20:42   #13
Dark_Kicia_Miau!
Zakorzenienie

Jak dla mnie, niestety, żaden tusz z niższej i średniej półki ( Avon, MF, Rimmel, Bourjois, L'Oreal) nie dał takiego efektu jak Lancome.. Są oczywiście kosmetyki, które kosztują niesamowicie dużo, a dają efekt nawet gorszy niż te tańsze, ale na to nie ma reguły chyba. Ja wychodzę z założenia, że czasem warto zainwestować w coś na serio świetnego, co starczy na dłużej ..
Dlatego, żeby nie kupować w ciemno i wywalać niepotrzebnie kasę, trzeba czytać KWC tam w każdej kategorii półkowej się coś znajdzie dla siebie
Stary 2007-10-12, 21:40   #14
agusiaAA 19
Rozeznanie

sama uzywam srednio i gorno połkowych kosmetykow i osobicie uwazam ze to zalezy od kosmetykow np mam 2 paletki cieni chanel jedna jest z targowiska 2 kupilam i co moge o nich pow jesli chodzi o chanel ładne czarne opakowanie duze lusterko do tego jeszcze etui cienie moze sa warte 50zl płacimy za firme ale jestem z nich zadowlona długo trzymaja nie osypuja sie wydajne cienie nouba mam pojdedynczy cien rowniez z małym lustereczkiem i tu sie troche zawiodlam masakrycznie sie osypuja trwałosc srednia spodziewalam sie czegos lepszego
jesli chodzi o podklady musze uzywac za conajmniej 50zl mam cere bardzo problamtyczna sucha naczynkowa do tego przechodzilam chorobe skorna podajze jakies zapalenie byłam na antybiotykach co roku na zime łuszcze sie potwornie i z podklado uzywam LRP albo kanebo i tylko te mi słuza puder tez gorno połkowy korektor rowniez wystarczy zobaczyc na kwc jakie sa na 2 pierwszych miejscach jesli tez chodzi o cienie bardzo lubie inglota dobra tania polska firma duzy wybor kolorow tez lubie isadory jesli chodzi o błyszczyki to uzywam roznych ale mialam juz stycznosc z wyskopołkowymi i niczym sie nie roznia od tych za 10zl lubie najbardziej maybellina i isadory
jesli chodzi o tusze mam lancome fatale i moge smialo pow ze daje podobny efekt jak loreala volum shocking ktorego ubustwiam ale rimmela ktory dostałam z targowiska jest tez super raz sie pomalowalam to kumpela myslala ze mam oczy pomalowane lancome fatale i dlatego mysle ze w niektore rzeczy warto inwestowac wiecej kasy a inne nie
to zalezy głownie od skory sa perełki w tanich kosmetykach ale i tez z wysokich i tak samo to sie tyczy bubli no i dodam ze wczoraj przyszedl do mnie puder z targowiska givenchy pryzmy prasowane dzisiaj go przetestowalam i szczeze mowiac jestem zawiedziona spodziewalam sie super efektu a jest taki jak po uzyciu pudru za 50zl
agusiaAA 19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-12, 21:59   #15
annan_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiaAA 19 Pokaż wiadomość
sama uzywam srednio i gorno połkowych kosmetykow i osobicie uwazam ze to zalezy od kosmetykow np mam 2 paletki cieni chanel jedna jest z targowiska 2 kupilam
czy ja dobrze zrozumialam? kupilas jedna z tych palet na targu? szczerze watpie wiec w oryginalnosc tego kosmetyku. no bo ile kradzionych moznaby znalezc na targach i allegro? przy takiej skali to juz mafia by byla i marki luksusowe juz dawno zajely by sie naciskami na strozow prawa, by walczyli z przestepczoscia zorganizowana

nie dziwie sie wiec, ze jakosc nie nadzywczajna
annan_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-12, 22:12   #16
lizzie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez annan_ Pokaż wiadomość
czy ja dobrze zrozumialam? kupilas jedna z tych palet na targu? szczerze watpie wiec w oryginalnosc tego kosmetyku. no bo ile kradzionych moznaby znalezc na targach i allegro? przy takiej skali to juz mafia by byla i marki luksusowe juz dawno zajely by sie naciskami na strozow prawa, by walczyli z przestepczoscia zorganizowana

agusiaAA 19 prawdopodobnie ma na myśli wizażowe targowisko, na którym dziewczyny wymieniają się kosmetykami, więc cień pewnie jest oryginalny

Edytowane przez lizzie
Czas edycji: 2007-10-12 o 22:20 Powód: literówka
lizzie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-12, 22:41   #17
agusiaAA 19
Rozeznanie

chy
Cytat:

kochanie chyba zle mnie zrozumialas jedna paletka jest z targowiska wymieniona a 2 zakupiona w sklepie w duglasie i obydwie sa oryginalne i z tych paletek jestem zadowolona ale nap ze płacimy za firma opakowanie ktore jest w tych cieniach lusksusowe lustereczko duze etui ale same cienie sa bardzo dobre a nie przypadly mi do gustu nouba za 70zl rowniez zakupione w douglasie

Stary 2007-10-12, 22:42   #18
agusiaAA 19
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lizzie Pokaż wiadomość
agusiaAA 19 prawdopodobnie ma na myśli wizażowe targowisko, na którym dziewczyny wymieniają się kosmetykami, więc cień pewnie jest oryginalny
tak masz racje chodzi mi o nasze targowisko z kosmetykami na wizazu pozdrawiam
Stary 2007-10-13, 07:53   #19
spray
KWC

Jestem, hehe, kosmetycznym snobem, bo lubię tylko kosmetyki z wyższej półki O ile pomiędzy podkładem za 170 zł a takim za 30 widzę róznicę, oczywiście na korzyść dla tego droższego, to pomiędzy takimi błyszczykami różnicy nie ma. Dlatego na dobry podkład i puder kasy nigdy nie żaluję- w końcu twarz to jest nasza wizytówka. Podobnie jest z korektorem pod oczy, ma byc zawsze najlepszy, a już się parę razy nacięłam na jakieś "rewelacje" z avonu i rimmela. Inne kosmetyki do makijażu mogę mieć tańsze- na przykład lakiery do paznokci. Wydawanie 80 zeta na emalie mnie śmieszy, bo ich trwałość jest identyczna jak tych za 4,50.
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-13, 07:57   #20
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Myślę że w każdym przedziale cenowym, na każdej półce, czy to średniej czy wyższej można znaleźć zarówno perełki, jak i buble.

Tuszy używam ze średniej półki i tu Max Factor 2000 Calories okazał się dla mnie całkowitym bublem, ale już Masterpiece Max, bardzo sobie chwalę, jednak wiem ze i 2000 Calories ma swoje fanki.
Z trochę tańszych używałam Pierre Arthes XXL, Oriflame w złotym opakowaniu i te też były dobre.

Jeśli chodzi o podkłady i pudry to tu sięgam po średnią i wyższą półkę, dlatego że mają bogatszą paletę kolorów, nie ciemnieją na twarzy, skład czasem bardziej przyjazny dla wrażliwych cer.

Cienie, w każdym przedziale cenowym są jakieś perełki, nakładam na bazę także trwałość jest świetna niezależnie od ceny cienia, mogę się jedynie przyczepić do efektu jaki dają na oku, tu moim faworytem są Bourjois, dobrze napigmentowane, kolor subtelnie połyskuje na oku, są miałkie, nie osypują się, dobrze się je nakłada, kolory są bardzo ciekawe.

Błyszczyki i Wibo ma przyzwoite, i Lumene również.
Natomiast Lipfinity Max Factora to dla mnie bubel.

Niektóre są warte swojej ceny, w dużej mierze oczywiście płaci się za markę, ładne opakowanie, jednak czasem warto wydać kilka złoty więcej, a czasem nie dałabym połowy ceny za kosmetyk, warto czytać opinie, recenzje, żeby wyłowić perełki dla siebie.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 08:00   #21
Chii1986
Zakorzenienie

To jest różnie,zależy od potrzeb. Jeśli chodzi o cere i tusz do rzęs to jestem wymagająca- podkłady testowałam droższe np. Clinique i średnie np.Vichy no i te tańsze... najlepiej sprawdził się Vichy,ale tylko dlatego,że lubie mocne krycie, tańsze podkłady też są dobre,czasem tylko gorzej z ich trwałością. co do tuszy to zawsze Loreal..miałam też Clinique,HR itp. ale jednak Loreal mnie na tyle zadowala,że nie widze potrzeby wydawania pieniedzy na droższe tusze,które dają podobny efekt. Co do błyszczykow to dla mnie te tańsze są lepsze np. Wibo... nie wyobrażam sobie wydać 100zł na błyszczyk czy lakier do paznokci-przecież lakier i tak odpadnie a błyszczyk sie zmyje...
Stary 2007-10-13, 11:02   #22
annan_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiaAA 19 Pokaż wiadomość
kochanie chyba zle mnie zrozumialas jedna paletka jest z targowiska wymieniona a 2 zakupiona w sklepie w duglasie i obydwie sa oryginalne
w takim razie bardzo przepraszam za zamieszanie w watku. faktycznie zle zrozumialam.
Stary 2007-10-13, 11:20   #23
alba.alba
Raczkowanie

Słyszałam, że podobno jak Dermika na początku kosztowała taniej tzn. średnio 20 zł za produkt, to się źle sprzedawała, bo ludzie myśleli: tania=bubel. Jak zaczęto ją sprzedawać drożej ok. 50 zł za produkt, to się sprzedaż zwiększyła. Coś takiego słyszałam, ale nie sprawdzałam tego faktu, bo akurat kosmetyków Dermiki nigdy nie kupowałam.
alba.alba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 11:40   #24
agusiaAA 19
Rozeznanie

Cytat:
w takim razie bardzo przepraszam za zamieszanie w watku. faktycznie zle zrozumialam.
nic sie nie stało sama czasami chaotycznie pisze i ciezko mnie zrozumiec

Stary 2007-10-13, 12:00   #25
lalinkaaa
Raczkowanie

moze nic nowego nie wniose, ale tez sie udziele
dla mnie najlepsze sa kosmetyki ze sredniej polki.W liceum uzywalam tych tanszych, tusze do 20zł, podklady do 30zł i czesto to przynosilo wiecej szkody niz pozytku.Dla mnie optimum to srednia polka np revlon-przyzwoita jakosc za znosna cene.Z luksusowymi kosmetykami to juz roznie bywa, ja mam teraz blyszczyki dior kiss, fajne, ale na pewno nie sa warte swojej ceny.Wracajac do tanich rzecy, moze i niektore sa faktycznie perelkami, ale trzeba na nie trafic, a mi zal twarzy na eksperymenty z podkladami czy pudrami.
lalinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 12:21   #26
annan_
Zadomowienie

ja tezkorzystam ze sredniej polki, glownie MF i Bourjois. na drozsze mi szkoda pieniedzy i nie jestem przekonana, czy wydajac 3 razy wiecej faktycznie tyle dostane w jakosci. swego czasu zdazylo mi sie miec tusz Estee Lauder XXL. wtedy to dolszam do takie wniosku: owszem, wydlyzal, dlugo byl swiezy. ale i tak sie rozmazywal. wiec od tego czasu uzywam Volume Glamour Bourjois. tak samo robia mala pande pod koniec dnia.

co do nizszej polki, mowie NIE. nawet nie mam ochoty na takie esperymety. poza tym, mialam np kiedys cien z H&M: byl wogole nierozdrobniony. po nalozeniu bylo widac paproszki na powiece. oczywiscie pod wplywem ciepla sie rozplywaly. ale ja nie mam ochoty czekac, ja chce byl juz i zaraz umalowana. i tak oto zrazilam sie do tanich kosmetykow. poza tym czasem chce sie poczuc troche, no, powiedzmy "luksusowo" i uzyc kosmetyku w ladnym opakowaniu, ktory jest reklamowany itd. wole oszczedzac na chustkach do nosa
Stary 2007-10-13, 12:41   #27
jazmine
Zadomowienie

przez kilka lat uzywalam kosmetyków z tzw sredniej półki: vichy, max factor, avon, oriflame
z większosci z nich byłam zadowolona- po niska połkę nie siegałam i nie siegne nigdy z prostego powodu - jeśli widze na allegro palete cieni - która liczy kilkadziesiąt kolorów i ma cene 24 zł, to zadajmy sobie pytanie ile kosztowało sprowadzenie jej z Chin, wyprodukowanie opakowania - często z lusterkiem, zarobek sprzedawcy, koszt aukcji itp. i odejmijmy od ceny - to da nam przyblizona wartosc produktu- nie wiem czy 80 kolorów cieni - (dodam że w calej gamie kolorystycznej) może byc wyprodukowane dobrze za 14,50 - nie jestem w stanie w to uwierzyć.
Poza tym w poduktach tego typu nie podaje się składów, a tanie tusze - przed których uzywanem szczegolnie przestrzegm maja ogromne ilosci metali cieżkich- przede wszystkim ołowiu. Nie wspomne już o atestach. Czesto sugerowana obecnosc pewnych substancji jest raczej fikcją- wit E i inne składniki pielegnujace wymagaja sterylnosci przy produkcji.
Osobiscie byłam kilka lat temu w fabryce Oriflame i to co tam zobaczyłam swiadczy o tym ze jednak za produkcje kosmetyku trzeba zapłacic- personel pracujacy przy produkcji kosmetyków tej firmy wchodzi na hale produkcyjna w ochraniaczach na buty i jednorazowych kombinezonach- sterylnosc chirurgiczna wręcz.
Jesli mam cokolwiek kłasc na twarz to nie moze miec to znamion badziewia.
Od mniej więcej dwóch lat uzywam w zasadzie w 90 % górnej półki.
Wcześniej myslałam ze to zbytek teraz wiem że tak nie jest.
Jeśli ktos chce konkretnych przykładów moge je przytoczyc.

Edytowane przez jazmine
Czas edycji: 2007-10-13 o 12:42 Powód: błedy ort
jazmine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 13:03   #28
isa666
Zakorzenienie

Jeśli o mnie chodzi to za doby podkład jestem w stanie dać więcej kasy Pakowanie na siebie tanich specyfików kończyło się często wypryskami i innymi niepożądanymi skutkami
Teraz używam np. podkładu IsaDory i choć nie jest to najwyższa półka to jednak jestem zadowolona i do Rimmel`a czy Maybelline już raczej nie wrócę Może skuszę sie kiedyś np. na podkład EL, Diora czy Lancome, ale narazie mnie nie stać.
Tusze kupuję różne - raz droższe, raz tańsze(np. Avon), ale powyżej 60 zł nie dałabym za maskarę. Zwykle wybieram te z L`Oreala i teraz kupiłam niedawno 2000 Calorie z MF, ale jeszcze nie testowałam.
Pudry - teraz mam matujący z Rimmel`a, ale nie zachwycił mnie i będę szukać czegoś z innej firmy, ale też nie za drogiego(50-60 zł max).

Co do cieni - zainwestowałam raz w bazę Art deco i teraz nawet cienie za 2 zł trzymają się idealnie cały dzień, więc na cieniach oszczędzam i kupuję te tańsze - Vollare, Inglot, Sephora. Tak samo błyszczyki - zwykle wybieram np. z Avonu, Ori, Maybelline oraz zwykłe pomadki ochronne
Stary 2007-10-13, 13:09   #29
agatha
Rozeznanie

ja wypowiem się odnośnie kredek do oczu bo to mój ulubiony kosmetyk, podstawa makijażu.przetestowałam ich około 15 (średniopółkowych) i niestety u mnie nie spełniły oczekiwań. kupiłam wysokopółkową za dość duże pieniądze i ona jest idealna. tak więc dla mnie w tym wypadku firmowy kosmetyk jest wart swojej ceny.
to samo zaobserwowałam jeżeli chodzi o tusze do rzęs.

agatha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-13, 13:30   #30
Chii1986
Zakorzenienie

A ja ma czarną kredke Wibo za chyba 5zl i trzyma sie caly dzień,maluje fajne kreseczki..dużo zależy od wprawy..dla mnie kredka za 50zł to przesada...no ale gdyby bbyło mnie stać to kto wie,może bym kupowała

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości