![]() |
#4561 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016!
Cytat:
Dziekuje Ci za odpowiedz. Najgorsze dla mnie w takich chwilach jest to, ze odrazu sobie mysle, ze zaraz umrę serce mi stanie dostanę zawału lub cos w tym stylu o ta spirala strachu i leku sie nakręca. O stad po prostu te wnioski ze to nerwica bo normalnie ludzie tak nie myślą... Zaraz zaczynam analizować skąd sie to bierze pewnie cos mi jest nikt mi nie pomoże. Pewnie masz racje. Miałam ostatnio sporo stresów do tego sytuacja w ktorej sie znajduje jestem tez z dała od domu od rodziny... Tak naprawdę na psychologa nie mam kasy a na pierwsza wizyte na NFZ czekam od listopada... Najgorsze jest to, ze lekarz rodzinny do którego poszłam po przeprowadzce wcisnął mi antydepresant i leki na serce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
CHOCIAŻ moja szwagierka piła na sylwestra zadowolona. Cytat:
![]()
![]() |
#4563 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
Tutaj nie chodzi o to który miesiąc czy tydzień . Tutaj chodzi o to, że termin na sierpień a w sierpniu wesele.
Najlepsze jest to, że w czerwcu (26 chyba) też jest wesele. |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale akurat po tej parze można się wszystkiego spodziewać. Jak byliśmy nich z 2 miesięczną córcią padały pytania typu czy już zaczyna chodzić. Także wiecie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Faceci dojrzewają póżniej lub w ogóle. ![]() ![]() ![]() zonamojegomeza Trzeba było odpowiedziec, ze tak, do tego jeszcze nauczyła sie latac i juz je schabowe na obiad. Jestem wredna XD Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-02-04 o 10:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() No to mamy II trymestr ![]() ![]() Dzisiaj jedziemy do teściowej na dwa dni, a potem ona do nas na jeden. Oby jakoś poszło ![]() Tak w ogóle uwielbiam tłusty czwartek! ![]() aniula83 Gratuluję pozytywnej wizyty i chłopaka! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Urofuraginum nie można w pierwszym trymestrze. Urosept możesz. Ale najlepiej skonsultuj się z lekarz, z nerkami i pęcherzem nie ma żartów w ciąży. Jak tam dzisiaj? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4570 | |
Zakorzenienie
|
Hej
Nie nadążam za Wami... U mnie też 0. Ale żeby tradycji stało się zadość chyba kupię kilka. Piec nie będę bo w ciąży podobno wychodzą zakalce i może coś w tym jest bo wcześniej TŻet pochłaniał w trymiga moje wypieki a teraz coś długo stoją w lodówce... ![]() Pisałyście o lodach. Mnie też ostatnio naszło. Moje ulubione to Gry...a. Pojemnik 1100ml poszedł ostatnio w 3 dni ![]() edita0909 witaj w naszym gronie! Cytat:
![]() Proszę też o kciuki bo dziś o 18.20 mam wizytę, USG genetyczne i w związku z tym stresa... ![]()
![]() |
#4571 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4572 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do witamin w ciąży, ja łykam bo wiem co jem i niestety ale witamin aż tyle nie dostarczam swojemu organizmowi. Wiadomo że dziecko weźmie sobie wszystko co mu potrzeba, ale efekt może być taki że po ciąży szybko polecą mi włosy i paznokcie, a i laktacja może się zatrzymac przez brak dobrego odzywienia.
![]() |
#4573 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4574 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziewczyny..czytając Wasze posty wciągnęłam dwa pączkole! o Panie..dobrze, że wiecej nie pisałyście
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zakorzenienie
|
Mój TZ chce zebym poszła do szkoły rodzenia, ale mimo, ze dziecka jeszcze nie miałam nie czuje takiej potrzeby. Krępują mnie sytuacje jak wokół mnie są nieznane mi osoby :/ Czy ta szkoła jest taka potrzebna? Idziecie?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaczęłam od Searsów i po wielu zachwytach w necie (na wizażu to jest w ogóle biblia ciężarnej) odłożyłam ją na półkę. Dla mnie książka jest za bardzo idealistyczna, momentami wręcz nawiedzona. Traktuję życie z dystansem i robię to co podpowiada mi serce, a tam właśnie zrozumiałam że aby dziecku dobrze rozwinął się mózg, trzeba jeść ryby. Trzeba w ogóle robić sporo rzeczy aby dziecko było zdrowe, więc wg tej książki jestem wyrodną matką. Nie chce mi się jej czytać dalej. "W oczekiwaniu na dziecko" natomiast polecam, ale pierwsze 150 stron przeleciałam po łebkach bo sporo rzeczy już wiedziałam. Teraz tylko czytam o rozwoju dziecka na kazdym etapie. Ksiązka ogólnie pozytywna, bardzo fajnie opisuje przebieg ciąży, na wstepie do rozdziału o problemach wręcz piszą żeby czytać tylko akapity które nas dotyczą, żeby się nie nakręcać i nie doszukiwać objawów chorób.
![]() |
#4577 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4578 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4579 |
Zakorzenienie
|
Jak mąż będzie chciał to pójdziemy.
Mi wchodzi to co mączne- makarony, pierogi, jakieś placuszki itp. Nabiał tez ok, po jogurtach mam zgagę, ale zolty ser jest ok. Ciemnego pieczywa i z ziarnami ciąży nie lubię. Za to zwykłe pszenne jem. Generalnie to najlepsze jest to czego nie trzeba gryźć, jest miękkie. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Ja chcę kupić ksiązke " Pierwszy rok życia dziecka". Juz bardziej mnie interesuje. TZtowi tez przydało by sie conieco poczytać o dzieciach bo on to w ogóle nie ma pojęcia.
Lubię być przygotowana na zaś. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4582 |
Zakorzenienie
|
No to sie jeszcze zastanowie. Samej to tez tak trochę przykro chodzić. Tak bardzo bym chciała zeby TZ był ze mną. Pewnie bede zazdrosciła jak bedą pary na zajęciach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z książek mam "W oczekiwaniu na dziecko" i te kolejne dwie książki na pierwszy i drugi rok życia dziecka. Chce jeszcze dokupić "Najszczesliwsze dziecko w okolicy", bo podoba mi się idea tego autora o 4 trymestrze ![]()
![]() |
#4584 |
Zakorzenienie
|
Ja bym mogła na część dla ciężarnych, jakieś ćwiczenia, poród itp. Opieka nad noworodkiem niee. Ale pewnie to by bardziej męża interesowalo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
Poszlam teraz sprawdzic krązek, bo od czasu do czasu sprawdzam czy jest na miejscu. Teraz macam i krazek jakby sie przesunal i nie jest tak jak byl. Jakby sie wysunał z szyjki?
Chyba zadzwonie od razu do mojego gina. |
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Pączka dziś chyba nie zjem całkiem zapomniałam ze dziś tłusty czwartek ![]() Superhuman kochana znam twoje obawy,uczucia i to c czym sie zmagasz ,to nie łatwe umieć zapanować nad emocjami i tym co dzieje sie w danej chwili w naszym organizmie ,tak to prawda co napisałaś nikt nie będzie umiał tak do końca zrozumieć dlaczego,i jak to jest mieć takie coś, ale ja doskonale Cię rozumiem ,choruje na Nerwicę od 10 lat ,mam za sobą terapię, próbowałam tak jak ty na własną ręke sie leczyć ziółkami itp. co nie skutkowało ,może troszkę wyciszało ale to nie było to , wiem że teraz to trudny okres bo jesteśmy w stanie błogosławionym , ja jeszcze do niedawna brałam leki na nerwicę/depresję ale odstawiłam na wzgląd właśnie maleństwa i staram sie nie oddawać w zupełności tej chorobie i próbuje walczyć czasem sama z sobą i wierze , ze i ty jesteś silna aby to zrobić, wierze w ciebie , meliske dobrze że sobie zaparzasz to na pewno w jakimś stopniu ukoi twoje złe samopoczucie, podpowiem ci ze jak przychodzi ci ten moment tgo wielkiego kryzysu postaraj sie połozyć zamknąć oczy i pomyśleć o czymś na prawde przyjemnym powinno pomoc ,mi pomaga samo wyciszenie . Wierze w Ciebie i pisz śmiało co cię nęka zawsze każda z nas wysłucha i wesprze ![]()
![]() |
#4587 |
Zadomowienie
|
Hej Laseczki, napisałam wczoraj tylko tak ogólnie bo byłam wymęczona i ogólnie przed wizytą miałam mega stresa. Chyba sama wprawiłam sie w lęki takie że obudziłam sie wczoraj miedzh 4-5rano i wymiotowałam tak, że myślałam że mi oczy wyjdą...Wczoraj na 17:30 miałam wizyte na usg genetyczne. Na poczekalni z moim menem czekaliśmy dosyć długo bo lekarz miał ponad godzinne opóźnienie wypadła mu nieoczekiwana operacja w szpitalu. Na badanie weszłam z moim partnerem , byłam troszke zestresowana i skrępowana bo nigdy nie byłam u gina faceta, ale jak sie okazało całkiem niepotrzebnie bo dr był taki sympatyczny że odrazu po wejsciu do gabinetu i wstepnej rozmowie przestałam być skrępowana. Badanie zaczęło sie przez powierzchnie brzucha ale niestety bobo było bliżej prawej str niż środka i ginowi przeszkadzał moj szeroki talerz kości biodrowej więc musiałam sie rozebrać i było badanie dopochwowe. Kazał mi dłonie zacisnąć w pięści i włożyć pod pośladki żeby miednica byla wyżej na poczatku było ok ale po paru min cieżko sie leżało na rekach. Po 30min leżenia jak wyciągnełam ręce to myślałam że fioletowe będa ;( . Samo badanie było super jestem pełna podziwu względem tego doktora. Moj men był pierwszy raz na tego typu badaniu a gin tak jak by chciał mu wszystko pokazać i wytłumaczyć , ogólnie myślałam że padne ze smiechu jak zaczeli rozmawiać ,, po męsku,, a gin pokazał mu możliwości i funkcje aparatury usg ehhh faceci... Dr był bardzo szczegółowy pokazał nam wszystko po kolei każdy odcinek ciała i szczegółowo go omówił np na główce linie miedzy ciemiączkami że jest rowna ze taka powinna być inaczej było by zaburzenie. Pokazał nam oczka nosek , zmierzył przezierność karkowa wyszła 1,7 pusił nam serduszko pierwszy raz mogłam je usłyszeć pieknie biło tylko tak szybko. Wyłapywał wszystkie dźwieki w biciu i w ten spos okreslił ze krew prawidłowo przepływa przez komory i zastawki, mowił o efekcie doplera i wytłumaczył mojemu menowi szczegółowo na czym to polega. Sprawdził jame brzuszna wszystko tam gdzie ma byc jelitka wewnątrz , wszystkie inne organy ok, nie ma przepuchliny żadnej , pokazał nam jak pępowina transportuje krew . Pokazał szczegółowo rączki i nóżki liczył paluszki - jejku jakie malusie były, widzielismy nawet kości przedramienia. Nie spodziewałam sie że to aż takie dokładne i szczegółowe bedzie. CRL maleństwa to 6,5cm z nogami ok 11cm. Na koniec wydrukował nam całe sprawozdanie i omówił co i jak . Prawdopodobieństwa tych chorób genetycznych sa u nas bardzo niskie w zależności od choroby od 1:37tysiecy do 1:90tysiecy czyli dużo niżej niż statystycznie u kobiet w moim wieku i wadze . Jedyne ryzyko jakie mam sprawdzać to ciśnienie żeby nie przerodziło sie w nadciśnienie i kontrolować cukier bo jest ryzyko cukrzycy , ale akurat tego to sie spodziewałam . Jestem bardzo zadowolona i mam troszke takie uczucie jak by mi ktoś ciężar z barków zabrał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Zakorzenienie
|
Zadzwoniłam, kazał mi przyjechac na 5 dzisiaj. Zestresowałam sie. Dobrze, ze sprawdziłam bo te bóle wydały mi sie jednak niepokojące.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy któraś z Was ma normy testu papp-a podane? nie dostałam obliczeń ryzyka poszczególnych chorób tylko wartości HCG i papp-a i nic mi nie mówią..denerwuje się nimi.. bo normy są podane od 11tyg , ja robiłam w 10tc i nie wiem jak odnieść, a w porównaniu do 11tc to te wyniki są złe..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.