|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016 :) -cz. IX :)
Słoneczko będzie dobrze zobaczysz
![]() Właśnie miałam pisać, że jednej z nas też stwierdzili wielowodzie, tylko nie pamiętałam której A to darolceKwietniówki bardzo się zdziwiły wagą Stasia ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
O ludzie, czemu?
|
|
#3302 |
|
Zadomowienie
|
Bo cukrzyca może być powodem wielowodzia
i choroba nerek którą mam jak wiecie
|
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
Slobeczko wszystko będzie dobrze. :kciuki :
|
|
|
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
cały czas myślę o Kalinie
To jest takie niewiarygodne ![]() Zazdroszczę Wam pączków ... ja mogę dziś ewentualnie uraczyć się lidlowymi pączkami.. Leżąc w łóżku nawet pomyślałam, że usmażę dziś sama pączki wiedeńskie... ale jakoś mi motywacja spadła ![]() Dziewczyny, macie jakieś sposoby na puchnięcie? Wczoraj położna rano pytała mnie czy puchnę - powiedziałam jej że nie.... a wieczorem tak mi dowaliło, że masakra
|
#3305 |
|
Wtajemniczenie
|
Słoneczko bedzie dobrze teraz to juz raczej nic malenstwu nie zagrozi
![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Ja ogólnie jestem spuchnieta ale juz nie wiem czy to tluszcz czy to woda
|
|
|
|
#3306 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie bierze jakieś przeziębienie :-(
Jest mi zimno, mam katar, ból gardła. Nie idę po pączki i w ogóle z domu nie wychodzę. Kiwi-dobrze, że masz jasne informacje. Sloneczko-musisz cierpliwie czekać na kolejne badania. Trzymam kciuki! Co do wagi po ciąży. Nie jestem przekonana, że kp pozwala na szybsze zrzucenie kg. Wszystko zależy od naszych tendencji do tycia/chudnięcia oraz od tego ile teraz przytyłyśmy. Poza tym zmieni nam się tryb życia, więc oby był bardzo intensywny, a to na pewno pomoże schudnąć
|
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Myślę, że kp pomaga bo to jest konkretna ilość kalorii którą oddajemy dziecku, nie pamiętam ile a nie chcę zmyślać.
|
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko
Sama widzisz, przyczyn takiego stanu może być wiele - zły pomiar, nerki.. Szkoda tylko że musisz tak jeździć w te i we wte :-/ Kiwi - super wieści Rosnijcie nam zdrowo Zjadłam pączka i mi mało, to nie jest to czego mi trzeba :-P dawać mi tu ze śmietaną!!! ![]() Ja się zbieram do tego prania ubranek i pieluch jak pies do jeża ;-)
|
#3310 |
|
Wtajemniczenie
|
Lewek ja slyszalam ze to jest ok 500kalorii dziennie czyli taki 1paczek
|
|
|
|
#3311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi pomaga moczenie w zimnej wodzie, albo ewentualnie jak trzymam coś zimnego w dłoniach. Obrączkę już z miesiąc na lewej dłoni noszę, ale i to się chyba nie długo skończy, bo wieczorami i rano mam takie paluchy popuchnięte, że szolk..
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
ja zjadłam już 3 pączki.. skandal
|
|
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Misia skandal ze tak mało!!! :-P
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
ja obrączki juz miesiac nie nosze
![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- mówisz ?? mam jeszcze 5 - dam rade |
|
|
|
#3315 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Polly - 25 pączków? Twój Tz zaszalał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
) i mi powiedział, że on od początku wiedział, w końcu wie co robi ![]() trzymam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja przygarne każdego dwa razy ![]() Cytat:
szał zakupowy ![]() Cytat:
Gratulacje sloneczko nie martw się ![]() Bonku oczywiście czekamy na zdjęcie super ze juz doszlo ![]() po wczorajszej wiadomości muszę pogonić tz zeby nasze lozeczko odnowil, ze skrecaniem nie ma klopotu ale niech je wyszlifuje i polakieruje bo M obgryzła kilka szczebelków ![]() Verrerie ostatnio była 30 stycznia ![]() zaczynam się martwić ale mam nadzieję ze znalazła mieszkanie i jest zajeta przeprowadzką i wszystko jest ok u mnie nocka w miarę ok ![]() Dzisiaj się lenię Odkurzyłam tylko trochę podłogi, zrobię obiad dzisiaj (spaghetti) i bede się lenić Tesciowie zabrali dzis M na mała wycieczkę wiec mam wolne Tz kazał mi dzisiaj robić nic hehe Pączka jeszcze dzisiaj nie jadałam za to jem własnie resztę budyniu od wczoraj ![]() pełen relaks Ogladam tv i szukam na all jakiejś pizamy do karmienia bo mam trzy koszule ale chcę do domu pizamkę bo takie wolę
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
O mamusiu, ale mnie naszła ochota na taką wiosenną kanapkę
![]() tzn ogóreczek, pomidorek, cebula, sałata i jajko ![]() Jeszcze rzodkiewka albo szczypiorek by się przydały, ale obejdę się bez, a jajka już gotuję
|
#3317 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() ![]() na śniadanie zjadłam 3 pączki, ale takie malutkie ![]() misia880 info o chusteczkach się przyda, wyślę TŻ bo akurat tego nam jeszcze brakuje ![]() Kiwi18 super, że wszystko w porządku i wychodzicie do domu ![]() Bonku ładne łóżeczko moje mieli wczoraj wysłać więc czekam już taka zniecierpliwiona ![]() sloneczko4477 wszystkie trzymamy kciuki, więc musi być dobrze
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Dla pączkożerców
![]() https://wizaz.pl/Fitness/spalanie-pa...m_campaign=NYT nie wszystko możemy wykonywać, ale coś by się i dla ciężarnych znalazło
|
#3319 |
|
Zadomowienie
|
velerie na pewno sie przeprowadza i widocznie niema jeszcze internetu
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogarnelam z pomoca Zuzi domek,zupa się gotuje,potem drugie przygotuje.
Ja zjadlam 2 paczki z bita śmietaną a jeszcze mam 4.
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Tz pojechał do piekarni po paczki :-D oby jeszcze były haha
|
#3322 |
|
Zadomowienie
|
Kobietki drogie , czestujcie sie
oponki i malenkie paczusie z twarogiem megaaaa !
|
|
|
|
#3323 |
|
Zadomowienie
|
Pychotka
|
|
|
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Magda - wygląda pysznie!!
|
#3325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kochana jestem przekonana, że to nic groźnego. Maleństwo na wszystkich badaniach nie budziło zastrzeżeń, a ten nadmiar wód nie jest aż tak bardzo ponad normę i mieści się w granicach błędu pomiarów. Nie denerwuj się bo dla dzidziusia to gorsze niż jakieś tam wody
Cytat:
![]() Nogi jak najczęściej trzymać w górze, dłonie i stopy moczyć w chłodnej wodzie, dużo pić.. W ciąży nie mamy zbyt wielkiego pola do popisu. W ostatnim miesiacu puchnięcie jest całkiem normalne, trzeba z tym po prostu żyć do porodu.To jest naukowo udowodnione, nie chodzi tu o przekonania. Może są wyjątki gdzie waga po porodzie nawet przy kp nie spada ale w większości kp przyczynia się do szybszego powrotu do dawnej figury. Tylko 3? Ja tyle samo ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Gotuję dziś zupę grochową może któraś ma na nią ochotę albo męczy się z zaparciami? Jeśli tak to zapraszam bo jak zwykłe gotuję wielki gar
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2016-02-04 o 11:36 |
||
|
|
|
#3326 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam się po dwóch pączkach, kolejna dwa czekają
|
|
|
|
#3327 |
|
Zadomowienie
|
Kiwi super, że wszystko OK u Was
Słoneczko to czekamy na ustalenie daty ja na wizycie 22.02. będę się umawiała, mam nadzieję, że do tego czasu nic się nie podzieje ![]() Nadia kciuki za rozprawę Bonku wrzucaj zdjęcie łóżeczka Ja jeszcze nie zjadłam ani jednego pączka muszę dorwać jakieś dobre Emma planujesz zakupy tuż po porodzie? Mówisz, że tak szybko ta woda schodzi z organizmu? ja myślałam, że miesiąc się dochodzi do stanu przed. Łapki mam opuchnięte ale obrączka jeszcze siedzi na palcu miałam trochę luzu na palcu.
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
No, no
![]() U mnie dzisiaj frytki i kurczak na obiad, TŻ zarządził a ja przecież nie będę mu się przeciwstawiać
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli urodzę 2 tyg. przed tp to może dam sobie troszkę więcej czasu 😉
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

A to darolce

+

... ja mogę dziś ewentualnie uraczyć się lidlowymi pączkami.. Leżąc w łóżku nawet pomyślałam, że usmażę dziś sama pączki wiedeńskie... ale jakoś mi motywacja spadła 

W ciąży nie mamy zbyt wielkiego pola do popisu. W ostatnim miesiacu puchnięcie jest całkiem normalne, trzeba z tym po prostu żyć do porodu.