|
|
#1111 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz.3
To całe szczęście. Oby się teraz nic nie przyplątało. A w którym tygodniu była koleżanka?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Justyna, jeżeli Cię przestraszyłam opowieściami o tej koleżance to przepraszam. Jak miałaś dwa dni temu badanie szyjki i wszystko jest ok. to się nie zamartwiaj niepotrzebnie fiazo jak wyszły pączki z piekarnika? Też takie dobre jak smażone? A moja Igunia dzisiaj wstała blada jak ściana, z bólem głowy Jak ją dotknęłam to zaraz wiedziałam, że ma wysoką gorączkę. Nie myliłam się, bo termometr pokazał już z rana 39,2... Ciekawe co z tego wyniknie, bo póki co innych objawów brak...
|
||
|
|
|
#1112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja przed pobraniem moczu podrywam sie sama woda i to konkretnie I na początku ciąży tez mi bakterie wyszły i dostałam wlasnie MONURAL i urosept od gina. Tez miałam obawy bo to antybiotyk ale wzięłam dla dobra swojego i dziecka. Tymbardziej ze to jednorazowa dawka. Od tamtej pory spokoj. Przed ciaza miałam zapalenie pecherza raz na dwa tyg :/ usg nerek nic nie wykazało a furagine brałam jak wit C Teraz po monuralu jest dobrze i cieszę sie ze wzięłam jak lekarz kazał Nie raz nie ma wyjścia... Olinka zaciśnij zeby i wypij 3mam kciuki za Ciebie
|
|
|
|
|
#1113 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja muszę furagin brać teraz wręcz zapobiegawczo do końca lutego x2 dziennie. Potem co 2 dni j1x na noc. Lekarz nie chcę potem dawac dużej dawki antybiotyku albo ponownie szpital i kroplówki ![]() Wit C też bierz, i sok z zurawiny taki lepszy nie taki z Łowicza czy marketowy z syropem glukozowo-frutkozwym i znikomą zawartością żurawiny Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Olinka nie zamartwiaj się na zapas, ja bym wzięlam antybiotyk przypisany od lekarza i potem żurawit łykala zapobiegawczo. Takie polączenie daję Ci szanse na porządne zwalczenie inekcji i zapobieganie nawrotom.
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Olinka ja myślę że lekarz wie lepiej niż my.Ja też brałam Monural na bakterie.Nie rozumiem czemu tak się bronisz. Pamiętasz jak ostatnio przy zatokach też nie chciałaś brać antybiotyku i jak to się skończyło? Weź lek i dodatkowo dużo pij . Bakterie w moczu i niska hemoglobina to chyba zmora większości z nas. |
|
|
|
#1115 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziekuje za wsparcie. Oczywiście ze biorę prysznic przed pobraniem moczu. Dodatkowo przemywam rivanolem. Dam sobie jeszcze szanse i powtórzę badanie. I w razie złego wyniku monural. Zazwyczaj przy zap.pęcherza mam leukocyty pieczenie parcie na pęcherz a teraz nic. Mialyscie emulsje do h intymnej PROVAG?
|
|
|
|
#1116 |
|
Wtajemniczenie
|
Olinka, nie ma co panikować! Większość kobiet w ciąży ma przynajmniej raz bakterie w moczu. Bardzo powszechne zjawisko. Także weź co Ci lekarz przepisał i po kłopocie. Nie zamartwiaj się tak, bo tylko maluszkowi w brzuszku tym szkodzisz!
Misia, gratulacje dla koleżanki! Pewnie lekki stres u was zapanował na wątku?? Na kiedy miała termin? Jak początek marca to w sumie miesiąc wcześniej. Chociaż mówią, że lepiej urodzić w 7 niż w 8 miesiącu... Nie wiem czemu, ale ja jestem z 8-ego miesiąca i wszystko ze mną w porządku ![]() Śliweczka, zdrówka dla córeczki!! Ja niedługo zbieram się do mamy w odwiedzinki i będę jeść pączki
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-02-04 o 10:08 |
|
|
|
#1117 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Weszłam na wątek marcówek troszkę podczytać i faktycznie panika troszkę u nich zapanowała ![]() Wszystkie dziewczyny teraz już kompletują do końca wyprawki, kupują szlafroki i kapcie do szpitala. Dziewczyna która urodziła miała termin jakoś na sam początek marca ale dziecko i tak ważyło tylko 1850 g. i mierzyło 44 cm. Na pewno straszna kruszynka. Ja na śniadanie w pracy zjadłam dwa pączki. Pierwszy był z marmoladą, a drugi z bitą śmietaną i teraz mi strasznie niedobrze. Normalnie mam ochotę iść ...no wiecie.... Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2016-02-04 o 10:13 |
|
|
|
|
#1118 |
|
Ania
|
Ja zjadlam niedawno śniadanie i wlasnie zobaczylam ze sa juz paczki
i tak wchodze co chwile do kuchni z samozapytaniem: zjesc czy nie jeszcze? ale w sumie to przeciez Tłusty Czwartek idę jesc A. Znalazlam fotelik maxi cosi z baza, 2.5 letni za 300 zl. (moj fryzjer sprzedaje). Myslicie ze warto kupić ?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#1119 |
|
Rozeznanie
|
Sliweczka, nie przestraszylas mnie akurat opowiescia o kolezance
tylko jak piszecie ze twardnienie brzucha max minuta dwie, a ja tyle czasu mam. Ja myslalam ze to normalne, bo caly d,ien na nogach, schylanie, kucanie, klecczenie i inne wygibasy ) zapytam sie za tydzien. Teraz na usg widoczna byla czarna plama obok szyjki, pani ja mierzyla ale powiedziala ze to normalnie. Niestety nie powiedziala co to. Nawet nie ma tego w opisie :/ i to tez wprowadza lekki niepokoj. Ale nic, dzis wolne i jade w odwiedziny do brzuchatej kolezanki z ktora mamy ten sam termin porodu. Wczoraj posmazylam dla mojego lasucha oponkow serowych, wiec tz szczesliwy. Olinka mam nadziej ze przejda te bakterie w moczu,, ja nie mam doswiadczenia z nimi, wiec nic nie doradze, ale trzymam kciuki zeby minelo.
|
#1120 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1121 |
|
Wtajemniczenie
|
Haneczka, jedz na zdrowie!
|
|
#1122 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja Tż wysłałam dziś po 2 pączki dla mnie po 6 rano
Przyszły mi dziś ogrodniczki ciążowe, czuję się 100% ciężarówką W sobotę jedziemy kupić 1/3 rzeczy z listy dla kubusia, nie mogę się doczekać
|
#1123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdrowka dla Iguni! |
|
|
|
|
#1124 |
|
Ania
|
Sliweczka-oby Iguni nic sie nie rozwinelo
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#1125 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj z rozrzewnieniem przepatrzylismy ubranka te malutkie po Oli. Juz mam 2 wory dla koleżanki naszykowane. Takie male sukienusie!!! Ale wczoraj jak zobaczyliśmy siusiaka strasznie się ucieszylismy! Mam wybrany caly karton tych najmniejszych neutralnych i jeszcze od znajomych takze wyjdzie masa ubranek
|
|
|
|
#1126 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny!
Siedzę teraz w pracy, nadal mi niedobrze po tych pączkach i jakoś dziwnie się poczułam Na chwilę taki mi się jakby dziwnie ciepło zrobiło i teraz serce mi strasznie wali. Dokładnie czuję swój puls bez dotykania żadnej tętnicy. Liczyłam uderzenia na minutę i wyszło mi ok 115. To dużo nie? Miała któraś tak?
|
|
|
|
#1127 |
|
Raczkowanie
|
Mam przeprowadzke na glowie i czasu brakuje turaj zagladac... Szukam watku, szukam... A tu nowy i ponad 1200 postow do nadrobienia
![]() Sprobuje chociaz kilka stron wstecz przeczytac co tam u Was slychac
|
|
|
|
#1128 | |
|
Ania
|
Cytat:
Zarzyj swiezego powietrza jak mozesz to powinno pomoc
|
|
|
|
#1129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu jeszcze gorsze miałam ale teraz w domku muszą się poprawić.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak teraz lezałam w szpitalu to na cito było cc (oderwane łożysko) dziecko ważyło 1600gram dostało 9pkt końcówka 7miesiąca.
|
|
#1130 |
|
Zadomowienie
|
Ja sobie nie wyobrażam Ola wazyla 3200 i jak dla mnie byla maleńka. A jak dzieci sa po 600g?
|
|
|
|
#1131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli przeprowadzka przynosi zmiany na lepsze to d się ją przeżycia ![]() Cytat:
|
|
#1132 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
O matko, a co się wtedy dzieje jak odrywa się łożysko? Pewnie jakiś krwotok? |
||
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hol byl pomiędzy oddziałem gin, patologi ciąży, nowodorodkami a porodówką i często jak TZ do mnie przychodził to lekarze z porodówki wychodzili do rodziny z informacją. Wtedy jak tą dziewczynę z oderwanym łozyskiem przywieźli to aż mi ciarki przechodziły ![]() Niech żadną z Nas to nie spotka
|
|
#1134 |
|
Zadomowienie
|
Mojej koleżance z liceum oderwalo się lozysko w 35 tc
|
|
|
|
#1135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nadrabiaj, nadrabiaj ![]() Mojej dobrej passy na allegro ciąg dalszy - właśnie przyszły dwa pajacyki z Nexta za 13 zł
|
||
|
|
|
#1136 | |
|
Ania
|
Cytat:
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z zapaleniem gardła. Na dodatek od rosnącej górnej ósemki tez mi się zrobiło zapalenie. Takze nie dość ze mam problem z połykaniem to jeszcze z gryzieniem.
Byłam u lekarza ale na jedyny antybiotyk który teraz mogę jestem uczulona, jakby było mało ![]() także dalej musze się ratować domowymi sposobami, plus dostałam coś do pisania gardła i jeśli do poniedziałku nie przejdzie to będziemy kombinować. Później pojechałam do położnej- posluchalysmy serduszka mojego Malucha i juz mam lepszy humor A jutro już połówkowe |
|
|
|
#1138 | |
|
Ania
|
Cytat:
|
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie za to po tym słodkim coś ząb boli, a wizytę u dentysty mam dopiero za 2 tyg., mam nadzieję, że dam radę do tego czasu
|
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Ja musiałam dwa razy powtarzać badania moczu, bo dwa razy źle go pobrałam
Także najpierw warto jeszcze raz zrobić badanie.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

dostal 10 pkt !! Urodzila naturalnie
a ten lekarz też nic mi nie powiedział ... Niezadowolona z tej wizyty jestem...
coś mi się nie wydaje żeby Wojtek dziewczynką został
Jak ją dotknęłam to zaraz wiedziałam, że ma wysoką gorączkę. Nie myliłam się, bo termometr pokazał już z rana 39,2... Ciekawe co z tego wyniknie, bo póki co innych objawów brak...

Na chwilę taki mi się jakby dziwnie ciepło zrobiło i teraz serce mi strasznie wali. Dokładnie czuję swój puls bez dotykania żadnej tętnicy. Liczyłam uderzenia na minutę i wyszło mi ok 115. To dużo nie? Miała któraś tak?